2009 Nisan Anneleri buraya

Bugün bir arkadaşım dedi ki,6.ayda başlamış ekgıdaya,ama diyor kesinlikle 4.ayda başlamanı öneririm,geç başlayınca bebek ekgıdaya geçmede çok zorlanıyormuş,ama 4.aydakiler daha iştahlı bebekler oluyormuş,bunu birçok kişiden duyuyorum ben,o yüzden yavaştan başlayacağım.
kızlar ben sadece anne sütü veriyorum.simdi havalar cok ısındı.acaba susarmı diye düşünüyorum.siz su veriyomusunuz
Ben verdiğimde kızım dışarı çıkarıyor suyu,o yüzden ara ara veriyorum ama hiç sevmiyor,çok da zorlamıyorum.sadece anne sütü veriyorum çünkü.

Ya her gören diyor sen bu çocuğa neden su vermiyorsun,çocuğu susuz bırakıyorsun falan..Ya Dr. da gerenk yok vermene dedi,ama anlatamıyorum insanlara.Ha verdiğimde sevse ve içse veririm nolacak ama çıkarıyor .
oluyor sehercim ben hemen ellerini alıyorum avuçlarıma tamam annecim eee ee diyorum etkili oluyor sanırım susuyor....birde dudak büzmeleri yokmu ağlarken bitiriyor beniopuyorumnanaktan
ay dimi ya,o andan ben de ağlıyorum nerdeyse onunla.

aman bence de yaptırma,babalar için daha da önemlidir oğlunun o anını yaşamak,bide geridönüşüyok.

bu arada benim kızım da bayadan beri gece uzun süreli uyuyor,2aylıkken Dr a sormuştum ,uyandırıp vereyim mi die,yok o acıkmış olsa uyanır,ilk başlarda 4 saatten fazla uyursa uyandırın diyoruz ama artık uyuyabilir,acıkırsa zaten kalkar demişti.
Birkaç kere ben de geceyarısı alıp kucağıma emzirmeyi denedim ama mm yi ağzına sokuyorum,hiç emmiyor,ağzı açık öyle uyuyordu ,ben de bir daha uyandırmadım.

canım iştahlıydı ama birkaç zamandır mamaya savaş açtı mama saatlerinde kıyamet koparıyo karnı aç ama yemio eşşek. neyse milumili sevdi

oluyor sehercim ben hemen ellerini alıyorum avuçlarıma tamam annecim eee ee diyorum etkili oluyor sanırım susuyor....birde dudak büzmeleri yokmu ağlarken bitiriyor beniopuyorumnanaktan

bende öyle yapıyorum kendini güvende hissediyor
oh oh maşallah darısı başımıza

oh maşallah ne yiyosun canım

kerem çok huysuzlandı ya anaaaaaa

mrb kızlar saat 8 olmuş ancak girebiliyorum..bi sürü alıntı yapmıştım ama bu kadarcığı çıkmış..öncelikle megul gülfemine çok geçmiş olsun..allahım acil şifalar versin en kısa zamanda..

çiçek canım ya bişey sorcam sen gün içinde milumil vercen gece başka mı mama vercen anlamadım ya..ben devamlı aptamil 1 kullanıyorum da..gece maması daha mı tok tutuyo..

kız idil duyda yaşdaşlarınıı utan annecim birazcık.....6-7 saat falan diyosunuz ya valla hasım olacak sizinle, ağlamak istiyorum....benimki 3 saatte bir saolsun kalkar mamaya rağmen hemde....
siz bizden daha uzun uyuyomuşsunuz rumelili canım ya biz sektirmeden mutlaka 2 saatte bir uyanıyoruz..ahh bizde bi uzun uykular uyusak başka bişey istemiycem vallaa ama nerdeeeeeee..

canım sinem söyledi o kullanmış bebek bariz bi şekilde daha uzun uyumaya başlamış zaten gece maması 1 kez verilio

çok saol çiçek..bakalım bende gece maması vermeyi deniycem inşallah uykularında bi düzelme olur böyle çok yıpratıcı oluyo..

kızlar benim aklıma takılan bi kaç şey var yorumlarınızı yazarsanız çok sevinicem..
1..oğlum 6 nisanda doğdu ya kaç aylık dicem ben yaa..4 aylık mı oluyo bu bebeler ???
2..78 günlük olduk ve 5700 kg yiz sizce nasıl kilosu iyimi??gün üçünde 3 veya 4 kez mama veriyorum diğer öğünler anne sütü veriyorum sizce kilosu azmı..
3..geceleri hiç mama vermiyorum sadece emziriyorum ya acaba o yüzden mi 2 saatte bir kalkıo doymuyomu kızlar ya.şimdi siz uzun uyuyo filan yazmışsınız ya vicdan yaptım acaba açmı kalıo oğlum..
4..bide kızlar siz mamayı ben kaşıkla veriyorum çünkü biberon verir vermez emmey bırakıo kolayına gelio ama kaşıkla yerkende ne o bişey anlıo ne ben anlıyorum çünkü ağlayarak yiyo ne yapmalıyılm..asla emmeyi bırakmasını istemiyorum..ne yapıyım kızlar ya..

bu soruları niye dr sormuyosun derseniz sordum pek tatmin edici cvplar almadım beni en iyi sizler anlarsınız...offf offf bu annelik harbiden çok zormuş allah yardımcımız olsun..

1.bizim bebişler aynı gün doğmuş. ne dört aylığı daha 2.5 aylık bizimkiler yani en fazla 3. ayında dersin sorana.
2.bence çok tombiş değil ama normal ölçüler içinde bebeğin.
3.anne sütüyle beslenen bebeğin geceleri 2-3 saatte kalkması normal canım .aç kalmıyo bak açıkınca kalkıp emiyo yumurcak.
4işte bu konuda yorumum yok ben iki bebeğimide sadece emzirdim hiç mamada biberonda vermedim.

croxilex canım biberon için bişey diyemiicem bebekten bbeğe değişio mesela bizimki mama yiyo üstüne yine memeye saldırıo. gece biraz uyumak istiosan en azından bir öğün mama ver derim ben naçizane ama memeyi emmez diosan verme. yani bi de yakından 3 ayı bitirio bebekler o zaman 3 ü bitti 4. aya girdik dersin. bence kilosu iyi bu arada. mama kaç cc veriosun?

Canım sen cevabı yazmışsın zaten,78 günlük diyorsun,78in içinde 3 tane bile 30 yok,yani daha 2,5 aylık oluyor,
Bizim kız da 2 aylıkken 5600 dü,yani kilosu da normal bence.
Günde 3-4 kez amma veriyorum demişsin ya,bunlardan birini gece versen acaba daha mı tok tutar,ben çok mama vermiyorum ama,mama verdiğinde daha uzun süre acıkmıyorsa bunu deneyebilirsin.
biberona gelince kimi bebek biberona alışıp mmyi bırakabiliyormuş,ama bizim kız hiç sevmedi biberonu,biberonu istemiyor,aynı anda meme veriyorum ,onu emiyor.

selamlar bizde yeni aranıza katıldık.inşallah faydalı bilgiler paylaşırız.7 nisan doğumlu oğlum.her anne gibi bizde gaz sancısı sarılık ufak tefek şeyler atlattık.geldi geçti.ama büyüyorlar herşeyleri değişiyor.
sağsağlim büyüsünler inşallah.

Dün benim oğlum da aynıydı dokuzbuçuktan gece ikiye kadar çığlık çığlığa bağırdı. En sonunda biraz soydum uyudu. Bakalım bu gece uyudu az önce ama korkuyorum her an uyanacak diye.:Saruboceq:

gunaaydın annecikler bizim saat 9 da karma aşımız var hadi hayırlısı inşallah ateş falan apmaz

hoşgeldin canım

gunaaydın annecikler bizim saat 9 da karma aşımız var hadi hayırlısı inşallah ateş falan apmaz

hadi kolay gelsin inş. olmaz ateşi filan

GÜnaydın gÜzel anneler ..... Ssengun hadı kolay gelsın sıze ınŞallah kuzucuk ateŞlenmez .... ÇıÇek senden haber beklıyorum dÜn gece canın uykusu nasıldı farkettı mı :)))) bu arada dÜnkÜ konuŞulanlara ŞÖle bır baktımda ısmını hatırlayamadıĞım bır arkadaŞım ÇıÇeĞe ıkı ayrı mama mı verıceksın dıye sormuŞ arkadaŞlar ben 1,5 aydır aptamıl 1 ve conformıl mamasını beraber kullandım gecelerı kızım gazını Çıkarmıyordu sonra sabaha karŞı veryansın edıyordu bu Şekılde kullanmamı doktor sÖledı eczaneyede sordum hıÇ bıŞey olmaz dedıler aynı serı ve marka Üretımı dedıler ama ÖrneĞın bebelac ve aptamılın aynı anda kullanılmasını tavsıye etmıyorlar .... Gece mamasınıda sadece 1 kere verdıĞım ıÇın deĞıŞen bıŞey olmayacaĞını dÜŞÜndÜm kı nıtekımde Öle oldu ben problem yaŞamadım yanı .... GÜzel bır gÜn geÇırmenız dıleĞıyle .....

anneciklerrrrrrrr ve sıpacıklar hepinize koskocaman muuuuuuuuuuuuuuuuuuucccckkkkkkks

giremiyorum eskisi gibi ama aklım hep sizde
veeeeee zeynep diş çıkarıyo kızlar 1 haftadır acayip sıkıntılıyız alttaki dişleri kabardı derinin altından beyaz beyaz inciler parlıyo ama kızım çok sıkıntılı çok kaşınıyo ağzı parmağım ağzında uyuyo garibim sürekli uyanıyo dişlik aldık ama daha tutamıyoki dişini kaşısın çok erken oldu bu diş işi erken diş çıkıncada daha çok çürük oluyomuz bayaa dertliyiz anlıcanız bugün jel alıcak babamız bakalım inşallah faydası olur

Dün benim oğlum da aynıydı dokuzbuçuktan gece ikiye kadar çığlık çığlığa bağırdı. En sonunda biraz soydum uyudu. Bakalım bu gece uyudu az önce ama korkuyorum her an uyanacak diye.:Saruboceq:

CANIM BİLDİĞİM KADAR BEBEKLER ÇOK SICAKTANDA UYUYAMAZ ÖLE DURUMLARDA KIZIMIN ELİNİ AYAĞINI YÜZÜNÜ YIKIYORUM AMA KURULAMIYORUM SONRADA TEK BADİYEL YATIRIYORUM SADECE KARNINA PAZENİNİ ÖRTÜYORUM SERİNLEYİNCE KUZUCUM UZUN SÜRE UYUYO ÖTEKİ TÜRLÜ UYUYAMIYO UYUYAMAYINCADA HUYSUZLANIYOR ...:ecrin_bebek:

ah canım miniğim benimmmm çok erken olmuş gerçekten annesi .... şenaycım seninde işin zor ikiz bebek allah kolaylık versin inşallah hepiniz iyisinizdir ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…