2009 Nisan Anneleri buraya

bende o dediğinden yok ama bazen sırtım çok ağrıyor,epiduralden diyorlar 6 aya kalmaz geçermiş...

sanırım epiduralden evet

bende yatamıyorum.bi kere yattım uyandıgında bi süre doğrulamadım.sanki tutulmus gibiydim.bunun acaba epiduralle ilgisi varmıdır.sen demi epidural sezaryan oldun ciçek

evet canım epidural sezeryan oldum hatta bazen bebeği kucağımda fazla taşıyınca da feci ağrıyo bırakmak zorunda kalıorum

günaydın canım.banada verm asısı için 1,5 ay sonra kabuk baglayabilir merak etmeyin demişlerdi
merhabalar arkadaşlar verem aşısının tutması ile ilgili bazı detaylar vereceğim
Aşıdan yaklaşık bir ay kadar sonra (bazen 6 haftayı bulabilir) aşı yerinde önceleri bir sertlik, daha sonrası küçük bir sivilceye benzer kızarıklık olur. Bu sivilce daha sonra yavaş bir seyirle kabuk oluşturur ve sonra da bir iz bırakarak iyileşir. bu sivilce oluşumu ve iyileşmesi aylar süren bir sürede gerçekleşir fakat bir yakınmaya yol açmaz

Yapılan aşı her zaman bu şekilde seyretmeyebilir. Bazen aşının yapılmasının üzerinden birkaç ay geçmesine karşın bu değişikliklerin hiç birisi olmaz. Bu durumda aşı tutmamış olabilir, test yapılıp, gerçekten tutmamış ise aşı tekrarlanır. Bazen de tam tersi bir durumla aşı küçük bir sivilce değil, kocaman bir çıban haline gelip, koltuk altı, boyun bölgelerinde bezeler ( Lenfadenopati) yapar. Bu durumda da doktor tarafından gereken takip ve tedavi yapılmalıdır.i
nşallah bebişlerimizde böyle sorunlar yaşamayız ,kendinize ve kuzucuklarınıza iyi bakınopuyorumnanaktan

banada böle sölediler ama eger bu degişiklikler olmazsa ası tutmamıs olabilir demediler.söylediğin iyi oldu.takip edeyim bari.tesekkürler.......

Uçak yolculuklarında bizler bilinçli bir şekilde yutkunarak ya da ağzımızı açarak kulak içi basıncımızı eşitleyebiliyoruz. Ancak bunu yapamayanlar ve çocuklara sakız çiğnemek ve su içmek önerilir. Bebeklerde ise aynı şekilde, ayına göre inişte ve kalkışta biberonla su, mama, anne sütü vermek ya da emzirmek gereklidir. Kulaklarımızdaki basıncı eşitleyemezsek barotravma dediğimiz rahatsızlık oluşur. Kulakta ağrı ve zaman zaman kanama ile kendini belli eder. Genellikle kendi kendine iyileşir.

Sağol canım bi bakayım netten söylediğin kanguruya.

Bizim kıza hiç belli olmuyor.Bazen bebek arabasında mışıl mışıl uyuyor,bazende basıyor çığlığı kızım kucağımda elimde bebek arabası öyle gidiyoruz:))

Kızlar bir şey soracağım. Perşembe 2. ay aşılarımız var. Aşıdan sonra bebeğin üstünü giydirip çıkartırken kolları yüzünden bebekleriniz ağladı ya da huysuzlandı mı?

Canım biz bugün olduk 2.ay aşılarmızı. Şuan bir sorun yok.ıster istemez bebişler ağlıyor ama sen yinde pek zorlanmayacağın birşeyler giydir istesen.

Canım benim kızım 2 aylık.Bugün 2 .ay aşılarımızı olduk ama bir daha ki sefere 25 Ağustos'ta gelin dediler.O zaman kızım 4 aylık oluyor. Aşılarını sağlık ocağında mı yaptırıyorsun? Niye bize öyle dediler şimdi anlamadım.Bildiğim kadarıyla pnömokok ta zorunlu aşılara eklendi...

Son düzenleme:
slm kızlarrr ya dogumdan sonra 2.regl olanlar var mı tam günndemi oldunuz ya şurda 1 hafta var bu ayın çıkmasına ama ben hala regl olmadım kızlar yaaaa çok korkuyorum acaba aksamalar olur muuu :çok üzgünüm:

Canım benim kızım 2 aylık.Bugün 2 .ay aşılarımızı olduk ama bir daha ki sefere 25 Ağustos'ta gelin dediler.O zaman kızım 4 aylık oluyor. Aşılarını sağlık ocağında mı yaptırıyorsun? Niye bize öyle dediler şimdi anlamadım.Bildiğim kadarıyla pnömokok ta zorunlu aşılara eklendi...[/QUOTE]

Pnömokok yani Prevenar aşısı zorunlu aşı kapsamına alınmadı henüz ne yazık ki.

canım ben hatanede yaptırıyorum.ama veremi saglık ocagında yaptırdım.ordan 4.ayda geleceksiniz dediler.ama hastaneden pnömokok asısı için 3. ayda cagırdılar.doktoruna bi sor istersen

Çok tşk ler bilgilendirmen için.

canım ben ilk ay regli oldum sanıodum ama doktora gittiğimde o regli değil içerde kalan son şeyler çıkmış dedi belki sende geçen ay olmadın

2.ay aşısı derken neler oldunuz,normalde pnömokok aşısını Sağlık ocakları 2.ayda vuruyor bildiğim kadarıyla,ama biz de özelde yaptırdığımız ve 2.ayda rota virüsü de yaptırdığımız için Dr.umuz 3.ayda gelin pnömokok o zaman vuralım,buün hepsi ağır gelebilir dedi.Yani işin özü Sağlık Ocakları 2.ayda pnömokok vuruyor,ve 3.ay boş oluyor .Bir dahaki aşı 4.ayda.
Pnömokok aşı kapsamında değil denmiş,ama kapsamda ki,Sağlık Ocakları ücretsiz vuruyor.Rota virüsü değil henüz.

canım ben ilk ay regli oldum sanıodum ama doktora gittiğimde o regli değil içerde kalan son şeyler çıkmış dedi belki sende geçen ay olmadın

Benim de dün başladı kanamam ,bu herhalde regl dir dimi?Biraz kilo verebilirim bu sayede die seviniyorum da!!kaydirigubbakcemile3

Pnömokok yani Prevenar aşısı zorunlu aşı kapsamına alınmadı henüz ne yazık ki.[/QUOTE]

ben özel hastanede yaptırıyorum aşıları...doktoruna danış istersen

herkese merhaba
tek tek isim yazarsam uzun olur.

hoşbulduk güzel anneler

bende kendime kızıyorum ndn bu kadar geç aranıza katıldıgım için

canım meraklı misafirin ddiği gibi benimde kangurum geçen hafta aldım
araba ile heryere olmuyor
bende chicco you me den aldım çok ama çok rahat
kesinlikle tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…