2009 Nisan Anneleri buraya

didemcim ilk hamilelğim çok ani oldu benim. hiç bişey anlamıdm. çok erkendi. sağolsun doktor lar sayesinde de tadını bile çıkaramadım. çok bilgilide değlidim. eşimde öyleydi. iki doktor değiştirdim ve maalesef ikinci doktorum çok iyi çıkmadı. bana bebğin beyninde bişey gördüğünü ve bir arkadaşının benle ilgilenebilceğini söyledi. tabi benim bu haberden sonraki günlerim ağlamakla geçti. hastalığı araştırdım sürekli çok kötü günlerdi. sonra bahsettiği doktora gittik. adam yokmuş başka bir profösöre muayene oldum o ise hiç birşeyimin oladığın bebeğmin fayet sağlıklı olduğunu söyledi. doktorumuzun bahsettiği doktorda muayene olduk oda . bebğin gayet iyi olduğunu söyledi. ve biz sonra öğrendik bizim doktorumuz maalesef bezden başka kişilerede aynısın yapmış herkezi çok üzmüş. bir nevi ticaret anlayacağıınız. bi daha gitmedim . devlet hastanesine devam ettim. çok haraketli bi insandım. ve normal doğuma çok müsaitmişim.bi gün yine evde işlerimi yaptım , ama ne iş bir yığın. sonra doktora rapor almaya gittim. beni üzen doktorumu buldum. rapor istedğimi söyledim. kadın resmen beni kovdu. muayene bil etmedi. bırakın muayeneyi ilgi dahi göstermedi. (o günleri düşününce ne kadar safmışım diye üzülüyorum. gençlik işte.) sonra nöbet değişiminde tekrar gittim hastaneye başa doktordan istedim oda muayene ediyim sonra dedi. kadın muayenede sonra bana, ben seni bu halde kesinlikle gönderemem şu kapıdan çıkar çıkmaz, doğurabilirsin dedi. hemen hastaneye yatırdılar. eşime haber ettik. o sırada gurbetteydim. kimsemiz yoktu. zzor günlerdi. 4 hafta kadar yattım . . o sırada bi kaç kere ağırlaşmştım doğum olacağını zannederek memleketten annemleri çağırdık. ama olmadı. doktordan zorla izin kopartarak eve çıktım . banyomu yaptım , ve ertesi gün öğleden sonra 2 gibi suyum geldi. tekrar hastaneye gittik. ve sabah ezanı olurken oğlum dünyaya geldi.
işte böyle arkadaşlar. sakın ha sakın kemselere kendinizi ezdirmeyin. haklarınızı arayın. nazlanıyosanız doya doya nazlanın . ben bunları yaşamadım ilkinde.
benden bu kadar. diğer arkadaşlarınkinde bekliiyorumyerimseniben

merhaba arkadaşlar..yine okul yine telaş ..aynı tempo...ben gecen hafta üst üste duyduğumuz üzücü oalyların etkisiyle başka bir dr. sırf ultrason için gidiyorum bugun ....Allahın izniyle bebğimi bir göreyim yoksa ben hem ona hem kendime daha fazla eziyet çektiriyorum gibi geliyor bana ..bu arada arkadaşlar ben bu dr. sadece bir kereliğine gidecem de bütün gece daha önce niye gelmedin derse ne derim ya da ilk ne desem falan gibi bir sürü şey taktım kafaya :uhm: saçma ama sizce ne diyebiilirim

Öncelikle herkese tünaydın dün mesaj yazdıktan sonra siteye birtürlü giremedim bu sabahta aynen hata veriyodu.giznurcum iyi dileklerin için teşekkür ederim canım.Bende pek marifetli değilim ama kızıma 1-2 kez butür yünlerden yelek örmüştüm o şekilde örmeyi düşünüyorum.Doğumumuz bahara gelicek söylediğin gibi biraz büyük örüp gelecek kış giydiririm inşallah.Allah o günleri görmeyi nasip ederse.Kayınvalidecim maşallah kılını bile kımıldatmaz torunları için o yüzden annemle bana kalıyo herşey.:CüvCüv:

heheheh selinay bende gecen akşam

istedim onuuu

kız ben bide bulunmayacak seyler istedim

nişan su yanii

ya ilk ya ondan soruyorum

cokmu gelıyor suuu

bide kızlar ben gecen gün altıma çok az kacırmışım

ama bilmeden

Şemşamar bende ilkinde enaz senin kadar şanssızdım.Benimde çok hazırlıklı olmadığım bir dönemdi daha evleneli 5 ay olmuştu ve ben hamile kalmıştım.Zaten kendimi alıştırmam baya zor olmuştu.Üstüne birde seninki gibi bu işin ticaretini yapan bir doktora rastladık.Seninki riskli bir hamilelik mutlaka şu arkadaşıma görün falan dedi. tabi bizde gittik ozamanın parasıyla baya bir zaman deli gibi rakamlar ödedik ama sonradan anladıkki hamileliğimin bir riski falan yok resmen oyuna geliyoruz.Hamileliğimin son bir ayında artık doğru doktoru ve hastaneyi bulmuştuk. Ama o sırada eşim ve kayınpederim bir trafik kazası geçirdiler ben sanırım bu kazadan çok etkilendim ve bebek bir türlü normal doğuma uygun hale gelmedi.Ve üstüne üstlük bende de inat ille normal doğuracağım diye valla sancı mancı gelmedi tam 42. haftaya kadar bekledim.sonunda baktım olacak gibi değil doktorda gel artık dedi topladım çantayı gittim hastaneye ve epidural sezeryanla bebeğime kavuştum.Sezeryandan narkozdan dolayı hep korkmuştum.Ama epidural olunca gayet rahat oldu. Evet sıradaki eski annenin hikayesini bekliyoruz.

Eysancım bizdeki durumun tam tersiymiş sizinki.Bizde 3 kız kardeşiz ablamın 3 kızı oldu benimde bir kızım var 8 yaşında kardeşim henüz bekar.Bu allah nazip ederse eve giren ilk erkek olacak babamın oğluda yok erkek torunuda.Eşimin ailesindede 5 kız torun var yani orayada ilk erkek torun olacak inşallah.Allah sağlıcakla kavuştursun hepimizi yavrularımıza.Aslında kızda olsa üzülmezdim eltimin yeni kızı oldu daha 40 ı çıkmadı çok şeker maşallah.Allah hepimizin yardımcısı olsun.:CüvCüv:

Kızlar tünaydın
Sabah sorun vardı sitede giremedim

Selinay arkadaşına geçmiş olsun canım çok üzüldüm
Ayrıca yeni mavili takvimin çok hoş olmuş
Pırıl ve Şemşamer geçmiş olsun sizede
Giznur ebrartuba bende önceden çok ördüm bebek yeleği ve kazağı
Ama şimdi örgüyü elime alamıyorum
neyseki önceden örüp biriktirmişim
Bu iyi oldu benim için

Nisan annelerine güzel bir geçirmelerini diliyorum:)))

Arkadaşlar sıra bende o zaman.Bende ilk hamileliğimde 18 yaşındaydım evleneli daha 3 ay olmuştu.hamile olduğumu öğrenince baya sevindik ama eşim bir arkadaşını kız arkadaşıyla birlikte evlerine bırakmış o günlerde kız evine geri dönmemiş yani evlenmek istemişler 2-3 gün sonrada kavga edip ayrılmışlar kız şikayetşi oldu eşimden ve arkadaşından bizimkide doğru hapsaneye.Benim hamileliğimde hep hapsane görüşlerinde geçti diyebilirim.Bir şahitimiz olmasına rağmen -zorlama olmadığna dair- hakim suçlu buldu ve 1 yıl hapis yattı eşim.Çok zor bir dönemdi.1 hafta kayınvalidemlerde 1 hafta annemlerde kaldım hep.doktorum çok iyiydi allahtan biraz yaşlıca bir adamdı.doğumuma gelinde eşimin sağlık sigortasından 6 ay faydalandım tam 9.ayım bitecekken sigorta da bitiyodu mecburen sezeryan oldum.Aslında 9-10 gün bekleyebilirdim ama ne normal doğuma nede sezeryana verecek param yoktu.Eşimin aileside 2 avukat tuttular dava için çok masrafları oldu o dönem.Kızım hemen hemen bütün ihtiyaçlarını kendi ailem karşıladı.doğum için hastaneye gitmeden önce eşimle görüştüm sonra beni uatışımı yaptırıp bırakıp gittiler.ertesü gün sabah 7 de beni amaliyata aldılar tek başımaydım orda tanıştığım bir kadında eşyalarımı emanet edip ağlayarak girdim.

Ben amaliyattan çıkmadan kendi ailemde eşimin aileside gelmiş.kızım 3.700 gr doğru oysa hamileliğimde sadece 7 kilo alabilmiştim.Çok zor günlerdi.Herkesin eşi yanındaydı aklıma geldikçe hala gözlerim doluyo.kayınvalidem çocuk doğunca beni çok ezmeye başladı.yaşım küçüktü hiç sesimi çıkaramadım.eşim hapisten çıktığında kızım artık 5 aylık olmuştu.daha sonra kızım 3 yaşına girmeden işe başladım ve halim vaktim iyileşti.kocamın iki katı maaşım var şimdi.kayınvalidem hergün yemeğe çağırıyo sen yorulma diye.şimdi kızı oldum birden eskiden yediğim ekmeği sayan kadın şimdi melek gibi oldu.Arkadaşlar ben çok çektim.Hayata 18 yaşımda başladım ve herşeyi yaşadım.Allah hiçkimseye yaşatmasın düşmanıma bile.Artık 26 yaşındayım kimseye boyun eğmiyorum.Bu bebeğide bütün heveslerim içimde kaldı diye özenerek hazırlanıyorum.Eşimede söylüyorum herşey içimde uhde kaldı diye.Kızıma beşik bile alamamıştım.Şimdi her istediğini alıyorum kayınvalidemde göbeğinden çatlıyo.Tavsiyem kendinizden başka kimseye çok önem vermeyin ve ezdirmeyin.

canlarım benim yaa. ne zorluklar yaşamışsınız. insan bazen en büyük dert kendinin sanıyor.
bencillik yapıyor. geçip gidiyor yıllar ama insanın içinde hep bi burukluk kalıyor demi.
allah bu yavrularımıza güzel bir şekilde kavuşmayı nasip eder.inşallah. a.s.

Ay benim hikayem tam türk filmi gibi oldu haa.Doğumdan çok kendimi anlattım herhalde :))
Buarada benim doktorum bebek çok küçük normal doğmaz zaten demişti oysa hast.odasında 6 bebek vardı en şişmeydı kızım.demekki o zamanalr ultrason tam gelişmemiş :)

Evet şemşamercim insanlar bazen tahmin edemeyeceği şeyler yaşıyo.Ben ailemin en cadısıydım biraz elbebek gülbebek büyüdüğümüz için olaylar beni çok yıprattı o dönem.Şimdi ne kadar iyi olursam olayım o günler hep içimde bir acı olarak kalıcak.ne yapalım kader kısmet meselesi olacakla öleceğe çare yokmuş işte.

ebrartuba gercekten cok üzücü günler gecırmışsın

benımd ebi tanıdıgım aynen senın gibi ama onun eşi askerdeymiş

cocugu dogdugunda cocuguna hazır bezi bırak normal bez dahi almıyorlarmış
normal bezın naylonları oluyor ya o dahi yokmuş naylon torbaları kesip altına bi bez parcası işte öleee

ne maması ne beşigi bezi yokmuş

allahım nerde varsın yardım etsin

pırıl gecmiş olsun

ebrartuba hikayen tüylerimi diken diken etti ...Allah sana sabır versin..her ne kadar o günler geçse de hatırlanınca bile insanın içi yanıyor dimi.... İnşallah bu bebeğinde herşey gönlünce olur arkadaşım ,

Kızlar teşekkürler doğum hikayelerinizi paylaştığınız için:)
Allah herkese kolay doğum nasip etsin sağlıkla inşallah..

Bende sizle bu cicileri paylaşıyorum

ya arkadaşlar ... nedir bu kayınvalide ya da eşlerin ailelerinin derdi..bazılarımızın şansına kendi ailesi gibi davranan var ama çoğunluk yine de onlardan müzdarip... anlamıyorum sanki onlar da ana değil biz bir ananın kuzusu değiliz...Gelinlerine kızı gibi davranan kayınvalidelere çooook saygı duyuyorum valla

glnm_kvrck çok şeker şeyler ya çok beğendim.
eflatun olan tam yaz bebeklerine göre.

bende anlatayım doğum hikayemi kaydirigubbakcemile2
hamileliğim sorunsuz geçti dr.umdanda memnundum doğuma 2 ay kalmıştı benim dr. başka hastaneye geçmişti neyse dr.u değiştirdim kontrollerimi gayet güzel yapıyordu 10 temmuzda doğum olabilir demişti tam ogün gece saat 3 te belimdeki ağrıyla uyandım (bu arada doğum yapmamış anneler korkmayın adet sancısına benziyordu)
dakika tuttum 5 dak.da bir gelmediği için eşimi kaldırmadım ve uyumaya devam ettimmirmirmirmir
sabah kalktım eşime söyledim hemen hastaneye gidelim desede gitmedim öğlen nişan geldi(kanlı akıntı) akşama doğru saat beşte hastaneye gittik dr. muayene etti 3 cm açılma var dedi sancı odasına alındım beklemeye başladım bu arada o kadar rahatım ki ebe açılmaya bakmak için geldiğinde çok mu zor bu doğum sancısı diye soru sormuştum oda sen şimdi hangi sancıyı çekiyorsun demişti:icecream:
neyse saat dokuzu beş gece doğumhaneye girip 20 dak. içinde kızımı kucağıma almıştım:asigim:
uzun oldu okurken sıkılmazsınız umarım yazarken bile çok heyecanlandım inşallah oğlumuda bu şekilde kolay doğururum
hepimize sorunsuz güzel mutlu bir hamilelik dönemi diliyorum

nişan su yanii

ya ilk ya ondan soruyorum

cokmu gelıyor suuu

bide kızlar ben gecen gün altıma çok az kacırmışım

ama bilmeden

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
urla güldürdün beni Allah ta seni güldürsün bende bi kere hapşırırken kaçırmıştımkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

kızlar anca yazdıklarınız okuyabildim ne çene varmış sizde ya lülülülülülükaydirigubbakcemile3

hepinize merhabalar kızlarr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…