bende o dediğinden yok ama bazen sırtım çok ağrıyor,epiduralden diyorlar 6 aya kalmaz geçermiş...
bende yatamıyorum.bi kere yattım uyandıgında bi süre doğrulamadım.sanki tutulmus gibiydim.bunun acaba epiduralle ilgisi varmıdır.sen demi epidural sezaryan oldun ciçek
merhabalar arkadaşlar verem aşısının tutması ile ilgili bazı detaylar vereceğimgünaydın canım.banada verm asısı için 1,5 ay sonra kabuk baglayabilir merak etmeyin demişlerdi
rumelili canım maşşalh kızın 3 aylık olmuş darısı başımıza bizim daha 10 günümüz var
sanırım epiduralden evet
evet canım epidural sezeryan oldum hatta bazen bebeği kucağımda fazla taşıyınca da feci ağrıyo bırakmak zorunda kalıorum
merhabalar arkadaşlar verem aşısının tutması ile ilgili bazı detaylar vereceğim
Aşıdan yaklaşık bir ay kadar sonra (bazen 6 haftayı bulabilir) aşı yerinde önceleri bir sertlik, daha sonrası küçük bir sivilceye benzer kızarıklık olur. Bu sivilce daha sonra yavaş bir seyirle kabuk oluşturur ve sonra da bir iz bırakarak iyileşir. bu sivilce oluşumu ve iyileşmesi aylar süren bir sürede gerçekleşir fakat bir yakınmaya yol açmaz
Yapılan aşı her zaman bu şekilde seyretmeyebilir. Bazen aşının yapılmasının üzerinden birkaç ay geçmesine karşın bu değişikliklerin hiç birisi olmaz. Bu durumda aşı tutmamış olabilir, test yapılıp, gerçekten tutmamış ise aşı tekrarlanır. Bazen de tam tersi bir durumla aşı küçük bir sivilce değil, kocaman bir çıban haline gelip, koltuk altı, boyun bölgelerinde bezeler ( Lenfadenopati) yapar. Bu durumda da doktor tarafından gereken takip ve tedavi yapılmalıdır.i
nşallah bebişlerimizde böyle sorunlar yaşamayız ,kendinize ve kuzucuklarınıza iyi bakınopuyorumnanaktan
ne güzel tatile gidenler var. ben de mersine gideceğim ama korkuyorum. uçak yolculuğu yapanlar nasıl geçti yolculuklarınız bebişler çok ağlıyor mu? arabayla da 13 saat falan sürüyor daha zor sanırım bebişle düşün düşün çıkamadım işin içinden
Canım benim kızım 2 aylık ben 1 aylıktan beri kullanıyorum. Yalnız alacagın kanguru çok önemli. Ben Chicco nun you& me bel ve sırt destekli kangurusunu tavsiye ediyorum. Piyasanın en pahalılarından ama diğerlerinde bebek rahat edemedi. Mesela Kraft ınkinde ve yine Chicco nun Soft& Dream modelinde bebek çok rahatsız durdu, boynu bası yerleşemedi. Yatay kullanım şekli de fayda etmedi. 3 aylıktan sonra falan ancak yerleşir bu iki modele. Ama dediğim gibi Chicco nun you& me bel ve sırt destekli kangurusunu aldım ben, çok da memnunuz.
Günaydın diyeceğim de , kimse yokhihoyyyt
Gülben Ergen in Altın Kelebek ödül törenindeki halini görmüş müydünüz,Acayip şişmişti,ve yürümekte zorlanıyordu,sahneye çıkarken herkes çok dikkatli bakışlarla onu seyerdiyordu.ayy çok üzülmüştüm onu öyle görünce,ıkiz doğurmak daha da zormuş dedim içimden.Neyse ki bebeklerin ve onun sağlık durumu iyiymiş.
Ben de bir yere giderken kanguru kullanıyorum,kızım çok rahat oluyor ki,içine koyduğum anda uyuyor,zaten sürekli kucakta da dik pozisyonda durmayı seviyor,yatmayı hiç sevmiyor,ondan sanırım.Biz de bebek arabasıyla hiç rahat edemedik,çünkü yatırdığım anda basıyor çığlığı,yatmak istemiyor,e oturtamadığımız için de cesaret edemiyoruz çok fazla arabayla gezdirmeye.
Kızlar bir şey soracağım. Perşembe 2. ay aşılarımız var. Aşıdan sonra bebeğin üstünü giydirip çıkartırken kolları yüzünden bebekleriniz ağladı ya da huysuzlandı mı?
bizde yarın uçağa binicez korkuyorum valla ya durmazsa diye...doktor iniş ve kalkışta mutlaka birşey emsin dedi...
Canım bizde 29 Temmuz da uçağa bineceğiz.Kızım emzik emiyor ama ya emmezse diyorum,bazen inat edince beni de emmiyor. Acaba biberona az miktar rezene çayı koyup versem olur mu? Ağzına akınca mecburen içmek zorunda ve yutkunmak zorunda kalacak.Kızım biberondan birşey içmedi hiç. Ne yapacağım bilmiyorum.
canım chicco nun you & me sini çift yönlü kullanabiliyorsun çok rahat hem bel destekli yorulmuyorsunda...parasına değer...
ya kızlar dün 3. ay aşımızı olduk prönokok kızım bugün hiç durmuyor, hep ağlıyor ancak uyuttum dayanamadım bir fitil koydum huzursuzluğu geçsin diye...o ağladıkça benim içim acıyor resmen,bu aşıları sevmiyorum ben yaaaa :1no2:
Sağol canım bi bakayım netten söylediğin kanguruya.
Bizim kıza hiç belli olmuyor.Bazen bebek arabasında mışıl mışıl uyuyor,bazende basıyor çığlığı kızım kucağımda elimde bebek arabası öyle gidiyoruz:))
Canım biz bugün olduk 2.ay aşılarmızı. Şuan bir sorun yok.İster istemez bebişler ağlıyor ama sen yinde pek zorlanmayacağın birşeyler giydir istesen.
Canım benim kızım 2 aylık.Bugün 2 .ay aşılarımızı olduk ama bir daha ki sefere 25 Ağustos'ta gelin dediler.O zaman kızım 4 aylık oluyor. Aşılarını sağlık ocağında mı yaptırıyorsun? Niye bize öyle dediler şimdi anlamadım.Bildiğim kadarıyla pnömokok ta zorunlu aşılara eklendi...
merhabalar arkadaşlar verem aşısının tutması ile ilgili bazı detaylar vereceğim
Aşıdan yaklaşık bir ay kadar sonra (bazen 6 haftayı bulabilir) aşı yerinde önceleri bir sertlik, daha sonrası küçük bir sivilceye benzer kızarıklık olur. Bu sivilce daha sonra yavaş bir seyirle kabuk oluşturur ve sonra da bir iz bırakarak iyileşir. bu sivilce oluşumu ve iyileşmesi aylar süren bir sürede gerçekleşir fakat bir yakınmaya yol açmaz
Yapılan aşı her zaman bu şekilde seyretmeyebilir. Bazen aşının yapılmasının üzerinden birkaç ay geçmesine karşın bu değişikliklerin hiç birisi olmaz. Bu durumda aşı tutmamış olabilir, test yapılıp, gerçekten tutmamış ise aşı tekrarlanır. Bazen de tam tersi bir durumla aşı küçük bir sivilce değil, kocaman bir çıban haline gelip, koltuk altı, boyun bölgelerinde bezeler ( Lenfadenopati) yapar. Bu durumda da doktor tarafından gereken takip ve tedavi yapılmalıdır.i
nşallah bebişlerimizde böyle sorunlar yaşamayız ,kendinize ve kuzucuklarınıza iyi bakınopuyorumnanaktan
slm kızlarrr ya dogumdan sonra 2.regl olanlar var mı tam günndemi oldunuz ya şurda 1 hafta var bu ayın çıkmasına ama ben hala regl olmadım kızlar yaaaa çok korkuyorum acaba aksamalar olur muuu :çok üzgünüm:
Sağol canım bi bakayım netten söylediğin kanguruya.
Bizim kıza hiç belli olmuyor.Bazen bebek arabasında mışıl mışıl uyuyor,bazende basıyor çığlığı kızım kucağımda elimde bebek arabası öyle gidiyoruz:))
Canım biz bugün olduk 2.ay aşılarmızı. Şuan bir sorun yok.ıster istemez bebişler ağlıyor ama sen yinde pek zorlanmayacağın birşeyler giydir istesen.
Canım benim kızım 2 aylık.Bugün 2 .ay aşılarımızı olduk ama bir daha ki sefere 25 Ağustos'ta gelin dediler.O zaman kızım 4 aylık oluyor. Aşılarını sağlık ocağında mı yaptırıyorsun? Niye bize öyle dediler şimdi anlamadım.Bildiğim kadarıyla pnömokok ta zorunlu aşılara eklendi...
canım ben ilk ay regli oldum sanıodum ama doktora gittiğimde o regli değil içerde kalan son şeyler çıkmış dedi belki sende geçen ay olmadın
ceyocum seninki reglidir artık kaç ay oldu yani
Benim de dün başladı kanamam ,bu herhalde regl dir dimi?Biraz kilo verebilirim bu sayede die seviniyorum da!!kaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?