2009 Nisan Anneleri buraya

evet burdan msn vermek yasak.özelden veriliyormuş ama ben beceremedim.sağ tuş tıkladım falan ama anlamadım.:çok üzgünüm:

megulcüm, yukarda ismenen altında olan özel mesajlara gir. sanırım özel mesaj ayarın açık değil onu bi açki ben sana yollayım

Temas Bebekleri Mutlu Ediyor...
Gelişimin yolu MASAJdan geçer. Masaj, bebeğinizle aranızdaki duygusal bağı güçlendiren önemli bir iletişim yöntemi. Bebeğinize sevgiyle ve şefkatle dokunmanızın onun gelişimine katkısı çok büyük.
Bebeğinize her gün aldıracağınız duştan sonra yapacağınız masaj, bedensel ve ruhsal
gelişimini olumlu yönde etkileyen çok keyifli bir etkileşim yolu. Masaj aynı zamanda onun sakinleşip, rahatlaması için de bilimsel bir teknik, diyebiliriz. Bilinci bir şekilde rahatlamayı direnmesinin, terleyen zamanlardı büyümenin yaratacağı zorluklarla başa (Amasında da yardımcı olacağından hiç şüpheniz olmasın. Çünkü dokunarak veya konuşarak doğru iletişim kurulduğunda bebeğiniz sevildiğini, istendiğini, değer verildiğini de hissedecek.
Yaşam Kalitesini Artıyor
Dokunmanın biyolojisini inceleyen araştırmacılara göre tensel temas ve masaj, yaşam kalitesini artırıyor. İnsan gelişimi konusundaki çalışmalar çocuğu ile ilişkileri kopuk, depresif annelerden doğan bebeklerin büyüme geriliği ve gelişimsel testlerde düşük performans gösterdiklerini de ortaya koyuyor.
Belli bir süre masaj yapılan bebeklerle, yalnızca beşikte sallanan bebekler karşılaştırıldığında masaj uygulananların daha aktif, daha uyanık olduktan ve daha az ağladıkları görülmüş. Yine masaj uygulanan bebeklerin daha kolay uykuya daldıktan ve anneleri ile yüz yüze geldiklerinde daha yakın davranışlar sergiledikleri gözlenmiş. Masaj aynı zamanda, insülin gibi besin emilimini arttıran hormonları artırarak, bebeğin kilo alımına da katkıda bulunuyor.
Masaja Hazırlık...
Genelde banyodan sonra masaj yapın. Çişini ya da kakasını yapma ihtimaline karşı, akma bir bez yayın. Masaj için uygun zaman beslenme saatinden 1-1.5 saat sonrasıdır.
Yenidoğan masajı için çok az malzeme gereklidir. Bebeğin hassas cildinin sürtünmeden dolayı tahriş olmasını engellemek için, yumuşak formüllü bir bebek yağı kullanmalısınız. Elleriniz Ak ve temiz olsun.
Son olarak, masaj suresince rahat olun ve tüm dikkatinizi bebeğinize verin. Bebek masajında kesinlikle uyulması gereken en önemli kural ise bebeğin reaksiyonlarıdır. Bebek, huzursuzlanıyorsa masaja devam etmeyin. Çünkü karşılıklı iletişim ancak masaj sırasında bebeğe mümkün olduğu kadar çok sevgi ve şevkat göstererek sağlayabilirsiniz.
Dokunma ve Masajın Farydaları
Biyokimyasal Etkileri:
• Stres hormonlarının (katekolaminler) düzeyini azaltır.
• Seretonin miktarını artırır. Seretonin uykuyu başlatan bir maddedir.
Fiziksel ve Klinik Etkileri:
• Bağışıklık sistemini güçlendirir, akyuvarların sayısı artar.
• Beyin dalgalarını olumlu şekilde etkiler.
• Solunum ve dolaşımı iyileştirir.
• Sindirim ve boşaltım sistemlerini uyarır.
• Kilo almayi hızlandırır.
• Depresyonu azaltır.
• Atikliği artırır.
• Motor gelişimi ve koordinasyonu sağlar.
• Kendine güveni artırır.
• Sakin uyku sağlar.
• Ağrıyı azaltır.
• Bebeklerde gaz ve koliği azaltır.
• Anne-bebek arasındaki bağları güçlendirir.
• Genel sağlığı korur.
• Bebeğin daha sosyal olmasını sağlar.

Sırt

Ellerinizi bebeğinizin sırtında yanlamasına ileri geri hareket ettirerek sırt masajına başlayın. Ellerinizi yavaşça aşağıya ve yukarı kaydırın. Daha sonra hafifçe bastırarak yumuşak hareketlerle kaydırarak indirin. Son olarak da sırtında parmaklarınızın ucuyla küçük daireler çizin.

Göğüs

Her iki elinizi bebeğinizin göğsünün tam ortasına yerleştirin ve göğüs kafesini koltuk altlarına doğru hafifçe bastırarak masaj yapın. Ellerinizi göğsünden kaldırmadan bir daire çizerek tekrar göğsün ortasına dönün. Daha sonra ellerinizi göğsün ortasından çaprazlama olarak omuzlara doğru ileri geri kaydırın.

Karın
Avuç içinizi bebeğinizin karnına tamamen temas edecek şekilde karın üzerine yerleştirin. Bir eliniz aşağıya doğru yavaşça kaydırırken, diğer elinizi aynı noktaya koyarak masaja devam edin. Bu hareket 4-5 kez tekrar edilmelidir.

Kollar ve eller

Bebeğinizin kolunu kaldırın. Omuzdan biteğe doğru sıvazlayarak masaj yapın. Aynı hareketi bir kez de bilekten omuza doğru uygulayın. Bebeğinizin elini açın, her parmağını sırayla ovun. Elinin üstünü ve avucunun içini parmaklara doğru aşağı yukarı yönde ovuşturun.

Ayak

İki elinizin baş parmağını bebeğinizin ayak parmaklarından topuğuna doğru yavaşça kaydırın. Parmak uçlarınızla topuklarına basınç uygulayarak masaj yapın. Daha sonra tüm ayak parmaklarını teker teker başparmağınızın ve işaret parmağınızın arasına gelecek şekilde yerleştirip hafifçe yuvarlayın.

Yüz

Parmaklarınızı bebeğinizin alnının ortasına koyun ve şakaklara, oradan da yanaklara doğru masaj yapın. Yine başparmaklarınızla bebeğinizin burnuna, yanaklarına doğru hafifçe bastırarak masaj yapın. Çeneden kulak arkalarına doğru hafifçe masaj yapmaya devam edin.

Bacaklar

Bebeğinizin bacağını yukarı kaldırın ve iki elinizin içine alın. Burma hareketine benzer bir hareketle ellerinizi kalçadan bileğe doğru çevirerek hareket ettirin. Bu hareketi yaparken bacağı hafifçe sıkın. Daha sonra bebeğinizin bacağını kalçadan bileğe doğru yuvarlayarak hafifçe ovuşturun.

kızlar cinsiyet bölümüne yazdım ama heryere yazmak istiyorum benim kızım olacakmış allah izin verirse:teytey: gerçi ben hep erkek kıyafetlerine bakıyordum amakaydirigubbakcemile3 valla insan cinsiyetini öğrenince daha bir mutlu oluyor.
benim doktorum bu gidişimde vitamini bıraktırdı gerek yok boşuna şişeceksin beslenmene dikkat et yeter dedi. siz vitamin kullanıyormusunuz?

gözün aydın canım. bi kızımız daha oldu. allah analı babalı büyütsün. bende vitamın konusu soracaktım. tevafuk oldu. bende kullanmıyorum. doktorumda kullanmaya başla iyi olur dedi. kararsızım . tatları iğrenç oluyor

bende kaçıyorum. hepinize iyi akşamlar arkadaşlar. yarın görüşmek üzere öptüm. byee:a015:

doğrusu bende hep kız düşünüyordum bi oğlum var ama buda oğlanmış kesin bende vitamin kullanmıyorum bebeğimin gelişimi de cok iyi gerek yok bencede

pırıl hayırlı olsun cnm demek sende tutturdun kızı hadi bakalım çok sevindim
ben vitamin kullanıyorum

bursa canımşimdi farkettim bizim satlarımız aynımıydı yaa bebişlerimizin doğum günü aynı görünüyor benimkide erkek. :1hug:

şemşaver kızz 16,00 de mı çıkıyorsun işten ay çok şanslısın valla ben 18,30 a kadar burdayım. görüşürüz canımm..

kızlar bilemiyorum yani msn sorun cıkarmazmı hem bu siteyede ihanet olmazmı birde o zaman guruplasmalarda olacaktır bence pek iyibi fikir değil ama sizbilirsiniz
SELİNAY ACARSAN BU KONU HAKKINDAKİ FİKRİNİ BİLMEK İSTERİM

Kızlar bu arada bu topiği acan arkadasımızdan ademerkeden haber alan varmı yaklaşık 1aydır uğramıyor merak ettim

kızlar kaç yaşındasınız merak ettim yaaaaaaaaaaaaaa
ben 1981 doğumluyum 28 egirecem.............

BENDE 81 liyimmm

eysan nerelerdesin hani anlatcaktın bize oraları

buarada ben msn adresimi yazdım ama site de ki arkadas yayınlanmaz dedii:::)))
neyse ekleyen olursa yazarım yine ama nereye yazacagımm?????

ade merke gellllll artııkkkkkkkkkk

hay Allah herkes bana ufacıksın diyor hepten kendimi çocuk gibi hissettim ya kocaman kadınım ben :))

bizde erken anne olduk didemcim
buraya direkt msn yazmak yasak özel mesaj at ok

Son düzenleme:
aman kıslar siz çok küçükmüşsünüz ya bende ilk bebeğimi 21 yaşında doğurdum gerçi...........
erken anne olmak güsel oluyo............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…