2009 Nisan Anneleri buraya

ohhh beklediğim sinyal senden geldi zeyno....benimkininde salyalar uzuyor resmen kucaktayken:)).....aman 2 ay olsun daha hakikaten bari gaz sorunları geçsinde dişler başlasın

ohhh beklediğim sinyal senden geldi zeyno....benimkininde salyalar uzuyor resmen kucaktayken:)).....aman 2 ay olsun daha hakikaten bari gaz sorunları geçsinde dişler başlasın

ya vallahi gazları bitecek bu sefer dişler baslayacak.bazı bebekler sorunsuz atlatıyomus.biz de inş okadar şanslı oluruz.

benim oğlanında salyalarının maşallahı var zaten kızımda 4 aylıkken çıkarmıştı diş.
keşke geç çıksa dişleri ama sanırım ablasına çekmiş.
ablasının dişler erken çıktı ve erkenden de döküldü pek sağlıklı değil yani dişleri.
geç çıkan diş için daha sağlam oluyo diyolar.

bu arada 8 sene ara verdikten sonra çok zor olmadı ikincisi ama tabi yaşı ilerledikçe insana zor geliyo bazı şeyler ben 35 oldum mayısta.
anlayacağınız yaşınız küçükse istediğiniz kadar ara verin hemen peş peşe yapıp kendinizi hepten strese sokmayın bence.

bende öle duymustum.geç çıkması daha iyiymiş.bakalım ne zaman cıkacak.

ben 29 yasındayım.kerem biraz buyusunde bakalım nasıl bi cocuk olacak.ona göre bakıcaz artık

aynı aynı mutlu edemedik biz bunu diyoruz eşimle....bana yeni bir alet söyleyen herkese kuşkuyla bakıyorum....malum o kadar parayı verip evde süs olarak durmasıda var....neyse büyümelerini beklicez artık

[[/QUOTE]

evet canım o kutu aynı mamadan bahsediyoruz ya kullan yada kullanma diyemem ama çiçeğe sölediğimin aynısını söyleyebilirim bir öğün dene önemli olan zaten gazı ve kakası bence gazını çıkarabiliyor sindirebiliyordur kakasında bir problem yaşamazssan bence problem yok demektir zaten 3,5 aylık oldular idilde aynı zamanlarda doğmuştu diye hatırlıyorum 15 gün sonra zaten başlıycaz devam mamalarına bir sorun yaşayacağını zannetmiyorum ama bişey de diyemem .......kaydirigubbakcemile2

herkese meraba kızlar..
canım başın saolsun dedene çok üzüldüm.ben iki dedemide hiç görmedim.ben doğmadan ikiside vefat etmiş
bu arada gece maması için kızlar internette 4-36 ay arası yazıyo
bizim bebekler için erken diilmi daha?
bide bişey sorcam.benim kızım emmeyi bırakmak istiyo ..emerken ağlıyo.biberona alıştı sanırım çok üzülüyorum..uyumuyosa hep kasıkla yedırıyorum mamasını uyurken bıberon verıyorum.biberona alısıpta memeyı bırakan var mı?

ayyyy benimkide aynı zeyno elleri sürekli ağzında yumruklarını yiyo hatta minicik ağzına sığdırabilse ikisine ağzına sokacak tükürcük bizde de çok fazla belki de diş hazırlıkları bizde de başladı keşke biraz daha geç çıkarsa ...

canım gece mamasıda devam maması olduğu için 4-36 ay yazıyor üğstünde doğrudur ama gece mamasını araştırırken bulduğum bir bilgide 2. aydan sonrada verilebileceği yazıyordu biz 3. ayımızı doldurduktan sonra başladık oda 1 tek öğün açıkçası çok memnun kaldım sindirmesinide çok kolay yapınca bizim kız devam ediyorum .... biberonu bilmem ama benim kızımda memeyi bırakırken emzirmek istediğimde hep ağlıyordu direniyordu ama benim kuzumun derdi meğer sütümün olmamasıymış boş memeyi çek alllah çek çocuk isyan etti sonunda ve vermek istediğimde öğürdü almadı bi daha da çok mücadele ettim ama olmadı mücadele et sende bırakmasına izin verme

aynı aynı mutlu edemedik biz bunu diyoruz eşimle....bana yeni bir alet söyleyen herkese kuşkuyla bakıyorum....malum o kadar parayı verip evde süs olarak durmasıda var....neyse büyümelerini beklicez artık

[

evet canım o kutu aynı mamadan bahsediyoruz ya kullan yada kullanma diyemem ama çiçeğe sölediğimin aynısını söyleyebilirim bir öğün dene önemli olan zaten gazı ve kakası bence gazını çıkarabiliyor sindirebiliyordur kakasında bir problem yaşamazssan bence problem yok demektir zaten 3,5 aylık oldular idilde aynı zamanlarda doğmuştu diye hatırlıyorum 15 gün sonra zaten başlıycaz devam mamalarına bir sorun yaşayacağını zannetmiyorum ama bişey de diyemem .......kaydirigubbakcemile2[/QUOTE]

saol canım.....biz zaten 2 şer kutu alıyoruz mamaları gündüz babaannede olduğu için olmazsa ben eve gece maması alırım diyorum kendimce....

saol canım.....biz zaten 2 şer kutu alıyoruz mamaları gündüz babaannede olduğu için olmazsa ben eve gece maması alırım diyorum kendimce....[/QUOTE]

bizde de durumlar aynı bir ananeye kutu bir bana kutu ama ben saat 4 te aldığım için kızımı mecburen birde aptamil 1 bulunduruyorum evde gece mamasını sadece gece 12 gibi 100 cc yapıyorum.... eğer denemeyi düşünürsen ben kendim bulduğum bir formülden bahsedeyim sana ..... gece maması üzerinde yazdığına göre biraz daha kıvamlıymış ucu daha büyük delikli olan biberonla veriyorum birde örneğin 90 cc suya 3 ölçek ya kıvamı azaltmak için 100 cc suya 3 ölçek mama koyuyorum bilgin olsun ....

geçmiş olsun cnm
bu diş olayı kaşınma falan bu kadar erken mi başlıyo yaa kafamçokkarıştı

selam kızlar.şu an çok kötü durumdayım.bebeğimin ikinci kez tırnaklarını kestim biraz önce ve yine tırnak makasına etini sıkıştırdım.kanadı yavrumun parmağı.o ağladıkça bende ağladım.içim parçalandı resmen.yok mu bunun bi kolay yolu.en büyük korkum haline geldi tırnak kesmek.kesmesem de yüzünü yırtıyor ve izi kalacak diye korkuyorum.ne yapsam bilmiyorum artık.

oyyyy yazık kuzuya annesi uyurken kessen tırnaklarını ben öle yapıyorum çünkü uyanıkken çok hareketli böle kazalar olması muhtemel ama uyrken pek hareket etmiyo kolayca kesebiliyorum bölece ....

Canım belki de sıcaktan uyumuyordur.Burası gündüz 30-31 derece gecede 17-18 derece ama evler sıcak tabi ,ben bütün gece balkonun kapısını aralık bırakıyorum.Ceran yaptırmıyorum sadece.Arada kalkıp dokunuyorum bakıyorum sıcak.Bir de biryerde okumuştum bebeklerin üşüyüp üşümediğini burunlarından anlayabiliyormuşuz.Ellerine bakmayın elleri her zaman soğuk olur diyordu.Yanlız burnu soğuksa üzerine bir kat daha birşey örtün ya da giydirin yazıyordu.

50 günlükken doktorumuza gittiğimizde bebeğimin üzerinde içte kolsuz badi ve dışta kısa kollu ve sortlu tulumumuz vardı.Her gören üşütürsünüz bu çocuğu diyordu ama doktorumuz aynen böyle giydirin,ebeveynler yanlış yapıyorlar çok giydiriyorlar dedi.Sonra azıcık soğukta bebekler hasta oluyor...

benimkide öle valla.eskiden ana kucagında duruyodu simdi oda yok.en fazla kendi kendine 15 dakka oyalanıyo.illa yanında biri olcak konusacak beyefendiyle[/QUOTE]

Benim kızımda aynı.15 dk yanlız kalsa çok kaldı bile diyorum.Hep yanında olayım konuşayım gezdireyim istiyor, Bazen karnıma ağrı giriyor,afedersiniz tuvaleti bile yarım bırakıp çıkıyorum.Bir basıyorki çığlığı iç çeke çeke...Bir de komşu demesinmi sizin kız çok ağlıyo diye.Hemde mutfak tarafındaki yan komşu,siz ne duydunuzki ohooo dedim bende.Alt komşular yandı o zaman. Sinir oldum ya belki bir ya da iki kere duymuştur en fazla. Ne yapayım yani sanki ben bile bile ağlatıyorum,sadistim. Bebek bu ağlayacak tabi ağlamasa büyüklerden ne farkı olurdu. Zaten kayınvalidemde bazen alıyor kucağına, ağlıcak diye ödü kopuyo valla.Çok huysuzlandı bu,emesi var diyo.Emzirdim daha yeni diyorum.O zaman uykusu var diyo.Yeni kalktı diyorum.O zaman siz bunu hasta etmişsiniz diyo.Pes yani...Ya bebek bu ağlıcak tabi ilgi istiyo oyun istiyo.Kucağına alıyor sürekli pış pış pış.Uykusu yok çocuğun ağlar tabi.
Kızlar bende içimi dökmüş oldum bu sayede:))

Canım büyük tırnak makasıyla kesme,bebek tırnak makası al.O fazla derine inmediği için etini kesmezsin.

oyyyy yazık kuzuya annesi uyurken kessen tırnaklarını ben öle yapıyorum çünkü uyanıkken çok hareketli böle kazalar olması muhtemel ama uyrken pek hareket etmiyo kolayca kesebiliyorum bölece ....

yavrum hiç hareket bile etmiyordu ki! tamamen benim beceriksizliğimden kaynaklandı bu durum.kendimden nefret ediyorum yaa.korktukça elim ayağıma dolaşıyor ve sonuçta aklıma gelen başıma geliyor böyle.

arkadaşlar birde biz klima çalıştırıyoruz sürekli yani 24 saat.malum antalya gibi bi yerde kapı pencere açarak durulmuyor.sıcaklar bi yana nem öldürüyor insanı.benim evimde etrafı kapalı olduğu için açsam bile fayda etmez zaten.ama devamlı 29 yada 30 derece çalıştırıyorum ve kapıyı açık bırakıyorum.zararı olur mu ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…