SELAMLAR HERKEZE.
ben de nisan annesiyim.oğlum 1 nisan da viyak ciyaklarla geldi dünyama.hala da devam ediyor.nisan bebeklerii biraz haşarımı oluyor ne.sağlığımız kuvvetimiz yerinde maşallah.sarılık ve gaz olaylarını tecrübesiz bi şekilde zar zor atlattık.2.ye bütün bilgi birikimlerimle hazırım diyorum:)
bebek arabamızı pek sevmedik veya huysuzluk yapmayı daha çok seviyoruz bilmiyorum.acaba ev kuşumu olacak ondan da emin değilim.bebek arabası kulananlardan buna alışmasına katkuta bulunacak önerisi olan varsa dinlermeye hazırım..
bide parmak emmeye başlayan bebbeği olan varmı?emziği atıp baş parmağını emiyor.diş çıkarması için erken dimi?meraklıyımdır biraz sorularımdan bunaltmak istemem.
ilerleyen günlerde yeni sorulaırmla başınızı ağrıtabilirim.tekrar herkeze merhaba
Hoşgeldin canımselamlar bizde yeni aranıza katıldık.inşallah faydalı bilgiler paylaşırız.7 nisan doğumlu oğlum.her anne gibi bizde gaz sancısı sarılık ufak tefek şeyler atlattık.geldi geçti.ama büyüyorlar herşeyleri değişiyor.
sağsağlim büyüsünler inşallah.
amaaaaaaaan büyümüş de diş mi çıkarırmış,benim de bebekken 3,5 aylıkken dişim çıkmış,ama çürük falan olmamıştı bebekken falan.Ne yedirdin içirdin sen Şenay ,gerçi onunla alakası yoktur herhalde dimi?anneciklerrrrrrrr ve sıpacıklar hepinize koskocaman muuuuuuuuuuuuuuuuuuucccckkkkkkks
giremiyorum eskisi gibi ama aklım hep sizde
veeeeee zeynep diş çıkarıyo kızlar 1 haftadır acayip sıkıntılıyız alttaki dişleri kabardı derinin altından beyaz beyaz inciler parlıyo ama kızım çok sıkıntılı çok kaşınıyo ağzı parmağım ağzında uyuyo garibim sürekli uyanıyo dişlik aldık ama daha tutamıyoki dişini kaşısın çok erken oldu bu diş işi erken diş çıkıncada daha çok çürük oluyomuz bayaa dertliyiz anlıcanız bugün jel alıcak babamız bakalım inşallah faydası olur
SELAMLAR HERKEZE.
ben de nisan annesiyim.oğlum 1 nisan da viyak ciyaklarla geldi dünyama.hala da devam ediyor.nisan bebeklerii biraz haşarımı oluyor ne.sağlığımız kuvvetimiz yerinde maşallah.sarılık ve gaz olaylarını tecrübesiz bi şekilde zar zor atlattık.2.ye bütün bilgi birikimlerimle hazırım diyorum:)
bebek arabamızı pek sevmedik veya huysuzluk yapmayı daha çok seviyoruz bilmiyorum.acaba ev kuşumu olacak ondan da emin değilim.bebek arabası kulananlardan buna alışmasına katkuta bulunacak önerisi olan varsa dinlermeye hazırım..
bide parmak emmeye başlayan bebbeği olan varmı?emziği atıp baş parmağını emiyor.diş çıkarması için erken dimi?meraklıyımdır biraz sorularımdan bunaltmak istemem.
ilerleyen günlerde yeni sorulaırmla başınızı ağrıtabilirim.tekrar herkeze merhaba
şenaycım allah kolaylık versin canım biz birinle baş edemiyoz sende 2 tane amanın
aşımızı olduk bakalım beklemedeyiz ateş olup olmuyacağını
Bugün bir arkadaşım dedi ki,6.ayda başlamış ekgıdaya,ama diyor kesinlikle 4.ayda başlamanı öneririm,geç başlayınca bebek ekgıdaya geçmede çok zorlanıyormuş,ama 4.aydakiler daha iştahlı bebekler oluyormuş,bunu birçok kişiden duyuyorum ben,o yüzden yavaştan başlayacağım.
Ben verdiğimde kızım dışarı çıkarıyor suyu,o yüzden ara ara veriyorum ama hiç sevmiyor,çok da zorlamıyorum.sadece anne sütü veriyorum çünkü.
Ya her gören diyor sen bu çocuğa neden su vermiyorsun,çocuğu susuz bırakıyorsun falan..Ya Dr. da gerenk yok vermene dedi,ama anlatamıyorum insanlara.Ha verdiğimde sevse ve içse veririm nolacak ama çıkarıyor .
ay dimi ya,o andan ben de ağlıyorum nerdeyse onunla.
aman bence de yaptırma,babalar için daha da önemlidir oğlunun o anını yaşamak,bide geridönüşüyok.
gulşen benım selende akşam saat 8 gıbı yatar yada 9 gibi sabah 6 ya kadr uyur arada mama kalkar o kadar
ama 6 tan sonra gun ıcınde toplasan 4 yada 5 saat uyumaz oda yarım saat tır yada 45 dk falan en uzunu
mrb kızlar saat 8 olmuş ancak girebiliyorum..bi sürü alıntı yapmıştım ama bu kadarcığı çıkmış..öncelikle megul gülfemine çok geçmiş olsun..allahım acil şifalar versin en kısa zamanda..
çiçek canım ya bişey sorcam sen gün içinde milumil vercen gece başka mı mama vercen anlamadım ya..ben devamlı aptamil 1 kullanıyorum da..gece maması daha mı tok tutuyo..
siz bizden daha uzun uyuyomuşsunuz rumelili canım ya biz sektirmeden mutlaka 2 saatte bir uyanıyoruz..ahh bizde bi uzun uykular uyusak başka bişey istemiycem vallaa ama nerdeeeeeee..
çok saol çiçek..bakalım bende gece maması vermeyi deniycem inşallah uykularında bi düzelme olur böyle çok yıpratıcı oluyo..
kızlar benim aklıma takılan bi kaç şey var yorumlarınızı yazarsanız çok sevinicem..
1..oğlum 6 nisanda doğdu ya kaç aylık dicem ben yaa..4 aylık mı oluyo bu bebeler ???
2..78 günlük olduk ve 5700 kg yiz sizce nasıl kilosu iyimi??gün üçünde 3 veya 4 kez mama veriyorum diğer öğünler anne sütü veriyorum sizce kilosu azmı..
3..geceleri hiç mama vermiyorum sadece emziriyorum ya acaba o yüzden mi 2 saatte bir kalkıo doymuyomu kızlar ya.şimdi siz uzun uyuyo filan yazmışsınız ya vicdan yaptım acaba açmı kalıo oğlum..
4..bide kızlar siz mamayı ben kaşıkla veriyorum çünkü biberon verir vermez emmey bırakıo kolayına gelio ama kaşıkla yerkende ne o bişey anlıo ne ben anlıyorum çünkü ağlayarak yiyo ne yapmalıyılm..asla emmeyi bırakmasını istemiyorum..ne yapıyım kızlar ya..
bu soruları niye dr sormuyosun derseniz sordum pek tatmin edici cvplar almadım beni en iyi sizler anlarsınız...offf offf bu annelik harbiden çok zormuş allah yardımcımız olsun..
anneciklerrrrrrrr ve sıpacıklar hepinize koskocaman muuuuuuuuuuuuuuuuuuucccckkkkkkks
veeeeee zeynep diş çıkarıyo kızlar 1 haftadır acayip sıkıntılıyız alttaki dişleri kabardı derinin altından beyaz beyaz inciler parlıyo ama kızım çok sıkıntılı çok kaşınıyo ağzı parmağım ağzında uyuyo garibim sürekli uyanıyo dişlik aldık ama daha tutamıyoki dişini kaşısın çok erken oldu bu diş işi erken diş çıkıncada daha çok çürük oluyomuz bayaa dertliyiz anlıcanız bugün jel alıcak babamız bakalım inşallah faydası olur
SELAMLAR HERKEZE.
selamlar bizde yeni aranıza katıldık.inşallah faydalı bilgiler paylaşırız.7 nisan doğumlu oğlum.her anne gibi bizde gaz sancısı sarılık ufak tefek şeyler atlattık.geldi geçti.ama büyüyorlar herşeyleri değişiyor.
SELAMLAR HERKEZE.
saol dozkancım ..evet 2 buçuk aylık ama işte bi kaç arkadaş 4 ay başlıo filan deyince acaba yanlışmı hesaplıyorum dedim..sadece emziriysun ne güzel canım süt yapıcı özel bişey yiyomusun??en azından 6 ay emsin istiyorum..1.bizim bebişler aynı gün doğmuş. ne dört aylığı daha 2.5 aylık bizimkiler yani en fazla 3. ayında dersin sorana.
2.bence çok tombiş değil ama normal ölçüler içinde bebeğin.
3.anne sütüyle beslenen bebeğin geceleri 2-3 saatte kalkması normal canım .aç kalmıyo bak açıkınca kalkıp emiyo yumurcak.
4işte bu konuda yorumum yok ben iki bebeğimide sadece emzirdim hiç mamada biberonda vermedim.
işte benim oğlum öyle değil bi defa biberon versem bile emmeyi reddediyo..geçen bi kaç günlüğüne tatile gittik arabada kaşıkla mama yediremem diye biberonla verdim hemen alıştı küçük bey..sonra 3 gün uğraştım inan kaşıkla yedirmeye..mamayı mecburen veriyorum dr başlattı sütüm yetmiyomuş..ama öyle fazla vermiyorum günde 3 enfazla 4 oluyo..zaten 75 cc bile bitirmiyo illaki azcık kalıo..croxilex canım biberon için bişey diyemiicem bebekten bbeğe değişio mesela bizimki mama yiyo üstüne yine memeye saldırıo. gece biraz uyumak istiosan en azından bir öğün mama ver derim ben naçizane ama memeyi emmez diosan verme. yani bi de yakından 3 ayı bitirio bebekler o zaman 3 ü bitti 4. aya girdik dersin. bence kilosu iyi bu arada. mama kaç cc veriosun?
saol canım işte benim oğlum o bebeklerden hemen emmeyi bırakcak..dediğin gibi artık bi öğününü gece vermeyi deniycem.uyku süremiz biraz artar belki..hem biraz uzun süre uyumak kendisi içinde ii olur..Canım sen cevabı yazmışsın zaten,78 günlük diyorsun,78in içinde 3 tane bile 30 yok,yani daha 2,5 aylık oluyor,
Bizim kız da 2 aylıkken 5600 dü,yani kilosu da normal bence.
Günde 3-4 kez amma veriyorum demişsin ya,bunlardan birini gece versen acaba daha mı tok tutar,ben çok mama vermiyorum ama,mama verdiğinde daha uzun süre acıkmıyorsa bunu deneyebilirsin.
biberona gelince kimi bebek biberona alışıp mmyi bırakabiliyormuş,ama bizim kız hiç sevmedi biberonu,biberonu istemiyor,aynı anda meme veriyorum ,onu emiyor.
hoşgeldin canım..selamlar bizde yeni aranıza katıldık.inşallah faydalı bilgiler paylaşırız.7 nisan doğumlu oğlum.her anne gibi bizde gaz sancısı sarılık ufak tefek şeyler atlattık.geldi geçti.ama büyüyorlar herşeyleri değişiyor.
bakalım artık bende yatmadan gece maması vermeyi deniycem..GÜnaydın gÜzel anneler ..... Ssengun hadİ kolay gelsİn sİze İnŞallah kuzucuk ateŞlenmez .... ÇİÇek senden haber beklİyorum dÜn gece canın uykusu nasıldı farkettİ mİ :)))) bu arada dÜnkÜ konuŞulanlara ŞÖle bİr baktımda İsmİnİ hatırlayamadıĞım bİr arkadaŞım ÇİÇeĞe İkİ ayrı mama mı verİceksİn dİye sormuŞ arkadaŞlar ben 1,5 aydır aptamİl 1 ve conformİl mamasını beraber kullandım gecelerİ kızım gazını Çıkarmıyordu sonra sabaha karŞı veryansın edİyordu bu Şekİlde kullanmamı doktor sÖledİ eczaneyede sordum hİÇ bİŞey olmaz dedİler aynı serİ ve marka Üretİmİ dedİler ama ÖrneĞİn bebelac ve aptamİlİn aynı anda kullanılmasını tavsİye etmİyorlar .... Gece mamasınıda sadece 1 kere verdİĞİm İÇİn deĞİŞen bİŞey olmayacaĞını dÜŞÜndÜm kİ nİtekİmde Öle oldu ben problem yaŞamadım yanİ .... GÜzel bİr gÜn geÇİrmenİz dİleĞİyle .....
ay maşallaah çok erken çıkarıyo daha dişini bile kaşıyamazken zor oucak size..inşallah fazla sorun çıkmadan atlatır..anneciklerrrrrrrr ve sıpacıklar hepinize koskocaman muuuuuuuuuuuuuuuuuuucccckkkkkkks
hoşgeldin canım..benim oğlum da tüm elini agzına sokuyo tek parmek yetmiyo benimkine..istediğini sorabilirsin hepimiz en az senin kadar meraklıyız canım..SELAMLAR HERKEZE.
canım geçmiş olsun ateş düşürücü bişey verdin mi bebişe biz yaptırdığımızı 1 çay kaşğı dolven şurup vermiştik ateş problemimiz olmamıştı inşalah seninkide ateşlenmez ....
ohhh maşallah sehercim selen uslanmış o zaman annesi laf yok kuzuya bundan sonra
yeter seher yeter allah gözünüzü doyursun kızzopuyorumnanaktan.....zati gece 9 saat uyumuş gündüzde 4 saat uyursa 13 saat oluyor tam ştandart kız işte:))
bak burdada halimize şükretmemiz lazımmış 2 saatte bir olanda var ama sen emziriyorsun sanırım....
1-büyüttün kız bebeleri 1 gecede ne 4 aylığı 3 bile değil daha sen soranlara gününü söyle....
2-kilosu gayet iyi biz 3 ayı bitirdik ancak o kadar olmuşuzdur...böylece mama kilo aldırır tezinide çürütmüş olduk biz...
3-yukardada demiştim emdiği için sık kalkar sen gece ver mamayı en azından 3-4 saat uyur...
4-dr.browns bibeeron al onda çektikçe geliyor memenide bırakmaz....bende ondan kullanıyordum ama babaannemiz baktığından beri başka biberon aldık şimdi ondan lıkır lıkır içmeye başladıya dr.browns biberona gıcık oluyor....
maşallah şenay kızlara....anneleri gibi becerikli hatunlar olacaklar maşallah....baksana şimdeden tüm işleri bitirme taraftırı kızlar....dişleride çürümez merak etme...benim kuzenimde 3 aylıkken çıkarmış maşallah hiç diş sorunu olmadı...inci gibi herbiri
benimki başparmağını değilde komple yumruklarını sokuyor ağzına...hatta en büyük aktvitesi o şuan.....akşam iş dönüşü mıncıklarken ellerine bir baktım ki....hani banyoda ve denizde uzun kalınca deri buruşur ve soyulma gibi olur ya bizimkinin elleri öyledydi...zaten beyaz bir kız birde o elleri emince ameliyat eldiveni giymiş gibi oluyor....:))
selam herkese kızlar umarım herkes iyidir.....biz akşam babaannemizde kaldık....evimizin arka tarafında yangın çıkmış ve duman benim arka balkonumun penceresinden aynen eve dolmuş....hava sirkulasyonuda olmadığı içinde girdiği gibi evde kalmış....Allahtan eve eşim gitti önce haliyle idili eve getirmedik....herşey is kokuyor şimdi...kuzumun yatak örtüleri yeni yıkadığım ve katladığım çamaşırları herşey yani....arka camlarda isli off nasıl baş edicem ben o evle şimdi yaaa.....neyse ki gece olmadı ona dua ediyorum o zaman uyurken daha vahim şeyler olabilirdi....
eee bu kadar olaya güzel şeylerde oldu tabi...babaannede kalınca gece idil kalkınca beni hiç kaldırmadılar....dedesi ve babaannesi bakmışlar kızıma...ben 1 de yattım 7.30 da kalktım ama nasıl iyi geldi ilaç ilaçççççç:kedi:
ohhh maşallah sehercim selen uslanmış o zaman annesi laf yok kuzuya bundan sonra
yeter seher yeter allah gözünüzü doyursun kızzopuyorumnanaktan.....zati gece 9 saat uyumuş gündüzde 4 saat uyursa 13 saat oluyor tam ştandart kız işte:))
bak burdada halimize şükretmemiz lazımmış 2 saatte bir olanda var ama sen emziriyorsun sanırım....
1-büyüttün kız bebeleri 1 gecede ne 4 aylığı 3 bile değil daha sen soranlara gününü söyle....
2-kilosu gayet iyi biz 3 ayı bitirdik ancak o kadar olmuşuzdur...böylece mama kilo aldırır tezinide çürütmüş olduk biz...
3-yukardada demiştim emdiği için sık kalkar sen gece ver mamayı en azından 3-4 saat uyur...
4-dr.browns bibeeron al onda çektikçe geliyor memenide bırakmaz....bende ondan kullanıyordum ama babaannemiz baktığından beri başka biberon aldık şimdi ondan lıkır lıkır içmeye başladıya dr.browns biberona gıcık oluyor....
maşallah şenay kızlara....anneleri gibi becerikli hatunlar olacaklar maşallah....baksana şimdeden tüm işleri bitirme taraftırı kızlar....dişleride çürümez merak etme...benim kuzenimde 3 aylıkken çıkarmış maşallah hiç diş sorunu olmadı...inci gibi herbiri
benimki başparmağını değilde komple yumruklarını sokuyor ağzına...hatta en büyük aktvitesi o şuan.....akşam iş dönüşü mıncıklarken ellerine bir baktım ki....hani banyoda ve denizde uzun kalınca deri buruşur ve soyulma gibi olur ya bizimkinin elleri öyledydi...zaten beyaz bir kız birde o elleri emince ameliyat eldiveni giymiş gibi oluyor....:))
selam herkese kızlar umarım herkes iyidir.....biz akşam babaannemizde kaldık....evimizin arka tarafında yangın çıkmış ve duman benim arka balkonumun penceresinden aynen eve dolmuş....hava sirkulasyonuda olmadığı içinde girdiği gibi evde kalmış....Allahtan eve eşim gitti önce haliyle idili eve getirmedik....herşey is kokuyor şimdi...kuzumun yatak örtüleri yeni yıkadığım ve katladığım çamaşırları herşey yani....arka camlarda isli off nasıl baş edicem ben o evle şimdi yaaa.....neyse ki gece olmadı ona dua ediyorum o zaman uyurken daha vahim şeyler olabilirdi....
eee bu kadar olaya güzel şeylerde oldu tabi...babaannede kalınca gece idil kalkınca beni hiç kaldırmadılar....dedesi ve babaannesi bakmışlar kızıma...ben 1 de yattım 7.30 da kalktım ama nasıl iyi geldi ilaç ilaçççççç:kedi:
içimi rahatlatıınız valla çok saol rumelili..ama işte bura küçük bi ilçe ve o biberonu bulamadım..1 temmuzda tatilimiz başlıo artık memleketten alırız..bu arada çok geçmiş olsun harbiden yangın gece olsa çok zor olurdu uykulu uykulu pek bişeyde anlamazdınız allah korusun..artık sil baştan evi temizliyceksin..ohhh maşallah sehercim selen uslanmış o zaman annesi laf yok kuzuya bundan sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?