2009 Nisan Anneleri buraya

şenay hoşgeldin çok özlettin kendini
hayırlı olsun zeynep sıpasının dişi ama hakikaten çok erken olmuş ya
olsun annesi çok ii bakar o dişlere çürük mürük olmaz inş.

SELAMLAR HERKEZE.
ben de nisan annesiyim.oğlum 1 nisan da viyak ciyaklarla geldi dünyama.hala da devam ediyor.nisan bebeklerii biraz haşarımı oluyor ne.sağlığımız kuvvetimiz yerinde maşallah.sarılık ve gaz olaylarını tecrübesiz bi şekilde zar zor atlattık.2.ye bütün bilgi birikimlerimle hazırım diyorum:)
bebek arabamızı pek sevmedik veya huysuzluk yapmayı daha çok seviyoruz bilmiyorum.acaba ev kuşumu olacak ondan da emin değilim.bebek arabası kulananlardan buna alışmasına katkuta bulunacak önerisi olan varsa dinlermeye hazırım..
bide parmak emmeye başlayan bebbeği olan varmı?emziği atıp baş parmağını emiyor.diş çıkarması için erken dimi?meraklıyımdır biraz sorularımdan bunaltmak istemem.
ilerleyen günlerde yeni sorulaırmla başınızı ağrıtabilirim.tekrar herkeze merhaba

sağolun kızlar iyiyiz çok şükür uykudan bahsetmişiniz zeren güzel uyuyo 7 gibi uyudu dün sabah 6 da uyandı önceki günlerde 7 gibi uyuyup gece 3 de uyanıyodu sonrada sabah 7 de ama zeynepte uykufalan yok gece gündüz diş sıkıntımızda başlamamışken 2 saatte bir uyanıyodu
bu arada ben 2. adetimide oldum gebelikten önce acillik oluyodum ağrıdan ama bu sfer sızım bile olmadı çok şükür

hoşgeldin canım aramıza.
şu 2.ye birikimle hazır olmak meselesine fazla güvenme istersen. çok çocuklu anneler her bebekten sonra hafıza siliniyo galiba nasıl bakmışım hiç hatırlamıyorum diolar:)
bi de her bebek kendi farklıdüzenini oluşturduğundan bi tecrübe edinmek de zor oluyodur

Hoşgeldin canım

amaaaaaaaan büyümüş de diş mi çıkarırmış,benim de bebekken 3,5 aylıkken dişim çıkmış,ama çürük falan olmamıştı bebekken falan.Ne yedirdin içirdin sen Şenay ,gerçi onunla alakası yoktur herhalde dimi?

hoşgeldin canım,benim kızım da işaret parmağını emiyor,özellikle uykusu geldiğinde yapıyor,geçen o sokuyor ben çıkarıyorum,2-3 denedim yine ağzına götürünce llemedim bir daha,amziğe alışamadı hiç.

bişey yedirip içirmedim kızzzzzzz habire beni emiyolar önceden günde bi defa aptamil veriyodum 20 gündür onuda vermiyorum sadece emziriyorum sürekli emdikleri için süttte birikmiyo sağmayıda bıraktık biberonuda zeynep hiç almıyo artık biberonu açlıktan ölse bile öğürüyo ağllıyo sadece emmek istiyo o almayınca adaletsizlik olmasın diye zerenede vermiyorum biberonu meme dışarda geziyoz anlıcanız

Maşallah ,inşallah sorunsuz atlatırsınız diş çıkarmayı,ama ilk dişler ateş yapmıyormuz pek sanırım.

şenaycım allah kolaylık versin canım biz birinle baş edemiyoz sende 2 tane amanın
aşımızı olduk bakalım beklemedeyiz ateş olup olmuyacağını

şenaycım allah kolaylık versin canım biz birinle baş edemiyoz sende 2 tane amanın
aşımızı olduk bakalım beklemedeyiz ateş olup olmuyacağını

canım geçmiş olsun ateş düşürücü bişey verdin mi bebişe biz yaptırdığımızı 1 çay kaşğı dolven şurup vermiştik ateş problemimiz olmamıştı inşalah seninkide ateşlenmez ....

ya bana da öle sölüyolar.bu sıcakta susar bu cocuk doktorlara bakma sen su ver diyolar..aman bu etrafımızdakiler o kadar cok sey biliyolarki zaten.hamileyken karnının sekline bakıp birsürü yorum yaparlar.bebek dogunca da kıyafetinden tutma seklıne kadar karısırlar

gulşen benım selende akşam saat 8 gıbı yatar yada 9 gibi sabah 6 ya kadr uyur arada mama kalkar o kadar

ohhh maşallah sehercim selen uslanmış o zaman annesi laf yok kuzuya bundan sonra

ama 6 tan sonra gun ıcınde toplasan 4 yada 5 saat uyumaz oda yarım saat tır yada 45 dk falan en uzunu

yeter seher yeter allah gözünüzü doyursun kızzopuyorumnanaktan.....zati gece 9 saat uyumuş gündüzde 4 saat uyursa 13 saat oluyor tam ştandart kız işte:))

bak burdada halimize şükretmemiz lazımmış 2 saatte bir olanda var ama sen emziriyorsun sanırım....

1-büyüttün kız bebeleri 1 gecede ne 4 aylığı 3 bile değil daha sen soranlara gününü söyle....
2-kilosu gayet iyi biz 3 ayı bitirdik ancak o kadar olmuşuzdur...böylece mama kilo aldırır tezinide çürütmüş olduk biz...
3-yukardada demiştim emdiği için sık kalkar sen gece ver mamayı en azından 3-4 saat uyur...
4-dr.browns bibeeron al onda çektikçe geliyor memenide bırakmaz....bende ondan kullanıyordum ama babaannemiz baktığından beri başka biberon aldık şimdi ondan lıkır lıkır içmeye başladıya dr.browns biberona gıcık oluyor....

maşallah şenay kızlara....anneleri gibi becerikli hatunlar olacaklar maşallah....baksana şimdeden tüm işleri bitirme taraftırı kızlar....dişleride çürümez merak etme...benim kuzenimde 3 aylıkken çıkarmış maşallah hiç diş sorunu olmadı...inci gibi herbiri

benimki başparmağını değilde komple yumruklarını sokuyor ağzına...hatta en büyük aktvitesi o şuan.....akşam iş dönüşü mıncıklarken ellerine bir baktım ki....hani banyoda ve denizde uzun kalınca deri buruşur ve soyulma gibi olur ya bizimkinin elleri öyledydi...zaten beyaz bir kız birde o elleri emince ameliyat eldiveni giymiş gibi oluyor....:))

selam herkese kızlar umarım herkes iyidir.....biz akşam babaannemizde kaldık....evimizin arka tarafında yangın çıkmış ve duman benim arka balkonumun penceresinden aynen eve dolmuş....hava sirkulasyonuda olmadığı içinde girdiği gibi evde kalmış....Allahtan eve eşim gitti önce haliyle idili eve getirmedik....herşey is kokuyor şimdi...kuzumun yatak örtüleri yeni yıkadığım ve katladığım çamaşırları herşey yani....arka camlarda isli off nasıl baş edicem ben o evle şimdi yaaa.....neyse ki gece olmadı ona dua ediyorum o zaman uyurken daha vahim şeyler olabilirdi....
eee bu kadar olaya güzel şeylerde oldu tabi...babaannede kalınca gece idil kalkınca beni hiç kaldırmadılar....dedesi ve babaannesi bakmışlar kızıma...ben 1 de yattım 7.30 da kalktım ama nasıl iyi geldi ilaç ilaçççççç:kedi:

hoşgeldiniz........benim oğlumda elini yumruk seklinde agzına sokuyo.bazen denk gelırse bas parmagını emiyo.ben cıkarttıgım zamanda kıyameti koparıyor.

saol dozkancım ..evet 2 buçuk aylık ama işte bi kaç arkadaş 4 ay başlıo filan deyince acaba yanlışmı hesaplıyorum dedim..sadece emziriysun ne güzel canım süt yapıcı özel bişey yiyomusun??en azından 6 ay emsin istiyorum..

işte benim oğlum öyle değil bi defa biberon versem bile emmeyi reddediyo..geçen bi kaç günlüğüne tatile gittik arabada kaşıkla mama yediremem diye biberonla verdim hemen alıştı küçük bey..sonra 3 gün uğraştım inan kaşıkla yedirmeye..mamayı mecburen veriyorum dr başlattı sütüm yetmiyomuş..ama öyle fazla vermiyorum günde 3 enfazla 4 oluyo..zaten 75 cc bile bitirmiyo illaki azcık kalıo..

saol canım işte benim oğlum o bebeklerden hemen emmeyi bırakcak..dediğin gibi artık bi öğününü gece vermeyi deniycem.uyku süremiz biraz artar belki..hem biraz uzun süre uyumak kendisi içinde ii olur..

hoşgeldin canım..

bakalım artık bende yatmadan gece maması vermeyi deniycem..

ay maşallaah çok erken çıkarıyo daha dişini bile kaşıyamazken zor oucak size..inşallah fazla sorun çıkmadan atlatır..

hoşgeldin canım..benim oğlum da tüm elini agzına sokuyo tek parmek yetmiyo benimkine..istediğini sorabilirsin hepimiz en az senin kadar meraklıyız canım..

selam canım.allah beterinden korusun.ne güzel ya bende ole bı deliksiz uyusam.en cok özledigim sey.herhalde sizlerin de öledir

valla arada annemler geliyo torunu sevmeye bende bu gece kalın dıyom sağ olsun onlar bakıyo ben uyuyom :)) haftad 1 olmasada 15 te bır geliyo valla ne iyi oluyo bı bılsenız uyumak

AHHH CANIM ALLAH KOLAYLIK VERSİN YANGIN DEĞİLDE EV İÇİNDE KOKUYLA İLGİLİ BENDE KÜÇÜK BİR OLAY YAŞADIM NE DEMEK OLDUĞUNU İYİ BİLİYORUM BİZDE 2 GÜN ANANEMİZDE KALMIŞTIK (EVİMİZDE İLAÇLAMA YAPTIRMIŞTIK DA ) GECE UYKUSU GİBİ VAR MI YAAA :lepi:

içimi rahatlatıınız valla çok saol rumelili..ama işte bura küçük bi ilçe ve o biberonu bulamadım..1 temmuzda tatilimiz başlıo artık memleketten alırız..bu arada çok geçmiş olsun harbiden yangın gece olsa çok zor olurdu uykulu uykulu pek bişeyde anlamazdınız allah korusun..artık sil baştan evi temizliyceksin..

bişet sorucam 1 den 7.30 a kadar hiç emzirmedin mi yani artık tamamen mamaya mı başladınız hiç mi emmiyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…