2009 Nisan Anneleri buraya

canlarım anca okudum yazdıklarınızı , urla yazdıklarına üzüldüm. ama bir problem olacağını zannetmiyorum arkadaşlara katılıyorum. bende rüyamda doğum yapmışım. bebeğimi gösterin diyorum 10 yaşlarında bir çocuk geliyor. şaşırıyorum ama seviniyorum bir yandan. ela gözlü çok güzel bir erkek çocuğu sonra uyandım gece tekrar uyudum bu seferde yine doğum yapmışım çok küçük doğmuş bebek 2 kg. yani rüyayı gerçeğe yorarsak yandık.:uhm: ben takmıyorum güzelim rüyaları sende takma. poseidon d.günün kutlu olsun güzelim nice senelere inşallah bebeişinle beraber.
ayrıca öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum.:1hug:

canım hayırlı olsun herşeyden önce.ben ikili üçlü testlere güvenmediğim için yaptırmadım.ense kalınlığını bile sormadım .neden dersen yan komşumun şu an 6 aylık dünyalar güzeli oğlu var.ve ilk 4 ay boyunca ensesi kalın down sendromlu diye teşhis konuldu.komşumm resmen ölü gibi dolaşıyordu.sonra amniyosentez yapıldı ve hiçbişey çıkmadı.bıcırık şimdi öyle bi yaramaz ve tatlı ki.
kalp ile bilgim yok ama inşallah önemli bişey değildir.sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin rabbim.bize de tabii.a.s.

beyzacım öncelikle geçmiş olsun diyorum. ben bahsettiğin testlerin hiçbirini yaptırmadım. çünkü yeni doğum yapan bir arkadaşım 2 li testtede 3 lü testtede olumsuz sonuçlar almıştı fakat bebeişi aldırmadı şimdi çok sağlıklı bir bebeği var. yani anlayacağın test snouçları %100 geçerli değil yanıldıkları oluyor ve bu bir cana mal oluyor allah korusun. o yüzden bence içini ferah tut inşallah bebişinin bir şeyi yoktur bol bol dua et bak zaten yaptırdığın 2, test iyi çıkmış bunu düşün. :teselli: ilk kıpırtıları 17. haftadın başlarından itibaren hissediyorum. ama o zmana analayamoıyor insan sonraları gittikçe kuvvetleniyor.:lepi:

beyzaak
2li test şüpheli çıktıysa 3lü teste bakılıyor o da diyelimki riskli sonuç çıktı amnionsentes yapılıyor
down sendromlu bebeklerde damarlarda sorun olduğunu duymuştum bebeğin damarlarını inceliyorlar ve burun kemiğini ölçüyorlar sende yapıldımı
ense kalınlığının düzeltilmesiyle ilgili benim bi bilgim yok hiç duymamıştım
kıpırtıları ben tam olarak 17.haftada hissetmeye başladım
inşallah hiçbirşey çıkmaz cnm umarım bebeğin sağlıklıdır

aliyecim hazır yeme hastalığı hamilelikte bendede çıktı sanırım biz pişirmediğimizden öle tatlı geliyor ben baskasının evinde pişen şeylerede cok hevesleniyorum
eysancım bende öyleyim ya evde pişirdiğim eyemeklerden nefret emeye başladım başkasındada normal bi yemeğe gözüm düşüyo ya.

iyüksel hayırlı olsun canım öğrenmişsin. kaynanıda takma be. ama tuhaf kadınmış haaa.

ebrar tuba geçmiş olsun canım. bende çok yorulunca çok ağrım oluyo.

galatea senin kızın hayırlı olsun canım.

eysan geçmiş oysun canım

senin bu bebği bi topikce merak etmeye başladık canım.kaydirigubbakcemile3

valla eğer doğruysa bizim velet kıpkırmızı doğarkaydirigubbakcemile3 ve çoğunlukta öyle sanırım. artık kırmızı bebek annalere diye bi topic açarızkaydirigubbakcemile3
megul cüm seninde bulantılar geçmiş. çok sevindim.

arkdaşlar geçen çarşambadan beri giremiyodum. doktora gittim 3 gün istirahat verdi . yazdıklarınızı okumayıda anca bitirdim. okumayınca kendimi size ihanet etmiş gibi hissediyom o yüzden hepsini okudum.

sağlık ocağına gitmiştim madem geldin tetonoz aşını yapalım dediler bende yaptırdım. yalnız hemşire 5 doz olacak dedi şaşırdmı. benim bildiğim iki dozdu. kafam karıştı. bilgisi olan varsa yazssın lütfen.

ayrıca bende akıntı çok arttı. çok koyu ve çok fazla . bu kadar değildi önceden
karnımdada bebek bi yerde toplanıyo gibi bi his var.

ayrıca beslenmeme hiç dikkat etmiyom. offff ya ne tembel karıyım ben.

neyse bugünde akşam oldu hepinizi öpüyorum. iyi akşamlar.

Evet canım banada bir nevi amniyosentez yapıldı.yani 11-14 hafta arasında yapılanına cvs 16-18 hafta arasında yapılanına amniyosentez deniyormuş.biri karından su alarak kromozom sayma diğeri ise yani bana yapılan bebeğin eşinden parça alarak kromozomları sayma.bunların sonuçları 2 -3 hafta sonra belli oluyormuş.ve bu parça üzerinden yine bir test yapılıyormuş bunda ise dna ya bakılıyormuş.benim yapıldı ve o normal çıktı. fakat diğer sonucu bekliyoruz şimdi.benim bebeğinde damarlarında problem var ama bu kendiliğindende düzelebilir dedi prof.bi kalp anomaliside oaliblir dedi.bakalım bekliyoruz.dua edin kızlar...

güzelim öncelikle gecmiş olsun bencede çoğu test yalnış cıkıyo yani güvenilir değil
ayrıca eğer kesin down deseler bile bence genede allahın sana verdği bu hediyeden sakın vazgecme lüyfen
doğrusu doktor benim oğlumada demişti erzuruma profa sevk ettiler yüzde elliydi sonuç ama prof korkma dedi bunlar olmayada bilir dedi ama kafana takıldıysa amiyo sentez yapalım dedi bende öylebile olsa düşük riskini göze alamam dedim kabul etmedim ayrıca
diyelimki öle yani down olsa bile ben asla asla beni bile hissetmeye baslayan bi varlığa veda etmezdim tabi bu sonuc ve UMARIM SENİN BİR HAFTA SONRAKİ SONUCLARINDA TEMİZ CIKAR.............ALLAH YARDIMCIN OLSUN

Onlar doğmadı ama bizim evlatlarımız. Allah hiçbirimizi onların acısıyla sınamasın. İçimde kıpır kıpır yaşayan benim parçam ve en önemli varlığım şimdiden. Allah bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alıp büyütmeyi nasip etsin inşallah. Beyzaak sen de içini ferah tut güzel şeyler düşün güzel şeyler olsun umarım bebeğinde hiçbir problem yoktur güzel haberlerini bekliyoruz.

:teytey:mrb arkadaşlar..uzun zamandır bu siteyi takip ediyordum..özellikle nisan annelerini..inşallah ben de 15 nisan da anne olacam..bi oğlumuz olacak inşallah..herkese slmlarımı söylüyorum..aynen ben de sizin gibi çok katgılı bi anne adayıyım..yani başınızın etini yiyceemmm hazırlıklı olun..:teytey:mesela şu sıralar bebişimin hareketerini kafaya takmış durumdayım..19+5 günlük hamileyim..çok üzülüyorum..günde en fazla 5 -6 defa hissediyorum...siz kaç defa hissediyonuz..hepiniz allaha emanet olun..hihoyyyt

geçen perşembe günü 3lü test sonuçlarımızı aldık allaha şükür herşey yolunda..rabbim hepimize sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin inşallah..yaa benim de bi sorunum var..yatarken çok dikkat ediyorum sol tarafıma dönüp uyumaya çalışıyorum ama uyandıımda yine kendimi sırt üstü buluyorum...ve biliyorum ki böyle yatmaya devam edersem bebegime giden oksijen miktarı azalacak..bu sorunu nasıl çözüyorsunuz siz..

canım yatarken sola dön sırtının arkasınada destek olarak yastık koy o zaman istesende dönemessin

canım öncelikle aramıza hoşgeldin,hareketlere gelince aşağı yukarı bizim durumumuzda aynı o aşırı hareketler 6.ayın ortalarında olacak inşallah bence haftana göre gayet güzel hareketleri bebeğinin 20. haftanı dolduruyorsun yaklaşık 300gr falandırüzülme daha yeri daraldıkça sert hareketlerini hissedeceğiz ama 2 gün hareketini hissetmediğimizde olacak sende Allah a emanet ol.

arkadaşlar amniyosentez olup da sonuç bekleyen dotomes in sonucu kötü çıkmış bebeğini alacaklarmış((((((((((((((((((((((((((((((( Allah bebeklerimizi bizlere bağışlasın

Son düzenleme:
Selam Şeker Hamişlerin çok şeker bebişleriiiii 2 gündür doğru düzgün giremiyodum ancak okudum yazdıklarınızı.
Urlacım, hesaplama konusunda arkadaşlara katılıyorum. Çok kafana takma için rahat olsun, pozitif düşün sağlıkla doğucak bebişin. Bence üstüne gördün sen, bebeklerin gerçek büyüklüklerini tam olarak bilmek pek mümkün olmuyo. Mesela bizimki de 3-4 gün daha büyük sanırım tahminimden erken yumurtlama yüzünden.
Bursasu sendeki resim bebişin yeni görüntüsü mü? Bayıldım yaaaaa
Bu arada hareketleri duymadığında endişelenen pimpirikli anne adayları, bu çok normal çünkü hem henüz yeteri kadar büyümediler, hem de bebişler sürekli uyanık durmuyoki şu ara çok uzun sürelerle uykuda geçiriyolar zamanı. Büyüdükçe oraya sığamayacak ve uyku süreleri azalıcak o zaman daha çok ve sık hareketlerini hissedicez.
Yeni katılanlar hoşgeldiniz. Doğum günü olan anne adayımız nice yaşlar...
Didem nerdesiiinnn, bugün sesin çıkmamış:)
Nar konusuna da inanmayın bence, bende sürekli yiyorum, gerçekten öyle bişey varsa bizim bebekte nar gibi kızarmış doğar:)))

hepinize günaydın arkadaşlar. bugün erkenciyim. müdürüm sağolsun. kaydirigubbakcemile3
beyzaak umarım güzel haberler alırsın canım. dotomesin durumunuda çok üzüldüm allah sabır versin.

yeni gelen arkadşlarda hoş geldiniz diyorum.

güzel bir gün geçirmeniz dileğiylea.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…