arkdaşlar merhbalar.kimselr yok ben içimi dökeyim.
ben bu anneliği beceremedim.kızm idrar yollarında sonra şimdi de ishal oldu.bugün kakasında kan olunca hemen tahlil yapıldı ve bağırsaklarda bakteri çıktı.yine iğne verdiler yine o ağladı ben ağladım.niye böyle oluyor arkadaşlar anlamıyorum.ağızdan alınan bakteri ile olurmuş.herşeyini kaynatılmış su ile yapıyorum.emzirmeden önce ellerimi yıkıyorum.emziklerini hergün kaynatıyorum.daha ne yapabilirm.
dolayısıyla kilo da az almış.
kızm bugün itibariyle sadece 4600 gr olmuş.üzülmekten sütüm de azaldı iyce.kendim annemi hiç emmemişimhayalim çocuğumu en az 1 yaşına kadar emzirmekti ama mümkün görünmüyor gibi.inatla sadece sütümü veriyorum.haftaya kadar kilosu yine böyle giderse mama verecem heralde.
Allahım hasta olan tüm yavrularımıza şifa versin.çok zormuş ya canımdan can gidiyo o ağladıkça.dayanamıyorum.nolur bize yine dua edin.çok ihtiyacım var.biliyorum bunlar çaresi olan dertler.Allah beterinden korusun.
günaydın herkeslere
arzu canım gecede 100 + 100 cc olabiliyor
ama gece yatmadan önce içilen boza yada havuc suyu işe cok yarıyor
birde gün içindede sürekli meyve suyu içiyorum tabiki hazır değil katı meyve sıkacagııyla sıkıp:::)))
birde kocaman bir kase yesillik yiyorum hergün salata yapıp
tavsiye ederim
ta
maşallah canım sütünevalla benim yapmadığım şey kalmadı ancak 90 cc filan çıkıyor oda yetmiyo doğal olarak,mamaya devam maalesef...allahtan hala emiyorda,zaten azcık gelen sütüm kesilmiyor.. bu arada herkese günaydınlar...
ben bu anneliği beceremedim.kızm idrar yollarında sonra şimdi de ishal oldu.bugün kakasında kan olunca hemen tahlil yapıldı ve bağırsaklarda bakteri çıktı.yine iğne verdiler yine o ağladı ben ağladım.niye böyle oluyor arkadaşlar anlamıyorum.ağızdan alınan bakteri ile olurmuş.herşeyini kaynatılmış su ile yapıyorum.emzirmeden önce ellerimi yıkıyorum.emziklerini hergün kaynatıyorum.daha ne yapabilirm.
kızm bugün itibariyle sadece 4600 gr olmuş.üzülmekten sütüm de azaldı iyce.kendim annemi hiç emmemişimhayalim çocuğumu en az 1 yaşına kadar emzirmekti ama mümkün görünmüyor gibi.inatla sadece sütümü veriyorum.haftaya kadar kilosu yine böyle giderse mama verecem heralde.
Allahım hasta olan tüm yavrularımıza şifa versin.çok zormuş ya canımdan can gidiyo o ağladıkça.dayanamıyorum.nolur bize yine dua edin.çok ihtiyacım var.biliyorum bunlar çaresi olan dertler.Allah beterinden korusun.
kızlar kerem 2 gündür kakasını yapmadı
ay bişey olurmu neden böle
bi tavsiyede bulunun neden yapmıyor
kızlar kerem 2 gündür kakasını yapmadı
ay bişey olurmu neden böle
bi tavsiyede bulunun neden yapmıyor
selam hatun gızlar:)))
rumelili çok geçmiş olsun..benimde sağ 1 defa sol 2 defa mastit oldu..berbat bişey 39 derecce ateşle yerinden kalkmadan yatmak çok kötü oluyor. bu kadar çok başına gelince insan herşeyi öğreniyor, bende genel cerrahın bana anlattıklarını aktarayım kısaca..mastit bebeğin ağzındaki bakterilerin çatlak ya da yara olmuş göğüs ucundan göğse girmesiyle başlıyor..süt göğüste 4 saatten fazla kalmışsa bu bakteriler göğüste bir enfeksiyona sebep oluyor.göğüs taş gibi oluyor ve ateş yapıyor tabi bir yandandan titreme oluyor.çözüm olarak bebeğin ağzının içini karbonatla sil falan diyenler olmuştu ilk zamanlar ama ben yapmadım dah doğrusu benim sıpa izin vermez diye denemedim.gelelim dr. un çözüm önerilerine: bir defa antibiyotiksiz geçmiyor, düzenli olarak kullanmak gerekiyor..ayrıca sürekli göğsü pompa yada elle sağarak boşaltmak lazım tabi emziremiyorsanız.ki benim göğsüm mastit olduğunda uçları iyileşene kadar emzirmedim ilk mastit olduğunda.ikincisinde emzirdim ne olursa olsun deyip ve mastit geçmedi tekrarladı.ayrıca sürekli olarak göğse sıcak kompres yapmak özellikle sağarken ve banyodaykende sıcak su altında masaj yapmak çok faydalı oluyor.bana söylenenler bu kadar umarım faydası olur..ben son defa olduğunda usg ye girdim ve göğüslerimde bir sürü kist çıktı, kist varsa mastit çok daha ağrılı oluyor..süt inerken damarlarımdan kezzap dökülüyormuş gibi oluyordu..neyse çok uzattım kısaca göğüslerinizde sütü fazla bekletmeyin..ha bide iki göğüs aynı anda mastit olmazmış ve emzirdiğniz sürece mastit riski söz konusuymuş.
biz emir sıpasıyla uğraşıyoruz ve benim yaramaz oğlum geceleri çok daha sık uyanmaya başladı..hemde acıktığı için falan değil..nedenini anlamıyoruz birden sıçrayarak uyanıyor ve sonra uzun süre uyutamıyoruz.. dün gece gene nöbetteydik, 3 saat bile uyumamışızdır toplamda!!!bu arada 150 cc falan mama veriyorum demiştim ya şimdi 90 cc yi zor bitiriyor..bazı bebeklerde böyle bir dönem olurmuş, açlık krizi gibi bişey...şimdi düzeldi allahtan ve kilo alışı falan çok iyi çok şükür...yalnız biz üşttük kuzuyu, burnu tıkalı çok fena hatta geceler kabusa dönüyor, bi de öksürüyor..o öksürdükçe de benim içim parçalanıyor, sanki bunu anlamış gibi sıpa ilgi istediği zaman numaradan öhö öhö diyo, çok fena ya ne zaman öğrendi böyle numara yapmayı anlamadım ki..gerçi ilk öksürmeye başladığı zamanlar hemen kucağıma alıp göğsüme bastırıyordum, hatta ağlıyordum...şimdi ilgi isteyince böyle yapıyo bilmiyoki annesinin ne çok canı yanıyo o hasta olunca( bazen şenayın halini düşünüyorum bi taneyle bile başa çıkamayınca..allah ne sabır vermiş bu kıza diyorum :)) maşallah..!!
ha bide sigara konusu var, 11 ayın sonunda bende başladım ufaktan, eşim kızdı falan ama bu hayata dayanmak kolay değil helede benim için..haziranın 17 sine tez sunumu yapmam lazım ama ortada ne tez var ne sunum(( uzatma alıcam verirlerse, eğer bitiremezsem çok yanarım verdiğim onca emeğe ama napalım bebeğimin canı sağolsun...amaaaan ne uzattım be..uzun zaman giremeyince böyle oluyo, kusura bakmayın kızlar emi!! bu arada emelcim pınar bebek nasıl oldu??? inşallah tüm anneler ve bebişler iyidir...
yarın bizim kırkımız çıkıyor,, ben de pazartesi günü kuafördeyim valla..
yeter bu kadar dayandığım . boyatacam artık.. saçlarımı..
ağda olmaktan bende şunalık çekiniyorum.. bişey olurmu acaba....
Valla canım ben denicem eğer çokk ağrırsa mecburen diğer yöntemleri denerim . Sence boya yaptığımız gün sütümüzü sağıp atsak yaa bunu bi araştıralım ben mamada verdiğim için o gün mamayla idare eder benimki. Ama sen mama vermiyorsun dimi sen ne yapıcaksın ???
didemcim senin süt ne kadar çıkıyor gece ben dün sağdım 40 cc çıktı 2 göğsümden çok az dimi :a015:
megul çok geçmiş olsunarkdaşlar merhbalar.kimselr yok ben içimi dökeyim.
megul geçmiş olsun ama üzülme her bebek hastalanır olabilir bööle şeyler güzelim
kızlar biz bugün karma aşımızı olduk oğluş çoook ağladı yaa
3 gnden sonra yapmazsa iyi değil diye biliyorum sen kayısı suyu falan içiyomusun bnde iyi etki yapıyo oğluş rahat yani
önerim yok ama kakasını yapsın diye poposunu zeytinyapı ve pamukla dürtme onları tembelliğe itiyo diye söyledi doktorumuz yüzükoyun yatır bacaklarını çeke çeke gaz çıkarıp yapıyo bizimki bazen yada sen bacak hareketli yaptır en iyisi öle
inşallah rahatlar kerem bebek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?