2009 Nisan Anneleri buraya

o doğumun ne demek olduğunu bilmiyor sanırım diş çektirmek gibi değil pek Allah Allah ya

cnm kusura bakmada ne bileyim erkekler bu kadar düşünüüp benimle ilgilenmedi falan demez bebnim çevremde kadınlar der onu :) o yüzden şaşırdım hele hele doğum yapmış kadının evine gidip de ilgi hiç beklemezler hadi bööle düşündü ve sööledi o bir erkek seni anlayamamış olabilir ama bi bayan olarak görümcen görmüyo mu yaşadıklarını onun anlatması gerekirdi bence

bu arada zeynep hanım dün 4. ay aşılarını oldu 2 bacağından ateşimiz olmadı bütün gün ve gece çok şükür bugünde olacağını sanmam ama takipteyiz .... ama acayip huysuz bugün sabah hazırlanırken bebeğini verdim baksın oyalansın diye sanki bebeği terbiye ediyor bir bağıryo ona bir bağırıyo sinirli kaşlar çatık nasılll beni görüncede bana bağrıyor v.s. arkası ağlamak tabiii kafamçokkarıştı

demet benim eşim gittigidiyordan casus kalem almış böyle dolma kalem gibi bişey ve şaka gibi 18 saat kayıt yapabilio bi bak istersen. kalemi odaya bırakır çıkarsın akşam izlersin:)

15 günlük lohusa kadından nasıl bi ilgi bekliyosa şaşkın bide görümcenin nişanlısı yani yakın akraba da değil ben hiç istemiyordum erkek misafir lohusayken ya aşırı kanamam vardı yerimden kalkarken 10 kere düşünüodum bulaşmışmıdır die göğüslerim çok hassasdı sütyen falan takmak istemiodum valla bunlar ders oldu lohusa ziyaretine asla eşimle gitmem kendim gidincede yarım saat bile durmam ziyaretin makbulü kısa olan öyle zamanlarda

Bak sen şu yeni damata,saf mı ne,bizim buralarda luhusa kadının yanına erkekler gitmez bile,yani eskiden bu daha geçerliymiş,annem hep bunu der.ama artık devir değişti,geliyorlar ama baksana neler düşünmüş,kapris bile yapmış.Tabi ki sen haklısın,hem sen gidip görüşmüşsün bile.Görümcen de onu haklı görüyor olmalı ki rahat rahat anlatmış.

aay kıyamam sinirini bebekten çıkardı desene bizim de 15 gün sonra aşılarımız geçen sefer rota da karın ağrısı diğerlerinde de ateş olmuştu şimdi olmaz inşallah
bu arada normal mamaya geçtik 4 gündür gaz women oldu bizimki dr u aradım sindirim sistemi alışamamıştır dedi gaz için şurup verdi gaz da bitsin ööle geç dedi çorbaya falan bu ağustos biraz zor geçecek sanırım mamaya alış,aşılar,ek besin, bir de kullanacağımız demir ilacı da karın ağrısı yapabiliyomuş bu sıcakta hadi hayırlısı üstüste bi sürü şey

o doğumun ne demek olduğunu bilmiyor sanırım diş çektirmek gibi değil pek Allah Allah ya

hamileliğime kadar asla kötülüklerini görmedim ama hamileliğimde bir başladı anlayışsızlıklar aynen sürüyor valla deniz bende çok şaşırdım hatta o yüzden sordum acaba ben mi yalnışım diye görümcem bırak anlayış göstermeyi oda aynı düşünüyor ilgilenmedin hiç diyor hoş geldin güle güle dedin diyor daha ne bekleyebilirmişim ki akşama gelicek akşama tartışma var bakalım nasıl kaldırcam yaaa offff kız benim kayınvalide de aynı 1 haftalık doğum yaptığımda akşamdan bebeği görmeye geldiler oturduk ettik yarım saat felan oturabildim aldım bebeği yine odama gittim emzirdim felan uzanmışım bende ölee bebek uyuyor bende dinleniyorum 1 haftalığım nihayetinde kayınvalideler eve gittiler neyse o günün akşamı kayınvalidem ağlamak kıyamet çocuğu esirgiyorlar bizden alıp odasına kaçııyor oğlumda analıktan sildi beni zaten tansiyon hastası tansiyon fırlamış 18 lere suçlusuda benim

seninde üzüldüğün şeye bak sinem niye tavır yapmışş....ben olsam yerinde görmeye bile gitmem damadı ne işim var orda.......sinir olurum ben böyle henüz aileden bile olmayan kimselerin ahkam kesmesini.....inşallah görümcen doğum yapınca herkesi sonsuz bir şefkatle kucaklar ne diyim....aksi takdirde sen damat beye usulünce lafı koyarsın

sinemsin boşver üzülme sakın ne düşünürlerse düşünsünler sen yeni doğum yapmışsın bide onlara ilgimi göstereceksin bende yeni doğum yapmıştım bebeğim 1 haftalık falandı bana dolup geldiler evime eşimin ablası kardeşi falan bende pek ilgilenmedim neymiş ben onlara yemek yapmamışım insanlar bir alem annem vardı yanımda bir sürü şey hazırladı çayın yanına ayıp ya bu insanlar aman kafama bile takmadım sende öyle yap
çiçekcim sağol bir inceleyim şu kalemi :..............

aaayyyyyyyy demeyin yaa,biz de haftaya eşimin ailesinin yanına gidiyoruz,tek onlar olsalar neyse de,bir de akrabalar..bebek de olunca herkse gelir artık yanımıza..

ayy yavrum yaaa aşılar ağır geliyo tabii küçücük bedenlere:)

bakalım bizim de haftaya 4. ayımız doluyo çok heyecanlıyım ve sanki bu ay çok kilo almadı o yüzden de mutluyum

bu da ayrı bir deli sanırım

ben kayınvalidemle son görüştüğümde yüzüne bile bakmadım hiç konuşmadım sonrada eşimle kavga ettik bende kayınvalideyi arayıp bundan sonra oğlunu arayıp gelin diye ısrar etme beni ara sor bu çocuğun annesi benim oğlun akşamdan akşama görmeyle iyi mi kötü mü ela bugün bilemez o iyiyse geliriz ya da misafir kabul ederiz değilse bişii yapamayız ilkokula giden çocuk değil bu sözümüzü dinletelim dedim çünkü eşimi arayıp baskı yapınca çok anlayışlı eşim bile annem yalnız diye etkilenip bana ısrara başlıyoo.neyse sonrada eşime konuştuklarımız anlattım sen girme aramıza biz konuşuruz annenle dedim adam bayıldı aman beni sokmayın araya kendiniz halledin dedi ama umudum yok kaynanadan yapar yine yapacağını

anammmmm sana noldu yaaa

şimdiye kadar biriktirdiğim herşeyi döktüm bana bunları yaptılar ama ses çıkarmadım artık tavrımı koyucam dedim o da kızdı görüşmemek için bahane arıyordun buldun diye

ya kayınpederiminbana yaptıı anlayışsızlığı kimse yaşamamıştır

12.haftamda düşük tehlikesi geçirdim adapazarında annemlerdeyken orda hastanede yattım oraya gelmediler hadi kayınpeder çalışıo falan dedim istanbula dönüncede gelmediler sonra arıyo çakma kaynanamın doğum günüymüş gelin kutlamaya diyor

doktor bana yerinden kalkma diyor adamın dediğine bak.gelemeyiz tuğba yerinden kalkmamalıymış dedi eşim gitmedik diye kızdı trip falan yaptı kayınpeder

şimdi torunlarını göstermesem yeridir ama yine herpazar gidiyorum ayaklarına çocuğumu kucağıma alamıyorum karnı acıkmadıkça elden ele geziyor bişey demiyorum yine de dışlanan ben oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…