2009 Nisan Anneleri buraya

kakolu pudinki pişiriyoruz içerisine petibör bisküviyi parçalıyıp ceviz içi ekleyip karıştırıyoruz borcama yerleştirip buzluğa atıyoruz diğer tarafta kremşantiyi çırpıp içine isteğe göre bir veya iki tatlı kaşığı neskafe karıştırıp buzlukta donan pastanın üzerine yayıyoruz yine buzluğa atıyoruz sonra üzerine 3 fincan şeker 2 fincan kakao 1 fincan unu 1 bardak sütle pişirip soğumasına yakın 2 yumurta sarısı ve çeyrek margarinle karıştırıyoruz çikolata sosumuz hazırlanmış oluo ve pastanın en üstüne bunu döküyoruz ve yine buzluğa atıyoruz yiyeceğiniz zamandan biraz önce çıkartıp servis yapın annişler isterseniz çikolata sosunun kıvamıyla oynayabilirsiniz yani 1 bardak sütle akıcı olmazsa sütü biraz daha katıp sıvılaştırınki daha akıcı olsun zor gibi gelmesin yapın bak çok seviceksiniz biraz alengirli sadece okaradar afiyet olsuuunnnnnn

ve tanrı kaynanayı yarattı:) hahahhahahahahaha

ilahi ya hiç güleceğim yoktu sen çok yaşa emii.

ya arkadaşlar benımkı nerdeyse 4 günde bır kaka yapıyor normalmı sızce,bır zorlama felan olsa yada ağrı ağlardı çok dımı bız 2 aydan berı böleyız çünkü

doktor haftada 2 kereye kadar düşebilir normal demişti kaka sıklığı için

kızlar ya benm kız elini çok emiyo hatta 4 parmak agzında ve agzındaki memeyi çıkartıp elni sokuyo ve bir emiyo nasl böle sanki bal akıyo elinden o zevkle yani

benimkide öyle meme emiyo sanıyorum alttan elini ağzına sokmaya çalışıyo sıpa.

[img=http://img127.imageshack.us/img127/3218/img0351u.th.jpg]

az önce bu derya kuzusuna süt bırakıp geldim çok tatlı uyuyodu kıyamadım kokusu burnumda kaldı!!

oyyy kıyamam ben bu tombiğe .annesi ben çok duygusallaştım bugünlerde gözlerim doldu valla yerim ben onu herşeyden habersiz derin uykularda....

kızlar şafak saydığımızı hatırlıyo musunuz:)

hatırlamaz olur muyum memleketi karış karış gezdik seninle ah ah neydi o son günler yusuf yusuf ediyoduk valla.

birde browni tarifi var oda çok güzel oliiiii ama bana küfür etmeyin sora kilo aldık die

sen ver şekerim tarifi.yemeyen yemesin ben tam gaz devam valla.
biraz kessem sanki sütüm azalıyo kendime 2 ay daha izin verdim
ohh mis gibi yiycem.
dün az yedim oğlan bütün gece emmek için kalktı durdu doyamadı.

kızlar bebekleri vitamın kullanıyonuzmu valla iştahsızlıkolunca doktor supraviy-t verdi günde 1 tatlı kaşığı kullanan var mı başka

sengün Dr. neye göre dedi ki iştahsız,kilo alımı mı düşüktü canım,benim kızım da pek sık emmiyor,gece 12 de o istemeden ben emziriyorum yatarken,ve 7-8 gibi kendim kalkıp emziriyorum.Ama artık baktım o hiç istemiyor,ben de sabah 4-5 gibi kalkıp bir daha emziriyorum.ilginç olan ben kalkıp emzirince emiyor,ama kendi emmek için kalkmıyor..

kilo alımı normal canım yani ona bişi demedi sadece beslenme düenını sordu bende söyledim oda tamam dedi supravit verdi gunde 1 tatlı kaşığı dedi

dr. kontrolüne gittiğinizde aşı,boy-kilo kontrolünden başka neler yapıyor ve de neler konuşuyor Dr.unuz,motor gelişimi,ya da ne biliim egzersiz falan bişeyler yapıyor mu,ya da siz sormadan herhangibir tavsiyede bulunuyor mu?Şimdiye kadar bize çok birşey söylemedi dr.umuz,ama diyorum herşey yolunda ne desin,ama size de sormak istedim,birşeylerin eksik olmasından korkuyorum da..Hatta dün gece rüyamda gördüm Dr. la konuşuyorduk,bana ekgıda tarifleri veriyordu..kaydirigubbakcemile3

canlarım biz sabah 5 te yola çıkıyoruz en az 10 gün yokum kızım hala huysuzlanıyo bütün gün,ama geceleri iyi

evet ya benimde sütüm azyediğimde azalıo sankicokacimcoook die die aldık kiloları aman vur dibine napiim altı aylık olsun bende başlıcam diyet spor ne varsa şimdi kendimi üzemem zaten yapacak takatimde yok elim ayağım saliniiii yemeyince laelaelaelaelae ikinci tarif basit bildiğin kek heheheh kızlar benim eşimin ailesi biraz antikadır biz yeni tanıştığımızda küçük görümcem kek için gecekondu pastası diodu çok şaşırmıştım aşalıodu yani ve yemiyodu 3 yumurta 1 bardak yoğurt 1 bardak yağ 50 gr kakao kabartmatozu 2 su bardağı şeker 1 bardak yada biraz fazla duruma göre deişir un çırptıktan sora fırında pişirilir çıkınca üzerine bi paket çikolata sosu pişirilip dökülür afiyetle yenir :dance:

bizim doktor biraz geveze önce içinde olduğu ayda yapması gerekenleri deniyo bebek yapa biliyo mu bakıyo kendince sınav yapıyo sonra gelecek ay yapmaya başlayacaklarını anlatıyo bunun için bebeğe nasıl yol göstereceğimizi söylüyo. bizimki çocuk doktoru hocası biraz ders verir gibi anlatıp duruyo.soru sormaya fırsat kalmıyo yani.

canlarım biz sabah 5 te yola çıkıyoruz en az 10 gün yokum kızım hala huysuzlanıyo bütün gün,ama geceleri iyi
nereye gidiyosun????
iyi yolculuklar canım kendine ve bebşine iyi bak.
bu site sensiz biraz daha sesizleşecek çabuk dön sahalara.

ben buna bayılıyorum.hem kolay hemde çok güzellllllllll.

bızımkıde aylık yapabılceklerine ebakıyo tabı ben soru yağmuruna tutuyorum oda cevap veriyo

bu arada kızlar burda hep meyvelerden ek gıdaya başlanacak gibi konuştuk ama benim doktorun dediğine göre son trend direk sebzelerden ve öyle tattırmak gibi değil bir öğün sayarak başlamak gerekiyomuş. henüz tarif vermedi. çünkü ona göre bir bebeğin ek gıdaya başlaması için oturması ilk işaretmiş. yani oturduğu zaman yani 6 aylık civarı doğru zamanmış.sebzeden sonra sırada yoğurt olacak dedi.meyve tatlı olduğu için azcık yer ve doygunluk verirmiş.(bu ayki ziyaretimizden aldığımız dersss)

yaaa ne güzel,aslında bizim dr.umuz da baya kontrol ediyor yokluyor falan ama bana yeterli gelmiyor galiba,başka bir Dr. a da mı gitsem acaba?

Ben de bunu okudum ya da duydum,önce sebzelerden başlamak gerektiğini,yoğurt tadı güzel olduğu için ona alışınca sebze zor oluyormuş,havuç suyunun da tadı hoş değil ya,genelde ondan başlanıyor die duyuyorum ben.

ee kimse yazmıyo bari ben doktordana aldığım bilgilerden bir demet daha verip sahnelerden çekileyim.
kızlar 4. ayda dikkat edilmesi gereken bir durum varmış. bebeklerde memeyi red başlayabiliyormuş.
olay derinleşmeden düzeltmek gerekiyormuş yoksa şapur şupur emen sıpalar bile memeyi bırakabiliyormuş.adı da mutsuz bebek sendromu gibi bişeydi.
sebepleri. çok fazla gezmek. çok fazla misafir kalabalık. bakan kişilerin çokluğu ve değişkenliği.
merak. falan filan bişeyler saydı şimdi aklıma gelmiyoo.
benim oğlan biraz fazla gezdirdiğim için erken başlamıştı buna.
atlatmak için tavsiyesi.
kesinlikle memeyi titreştirerek yada ağzına bastırarak zorlamayın.
yanına yatarak emzirmeye çalışın.
bebeğin baktığı yönde sadece duvar olsun.
emzirmeden meme açıkken yanyana yatın ten teması olsun.
çok fazla gezmeye gitmeyin bir süre.
çok misafir kabul etmeyin en az bir hafta (gelen bize sorsa keşke. bugün ben evde yoktum telefonla çağırdılar valla kapında bekliyoz nerdesin diye.)
işte böyleeeeeeeee

ha bi tane daha geldi aklıma.
kalça ultrasonu çektirmeyen hatunlar.
şöyle bi bebeğinizin bacaklarını kontrol edin
hani boğum boğum oluyoya özellikle tombiş bacaklılarda.
her boğumun iki bacaktada karşılığı olması gerekiyomuş.
eğer yoksa mutlaka geç kalmadan ultrason çektirmek gerekiyormuşşşş.

çenem düşmüşken devam edeyim.
rota virüs aşısınada gerek yok dedi.
çünkü o bütün isallere karşı değilmiş(yani öyle kanlı ishal falan filana)
sadece çok sık görülen ve sıvı alımıyla düzelen normal isale karşıymış
ben çok önermiyorum gerek yok dedi.

yaptıranlar için bilgi 2 ayrı firmanın aşısı varmış birininki 2 doz birininki 3 doz olarak yapılıyomuş.
ilk altı ayın içinde yapılıp bitmesi gerekiyomuşşş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…