2009 Nisan Anneleri buraya

bende biraz önce keremi tek başıma yıkadım yalap şalap yıkadım su dökmek derdi olmasa daha kolay olur ama kombiyede güvenilmiyoki bi sıcak bi soğuk

canım bende tekbasıma yıkamaya basladım oglumu,hatta buaksamda yıkadım,gezmeye cıktık oglumla eve geldık cıbı cıbı yaptırdım,uyku saatıde yaklasmıstı bıguzel uyku ceksın dedım,aynende pers dustu:ecrin_bebek:
bendende sıze bı onerı kızlar ben busekılde yapıyorum cokta kolay oluyo,hatta bebek yıkayabılcek en son ınsandım...:):) oglumla beraber soyunuyorum,beraber gırıyoruz kuvete,comelır vazıyet alıyorum,kolumun ustunede oglumu yatırıyorum,once basını sampuanlıyorum,snrada vucudunu ılıfleyıp duruluyorum,snrada yuzunu kendıme cevırıp on tarafını yıkıyorum,hem bebegıme sarıldıgımdan kayıcak dusucek sıkıntısı olmuyo hemde oglumla banyo yapma zevkıne varıyorum,mıs gıbıde oluyo kuzucummm...

tekrar mrb arkadaşlar öğleden sonra bi merhaba diyebildim sonrası malum efeciğim tüm zamanımı aldı. sizlere sormak istediğim bişey var,2 gün önce dr.a gittik aylık kontrole,rota virüsü aşısını sordum bence vurulmasına gerek yok çünkü hastalanırsa 2 serum ile iyileşiyor dedi,acaba sizin dr.larınızdan bu görüşte olan varmı?

bizim doktorumuzda aşağı yukarı aynı şeyi söylemişti yaptırmadık bizde.

merhaba kızlar.......şu saate kadar idilin ateşi olmadı çok şükür ama huysuzdu tabi haklı olarak aşıdan dolayı....az önce huzurlu uyuması için yarım fitil koydum hem geceyide rahat geçirir dedim....şimdi ayağımda daldı sanırım bende söz verdiğim gibi bugün doktorumuzun verdiği tarifleri geçmek için geldim...aynılarını ek gıda topiğinede yazarım eğer unutursam siz bir zahmet kopyalarsınız.....

kahvaltı:anne sütü veya bebek maması*150-180 ml

ara öğün....meyve püresi.....hazır kavanoz mamalarından kullanabilirsiniz.....

(öğle öğünü)bebek çorbası: yarım patates,yarım havuç ve 1 tatlı kaşığı pirinç haşlanarak tel süzgeçten geçirilir,salça ve tuz ilave etmeden indirdikten sonra çok az zeytinyağı ilave ile bebeğe verilir....yaklaşık bir hafta sonra çorbaya kabak,taze fasulye,bezelye ve enginar eklenebilir....(yer elması,kereviz,ıspanak,patlıcan gibi gıdalar fazla nitrat içerdiklerinden bu aylarda tercih edilmez).......bana bu çorbadan 1-2 kaşıkla başlamamı ve gün geçtikçe miktarı arttırarak 150 grama ulaşmamı söyledi....

ikindi öğünü:anne sütü veya bebek maması*150-180 ml
akşamüstü öğünü:anne sütü veya bebek maması*150-180 ml
akşam yemeği: sütlü pirinçli kaşık maması 130 gr
gece öğünü:anne sütü veya bebek maması
gece uyandığında :anne sütü veya bebek maması.....

işte genel şablon bu.....çeşitlendirilmiş tariflerde var....

patates püresi: 150 ml anne sütü veya devam sütüne haşlanmış 1-2 patatesi karıştırıp püreyi hazırlıyoruz...
pirinçli sebze çorbası için: yukarıda bebek çorbası başlığı altındaki tarife pirinç katmadan hazırlayıp çorbayı indirdikten sonra içine 3 çorba kaşığı sütlü pirinçli kaşık maması ekliyoruz....

yoğurt: 90 ml suya 3 ölçek katılarak hazırlamış olduğunuz mamanın içine 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek kımıldatmadan sarılarak 3-4 saat mayalandırılır....
meyveli yoğurt: yine yukarıdaki gibi hazırladığımız yoğurdun içine 5 tatlı kaşığı elma püresi karıştırılır......
ayrıca meyve sularını yedirmekte zorlanırsan hazırladığın mamanın suyunu 30 cc eksik tutup bu miktarı meyva suyuyla tamamlayıp mamanı hazırlayabilirsin dedi.....ek besinlerle birlikte anne sütünü veya devam mamalarını günde 650 cc-800 arası almaya devam etmeli dedi....benden şimdilik bu kadar tarifler....:))

iyi akşamlar kızlar,demiştim öğlen bebekli arkadaşlarla buluşacağız diye,valla hiç anlamadık zaman nasıl geçti,güzel oldu,3 bebiş de aynı anda uyudula,aynı anda uyandılar.Benim kızım zaten gezmeye gidince ya da misafir gelince beni hiç üzmüyor,nazını bana yalnızken yapıyor yani,arkadaşlar da diyor sen hiç kızım yaramaz deme,inanmayız,diye.Ama tam eve girdik ki bizim kız ağlamaya başladı,diyorum arayım da duysunlar sesinikaydirigubbakcemile3.Miray nedense birinin yanında pek gülmüyor,öylece etrafı inceliyor,meraklı meraklı bakınıyor,diyorum içekapanık mı olacak?Ama normalde çok gülüyor kahkahalarla hem de.

bizim doktorumuzda aşağı yukarı aynı şeyi söylemişti yaptırmadık bizde.

söylemesi kolay tabi doktorlara. keşke yaptırsaydınız kızlar... gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama, hastaneden biliyorum, o bebekler ne hallere düşüyorlar rota ishali yüzünden. çok ağlıyorlar,halsizleşiyorlar, vücut susuz kalıyor diye serum takmak gerekiyor. o serum takılana kadar kıyamet kopuyor, hareketli olduklarından takma işlemi çok zor oluyor, bazen 3-4 kere deliniyor elleri, serum takılınca öyle durması ayrı bir dert. siz hastanede 2 gün perişan. çok zor çok. inşallah yakalanmaz bebişler bu hastalığa da sonra çok üzülmezsiniz ne diyeyim ki ben şimdi (

Son düzenleme:
benim kızım bugün çok huysuzdu dedim ya, babası geldi, bir gülücükler çıtı çıkmıyor, mık demiyor kardeşim! babasının kucagında ööle geziyor! babası yatırdı uyuttu neyse, adam evden cıktı yarım saat olmadan uyandı benimki. 45 dk. uyutmakla ugrastım.şimdi de hala uykusunda bagırıyor,geri uyuyor.bir rahatsızlıgı da yok. anlamadım gitti... beni istemiyor artık fazla gördüğü için sanırım,babayı istiyor.. (

evet rota virüsü kolayca atlatılabilen bir hastalık değilmiş doktorumuzda öyle dedi....2 serumla iş bitse ne ala ama ipeğin dedi gibi çok üzülürsünüz dedi doktorumuz bizede....bebekler büyük insanlar gibi uygulanan her tedaviye büyük bir mantıkla yaklaşmazlar ve direnirler bu işleri hepten zorlaştırır demişti....üzüntüde çabası....hepsine sağlık,sıhhat versin Allahım

selam kızlar kereme nazar değdi sanırım ya öğlende uyumuşsa belki 2 saat uyudu daha yeni yattı sayılır ve ara ara ağlıyor yaa
bugün onu dünyaya gettiirtiren doktorum sevdi öptü falan bizimkide alışık değil hırpalanarak sevilmeye ordada içli içli ağlamıştı ne zaman biri sevse çocuk çok rahatsızlanıyo

ya aslında kafamın biyerinde soru işareti olarak kaldı zaten.
artık çok mu geçç??

senin kızda benim oğlan gibi babacı herhalde.
kociş inanmayacak nerdeyse bütün gün beni uğraştıran çocuk
adamın kolunda sızıyo resmen.
dediğin gibi yüzgöz mü olduk acep.

benim içim çok rahat rotayı yaptırdığım için bundan 4 sene evvel abim ishal olmuştu hemde kusmayla beraber 1 haftada 10 kilo verdi çok kötü oldu az kalsı kaybediyorduk abimi

alışık oldugu yüzlere daha cok gülüyorlar canım. yabancı ya da sık görmediği bir yüz görünce gülmeyi bırakıp inceleme moduna geçiyorlar yüz hatlarını.

Dilek rotarix 2 doz olarak vuruluyormuş ya,bence ondan yaptırabilirsiniz,4. ve 6. aylarda.Bugün bir arkadaşım da yaptırmamış da Dr. u öyle yaparız demiş.

bizde yaptırdık rota virüsünü bizim dr pek bize danışmıyor direkt yazıyor sohbeti seven birisi değil pek, bizde atlantis avm ye gittik yürüyerek oğluş arabada ilk defa ağlamadı bu kadar uzun süre hayret ettim

Dilek rotarix 2 doz olarak vuruluyormuş ya,bence ondan yaptırabilirsiniz,4. ve 6. aylarda.Bugün bir arkadaşım da yaptırmamış da Dr. u öyle yaparız demiş.

ben doktoru atlayıp direk eczaneye gideyim en iyisi
bakalım yakalaya bilirsek zaman geçirmeden yaptırayım bende aşısını
canım sıkıldı şimdi serum merum deyince öff yaa

ay kızlar biraz gezintiye çıktım diger şubat mart topicignde ama ne gördm hamile olan varr ayy amn dikkat biraz zamnı varr bencee ama yinede herşy rabbmden

tamam canım ben bu hafta yaptırayım bu aşıyı
haftaya 4 ayı dolacak.
eczaneye aldırsam sağlık ocağında yaparlar herhalde di mi?

yaparlar tabi, hatta eczacı, hatta sen bile yapabilirsin. ağzına enjekte ediliyor ya..

ama sen yine de sağlık ocagına götür, herhangi bir rahatsızlıgı olup olmadıgını kontrol edip öyle yapmaları gerek çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…