- 20 Ağustos 2008
- 4.111
- 668
- 688
ya bize niye öle dedilerki acaba.artık devlet kontrolünde olacagı için sadece saglık ocaklarında yapılıyo dediler bende oyüzden saglık ocagında yaptırdım 2. ay asılarını.hastanenin işine gelmedi galiba
slm kızlar ya şu sünnet konusu aklıma takılıyo cerrahi sünnet yani dikişli sünnetmi yoksa palstik kıskaçla yapılan sünnetmi daha iyi bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim...........................
slm kızlar ya şu sünnet konusu aklıma takılıyo cerrahi sünnet yani dikişli sünnetmi yoksa palstik kıskaçla yapılan sünnetmi daha iyi bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim...........................
ben herbişeyini hastanede yaptırıyorum çünkü zamanım yok....birde bu tazelik işi kafama takılıyor.....bize bayat mı vuruyorlar....artık hastanelerdede ücretsiz olduğu için orada tazelenmiştir inş.opuyorumnanaktan
merhaba evet şu anda pnömokok aşısı sağlık ocaklarında yapılıyor. Normalde toplam maliyeti 750 tl imiş. Biz Cerrahpaşa sağlam çocuktan takipliyiz. Orada da ücretsiz yapıldı pnömokok dahil tüm aşıları. Sadece Rotavirüs aşısını yaptırmak isterseniz alın gelin dediler. O da 140 ytl sanırım 2 rapel daha var. Yani 2. ayda difteri tetanoz boğmaca, H.influenza (menenjit), pnömokok, BCG(verem), Polio(çocuk felci) ve rotavirüs (ağızdan) (hepatit b aşısının rapeli bu ay mıydı hatırlamıyorum) en az 8 etkene karşı aşılandı minikler. Her iki bacaktan ( pnömokok bir bacaktan difteri tetanoz boğmaca, H.influenza (menenjit),polio karma aşı olarak diğer bacaktan , ve BCG koldan ve Rotavirüs aşısı ağızdan.
Biz ilk gittiğimizde Dr.umuz devletin aşılarını biz de ücretsiz yapıyoruz demişti,belki sizin hastanenin öyle uygulaması mı yok ki?Devlet kontrolüne gelince,biz de özelde yaptırdık,ama sonradan sağlık ocağından evi aradılar,ve sordular hangi aşıları yaptırdınız die,ve yine kayıt altına alındık yani,ya da kendiniz de bildirebilirsiniz aşıları yaptırdık die,ya da gidersiniz hem boy kilo ölçtürürsünüz hem de bildirirsiniz .Bizim bağlı olduğumuz Sağlık Ocağı bize çok ters olduğu için ben bir kere gittim,bir daha da gitmedim.
Rota virüsü aşısı da ishal için yapılıyor Selinay.
Canım o konuda bilgim yok ama mutlaka bir çocuk cerrahına yaptırmanı tavsiye ederim. Bazı yerlerde ürologlar da yapabiliyorlar çünkü. İstanbul da olsaydın bir dr. tavsiye edebilirdim ama Ankara daymışsın.:1no2:
hıc bır bılgım yok canım,
evet dilekcim ama 60 olsam fena mı
ben naptım bilio musun bebeğe 5 kaşık elma suyu içirdim bişey olur mu:
evet dilekcim ama 60 olsam fena mı
ben naptım bilio musun bebeğe 5 kaşık elma suyu içirdim bişey olur mu:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?