2009 Nisan Anneleri buraya

yok canım oda erkekti ,senin belli olmadı cinsiyet demi....

yanlış kalmış aklımda o zaman. ohh ohh iki tane tosun paşan oluyor, sırtın yere gelmez artık.:))))
benimki daha belli olmadı. bi daha ki sefere netleşir sanırım. hayırlısı bakalım.

megulcüm cok gecmiş olsunnnnnnnnnnnnnnnnn

benımde tam oramda bi agrı sanki baskı yapılıyor oraya

korkuyorum bebek asagıdamı diyeee

selinaycım, bu gebeliğimi çok farklı yaşıyorum. acayip derecede yoruluyorum. göğsüm sıkışıyor. nefes alıp vermekte zorlanıyorum. bi merdiven çıkınca soluk soluğa kalıyorum. yemeği biraz geçiktirince vay halime, elim ayağım titriyo. sende de böyle oluyormu canım. yoksa bunların başka bi sebebemi var acaba. doktora gittim net bişey demiyor. astım başlangıcı olabilir demişti önce. son gittiğimde, emin olamadı. doğuma kadar daha kötü olurmuyum acaba diye korkuyorum.

stresten oluyo canım bence bendede oluyo nefes darlığı bazen ,yetişemiyorum kocam oğlum ev eşim iş yapma diyo dayanamıyorum okula sık gidip geliyorum yoruluyorum gün yetmiyo bazen sanki bide sen çalışıyosun canım bence stresten oluyo..............

teşekkür ederim canım umarım öyledir. gerçi oğlum bazen çok kızdırıyo beni. çokta haraketli, eline koluna hakim olmayıo bazen. ayyy , ayyy çok zormuş valla. analarımız bezleri nasıl büyütmüş. hakikaten annelirin hakkını ödemek çok zor.

sana katılorum bursasu. bayanlara özellikle hamile ve çocuklu bayanlara yarım gün olmalı. :))))
yetiştiremiyoruz canım.

Günaydın güzel nisan anneleriii;
Ben y,ne hastayım ama yine işyerindeyim.Ama bugün erken çıkabilirsem çıkıp eve gidip dinleneceğim.
Megulcum geçmiş olsun.Haline çok şükret ya doktora gittiğinde kötü bişey söyleseydi.Kaygılanmaktan çok şükretki bebeğin iyiymiş.Kendinede dikkat et bundan sonra...

Herkese günaydın arkadaşlar.Megulcüm yeni gördün yazını.Çok üzüldüm.Ama sen sakın kötü şeyler düşünme.Kendini rahat tut.Senin psikolojin çok önemli.Eğer gergin olursan bebişide etkilersin.Hem baksana kocaman olmuş o artık kendisini korumasını bilir.bundan sonra biraz daha dikkatli ol ve bol bol dinlen.Herşey yoluna girecek dualarımız seninle ve bebişinle.Allah yar ve yardımcın olsun canım.

Şamşamer senin şikayetlerinin bazıları bendede var.Hem ben öyle otururken konuşurken nefes nefese kalıyorum.Araştırdığım kadarıyla bu aylarda kan çok pompalanıyomuş o yüzden durup dururken bile böyle soluk soluğa kalabilirmişiz.Evham yapma bence.İki canlıyız kolay değil.Meselea dün akşam üzeri konuşurken nefes nefese kaldım arkadaşımda dur sakin ol noluyo diyo korktu garibim.Sağlıcakla kal.

anladım:) ebrarcım. hayırlısı artık... aslen antalya'lı mısınız. ben de finike ilçesinde büyüdüm:) çok severim oraları...

Evet canım Antalyalıyım ama Finike ilçesine gitmedim hiç.Ama Antalyanın heryeri her ilçesi çok güzel cennetten kopmuş bir şehir bence.Sen Antalyada bulundunmu hiç kaç yıllarında buralardaydın?Meraklandım hemen :)

sağol canım.içim rahatladı. öksürüğüm vardı , geçemeyen bi türlü . ondan biraz evhamlanıyorudm. hayırlısıyla onuda atlatırım inşallah. dualarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Anne Karnında Dersane

Bebeğin işitme, dokunma, koku alma duyuları, hafızası ve zekasının anne karnında geliştirildiğini belirten Çocuk Psikiyatri Uzmanı Müjen İlnem, "Anne karnında dersaneye devam eden bebekler ile etmeyenler arasında 6 aylık zeka farkı oluyor. Küçük Einsteinler yetiştirmek istiyorsanız, çocuğunuzun ruhsal ve zihinsel gelişimi için çaba gösterin" dedi.

Tanı Eğitim, İletişim ve Danışmanlık Hizmetleri"nden Çocuk Psikiyatrsiti Uzmanı Müjen İlnem, bebeğin ruhsal ve zihinsel olarak gelişiminin anneleri en çok ilgilendiren konuların başında geldiğini söyledi. Zeka toplumunun ön plana çıktığı günümüzde bebeklerinin zeki olmasını istemenin anne ve babaların en büyük hakkı olduğuna işaret eden İlnem, "Bir çocuğun zeka gelişimi için yapılabilecek çok şey var. Anne karnından başlayarak bebeğinizin zeka gelişimini ve psikolojik oluşumunu sağlamanız mümkün" diye konuştu.

İlnem, anne rahmi dersanesi denilen olayın çocuğu istemekle başladığını ifade ederek şunları kaydetti:

"İstenmeyen hamilelik sonucu doğan çocuklar bunu mutlaka anlıyorlar ve hayat boyu birtakım güven sıkıntısı yaşıyorlar. Böyle bir durum yaşamamak adına karı - koca olarak en baştan bebeği istediğinize emin olun. Bu istek gerçekten çok önemli. Bebek isteme kararı bazı toplumlarda bebeğin doğum günü olarak kabul ediliyor. Örneğin Afrika yerlilerinde anne çocuk yapmaya karar verdiği zaman bir ağacın altına oturduğunda bir türkü mırıldanmaya başlıyor. Daha sonra eşiyle beraber oluyor. Çocuğun doğum gününün annenin kafasında tasarladığı o gün olduğuna inanıyorlar. Böylelikle her bireyin kendine has bir özelliği, farklılığı olduğu ortaya çıkıyor."

Bebeğinizle iletişim kurun

İlnem, anne karnındaki bebekle iletişim kurmanın pek çok yolu olduğunu hatırlatarak, "Yapılan araştırmalar bebeğin ana dilini anne rahminde öğrendiğini ortaya koyuyor. Bebekler zaten anne sesini çok çabuk algılıyorlar. Ardından da babayı algılamaya başlıyor. İşte bu nedenle bebeğin en baştan itibaren bir birey olduğunu kabul etmekte yarar var. Öyle ki hamilelik sırasında karı-koca arasında sürekli gerginlik yaşanması da bebeği etkiliyor. O açıdan tartışma sonrasında anne, karnına dönüp "Babanla yüksek sesle konuştuk ama bunun seninle ilgisi yok" demeli. Yapılan araştırmalar bazı çocukların ana rahminde şahit oldukları konuşmaları büyüdükten sonra hatırladıklarını ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

Bebekle etkin iletişim kurma konusundaki tavsiyeler de şöyle sıralanıyor: "1. aydan itibaren bebeğinizi kabul edin. Anneliğe hazırlanın. Yok sanılacak bir canlı olmadığını bilin. Onu farkedin. Eşinizle birlikte onun çocuğunuz olduğunu kabul edin. 2. aydan sonra karnınızdaki çocukla iletişim kurmaya başlayın. Onu okşayın ve ona dokunun. 4. ayla birlikte bebeğinizin ne istediğinin farkına varın. Onunla konuşun ve ona bir birey gibi davranın. Ona müzik dinletin. 7. aydan itibaren sırtını okşayın. İnanması belki güç ama bebek bunu hissediyor. Elbette sadece annenin değil babanın da bebekle iletişim kurması şart. Dokunarak, konuşarak bebeğe kendini tanıtması son derece faydalı."

İlnem, bebeği anne karnında eğitmenin yollarının başında müzik dinletmek de geldiğine dikkat çekerek, "Bebekler özellikle ritimleri çok seviyorlar. Ancak doğru müziği seçmek gerek. Örneğin, Brahms dinletilen prematüre çocukların daha çabuk geliştikleri biliniyor. Klasik müzik dinletmek doğru. Pembe dizi müzikleri, halk ezgileri gibi annenin hoşlandığı diğer müzik türleri de bebeğe dinletilebilir. Tabii rock müzik gibi sert müzikleri de dinletmemek gerek" şeklinde konuştu.

Alıntı

(Kızlar sizinlede paylaşmak isterdim :))

kızlar eşim 3lü trama testimin sonucunu doktora göstermiş oda temiz çıkmış darısı başınıza inşallah...............

kızlar ben bebğimle hep konuşuyorum. cinsiyetini tam bilemedğim için tabi , kızım yada oğluşum diyemiyorum. kuzum diyorum. ona şarkı söyluyorum. tatlı tatlı muhabbet ediyorum. canımın sıkkın olduğu zamanlarda annesinin onun yanında oludğunu hissetmesi için elimi sıkıca göbeğime koyup onu teskin ediyorum. kuran dinliyorum.
oğlumdada yapmıştım bunları. ona klsakik müzik denletirdim. faydasınıda gördüm. babasıda konuşurdu. bunların çok faydası var arkadaşlar tavsiye ediyorum sizlerde yapın.
anne seni duyuyorum isimli bi r kitap var. temin etmenizide tavsiye ediyorum. çok bilgilendirici.

Çok sevindim selinay.Benim doktorum 3lü teste gerek duymadı.2li testte değerlerim çok düşükmüş zaten.oğluşunu hayırlısıyla kucağna alırsın inşallah.

16-18. hafta arası diye biliyorum canım ama kan vermek çok zor ya,bide şeker yüklemesinde baya bi kan vericez sonra bitecek haıyrlısıyla...........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…