- 6 Kasım 2008
- 3.466
- 8
- 116
bide denizcim milupamı similac mı diye sormuşsun milupayı önererim ben onu kullanıyorum doktorumun tavsiyesi üzerine ....... Bildiğim kadar bir çok arkadaşımda milupa kullanıyorlar .... (yalnış olmasında yinede)
İpek ,peki bu rotavirüs aşılarının en etkili olanı Rotarix mi,ya da öyle bir ayrım var mı?Biz de Rotateq olduk,3 doz vurulacak,2-4-6 . aylarda?
güle güle kullanın canım. çalıştığın için uygun bi hediye olabileceğini düşündüm.aaa ALİYECİM AZ ÖNCE ALDIM HEDİYENİ
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CANIM BENİM!!!BALIK GÖZLÜ..
Bİ ARA ÇEKERİM FOTOSUNU EKLERİM..
KULLANIRKEN ANCAZ SENİ OĞLUMLA:))
Bİ TEYZE VARDI CHEMİCAL ENGİNEER O ALDI BİZE BUNLARI DİYE:)))
sağol canım keşke dr. umuz da bunları bu şekilde açıklayıp da tercihi bize bıraksaydı.rotateq in koruması, rotavirus gastroenteritine karşı koruma %74 hastane yatışı gerektiren ağır gastroenterite karşı koruma %98
rotarix in koruması, rotavirus gastroenteritine karşı koruma %73, hastane yatışı gerektiren ağır gastroenterite karşı koruma %100
rotarix te rotateq e göre daha fazla virüs çeşidi var ama rotateq de dünyadaki rotavirüslerin %85 ini kapsıyor. Buna tr. nin bulundugu iklim kuşagındakiler de dahil. rotarix de tr. nin bulunmadıgı iklim kuşagındaki virüsler de var.
ben seçimimi rotarix ten yana kullandım, hem daha fazla virüs içerdiği için,(bugün tr. de olmayan virüsler, yarın tr.ye gelmeyecek diye bir durum yok,ayrıca yurtdışına çıktıgımızda da koruması devam etmiş olur diye düşündüm) hem iki doz da bittiği için, hem de insandan üretildiği için. (rotateq yarı insan yarı sığır kaynaklı.)Tabi bir de fiyat avantajı oluşuyor 2 doz oldugundan.
Ama sonuç olarak için rahat olsun, ikisi de iyi aşılar ve ikisi de bu hastalığa karşı güvenilir koruma sağlıyor.
slm kızlar dün akşamdan beri müthiş başım ağrıyo iki çocukt başımda çok kötüyüm yaaaaa...
Kızlar bu arada bugün oğluma rota virüsü aşısı yaptırdım bilginiz olsun bu aşının iki markası var biri rotaix diyeride rotateg arasındaki tek fark fiyatı rotateg 114 tl diğeri ise 142 tl ben 114 lüğü aldım birde eczacıma %10 da peşin indirimi yaptırdım yani 103 geldi aşının fiyatı boşuna fazla para vermeyin bu arada ben şunu öğrendim ki araştırmadan bir şeyi hemen allamak lazım burası türkiyeeee
canım bizim muhallebimizi doktor önerdi milupanın sütlü pirinçli muhallebisi var ya onu işaretledi başlayabilirsiniz dedi açıçası o anda ölçülerini sormak aklıma gelmedi ama alıpta ölçülere bakınca biraz şaşırdım 130 cc su içine 5 yemek kaşığı diyor ilk yaparken tarife uygun yaptım ama yarısını yedirdim tamamını versemde yerdi çok sevmişti ama açıkçası çok gelir diye tedirgin oldum 2. yapışımı yine üzerinde yazılana göre sulu yapabilirsiniz diyordu bende 130 cc suya 2,5 yemek kaşığı koydum o çalkanınca 150 cc oldu akışkan biberon maması kıvamına geldi bizim kızda bayıla bayıla içti gazında da en ufak bir problem yaşamadı
Ya uffff Çok canım sıkıldı Şİmdİ annemle telefonda konuŞtuk bİzİm zeynep hanım tatİle gİttİĞİmİzden berİ farkedİyordum mamayı reddedİyordu ben İŞtahsız felan dİyordum sıcaktan felan dedİm hatta sİzlerlede paylaŞtık buradan kontrolde doktorumuzla paylaŞtım bu durumu aÇ olduĞunu bİlİyorum ama mamayı reddedİyor dedİm aptamİl mİlumİl verdİ bana bİzİm 1 haftadır aynı Şekİlde Çok Çok acıkmasının dıŞında mamayı reddedİyor ve yedİĞİ kadarda nazlı yİyordu Şİmdİ annemede aynısını yapmıŞ annemde İÇİne 2 tane cİcİ bebe bİskÜvÜ ezmİŞ vermİŞ o kadar sevmİŞ o kadar o kadar sevmİŞ kİ bayıla bayla yemİŞ 5 dk Önce reddettİĞİ mamasını napsam bİlmİyorum ya her ÖĞÜnde de bİskÜvİ ezerek vermek ne kadar doĞru olur kİ doktor yoĞurduna 2 tane bİskÜvİ ezİp verebİlİrsİn demİŞtİ İŞ mamaya dÖnÜnce ŞaŞırdım Şİmdİ
Ya uffff Çok canım sıkıldı Şİmdİ annemle telefonda konuŞtuk bİzİm zeynep hanım tatİle gİttİĞİmİzden berİ farkedİyordum mamayı reddedİyordu ben İŞtahsız felan dİyordum sıcaktan felan dedİm hatta sİzlerlede paylaŞtık buradan kontrolde doktorumuzla paylaŞtım bu durumu aÇ olduĞunu bİlİyorum ama mamayı reddedİyor dedİm aptamİl mİlumİl verdİ bana bİzİm 1 haftadır aynı Şekİlde Çok Çok acıkmasının dıŞında mamayı reddedİyor ve yedİĞİ kadarda nazlı yİyordu Şİmdİ annemede aynısını yapmıŞ annemde İÇİne 2 tane cİcİ bebe bİskÜvÜ ezmİŞ vermİŞ o kadar sevmİŞ o kadar o kadar sevmİŞ kİ bayıla bayla yemİŞ 5 dk Önce reddettİĞİ mamasını napsam bİlmİyorum ya her ÖĞÜnde de bİskÜvİ ezerek vermek ne kadar doĞru olur kİ doktor yoĞurduna 2 tane bİskÜvİ ezİp verebİlİrsİn demİŞtİ İŞ mamaya dÖnÜnce ŞaŞırdım Şİmdİ
bende sabahtan beri mızmız keremle uğraşıyorum sabahın 8inden beri 1saat uyudu ya
kızlar bebişleriniz sesli gülüyormu kahkahayla kerem artık nadiren yaptığım hareketlere kahkaha atarak gülüyor ona bakıp gülmekten çenem ağrıyor valla :)
bide ağlamasını görseniz gözyaşlarıyla ağlıyor dudağını büzüyor hımmeeeeeeee diyee ağlamaya başlıyor ya
bizde rotarix vurulduk gerçi gerekli açıklamayı ipek yapacaktır derken yapmış bile:)) ben önceden alıntı yapınca cevap vermiş gibi oldum ama bize bırakmadı seçimi doktorumuz öyle vurdu zaten 2 düz yapılacak olması benim işime geliyor götür getir daha zor benim için...
Anladım canım biberonla daha sıvı kıvam olması çabuk almasınıda yardım ediyordur...bizimkiler daha biberon çocuğu kaşıklara ben tahammülleri yok ama gündüz verilen besinlerde kaşığa alıştırmamızda fayda var diyorum....bizde yarından sonra yazacağız listeyi....
Işte ek gıda kabusu...hem istiyorum geçmeyi hem istemiyorum....mamada kolay belli olanların içinden seç var ama ek besin öylemiya....hangi meyveyi sevdi hangi sebzeden hoşlandı ne versemde besleyici olsa,yoğurdu tutmadı off ki ne off çok işimiz var...her öğünde vermek güzel olmaz evet ama günde bir kere mamasına katın..yoğurda katmaktan daha iyi bence..yoğurdun hep sade olmasına özen gösterin diyordu bir makalede...nerde ne okuduğumuda unutur oldum ya neyse allah yardımcın (yardımcımız)olsun sinem :saruboceq:
benim kızım da renkli ekrana bakmayı çok seviyor ya,karnı tok altı temiz,yanıma yatırdım ben de biraz nete gireyim dedim,ama ağlamaya başladı,aldım kucağıma ,sırtı bilgisayara dönük,yine ağlıyor,bir de çevirdim yüzünü ekrana,aaa sustu bizimki,sanki anlıyor gibi bakıyor,ben de tek elimle yazdıkça elimi takip ediyor.
evde gündüz hiç tv açmıyorum ,ama akşam açıyoruz ,o zaman da tv nin sesine doğru yöneliyor hemen,şimdi aynı şeyi bilgisayar ekranına yaptı..
bizde rotarix vurulduk gerçi gerekli açıklamayı ipek yapacaktır derken yapmış bile:)) ben önceden alıntı yapınca cevap vermiş gibi oldum ama bize bırakmadı seçimi doktorumuz öyle vurdu zaten 2 düz yapılacak olması benim işime geliyor götür getir daha zor benim için...
Anladım canım biberonla daha sıvı kıvam olması çabuk almasınıda yardım ediyordur...bizimkiler daha biberon çocuğu kaşıklara ben tahammülleri yok ama gündüz verilen besinlerde kaşığa alıştırmamızda fayda var diyorum....bizde yarından sonra yazacağız listeyi....
Işte ek gıda kabusu...hem istiyorum geçmeyi hem istemiyorum....mamada kolay belli olanların içinden seç var ama ek besin öylemiya....hangi meyveyi sevdi hangi sebzeden hoşlandı ne versemde besleyici olsa,yoğurdu tutmadı off ki ne off çok işimiz var...her öğünde vermek güzel olmaz evet ama günde bir kere mamasına katın..yoğurda katmaktan daha iyi bence..yoğurdun hep sade olmasına özen gösterin diyordu bir makalede...nerde ne okuduğumuda unutur oldum ya neyse allah yardımcın (yardımcımız)olsun sinem :saruboceq:
bende amasradayken vurdurdum keremin aşılarını rota aşısını eczaneye sordum eczacı şaşırdı böle bi aşımı var die fiyatınıda görünce iice afalladı ecza deposuna sordular getirttiler rotarixdi adı kızlar birde verem aşısı vuruluyor ya yara oldumu iltihap olması gerekiyormuş kerem vurulalı 1 hafta oldu veremi iğne yeri zor seçiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?