2009 Nisan Anneleri buraya

kızlar regl bende sadece şişkinlik deil sinir sitres ne ararsan ypıyor sanki menapoz gibi ama regliden sonra rahatlıyorum ve tabikide kilo verdiriyo

Pnömokok yani Prevenar aşısı zorunlu aşı kapsamına alınmadı henüz ne yazık ki.[/QUOTE]

Canım ben doktoruma pnömokok ve rota virüs aşılarını da yaptırmak istiyorum dediğimde pnömokok artık sağlık ocaklarında ücretsiz,sadece rota virüs ücretli demişti.Rota virüsün üç ay dolmadan yapılması gerektiğini biliyorum ama ,doktor pnömokok sağlık ocaklarında yapılıyor deyince onu pek araştırmadım açıkçası. Neyse 3 Temmuz da doktorumuza gideceğiz tekrar, ona da sorarız. Kızlar bu arda benim doktorum, aşıları sağlık ocağında yaptırmamı söyledi.Orada sürekli aşı yapıldığı için ilaçlar taze oluyormuş.Bende o yüzden rota virüs hariç tüm aşıları sağlık ocağında yaptıracağım. Aslında hastanede yaptıracaktım...

benım doktorumda sadece rotavurus dışardan alınıyo dedi ve diğerleri sağlık ocağında yapılacak dedi hatta oradaki aşıların taze olduğunu eskisi gibide bebeklere ateş yapmadığını dışardan almaya gerek olmadığını dedi

ya kızlar bende acayıp bi kanamaoldu cuma gunu bi başladı şakır şakır musluk açılmış gibi pazartesiye kadar surdu doktora gıttım ultrasonla baktı ttertemiz bişey yok dedi acaba ben regl mı oldum acaba ama çok geldide kafam karıştı iyicene

ben herbişeyini hastanede yaptırıyorum çünkü zamanım yok....birde bu tazelik işi kafama takılıyor.....bize bayat mı vuruyorlar....artık hastanelerdede ücretsiz olduğu için orada tazelenmiştir inş.opuyorumnanaktan

bende hastanede yaptırıyorum.ama veremi sadece saglık ocakları yapıyo dıyo orda yaptırdım.daha dogrusu hastaneden oyle solediler.sen veremidemi hastanede yaptırdın canım

Pnömokok yani Prevenar aşısı zorunlu aşı kapsamına alınmadı henüz ne yazık ki.

Canım ben doktoruma pnömokok ve rota virüs aşılarını da yaptırmak istiyorum dediğimde pnömokok artık sağlık ocaklarında ücretsiz,sadece rota virüs ücretli demişti.Rota virüsün üç ay dolmadan yapılması gerektiğini biliyorum ama ,doktor pnömokok sağlık ocaklarında yapılıyor deyince onu pek araştırmadım açıkçası. Neyse 3 Temmuz da doktorumuza gideceğiz tekrar, ona da sorarız. Kızlar bu arda benim doktorum, aşıları sağlık ocağında yaptırmamı söyledi.Orada sürekli aşı yapıldığı için ilaçlar taze oluyormuş.Bende o yüzden rota virüs hariç tüm aşıları sağlık ocağında yaptıracağım. Aslında hastanede yaptıracaktım...[/QUOTE]

Artık hastanede de ücretsiz yapılıyor aşılar. Hem hastanede de taze oluyor merak etmeyin. Ben özel bir hastanenin pediatri bölümünde çalışıyordum önceden. Oradan biliyorum. Eski aşılar Hıfzısıhha nın ateş yapan aşılarıydı, artık büyük ilaç şirketlerinin aşılarını vuruyor devlet de.
Bir de önemli bir konu var. Dışarıdan yani eczaneden alacağınız aşıları büyük alışveriş merkezlerinin içindeki eczanelerden almaya çalışın mutlaka. Çünkü aşıların soğuk zincirinin kırılmaması çok önemli. yoksa etkinliğini yitiriyor. Mahallelerdeki eczanelerde elektrik kesintileri olabiliyor ve bir çoğunun da jeneratörü yok buzdolaplarını çalıştırmak için. Büyük alışveriş merkezlerinde elektrik kesilse dahi jeneratör devreye giriyor. Böylece soğuk zincirin kırılma şansı azalıyor.

geçmiş olsun canım..................

yok canım hiç bi sorun çıkmıyo korkma bence...................

evet ben kullanıyorum çokta memnunum valla bebek arabasının indir çıkar zor oluyo.....

selam annişler bunlarda benim oğluşlarım

maşallah oğluşlarına canım yandın yalnız 3 erkek.......................................

benimde ikiside erkek gerçi.....................

Pnömokok yani Prevenar aşısı zorunlu aşı kapsamına alınmadı henüz ne yazık ki.

Canım ben doktoruma pnömokok ve rota virüs aşılarını da yaptırmak istiyorum dediğimde pnömokok artık sağlık ocaklarında ücretsiz,sadece rota virüs ücretli demişti.Rota virüsün üç ay dolmadan yapılması gerektiğini biliyorum ama ,doktor pnömokok sağlık ocaklarında yapılıyor deyince onu pek araştırmadım açıkçası. Neyse 3 Temmuz da doktorumuza gideceğiz tekrar, ona da sorarız. Kızlar bu arda benim doktorum, aşıları sağlık ocağında yaptırmamı söyledi.Orada sürekli aşı yapıldığı için ilaçlar taze oluyormuş.Bende o yüzden rota virüs hariç tüm aşıları sağlık ocağında yaptıracağım. Aslında hastanede yaptıracaktım...[/QUOTE]

rota virüs aşısımı ilk defa duydum valla o ne aşısı öle...........................

ya bize niye öle dedilerki acaba.artık devlet kontrolünde olacagı için sadece saglık ocaklarında yapılıyo dediler bende oyüzden saglık ocagında yaptırdım 2. ay asılarını.hastanenin işine gelmedi galiba

merhaba evet şu anda pnömokok aşısı sağlık ocaklarında yapılıyor. Normalde toplam maliyeti 750 tl imiş. Biz Cerrahpaşa sağlam çocuktan takipliyiz. Orada da ücretsiz yapıldı pnömokok dahil tüm aşıları. Sadece Rotavirüs aşısını yaptırmak isterseniz alın gelin dediler. O da 140 ytl sanırım 2 rapel daha var. Yani 2. ayda difteri tetanoz boğmaca, H.influenza (menenjit), pnömokok, BCG(verem), Polio(çocuk felci) ve rotavirüs (ağızdan) (hepatit b aşısının rapeli bu ay mıydı hatırlamıyorum) en az 8 etkene karşı aşılandı minikler. Her iki bacaktan ( pnömokok bir bacaktan difteri tetanoz boğmaca, H.influenza (menenjit),polio karma aşı olarak diğer bacaktan , ve BCG koldan ve Rotavirüs aşısı ağızdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…