2009 Nisan Anneleri buraya

bir de bu gaz sorunu sanirim bizde de basladi.. uyuyoruz 20 dk sonra tekrar uyaniyoruz. sonra kucak.. 2-3 saat uyanik kaliyor.. yine uyuyoruz kucakta tam besige koyarken yine uyaniyoruz.. ben bile dayanamiyorum bu cocuk nasil dayaniyor bu kadar az uykuya.. iflas ettim resmen 4-5 gundur...

gunaydin kizlar.
nisotto buzlukta nekadar tutabiliyoruz sutu? bir de neyde sakliyorsun ? saglikli olur mu ki oyle? valla cok iyi fikir.. ben de baslayayim sagmaya...

buzlukta 3-4 ay canım. sut posetlerı var sterıl. onlara doldurup dogru buzluga. saglıklı oluyormus merak etme. sagdıktan sonra buzdolabında 24 saat oda sıcaklıgında da 2-3 saat tazelıgını koruyor.
sut bolsa degerlendırmeye bak, bıtecek bu gunlerrrr

benım kız bırgun sabah 7 de kalktı aksam 10da uyudu. buyuk ınsan gıbı yahu. gaz uykuya daldırtmıyor malesef. cok uzuluyorum acı cekıyor, uyuyamıyor...
ama emzırdıkten sonra garklatmayı atlamayın kızlar, cunku mıde gazı cıkmayınca bagırsaga ınıyormus ve onu cıkarmakta cok zorlanıyorlar. gece emzırdıkten sonra uykusunda garklamıyor mesela sabaha cok acıyla ıkınarak uyanıo bu yuzden, ama naaptıysam da gece gark sesı gelmıo..
bır gun korkuyorum butun gazlar cıkacak kızımdan da pırt dıye sonuvercek balon gıbı :)))))

biz de yarın bursaya gideceğiz inşallah. bakalım bebişle yolculuk nasıl olacak. inşallah rahat rahat gideriz, kızım sevsin de gezmeyi hep gezelim :)

Bize de süt izni var tabi.Güde 2 ders saati diye biliyorum ben.Hangi saatlerde kullanacağımızı idareye bildirmemiz yeterli:))

Aylıklı doğum izin sürelerinden sonra kadın memurlara çocuklarını emzirmeleri için 4 ay süre ile günde 3 saat, daha sonraki 6 ayda ise günde 1.5 saat süt izni verilecek. Süt izninin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanacağı kadın çalışanın tercihine bırakılacak.
BU ALINTIYI MECLıS AB UYUM KOMıSYONUDA 20 TEMMUZ 2008 TARıHıNDE KABUL EDıLMıŞ KIZLAR ŞıMDı BULDUM ONA GÖRE HAKKININZI ARARYIN.

bizim okulda gecen yıl doğum yapan arkadasa üdü kullandırtmadı okul tam gün olduğu için öğle arası süt izini sayılır dedi üstelik nöbette yazdı halbuki bebek 1 yasına gelene kadar nöbettende muafmışız onuda tutturdu arkadasa ama ben iddalıyım bütün haklarımı mahkemeye versemde kullancam o inatsa bende inatım

arkladaşlar merhabaalr
kaç gündür fırsat bulup da giremiyorum.gribi atlatamadım bir türlü.göğsüm de bilyosunuz mastit oldu.o da hala inmedi.biraz sıkıntılı günler geçiriyorum.grip kızma bulaşacak diye çok korkuyorum.evde ağzımda maske ile dolaşıyorum nasıl sıkıntı oluyo bi bileseniz.

bebeği gazlı olanalr .aynı durum bizd de var.en son gittik nurse harvey diye bitkisel bi şurup aldık ama malasef hiç bişey farketmedi.dün gece 2 den bugün saat 3 e kadar sürekli ıkındı.uyku falan yok tabi.az önce artık sızdı.
bakalım 1 saat sürecek mi?

arkadaşlar benim kzımın kakası hep yeşilimsi.altını alırken üşütüyorum galiba.birde kakasında sümük gibi yapışık bişeyler var sizde de var mı?lütfen cevap yazın.benim kzımın idrar yollarında iltihap vardı.iğne kullandık.şimid tekrar edecek diye korkuyorum.

canım merhaba, öncelıkle gecmıs olsun. kakasının yesıl olması ustmek degıl bebegın fazla beslenmesı anlamına gelıyormus. bu da gaz sancısını da tetıklıyor. dr kadır tugcu nun uzun bır acıklaması var ınternette. tvde de dınlemıstım aynı seyı. gaz ıcın de babulıne surubu onerırım nurse harveysı bende denedım ıse yaramdı bı de onu dene ınsallah ıyı gelırayrıca sab sımplex kullanıorum

meraba kızlar..
megıl rumelili bi yazı göndermişti sanırım 3572 sayfadaydı ..çok güzel bi yazı orda yeşil kaka bebeği üşütmekten olmaz yazıyo çok yedirince olurmuş bi oku istersen yada o yönde araştır.
kızlar ben 2 gün önce medelanın süt sağma makinesini aldım ve sütümü sağıyorum ama emzirmeden sağdım 100 cc süt çıktı her iki göğüsten toplam.2 göğüsten 100 cc çok az değilmi;?eğer böyleyse bebeğim şimdiye kadar aç mı dolaştı acaba kafama çok taktım.ağlamıyodu ama gün içinde 100 cc yetmezki bebeğe.bugün teyzemde gözümle bakarak bilrimben son 10 gün içinde zayıfladı bu bebek dedi.aç koydum sanırım kızımı offff

nisotto sağolaısın canım.bir de kaç kere veriyosun gaz ilacını.gaz ilacı verirken rezene iyi geceler çayı falan da veriyo musun?ikisi beraber ağır mı olur? ben 3 kere nurse harvey 1 kere rezene 1 kere iyi geceler çayı veriyorum.ağır mı geliyoki kuzuma acaba .

arkadaşlar sizin kuzular de çok ıkınıyor mu ya?

aynene megul sabahtan beri gazzzz çekiyoz sab verdik babulune rezene 8 saat arayla günde 3 kez ama kucakta pış pış valla farıdık ıkın ıkın telef oluyo yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ben 6 saatte bır babulıne, 8 saatte bır sab sımplex verıorum. dr bıtkısel bısey olmaz cok gazlıysa ıkısını bır arada ver dedı. gece cayı rezeneyı de aklıma geldıkce verıorum ama babulıne bıtkısel bırazda ısıme yaradı dıye rezeneyı cok vermıorum canım. benım kız acayıp cok ıkınıyor, canı cok acıyor kıpkırmızı oluyor. daha oncede yazmıstım, mıde gazını cıkarmayı unutma beslendıkten sonra. oyle yapınca bıraz daha az ıkınıo en azından.

rabbim hepimize yardım etsin.en azından yaşadıklarımızın normal şeyler olduğunu biliyoruz bu de yeter.ıkınınca kızarıyor falan ben çok korkuyorsdum ama sizlerde de varmış.

birde şu kakadaki sümüksü olaya yorum yazbilirmisizniz

megulcüm selam, internetten baktım şimdi bu konuya.
yeşile çalan sümüksü kaka zaman zaman oluyorsa normal kabul edilirmiş. bebek fazla beslendiği için olabilirmiş. anne sütü yeterli geliyordur ekstra mama vermeyin diyor. ama devamlı dikkat çekecek kadar sümüksü bir kakanın mikrobiyolojiye gösterilmesi gerektiğini okudum canım.

merhaba canım bende medelayla sağıyorum ve iki göğüsten 100 cc ye yakın süt geliyor ve ben sürekli sağıp veiyorum çünkü oğlum beni maalesef :1no2:emmiyor bence sendede normal ama diğer arkadaşların sağdıklarında ne kadar oluyor bilmiyorum günde kaç kere veriyorsun?

çok saol cnm cevabın için nolur diğer arkadaşlarda sağdıklarında kaç çıkıyo yazarlarsa sevinirim.cnm ben kızım uyandıkca agladıkca emzırıyorum onuda evde yoksam kızımı anneme bıraktıysam o zaman vermelerı ıcın bırakıyorum.normalde emıyo ama ben ıkı gogusten daha cok cıkıcanı dusunmustum 100 cıkınca sok oldum.

valla bu cok iyi bir fikir. ben de yapayim..

benim bebek gazdan sadece uyumuyor diil bir de ikinirken surekli agliyor.. icim gidiyor.. cok fena agliyor. sizde de mi oyle kizlar? ben rezene cayini yapip kendim iciyordum. bebege hic vermedim. siz nasil veriyorsunuz? olcusu nasil`? ben o tohum gibi olandan aldim. bebek icin olan da varmis sanirim.. oyle direk kaynatan var mi aramizda?

megul sumuksu olmasi sanirim normal.. bebegiminki de oyle. ama surekli yesil olmasi belki sikintili olabilir. devam ederse bence bir doktora goster..

bu gazlar nezaman bitecek bilen var mi kizlar?? senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…