off bi şiştiki görmeyin balkonda sandalyede arı vardı üzerine gazeteyle vurdum sonra unuttum içeri gittim meğerse hayvan ölmemiş hala ordaymış üstüne oturdum yaaaa popom şişti bacağım uyuştu eşşek arısı bide yani
ama eşofmanda çok yakışıyo canım birde bence okadar kilolu değilsin abartılcak kadar değil demirim 6 aylık olunca veririsin merak etme ...Ben de artık takmıyorum kilolarımı bışverdim...berbat durumdayım canım hiç bahsedilecek halim yok
hala duba gibi geziyorum
eşofmandan başka bişey giyemiyorum
ama 6 aylık olanakadar da bişey yapmayı düşünmüyorum
Valla benimki korkudan hiç bişi diyemiyo zaten çok sinir olduğumu bildiği için kilo mevzusu gündeme gelince konuyu değiştiriyor :lepi:neyseki benim kocişte takmıyo kiloları
ohhh karım çoğalmış diyo deli.
he he hehe kaydirigubbakcemile3 alemsin şenay yaaa:roflol:kızım napsın arıcık dağın başında baktı en güzel çiçek sensin bi tadına bakıverdi
Geçmiş olsun nazar çıktı bence :roflol::roflol:kızlar beni demin arı soktu sütüme geçer mi sizce zehiri?
kızlar az önce yasemin koltuktan düştü yüzüstü! kafasını çarptı! kaşının üstü şişti! ömrümden ömür gitti yaa! senağlama
kızlar az önce yasemin koltuktan düştü yüzüstü! kafasını çarptı! kaşının üstü şişti! ömrümden ömür gitti yaa! senağlama
bu arada sabah bişey farkettim.gülfemin bıngıldağı kalp gibi atıyodu.normal bi durum mu bu bilen var mı?sizinkilerde de böyle bişey var mı?ben biraz panik oldum annem olur falan dedi ama ben emin olamadım.doktoru da aratmadılar.
kızlar beni demin arı soktu sütüme geçer mi sizce zehiri?
kızlar bugün eşimin amca kızının kınasındaydık. Benim oğlan o kadar gürültüde fosur fosur uyudu valla evde çıt sesine uyanan çocuk o kadar gürültüde uyudu ne enteresan bu bebekler yaa... Bakalım yarında düğüne gidicez büyük ihtimalle o uyuyacak bende 1 yıldır dökemediğim kurtlarımı dökücem oohhh bee özlemişim halay çekmeyii ,,, kaydirigubbakcemile2:teytey:şöyle zıplaya zıplaya oynıcam ama bu seferde bu nasıl gelin yaa derlerse nede olsa eşimin ailesinin düğünü neyse yorgunnumm yatayım da yarına enerji depolayayımhihoyyythihoyyyt
merhaba kızlar.......şu saate kadar idilin ateşi olmadı çok şükür ama huysuzdu tabi haklı olarak aşıdan dolayı....az önce huzurlu uyuması için yarım fitil koydum hem geceyide rahat geçirir dedim....şimdi ayağımda daldı sanırım bende söz verdiğim gibi bugün doktorumuzun verdiği tarifleri geçmek için geldim...aynılarını ek gıda topiğinede yazarım eğer unutursam siz bir zahmet kopyalarsınız.....
kahvaltı:anne sütü veya bebek maması*150-180 ml
ara öğün....meyve püresi.....hazır kavanoz mamalarından kullanabilirsiniz.....
(öğle öğünü)bebek çorbası: yarım patates,yarım havuç ve 1 tatlı kaşığı pirinç haşlanarak tel süzgeçten geçirilir,salça ve tuz ilave etmeden indirdikten sonra çok az zeytinyağı ilave ile bebeğe verilir....yaklaşık bir hafta sonra çorbaya kabak,taze fasulye,bezelye ve enginar eklenebilir....(yer elması,kereviz,ıspanak,patlıcan gibi gıdalar fazla nitrat içerdiklerinden bu aylarda tercih edilmez).......bana bu çorbadan 1-2 kaşıkla başlamamı ve gün geçtikçe miktarı arttırarak 150 grama ulaşmamı söyledi....
ikindi öğünü:anne sütü veya bebek maması*150-180 ml
akşamüstü öğünü:anne sütü veya bebek maması*150-180 ml
akşam yemeği: sütlü pirinçli kaşık maması 130 gr
gece öğünü:anne sütü veya bebek maması
gece uyandığında :anne sütü veya bebek maması.....
işte genel şablon bu.....çeşitlendirilmiş tariflerde var....
patates püresi: 150 ml anne sütü veya devam sütüne haşlanmış 1-2 patatesi karıştırıp püreyi hazırlıyoruz...
pirinçli sebze çorbası için: yukarıda bebek çorbası başlığı altındaki tarife pirinç katmadan hazırlayıp çorbayı indirdikten sonra içine 3 çorba kaşığı sütlü pirinçli kaşık maması ekliyoruz....
yoğurt: 90 ml suya 3 ölçek katılarak hazırlamış olduğunuz mamanın içine 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek kımıldatmadan sarılarak 3-4 saat mayalandırılır....
meyveli yoğurt: yine yukarıdaki gibi hazırladığımız yoğurdun içine 5 tatlı kaşığı elma püresi karıştırılır......
ayrıca meyve sularını yedirmekte zorlanırsan hazırladığın mamanın suyunu 30 cc eksik tutup bu miktarı meyva suyuyla tamamlayıp mamanı hazırlayabilirsin dedi.....ek besinlerle birlikte anne sütünü veya devam mamalarını günde 650 cc-800 arası almaya devam etmeli dedi....benden şimdilik bu kadar tarifler....:))
Dilek rotarix 2 doz olarak vuruluyormuş ya,bence ondan yaptırabilirsiniz,4. ve 6. aylarda.Bugün bir arkadaşım da yaptırmamış da Dr. u öyle yaparız demiş.
bu arada sabah bişey farkettim.gülfemin bıngıldağı kalp gibi atıyodu.normal bi durum mu bu bilen var mı?sizinkilerde de böyle bişey var mı?ben biraz panik oldum annem olur falan dedi ama ben emin olamadım.doktoru da aratmadılar.
kızlar beni demin arı soktu sütüme geçer mi sizce zehiri?
benden de bi günaydın..
bugün çokkkk mutluyum çok..oğlum öyle güzel emmeye başladıki artık hiç mama istemiyo sadece emiyo çok şükür düzeldik..çok güzel bişey emzirmek ya..inanın sevinçten ağladım..
bu arada selinaycım şiir çok güzel bayıldım..bende hep bu günleri özleyeceğimi düşünürüm..ama çok şükür oğlumu oyasıya kucakladığımı sevdiğimi düşünüyorum bu günler bi daha hiç gelmiycek biliyorum..şu anda bunları yazarken gözyaşalrım süzülüyo tutamıyorum ama sevinçten..oğlumu çok seviyorum ben yaa..o bana allahımın bi lütfü o kadar tatlıki canım benim..annesinin kuzusu..onun karnının tok olduğunu bilmek bana öyle bi mutluluk veriyo ki anlatamam..o annesini kıyamadığı..inanaın koklamya doyamıyorum..bazen uyurken kendi elleriyle saçlarını yoluyo içim öyle garip oluyo ki hiç canı yanmasın istiyorum..offf kızlar ya beni en iyi siz anlarsınız çok seviyorum ben oğlumu çok..allahım olmayanlara nasip etsin annelik çok güzel bişeymiş ya kızlar kendimi tutamıyorum boğazımda bişeyler dügümleniyo.oğluma yetmek hatta artmak istiyorum..bazen o uyanıkken evde bi kaç iş oluyo oğlum içerde kendi oyalanıyoya işte o zaman bile vicdan azabı çekiyorum ihmal ediyorum diye düşünüyorum..velhasılı ben bu kuzuyu çok seviyorum ya..eşimi de çok seviyorum ben eşimi o kadar çok sevdim ki allah bana aynı eşime benzeyen bi evlat verdi..neyse kızlar sizinde içinizi sıkmayım..ama bunları yazınca çok rahatladım emin olun..çünkü içimden çoşuyor ,taşıyor,tutamıyorum..sizleride tanımasamda çok seviyorum minik kuzularımıza hiç zarar gelmesin gönlümüze göre büyütelim..bol bol kucaklayıp kokusunu içimize çekelim..emir kağanım minik kuzum annen sana hayran senin için yapmıycam şey yok oğlum iyiki varsın iyiki oğlumsun meleğim..
benden de bi günaydın..
bugün çokkkk mutluyum çok..oğlum öyle güzel emmeye başladıki artık hiç mama istemiyo sadece emiyo çok şükür düzeldik..çok güzel bişey emzirmek ya..inanın sevinçten ağladım..
bu arada selinaycım şiir çok güzel bayıldım..bende hep bu günleri özleyeceğimi düşünürüm..ama çok şükür oğlumu oyasıya kucakladığımı sevdiğimi düşünüyorum bu günler bi daha hiç gelmiycek biliyorum..şu anda bunları yazarken gözyaşalrım süzülüyo tutamıyorum ama sevinçten..oğlumu çok seviyorum ben yaa..o bana allahımın bi lütfü o kadar tatlıki canım benim..annesinin kuzusu..onun karnının tok olduğunu bilmek bana öyle bi mutluluk veriyo ki anlatamam..o annesini kıyamadığı..inanaın koklamya doyamıyorum..bazen uyurken kendi elleriyle saçlarını yoluyo içim öyle garip oluyo ki hiç canı yanmasın istiyorum..offf kızlar ya beni en iyi siz anlarsınız çok seviyorum ben oğlumu çok..allahım olmayanlara nasip etsin annelik çok güzel bişeymiş ya kızlar kendimi tutamıyorum boğazımda bişeyler dügümleniyo.oğluma yetmek hatta artmak istiyorum..bazen o uyanıkken evde bi kaç iş oluyo oğlum içerde kendi oyalanıyoya işte o zaman bile vicdan azabı çekiyorum ihmal ediyorum diye düşünüyorum..velhasılı ben bu kuzuyu çok seviyorum ya..eşimi de çok seviyorum ben eşimi o kadar çok sevdim ki allah bana aynı eşime benzeyen bi evlat verdi..neyse kızlar sizinde içinizi sıkmayım..ama bunları yazınca çok rahatladım emin olun..çünkü içimden çoşuyor ,taşıyor,tutamıyorum..sizleride tanımasamda çok seviyorum minik kuzularımıza hiç zarar gelmesin gönlümüze göre büyütelim..bol bol kucaklayıp kokusunu içimize çekelim..emir kağanım minik kuzum annen sana hayran senin için yapmıycam şey yok oğlum iyiki varsın iyiki oğlumsun meleğim..
ipek canım geçmiş olsun şükür ki bişey olmamış benimde en büyük korkum ecrinin düşmesi.bugünlerde öyle uykusuz kalıyorum ki emzirirken falan düşürmekten de korkuyorum başım dönüyo uykusuz kalınca
bugün airport avm deydik ecrin hiç ağlamadı meraklı meraklı bakındı.doğduğundan beri ilk kez beraber böyle uzun gezdik.arkadaşı yasemine hediye almaya gittik ya ondan ağlamamıştır sanırım kaydirigubbakcemile3
Ayyy benim en büyük korkum bu yaa allah korumuş canım iyiki bişi olmamış dikkat etmek gerek bundan sonra bizede ders oldu daha dikkatliyim artık
geçmiş olsun canım benim ben aryık yere bi battaniye atıyorum koltuğa hiç koymuyorum.
meraklımisafir sanada geçmiş olsun ben koltuğa ara sıra koyuyorum ama ani bir hareket yapabilir bende koymuycam bundan sonra. kaydirigubbakcemile
İpek geçmiş olsun.Neyse ki birşey olmamış bebeciğe.
yei gelenler hoşgelmişler ek gıda konuşmuşsunuz bende yurtdışıdaki kuzenimle biraz konuştum onun bebeği 2 yaşında tavsiye aldım bura 1 yaşına kadar süt ürünlerinin hepsi yaak dedi türkiyede sadece inek sütü vermeyin diolar ama yoğurtta ondan yapılıy peynirde sonuçta onlarda yasakmış orda banada mantıklı geldi araştırcam bunu çünkü yoğurt bendedüşünüyodum pekmezli yoğurt filan bide ek gıdalara ilk patatesle başla dedi 1 hafta 1 öğün olarak haşla ez su ile cıvılt ver dedi 2.hafta pataes ve havuç, hafta patates havuç bezelye,...vs sıra ile artır birden karıiık verme dedi bu bana mantıklı geldi galiba böyle yapcam bunu paylamak istedim sizlerle ben ek gıdaya hafiften ramazanda başlıycam akşama doğr sütüm azalır belki oruçtan veririm o zaman zaten sonrada okul açılacak ben yokken 1 öğün yer diye düşünüyorum bide 6.aya kadar sütmü sağsam diyorum kararsızım aslında
off bi şiştiki görmeyin balkonda sandalyede arı vardı üzerine gazeteyle vurdum sonra unuttum içeri gittim meğerse hayvan ölmemiş hala ordaymış üstüne oturdum yaaaa popom şişti bacağım uyuştu eşşek arısı bide yani
günaydıııın ben geldimm kızlar çok özledim sizi çok güzel bi tatil yaptım annemler mersinde onların yanındaydı hem ziyaret hem tatildi yani annem ceren e baktı ben yüzdüm valla iyi oldu ama kapkara olmuşum ben bronzluğu hi sevmem güneşlenmedim bile evden dışaı bi süre çıkmayp beyazlamam lazım 1 kere kızımın bacaklarııda soktuk denize o kadar....vs neyse tatil maceram uzun aralarda yazarım fotoda koycam sonra inş size bakıyım neler olmuş hepsini okuyamam ama bi geçmie göz atıyım
benden de bi günaydın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?