2009 Nisan Anneleri buraya

2.aşılarımızı olduk perşembe sabahı ve ateş takibi yapıyoruz o zamandan beri......ne zormuş şu aşı işi....bizimde 2 ayımız doldu bugün .....

verem aşısı sanıırm biriside demi?nasıl iz kalıyo mu hemen yoksa zamanlam mı kalıyo ?
umarım herkes aşı sonrasını iyi atlatır bi aşı bide dişçıkarm gözümü korkutuyo valla

canım allah yardım ediyo işte biz birine zor bakıyoruz birine zor sütü yetiriyorum valla ama sen allaha şükür iyisin
allah büyük işte .sürekli okuyorum senin yazdıklarını iyi olmana çok sevindim bizde ikiz çok istedik sülalede var çünkü ama şimdi iyiki tek diyoruz ama allah ikiz vere sabrınıda yetecek sütüde takatide verirdi seninki gibi
kokluyorum miniklerimizi

bende çıkartıyorum ama elleri çok üşüyor tırnaklarınıda kestim güzelcene ama yinede çiziyor yüzünü zaten hep eller yüzde

tırnaklarını kesmedim daha 40 çıksın dediler bekliyom eldivenliyiz tabibizde
tırnak kesmek zordur demi,?uyurken mi kesiyosunuz benim oğlan pek kıpırdak nasılocak bakalım

ben geldım kımsecıkler yok tabıkı,bız ılaç kullanmaya başladık 5 günlük bır hap,onu küçük meleğıme verebılmek öyle zorkı sütümü fıncana sağıp damlalıkla meme emerken çekıp resmen ağzına sıkıyorum arkasına boşluk vermeden tekrar memeyı verıyorum,salı günü tekrar tahlılımız var,sızlerde okuyunca dua edın ne olur bılıyorum hepınız bebışlerle meşgulsunuz ama unutmayın bızıde,süreklı aklımdasınız fakat gıremyorum bugün bır ara gırıp facete foto paylaştım sızı kıskanıp,buraya gırecekken kızım uyandı teyzelerı ara ara gırecem öptüm hepınızı,sütüm şımdılık ıyı ama bu strese daha ne kadar dayanır bılmıyorum,kız uyanmadan bakayım neler yapabılırım dıye

Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

1 – Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.
2 – Marul yemek, anne sütünü arttırır
3 – Nohut yemek, anne sütünü arttırır
4 – Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
5 – Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.Hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.
6 – Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır
7 – Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1’er çay kaşığı içilir.( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )
8 – Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir
9 – Funda, su ile kaynatılıp içilir
10 – Rezene, su ile kaynatılıp içilir
11 – Anason, su ile kaynatılıp içilir
12 – Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir
13 – Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir
14 – Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir.
15 –Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
16 – Şalgam suyu, anne sütünü arttırır
17 – Adaçayı, anne sütünü arttırır
18 – Maydanoz, anne sütünü arttırır
19 – Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
20 – 2 yaşına kadar bebek emzirilir.Bu zaman içinde beyni çok gelişir.Beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.Anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.Bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.Cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.Anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.
21 – Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır
22 – Antep fıstığı, anne sütünü arttırır.Fazlası baş ağrısı yapar.Şeker telafi eder
23 – Soğan, anne sütünü arttırır.Fazlası bebekte karın ağrısı yapar
24 – Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
25 – Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır
26 – Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanırsa süt yollarını açar.
TAVSıYE : Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edlmemelidir.Siz de 26 formülden birini seçip, deneyebilirsiniz.Anne sütüyle beslenen bebek, hem gıdalanır, hem de anneye karşı olan sevg bağı artar.Anne sütünden sonra, anti alerjik süt, anne sütüdür.A da inatçı yapabilir.Annelerin çoçuklarını tam 2 sene emzirmesi ayetle sabit olduğu gibi ( Kadınlar çocuklarnı tam iki yıl emzirirler-Bakara suresi 233.ayet ), tıp da bu gerçeğe doğru hızla ilerliyor.2 sene zarfında anne, 2 yaşından küçük başka bir çocuğa süt verirse, bu kendi çocuğunun sür kardeşi olur.Bunların evlenmesi dinen ve tıbben zararlıdır.Ahmak, sinirli kişilerin sütü ve kanı, verilen kişiye geçeceği için seçici davranmak gerekir.( Kadın,hamileliğinde, doğum yapıncaya kadar ve bebeği memeden kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlarda nöbet bekleyen mücahit gibidir.Eğer bu safhalarda ölürse, ona şehit mükafatı ve sevabı vardır. )

Alıntıdır arkadaşlar belkı bu kadar formülden faydası olur sütü azalan arkadaşlarımızada,yok gelmıyorsa zaten yapacak bışey yok kım boşyere mama vermek ısterkı zaten öptüm hepınızı,ınşallah ışe yarar

aliyecim ben çocuk dr unada çapaya gidiyorum çok ilgili ve takip eden bi dr.
ayrıca istediğin zaman ulaşabiliyorsunda tavsiye ederim gazi uyanık ismi

hehehe bende öyleyim

benimkide bu konuda profesyonel canım ama bebekler 2. ayını doldurana kadar ellerinin kendine ait olduğunu anlamıyorlarmış.ben takmıyorum eldiven ama sık sık tırnaklarını kesiyorum..

ayy bizimde 40 ımız çıktı aynı gündü doğruya doğum
hayırlı 40 lar olsun canım
ayrıca çok geçmiş olsun.

tırnak kesmek zordur demi,?uyurken mi kesiyosunuz benim oğlan pek kıpırdak nasılocak bakalım

zor değil canımcım yumuşacık zaten çıt diye alınıyo bence kes Allah korusun ben gözüne felan zarar verir diye korkuyorum..

megul,sinehas,özlem geçmiş olsun nazarmı deydi ya nisan bebeklerine çok üzülüyorum bizimkide toparlanamadı daha bu haftada aşımız var yinede hamd ı senalar olsun,dualarımdasınız yüce Rabbim hepimizin bebeklerini korusun esirgesin,akıl vermek gibi olmasında sürekli üzerlerine dua okuyup üfleyin burada yazmam ne kadar doğru bilmiyorum ama Buhari hazretlerinin hizbini,Ayetel Kürsiyi,Felek,Nas,ıhlas ı
sürekli okuyup üflüyorum

günaydın kızlar.... gecmişi okumadım ama bu sayfadan anladığım kadarıyla bebişler hasta herhalde cooookkk gecmiş olsun...
çicek canım humania cayını içiyon mu o süte cok iyi geliyor..

benim oğluşumda hastalandı o kdr iştahlı çocuk mama yemio memeyi de emip kusuyo dünden beri of beeeeeeeeeeeeeeeeee

canım sizede çok gbeçmiş olsun Allah şifa versin,yediiğin birşeymi dokundu acaba aynısı bizdede olmuştu iyice acıkmasını bekle öyle besle daha sonrra inşallah düzene girer

Canım geçmiş olsun.ece'nin tahllilleri iyi çıkacaktır eminim ki.

benim oğluşumda hastalandı o kdr iştahlı çocuk mama yemio memeyi de emip kusuyo dünden beri of beeeeeeeeeeeeeeeeee

Nazar mı değdi Can'a.Geçmiş olsun en kısa zamanda düzelir inşallah.
Benim sütüm gece gündüze oranla çok daha iyi.Sanırım uyumak iyi geliyor.Gündüz Doruk uyusa da ben hç uyumuyorum onla alakalı olabilir yani.

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun hasta olan nisan bebişlerine.
bizde bahar çocuğu bunlar hasta olmayacaklar diyoduk.
ama ne kadar sakınırsak sakınalım çok hassaslar bunlar oyy kıyamam.

kızlar bişi sorucam ben dun kızı 1,30 saat pusetle dolaştırdım yani misafir vardı gezdik eve geldik 4 gibi uyuttum akşam üstü 2 saat arayla besleyip altını değiştirdim gece 3 e kadar uyudu ondan sonra mıkır mıkır gittiama beşiğinde sonra saat 8 de uyandı 10.30 a kadar uyur uyanık gittik gezdik biraz evin içinde 12 de tam uykuya gecti arad mıkırdanmak suretiyle oda gazlı bi bebişş olduğu için gazı geldimi ağlıyo kucama alıp pış pışlıyorum poposnu gazını çıkarıyo yada geciyo gene uykuya devam normalmi ya anlamadım

verem aşısı sanıırm biriside demi?nasıl iz kalıyo mu hemen yoksa zamanlam mı kalıyo ?
umarım herkes aşı sonrasını iyi atlatır bi aşı bide dişçıkarm gözümü korkutuyo valla

koldan verem vurdular,bir bacaktan 5 li karma diğerinden pnömokok aşısı vurdular...iz için 4-6 hafta beklememiz gerekiyormuş ...bende çok korkuyordum aşıdan dahası ateşten korkuyorum sürekli takip ettim şükür dünden beri yükselmedi....72 saat takip edilmesi gerekiyor bizimde bu sabah 9 da doldu süremiz...

uyurken kesince çok basit tabi derin uyuması gerekiyorkaydirigubbakcemile3 yoksa sende derin kesebilirsin tırnağı
canım benim süt eskiye oranla daha iyi durumda ama anlayamadığım şey geceleri fışkırıo süt gündüz tık yok ne alaka bilmiyom bu arada yulaf ezmesi yiyorum canım

gece dinlendiğimiz için süt fazlalaşıyor....hatta mümkünse gündüzde emzirmeden 15 dakika önce yatarak istirahat edildiğinde sütün verimi artıyormuş...ne kadar doğru bilemicem çünkü gündüz yatmaya fırsatım olmadı pek...

normal canım günü gününe tutmuyor.....nasıl 7 saat uykusuz kalabiliyorsa(bizim kız kalabiliyordudakaydirigubbakcemile3) bu kadar uyumasıda normaldir.....dahası seherim bizi bu bebekler paranoyak yaptı...alışmışız sürekli ağlamasına uyuması anormal geliyor..oysaki bizim bebeklerin yani senin bebeğin 16-20 saat arası uyuması lazım ama nerde dimi:asigim:

valla gülşen uyuyo dün bu gündür acaba ateşimi var diyom ölçüyom yok acaba bişimi oldu diyom eşim diyo uyusa bi dert kız uyumasa bidert valla paranoyak etti akşam zaten saat 8 den sonra bekliyom ağlama krizini uyuyunca bi tuhaf geldi akşam ama nese bu gün dip bucak temizliğimi yaptım bu sayede az da olsa işime yaradı yanikaydirigubbakcemile3

böyle böyle sever belki uykuyu....uyku uykunun mayasıdır derler senin kızda mayalıyordur inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…