2009 Nisan Anneleri buraya

bi ajanda bulduk annemle evde doğduğundan beri gün gün dolduruyoruz.
ama ben güzel bir defter almak istiyorum bir türlü fırsat olmadı.

aslında çok şeyler yapmak istiyorumda.
zaman yetmiyo.
hergün sanki bişey unuttum bugün yapmayı hissiyle yatıyorum yatağa.

kızlar dün benim tüombik anne dedi bana inanırmısnız gerçekten resmen annii dedi..
değişik bir his oldu içimde yaa çok güzelll...
sıcacık oldu kalbim içime sokasım geldi...

herkese günaydın uzun zamandır yoktum antepe kızımı el öpmeye götürmüştük,dün gece geldik evimize...özlemişim valla...geçmişi okuyamadım bir günlük konusu olmus sanırım,bende hamileliğimden beri yazıyorum bişeyler ama sanki hep eksikmiş gibime geliyor...bu arada kuzular artık büyüdü epey,bizimkide artık kendi kendini oyalayabiliyor,hepimizi tanıyor...hele o kahkahalar insanın tekrar içine sokası geliyor...

ben günlük tutmuyorum bir yerde yarım bırakırım zor gelir diye başlamadım ama şu hazır süslü defterler var ya ilklerini yazdığın fotolarını yapıştırdığın onlardan almıştım tüm ilklerini yazıyorum çook ayrıntılı bişey zaten :))

bende günlük var halası almıştı ama tek satır yazmadım ne yalan sölıım,bızım sarılık davasında çok korktum bılıyorsunuz 2 ay tahlıldı,kan alma,ıdrar alındı yok olmadı bır daha,kakaydı yaptı yapmadı derken çok şükür anne sütü sarılığı çıktı ama o 2 ayda çocuğumdan tam 11 tüp kan alınmış 5 ıdrar 7 gaıta tahlılı vermışız,çok güzel şeyler yaşamadık tabıkı kötüsüde olabılırdı hamd olsun rabbıme tabıkıde yazmadım gördüğü geçırdığı bu olsun onlarıda bılmesın dıye zaten başta yazmayınca sonra canımda ıstemedı,bu aydan sonra yada evımıze dönünce başlarım belkı

kızlar dün benim tüombik anne dedi bana inanırmısnız gerçekten resmen annii dedi..
değişik bir his oldu içimde yaa çok güzelll...
sıcacık oldu kalbim içime sokasım geldi...

benim kızım da diyor ,ama değildir ya,öylesine bir ses çıkarıyordur diyorum ben,hatta annem de kaç kere şahit oldu,anne dedi anne dedi diyor bana.

bızımkı kaka yapmıyor demıştım daha önce aradım dr.unu yardımsız yapmıyor dıye,günde 3 sefer 1 er çay kaşığı zeytın yağ verecem,yapmazsa yarın fıtıl tekrar,yıne yapmazsa şurup dedı,hergün çıkması lazım dedı bağırsak tembel olmamalı bu kadar olmazsa yarın öğleden görelım bır dedı ya bakalım ınşallah yapar kuzum,ya öyle bır huzursuzluk,huysuzlukta yok kabız gıbı ama anlamıyorum neden yapmadığını,sadece anne sütü alıyor mama alsa dıycem mama yaptı ama haftada 1 de yardımsız yapmıyor pes ya koca adam olsa durmaz yerınde,bır tanecık kuzum gık demıyor ya,yınede gülücükler saçıyor bıze oyunlar yapıyor,annem sakız şışırıyor yüzüne bu ara ona bayılıyor patlatacak dıye,bırde ben ınanamamıştım taklıt olayına gerçekten dıl çıkarıyor bız dıl çıkarınca lütfen deneyın,ya bıde bışey soracam sıze mesela emdı gazı felan çıktı uykusu varken zaten 10 dk kalmadan uyuyor ama yokken bazen yarım saat bazende 1 saat uyanık normal demı,ben oturtmuyorum fazla carsıtındede yanlışmı yapıyorum yanı ana kucağında yada oto koltuğunda ne kadar oturtuyosunuz,onda uyumasına ızın verıyormusunuz

günaydın kızlar..

ben bugün oğlumu babaya sattım biraz uyuyum dedim..8 de verdim babasına altını temizlemiş karnını doyurmuş uyutuyodu..10 da uyandım hemen meleğimin yanına geldim uyurken emziriyim diye beni nasıl özlemiş kuzum hiç bırakmadı 45 dk memede yapışık kaldı meleğim..içim acıdı valla ya..sanki ortalığa atıp gitmişim gibi suçlu hissettim kendimi..anneme bırakınca bile kötü oluyorum sizdede böyle oluyo mu..

bundan 1 hafta önce Ece emerken ağlıyordu doymuyormu dıye panıkledım çünkü her uyandığında mesela 2 saate bır felan ben hemen doyuruyordum kendımce tabıkı bır sıkıntı yaşamıyorduk öyle olunca panıkledım 2 gün mızır mızır emerken derken halamlar geldı bıze Eceyı sevmeye 2 gündür böyle dedım halam ne kadar zamanda emzırıyorsun dedı bende her fırsatta dedım olurmu artık o saat başını felan geçtı annesı hem senın sütün ona yetmesı ıçın hemde dınlenmesı açısından arada 3,5-4 saat olması lazım dedı,ben daha var zannedıyordum o kadar araya hep aç gıbı gelıyordu bana,şımdı rahatız 4 saate hemen uyum sağladı meğerse aç kalmıyormuş fazla ve gereksızce emdığı ıçın kusuyormuş meğerse fazlası felan değılmış yanı,sızınde aklınızda olsun,hem ben gözüm arkada kalmadan dışarı çıkacaksam ışım varsa çıkıyorum suçluluk duymadan saatını ona göre ayarlıyorum

peki 4 saat ne yapıyor yani duruyomu.benim oğlum imkanı yok 2 saati gecirmiyor.bende istiyorum 3 -4 saatte bir emzirmek ama durmuyoki

bu arada merhaba...uzun zamandır giremedim.gecmiş birikmiş.çok bakamadım.

dinozzo galiba kızın ishal olmuş.çok geçmiş olsun.umarım iyidir

zeyno duruyor canım benım ınan ona alışıyor ve gerçekten sütüm az değıldı ama daha verımlı oluyor dene zaten hemen uyum sağlıyorlar uyku düzenıde ona göre oluyor merak etme,zaten mıdelerınınde dınlenmesı gerekıyormuş dedım ya benımkı fazla ve gereksız emdığı ıçın çıkarıyormuş

ya bende ona alıstırmaya calısıyorum ama cok aglıyo.stüm yetiyo kilo alımıda iyi.doktorum dediği oburluk yapıyomuş.keremde kusuyo zaten.ama nasıl oyalayacagım bilemiyorum.konusuyorum oyuncaklarıyla oynatıyorum kucagımda dolastıryorum birazda uyursa uyuyo ama 2 saat sonunda baslıyo aglamaya

merhaba arkadaşlar, bende öyle sık sık emzirmemeye çalışıyorum ama bir sinirlenince de kesinlikle almıyor. katıla katıla ağlıyor, onun korkusuna yine biraz daha sık vermeye başladım. bi arkadaş bahsetmiş 3. aylarda memeyi istememeye başlıyorlarmış benimki öle mi oldu acaba. ama sakinken hiç sorun yok uykusu gelince çıldırıyor almıyor memeyi.

nasıl yani,sık sık emzirmemek mi gerekiyormuş,gerçi benim kızım hiç sık emmiyor ama benim içim hiç rahat değildi çok aralıklı emiyor diye,demek böylesi mi daha iyiymiş?

keremde öyle valla.vermeyi biraz geciktirsem kıyamet kopuyo ve slnlrl gecene kadar memeyi kesinlikle almiyo.

3.ayda istememe olayını ilk defa duydum niyeki acaba

sanırım 3.ay geçiş gibi bişey olmalı çünkü çok duydum bu süreyi....özlem zeytinyağı çok iyi gelecektir eceye sen akşama doğru bir patırtı bekle derim....idilde cuma günü yapmış ben işteyken hafta sonu bekliyorum yapmasını yok yapmıyor sonra pazar saat 11 gibi verdim bir kaşık zeytinyağı ve öğleden sonra 4 gibi bizimki coşmuştu....inşallah onada iyi gelecektir....fitil veya dürtelemek yerine zeytinyağı daha masum geliyor bana....
bizde akşam netten kanguru sipariş ettik umarım sever benim ki....zira bebek arabasında maximum 15 dakika yatıyor sonrasında imkanı yok durmuyor yolun geri kalanını kucakta tamamlıyoruz oda çok güç hep güzel pozisyonda tutmak inş.severde biraz gezdirebilirim....çünkü kısır döngü gibi olmaya başladı biz durmadıkça dışarı çıkmak istemiyoruz,biz dışarı çıkmayınca uzun süre sonra çıkarıncada o durmuyor....akşam böyle olmayacak dedim belki sık çıkınca alışır ne dersiniz....

güzelim sen ne zaman döneceksin .ist. --
bu gidişle senin koca yeni bir hatun alacak...
kaç aydır evinden uzaklardasın... hem sizin köpek ne oldu...oda özlemiştir seni....

ben ana kucağında uyutuyorum.. derin uykuya geçince yatağına alıyorum...

bende hiç bırakmadım daha... ne yapar bilmiyorum..

keremde öyle valla.vermeyi biraz geciktirsem kıyamet kopuyo ve slnlrl gecene kadar memeyi kesinlikle almiyo.

3.ayda istememe olayını ilk defa duydum niyeki acaba

bende ilk kez duydum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…