2009 Nisan Anneleri buraya

selam hatun gızlar:)))

rumelili çok geçmiş olsun..benimde sağ 1 defa sol 2 defa mastit oldu..berbat bişey 39 derecce ateşle yerinden kalkmadan yatmak çok kötü oluyor. bu kadar çok başına gelince insan herşeyi öğreniyor, bende genel cerrahın bana anlattıklarını aktarayım kısaca..mastit bebeğin ağzındaki bakterilerin çatlak ya da yara olmuş göğüs ucundan göğse girmesiyle başlıyor..süt göğüste 4 saatten fazla kalmışsa bu bakteriler göğüste bir enfeksiyona sebep oluyor.göğüs taş gibi oluyor ve ateş yapıyor tabi bir yandandan titreme oluyor.çözüm olarak bebeğin ağzının içini karbonatla sil falan diyenler olmuştu ilk zamanlar ama ben yapmadım dah doğrusu benim sıpa izin vermez diye denemedim.gelelim dr. un çözüm önerilerine: bir defa antibiyotiksiz geçmiyor, düzenli olarak kullanmak gerekiyor..ayrıca sürekli göğsü pompa yada elle sağarak boşaltmak lazım tabi emziremiyorsanız.ki benim göğsüm mastit olduğunda uçları iyileşene kadar emzirmedim ilk mastit olduğunda.ikincisinde emzirdim ne olursa olsun deyip ve mastit geçmedi tekrarladı.ayrıca sürekli olarak göğse sıcak kompres yapmak özellikle sağarken ve banyodaykende sıcak su altında masaj yapmak çok faydalı oluyor.bana söylenenler bu kadar umarım faydası olur..ben son defa olduğunda usg ye girdim ve göğüslerimde bir sürü kist çıktı, kist varsa mastit çok daha ağrılı oluyor..süt inerken damarlarımdan kezzap dökülüyormuş gibi oluyordu..neyse çok uzattım kısaca göğüslerinizde sütü fazla bekletmeyin..ha bide iki göğüs aynı anda mastit olmazmış ve emzirdiğniz sürece mastit riski söz konusuymuş.

biz emir sıpasıyla uğraşıyoruz ve benim yaramaz oğlum geceleri çok daha sık uyanmaya başladı..hemde acıktığı için falan değil..nedenini anlamıyoruz birden sıçrayarak uyanıyor ve sonra uzun süre uyutamıyoruz.. dün gece gene nöbetteydik, 3 saat bile uyumamışızdır toplamda!!!bu arada 150 cc falan mama veriyorum demiştim ya şimdi 90 cc yi zor bitiriyor..bazı bebeklerde böyle bir dönem olurmuş, açlık krizi gibi bişey...şimdi düzeldi allahtan ve kilo alışı falan çok iyi çok şükür...yalnız biz üşttük kuzuyu, burnu tıkalı çok fena hatta geceler kabusa dönüyor, bi de öksürüyor..o öksürdükçe de benim içim parçalanıyor, sanki bunu anlamış gibi sıpa ilgi istediği zaman numaradan öhö öhö diyo, çok fena ya ne zaman öğrendi böyle numara yapmayı anlamadım ki..gerçi ilk öksürmeye başladığı zamanlar hemen kucağıma alıp göğsüme bastırıyordum, hatta ağlıyordum...şimdi ilgi isteyince böyle yapıyo bilmiyoki annesinin ne çok canı yanıyo o hasta olunca ( bazen şenayın halini düşünüyorum bi taneyle bile başa çıkamayınca..allah ne sabır vermiş bu kıza diyorum :)) maşallah..!!

ha bide sigara konusu var, 11 ayın sonunda bende başladım ufaktan, eşim kızdı falan ama bu hayata dayanmak kolay değil helede benim için..haziranın 17 sine tez sunumu yapmam lazım ama ortada ne tez var ne sunum (( uzatma alıcam verirlerse, eğer bitiremezsem çok yanarım verdiğim onca emeğe ama napalım bebeğimin canı sağolsun...amaaaan ne uzattım be..uzun zaman giremeyince böyle oluyo, kusura bakmayın kızlar emi!! bu arada emelcim pınar bebek nasıl oldu??? inşallah tüm anneler ve bebişler iyidir...

ya riske atma canım, ben sabahları eşim işe gitmeden önce emir uyandığında mamasını eşime verip onlar mama faslındayken yapıyorum..hem uykusuz olduğumdan uykum açılıyo, hemde bebek yalnız kalmıyo. yanlış hatırlamıyorsam sende mastit olmuştun, tekrarlamaması için sık sık banyo yapman lazım..öyle uzun uzadıya yapma bi şampuan bi duş jeli yeter ama sık yap demişti dr..

serap kız neyapıyorsun...

emir nasılll

iyidir şirvancım, ne olsun emir sıpasıyla boğuşuyorum..şimdi uyudu tüm gece uyumayınca, bende siteye bakayım dedim...bırakınca uyanıyo diye uyuyamıyorum nasılsa bari biraz stres atayım..sen nasılsın?? barancık nasıl?? bizim sahilde turlama organizasyonları ne zaman başlıyor:)))) çıkalımda şöyle bi cümle aleme rezil etsinler bizi :))) bugün deneyim vardı öğleden önce, okula gittik..lafta bizimki uyuyacak bende deneyimi yapıcam kaydirigubbakcemile2 bi başladı ağlamaya bütün lab. ekibi seferberlik ilan etti kaydirigubbakcemile baktık olacak gibi değil babamız bizi geri eve getirdi zemuszemus işte böööle şekercim, sende durumlar nasıl?? özledim valla sizi çok..hele emele çok üzülüyorum..şu sıpalar toparlansında ha bide ben şu tez olayını atlatayımda buluşalım bi ara ya, çok sıkıldım ben valla, insan yüzüne hasret kaldım

al bende de o kadar .. bende insan arasına çıkmak istiyorum artık..
nerdeyse 2 aydır .. evdeyim .. annemler - kayınvalidemlere gidiyorum sadece..
bende artık gezmek istiyorum...
bu arada bizim yarın 40 mız çıkıyor.. ananesi kırklayacakmış bizi...
banyomuzuda yapalım şöyle.e....

eşimde bugün iş için antalya ya gitti,, ben bunu kaçırmazdım önceden peşine takılırdım.. ama baran bey olunca engeller başladı işte....
allahtan fazla kalmayacak.. 2 gün sonra gelecek..

bu arada bende buluşmayı istiyorum.. bende sizleri özledim..
devamlı giremiyorum artık. çünkü baran bey ne zaman bilgisayarı açsam uyuduğu halde uyanıyor.. anlıyor sıpa..
benle ilgilen diyor..kıskanç bir velet.. sonrada devamlı kucakta...
bıraktığım zaman mızmızlanıyor...

Şirvan aynı benim sıpada öyle tam uyudu diye bişey yapmaya kalkınca uyanıyo. Çok kıskanç. Uyanıcak diye bekliyorum saatlerce uyuyo. İnanılmaz derecede koç burcu karakterini taşıyo benim sıpa. Öyle böyle geçiyo işte zaman büyüyolar. Bende dışarı çıkmayı özledim. Şu an onlarla dışarı çıkmak bile zor. 3 de çıkıcam diyosun 5 oluyo çıkamıyosun. Tam giydiriyosun, sen hazırlanıyosun zor bela kapıda ağlamaya başlıyo hadi tekrar geri dön emzir. Derken bizimki 2 aylık olmak üzere, bi bakcaz yaşları gelmiş. Sağlıklı olsunlarda aslında gerisi çok önemli değil. Bu zor günlerde geçicek işallah.
Salı günü bizimde dr. günümüz heyecanlıyım bakalım kaç kilo olmuş oğluşum.

merhaba arkadaşlar.size bir sorum var.Aranızda doğum ücretini alan oldumu.Hangi evraklar gerekli neler yapmamız lazım ?Bilginiz varsabenimle paylaşırmısınız.benim raporum bu hafta bitiyo.

Canım izne çıktığın zamanki hastane raporu, sevk kağıdı ve hastanenin düzenlediği form gibi bi belge, sonra doğum kağıdının aslı, iznin bittiğindeki zaman yeni sevk kağıdın ve hastanenin çıkarken hazırladığı iznin bittiğinde doldurulacak olan form. Bunları hazırlıyosun muhasebecin internetten ssk ya bildirim yapıyo senin adına ve iznin bittiği günden sonra hemen gidip bağlı olduğun ssk ya başvuruyosun ve 3-4 gün sonra ptt.den paranı alıyosun. Benim izin sürem dün bitti bugün gittim ssk ya gerçi ben halledemedim evraklarımdan biri yanlış yere gitmiş, p.tesi tekrar gidicem ama en azından doğru evrakları hazırladığımı öğrendim. Umarım yardımcı olmuşumdur sana..

Şirvan özledim kız seni

bende özledim valla. ..ama bu ara denk gelemiyoruz...

bu sıpalar izin verecekte,, anca o zamanda girebileceğim..

şuan bile ana kucağında - ayağımda sallıyorum.. durduğum zaman mızmız..

sallanmaya alıştı,, kucağa alıştı.. bunlar benim hamilelikte yapmıcam alıştırmayacağım dediğim şeylerdi.. büyük konuşmamak gerekirmiş....

çalışma işini ne yapacaksınız.... izinler bitti yavaş yavaş..

ben iznim bitince ücretsiz izin talep edecem .. en eksik 3 ay .. gerçi kabul edeceklerini zannetmiyorum .. ama gene de şansımı denemek istiyorum..

keşke öğretmen olsaymışım.... en azından yarım gün çalışıp, yarım gün evde olurdum.. yaz tatillerinde evde.. ahh kafam ahhh.. klava: klava:

canım biz hergün banyo yapıyoruz aksam yatmadan önce
birde persembe ve pazar günleri üzellik tüttürüyoruz
birde cörek otu yiyoruzzzzzzz

valla pek anlamam öyle nazar işlerinden ama annem gözünden korktuğu kişiler gelip gittikten sonra hemen bebeğe banyo yaptırıyodu.

kesinlikle işe yarıyor, 8 de banyo 9 da yataktayız artıkkk

şirvan gerçekten gögüsler ayrıca şişko gösteriyo zaten zayıflasak bile en az bir yıl kocaman kocaman onları taşıycaz

hamileyken 75 giyen bn simdi 85 e sıgamıyorummm

ben tuvaete bile girmiyorum biraz paranoya yapıyorum ama sürekli kustugu için bogazına falan kacar diye korkuyorumm

evet asla saatler birbirini tutmuyor tam cıkarken ya kusar yada acıkır
insanda heveste bırakmazlarrr:::))):teytey::içelim:

rumelili canım ck gecmıs olsun

kızlar sanırım süt sagdıkca geliyorrr
ne kadar sagarsak o kadar cok oluyor süt

ben gece bile sagıyorum tavsiye ederimm:::)))
ya ben geldim herkes kacta yineee
cok özledim vallaaaaa

Benim bi fikrim var boya yaptığım gün sütümü sağıp döksem o zaman zararlı olmaz diye düşünüyorum saçtaki kimyasal boya yapıldığı an işlevini sürdürüyor yanılıyormuyum ...?

Şirvancım biliyosun 16 haftalık izin bizim resmi olarak hakkımız özel sektör olsa bile böyle bu benim işyerinden sağolsunlar 4 ay + 2 ay da fazladan verdiler yani oğlum 5-6 aylık olana kadar onunla birlikteyim ayy zaten öyle alışdımki evde oturmaya şimdiden nasıl çalışıcam oğlumu görmeden onu düşünüyorum tamda sevimli zamanları allahtan benim kayınvalidem var ona bırakacağım için gözüm arkada kalmıyacak ... Yine çenem düştü şekerim hadii byy

slm herkeseeeee................

bi baktım cıkıyorum

ben dogum paramı aldım.............

ay büyüyoruz yavaş yavaş
bizim 2. aşımızda olucak 10 hazranda hepinizi cok özledim ve öptümm

agda işini bende yaptıramıyorum korkuyorum

günaydın herkeslere

arzu canım gecede 100 + 100 cc olabiliyor

ama gece yatmadan önce içilen boza yada havuc suyu işe cok yarıyor
birde gün içindede sürekli meyve suyu içiyorum tabiki hazır değil katı meyve sıkacagııyla sıkıp:::)))

birde kocaman bir kase yesillik yiyorum hergün salata yapıp
tavsiye ederim
ta

maşallah canım sütüne valla benim yapmadığım şey kalmadı ancak 90 cc filan çıkıyor oda yetmiyo doğal olarak,mamaya devam maalesef...allahtan hala emiyorda,zaten azcık gelen sütüm kesilmiyor.. bu arada herkese günaydınlar...

kızlar bu arada babalar günü yaklaşıyor, özellikle ilk çocukları olanlar babalar için ne yapmayı düşünüyorsunuz, eşim bana anneler gününde çok hoş bir sürpriz yapmıştı o yüzden bende ona unutamayacağı bir babalar günü yaşatmak istiyorum fikirleri olanlar paylaşırsa sevinirim.

gunaydın herkese, sureklı gecmısı okuyayım oyle yazarım dıyorum, tam bıtırmıs yazacakken kız uyanıyor:))) bugun yazabıldım sonunda.
bende babalar gununu dusunuyorum ama bır turlu bırsey bulamadım. kızcagızım dısarda huysuzluk yapmasa cıkar bırlıkte alırız hedıye ama zor gıbı gorunuyor. butun fıkırlere acıgım bende...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…