bakalım beyefendi tenezzül ederse bi yemeğe çıkarız belki.hediye ben de beklemiyorum artık. bu saate kadar almadıysa...biz özel günleri yemeğe çıkarak geçiştiriyoruz artık bide çiçek tamam.
hediye işini beceremiyo benimki.
selinaycım benim niyetim becerebilirsem kızımda da olduğu gibi sebzeyle başlamak
meyve suyu verirsem sonra o tatsız tuzsuz sebzeleri yediremem diye korkuyorum.
biz özel günleri yemeğe çıkarak geçiştiriyoruz artık bide çiçek tamam.
hediye işini beceremiyo benimki.
selinaycım benim niyetim becerebilirsem kızımda da olduğu gibi sebzeyle başlamak
meyve suyu verirsem sonra o tatsız tuzsuz sebzeleri yediremem diye korkuyorum.
amin güzelim çok sağol.aman ne üzülcem yaa,dediğin gibi asla bizim gibi düşünemezler. Ama yine de Allah başımızdan eksik etmesin.Çok seviyorum kocamı.:asigim:aliye kutlarım canım
Allah nice seneleri birlikte geçirmek nasip etsin cnm
hatırlamasada üzülme ne de olsaerkekklava:
doğru diyosun valla.mantıklı aslında canım............
çiçek işi cazip gelmiyo bana artık, hediyede istemiyorum ,parasını versin ben alırım ne istersem hehheh ..................................
ben de öyle düşündüm.kattı gıdayı yutmayı öğrenmesi için geç olurmu acaba.Ben de hep o şekilde okudum canım,meyveyle başlanınca sebzelere alışmalrı zor oluyormuş diye,hatta o yüzden genelde havuç suyuyla başlanıyor diye düşünüyorum.
Peki kızında 6 ayda başlayınca kıznın yemeklere alışması zor olmuş muydu,bana genelde öyle diyorlar da,6. ayda başlarsan bebek zor alışıyor katı gıdaya diye.
Ben de hep o şekilde okudum canım,meyveyle başlanınca sebzelere alışmalrı zor oluyormuş diye,hatta o yüzden genelde havuç suyuyla başlanıyor diye düşünüyorum.
Peki kızında 6 ayda başlayınca kıznın yemeklere alışması zor olmuş muydu,bana genelde öyle diyorlar da,6. ayda başlarsan bebek zor alışıyor katı gıdaya diye.
bak buna çok sevindim işte. yakınız gerçekten. görüşebiliriz istersen. ne güzel ya! bayrampaşada nerde.sakıncası yoksa söylermisin?aliye canım ya ben de gaziosmanpaşadayım.yakınız.hatta benim okulum bayrampaşada.
canım ben de bim de gördüm galiba. biz 4 numara kullanıyoruz.Merhaba kızlar.. 2 saatir market market dolastık. 5 market dolaştım prima nın 3 numarasının esnek bantlısı piyasada yok! diğer numaraların hepsinin var, 3 numaranın yok. esnek olmayan paketlerden de hep 1-2 paket kalmıs. heralde önce eskileri bitirelim yenileri öyle sürelim piyasaya diyorlar. mecburen molfix in yeni çıkanlarından aldım, deneyeceğim bakalım. fena görünmüyor ama bakalım tasıracak mı emecek mi?... huggies de almak istemedim, çok kalın geliyor bana cünkü.insallah pişik olmayız.ist. da 3 numara esnek bantlı bulabildiginiz market var mı son zamanlarda?
iyi tatiller canım. ben de gelebilirim capitole. alışverişmerkezi her açıdan daha iyi olur gibi geliyor.günaydın kızlar. ben tatile gidiyorum inşallah yarın 2 hafta falan olmayacağım istanbulda dönğşte inşallah bi organizasyon yaparız ben de gelirim. havalar çok sıcak olduğundan bu aralar dışarı da çıkmak zor oluyor bebekler bunalıyor. hem biraz daha serinler hem biraz daha büyümüş olacaklar. capitol benim için çok iyi olur buluşma yeri olarak hem bebek odası da var. ev kadar rahat olmasa da değişik olur. evde otur otur sıkılıyor insan. ama capitol haftasonları çok kalabalık haftaiçi buluşmak lazım.
eda_edanur sen gel annene beklerim. hatta fethipaşaya bile gidebiliriz açık hava süper oluyor
canım özledim valla seni de. neler yapıyosun canımkızlar merhaba bu aralar uzaklaştım buralardan özledim valla daha sık gelmeye çelışacağım meleğim müsade ettikçe.
herkes ii değilmi ters bi durum yoktur inşallah
maşallah kereme.merhaba kızlar 2gündür giremedim pek bende dün keremi doktoruna götürdüm
kilosu 6.250 boyuda 63.7cm olmuş doktor beğendi kilo ve boyunu iyiymiş
ek gıdalara ne zaman başlıcam dedim karpuz suyu kiraz suyu tattırdım dedim
bi daha yapma dedi onun hoşuna gider içer ama sindiremez dedi ve alerji olurmuş daha çok erken dedi
bende bundan sonra vermem zaten
bu günde kadın doğumcuma gitttim doğumdan sonra ilk kez kontrole
gerçi kocam çoktan kontrol ettide hihihi (ay ne terbiyesizim)kaydirigubbakcemile3
plastik bişey soktu bide onu açtırdı biraz canım yandı sonrada vajinal ultrasonla baktı temiz dedi
düzenli emzirenler iğne vurulabiliyomuş korunma için
spiral varmış birde hormonlu spiral varmış kanama yaptırmıyomuş
kimisinde iğne kimisinde spiral kanama yapar dedi ben hormonal sprial kullanıyorum deedi
ama benim gözüm sprial taktırmaya yemedi iğne yazdı bitane onuda ve spiralide garanti demedi yani ikisindede hamile kalınabiliyomuş kızlar
ne biçim işmiş bu yaa
çoğunlukla. ama hergün olmadığı oluyo.kızlar bebişlerinizi hergün güneşe tutabiliyormusunuz ?
ben de dicektim. gülfem de benim kızım gibi kara kız. çok şeker maşallah.arkadaşlar merhabalar.bugün şenlenmiş burası ne güzel.
rumelili bursasu maşallah bebeklerinize.bizim de ayın 30 unda randevumuz var.bakalım kaç kilo olmuşuz.benim kızm da zayıf ama boyu var.
geda canım kızıma iltifat etmişsin.çok incesin teyzesi teşekkür ederiz.öpüyoruz.opuyorumnanaktan
ne yaparsak yapalım eski usule dönüyoruz kızlar. biz de o salıncaklarda büyümüşüz. yazlıkta seleni hamağa koyduk bizde. ne olur ne olmaz diye eve de getirdim ama kurmaya gerek kalmadı çok şükür.ya buarad bişey söylicem
annemler abimin kızı için evlerine çingene salıncağı yapmışlardı geçenlerde benim oğlumu yatırdık altı düz olacak bi şekilde
inanmazsınız susturu etkisi yaptı akşama kadar amzirdim sevdim yatırdım gıkı çıkmadı ben almasam kaldır demiyecek bi kak gün sıkıldıkca anneme gittik evde kıyameti koparan çocuk salıncağa yatınca susuyo
babamda geldi bizim çocuk odasınada kurdu dün
önce istemedim ama babam çok ısrara etti
ben sizi bunda büyüttüm heme çocuk çok rahat etti deyince kur dedim
bugün evde hiç yorulmadan geçirdidiğim nadir bir gün okadar huzurluki oğlum
var canım göbek ama çok değil. zaten benim evelden ezelden göbeğim olmamıştır. benim sorunum kalça basen. 7 kilo fazlam var.kızlar göbekler gittimi yaa bende hala göbek var deli olcam yaaa
ya selen ellerine bakıp konuşmuyo incelemiyo. hep ağzında eller. bazen ayaklarını görünce inceliyosen benden daha iyi anlatmışsın
oğlum uykusunu alınca okadar güzel oynuyoki ellerine bakıp bakıp bişeyler anlatıyo sanki
teşekkürler canım paylaşımın için.merhaba kızlar.......şu saate kadar idilin ateşi olmadı çok şükür ama huysuzdu tabi haklı olarak aşıdan dolayı....az önce huzurlu uyuması için yarım fitil koydum hem geceyide rahat geçirir dedim....şimdi ayağımda daldı sanırım bende söz verdiğim gibi bugün doktorumuzun verdiği tarifleri geçmek için geldim...aynılarını ek gıda topiğinede yazarım eğer unutursam siz bir zahmet kopyalarsınız.....
kahvaltı:anne sütü veya bebek maması*150-180 ml
ara öğün....meyve püresi.....hazır kavanoz mamalarından kullanabilirsiniz.....
(öğle öğünü)bebek çorbası: yarım patates,yarım havuç ve 1 tatlı kaşığı pirinç haşlanarak tel süzgeçten geçirilir,salça ve tuz ilave etmeden indirdikten sonra çok az zeytinyağı ilave ile bebeğe verilir....yaklaşık bir hafta sonra çorbaya kabak,taze fasulye,bezelye ve enginar eklenebilir....(yer elması,kereviz,ıspanak,patlıcan gibi gıdalar fazla nitrat içerdiklerinden bu aylarda tercih edilmez).......bana bu çorbadan 1-2 kaşıkla başlamamı ve gün geçtikçe miktarı arttırarak 150 grama ulaşmamı söyledi....
ikindi öğünü:anne sütü veya bebek maması*150-180 ml
akşamüstü öğünü:anne sütü veya bebek maması*150-180 ml
akşam yemeği: sütlü pirinçli kaşık maması 130 gr
gece öğünü:anne sütü veya bebek maması
gece uyandığında :anne sütü veya bebek maması.....
işte genel şablon bu.....çeşitlendirilmiş tariflerde var....
patates püresi: 150 ml anne sütü veya devam sütüne haşlanmış 1-2 patatesi karıştırıp püreyi hazırlıyoruz...
pirinçli sebze çorbası için: yukarıda bebek çorbası başlığı altındaki tarife pirinç katmadan hazırlayıp çorbayı indirdikten sonra içine 3 çorba kaşığı sütlü pirinçli kaşık maması ekliyoruz....
yoğurt: 90 ml suya 3 ölçek katılarak hazırlamış olduğunuz mamanın içine 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek kımıldatmadan sarılarak 3-4 saat mayalandırılır....
meyveli yoğurt: yine yukarıdaki gibi hazırladığımız yoğurdun içine 5 tatlı kaşığı elma püresi karıştırılır......
ayrıca meyve sularını yedirmekte zorlanırsan hazırladığın mamanın suyunu 30 cc eksik tutup bu miktarı meyva suyuyla tamamlayıp mamanı hazırlayabilirsin dedi.....ek besinlerle birlikte anne sütünü veya devam mamalarını günde 650 cc-800 arası almaya devam etmeli dedi....benden şimdilik bu kadar tarifler....:))
ay kızlar biraz gezintiye çıktım diger şubat mart topicignde ama ne gördm hamile olan varr ayy amn dikkat biraz zamnı varr bencee ama yinede herşy rabbmden
selam kızlar. geçmişi okuyarak geliyodum. baktım baya kalabalıksınız bi selam vereyim dedim. selen uyudu. ben de yatmadan bi bakayım dedim.kociş te koltukta sızdı. yarın bizim evlilik yıldönümümüz bu arada. 5 yılımız bitiyo. ama kociş bu durumdan pek bihaber
ben doktoru atlayıp direk eczaneye gideyim en iyisi
bakalım yakalaya bilirsek zaman geçirmeden yaptırayım bende aşısını
canım sıkıldı şimdi serum merum deyince öff yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?