2009 Nisan Anneleri buraya

canım dikkat et sakın tuzlu falan da yeme tansiyon çok öenmli hamileyken bi üstüne yapışırsa hayatın boyunca kurtulamazsın Allah korusun

canım çok dikkat ediyorum yani artık takıntı haline geldi bir düşüyo bir çıkıyo anlayamadım zaten tuzu hayatımdan çıkarttım normalde kiloda almıyorum şimdiye kadar maaşallah 3,5 kilo aldım hayırlısı bakalım.

o zaman asabi tansiyon seninki çok dikkatli ol canını hiçbişeye sıkma sinirlenme de

o zaman asabi tansiyon seninki çok dikkatli ol canını hiçbişeye sıkma sinirlenme de

herhalde çünki acayip sinirliyim sürekli yattığım için bütün sinirlerim gerildi kendimden çok bebeğimi etkilerse diye korkuyorum keşke sinirlenmemek elimde olsa normalde çok sakinim ama bu sıralar böyleyim

merhabalr arkadaşlar.yazılanları yeni bitirdim.ben de bugün sağlık ocağına kayıt oldum.çok ilgilendiler sağolsunlar.tetanoz 20. haftadan sonra 5 doz dediler.ama 3 ü doğumdan sonra sanırım.kaşıntılar için perşembe günü karaciğer enzimlerime bakacaklar.ev ziyaretleri falan da yapıyorlarmış.çok memnun kaldım ya.bi de dibimde zaten sağlık oacağı ben artık iki günün biri giderim heralde :))

kızlar benim 12. haftada idara yolları iltihabı olmuştu.doktorrum ağır bi tedavi uyguladı.çok korktum babağe bişey olacak diye ama tedavi olmazsak iltihab düşüğe sebep olabiliyomuş.kar zarar dengesi.ve su içeceksin demişti ama ben içemedim.siz içebildiğiniz kadar için arkadaşlar.bi de c vitamini iltihabı atıyomuş.bol bol portakal mandalina yiyin.

merhaba arkadaşlar...umarım hepiniz iyisinizdir...size bir şeye danışacağım ben yaklaşık iki haftadır..hemen hemen her gün sabaha karşı kabus görüyor ve hepsinden ağlayarak uyanıyorum .....ay çıldıracam inanın gece tuvalete kalkınca tekrar uyumak istemiyorum yine kabus göreceğim diye....bir de bu kadar düenli hergün görmem şaşırtıcı bir olay.....sizde var mı böyle bir olay

Bu arada aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldi.....
Demet kızın hayırlı olsun, benim kızıma arkadaş geliyor desene ....
Tansiyon konusu çok ciddi ama takıntı haline getirip tekrar bakarsan tuğce seni yıpratır ...

bu arada ben hamileliğimden önce yüksek tansiyon hastasıyımdım:çok üzgünüm: (14-9 falandı) aman Rabbimin mucizesi hamileliğimden beri hep (12-6) çok şükür....dr. hamile tansiyonunu o el tansiyon aletleri düzgün ölçemez dedi hatta kücüğü 0 bile gösterebilirmiş o yuzden mutlaka hemşirenin ölçtüğüne bak demişti...

tansiyonu olan arkadaşlar geçmiş olsun.benim önceye göre düşük çıkıyor.9 a 5 .önceden 12 ye 7 olurdu.nerdeyse hiç değişmezdi.ama bu yalarda düşük çıkması normalmiş.

canım bende de arasıra oluyor ama her zaman değil tabi yatmadan önce çok dua oku,bide duyduğuma göre hamilelerde çok olurmuş bu kabus olayı,muhafaza ayetlerini çok oku.:1hug:

iyüksel kabuslar ben de de var.
aklımıza neyi takarsak onu görüyoruz.sen şimdi hep o kabusları düşündüğün için yeniden yeniden onu görüyorsun bence.sorun yok

evet bende güvenmiyorum bilekten ölçene bir keresinde benim küçük tansiyonum 2 çıkmıştı.a.s

kızlar şimdi doktordan geldim . bebişim bayaa büyümüş yaa en son gördüğüme göre çok fark var mesela dokror kafayı karnı bacakları tek hamlede gösteremiyor kafa ayrı karın ayrı görünüyor. tocaman yavvruumm yaa kıyamas annesi ona ilk ellerini başının altına koymuş yatıyordu. sonrasınra amuda kalktı resmen. 285 gram olmuş herşey normal dedi doktor bu sefer daha uzun baktı diğer ay ayrıntılıya girersin dedi. :hooray:

kızlar bu arada ceviz ve balık yiyormusunuz bebeğin zeka gelişimi için çok önemli ben hadftada 1 balık hergün de ceviz yemeye çalışıyorum. birde yeşil yapraklı sebzelerde çok faydalı ıspanak ve marul gibi. cokacimcoook

meraba büyülü bahceler

cok özledim sizi
uzun zamandır dogru dürüst yazamıyorum ama ay sonları bizim işler cok oluyor birde aylık raporlar falan insanı oyalıyor, buaralar şirkette biraz stresliyiz, bazen bebiş kasılıyor anne yapma bak beni düşün diyor ama iş işten geçmiş oluyorr....

ALLAHtan kocam bu konuda cok anlayıslı aksamları beni sakinleştiriyor....

kızlar ya bişi sorcam, yada söyliycemmmm
bakıyorum da son zamanlarda yok tansiyon, yok idrar yolları, yok kalp, yok sıvı test falan ..........
dertler aldı gidiyorr...:::))))

benim derdim baska yani sizinkinden farklı, doktora gideli 2 ay oldu, adamı zaten cok tutmadım ama baskasınada gitsem beni tatmin etmeyecek, ama söyle bir derdim var ilk bebek oldugu için eşim evde dogum yapmamı istemiyor ya sana bişi olursa diyor, bazen öyle cesaret geliyor ki bana yaparım ya diyorum, bazende korkuyorum...
bu sebepten eşime göre bizim dogum için bir doktorla görüşmemiz sart zaten duydugum kadarıyla doktorlarda 5 aylıktan sonra hasta kabul etmiyorlarmıs...
aman cok uzun oldu, kafam karıstı....

edacım gözün aydın.ben de artık haftada bir balığa başladım.ceviz arad sırada ama fındık hergün gibi.salata şeklinde yeşillik 4 aydan beri ilk kez dün yedim.

bu arada iltihaplar için:

40 adet sarımsak soyulur ve taze sıkılmış limon suyunun içine atılır ortalarından tahta kürdanla delik acılıp, sonra 15 gün kapalı ve karanlık ortamda bekletilir, sonra hergün bir kasık içilir, igrenç kokar...
ama kesin çözümdür:::)))))

didem bence hastanede yap doğumu .daha sağlıklı olur.Allah korusun bi terslik olsa nası müdahale edilecek.

birde kızlar bişi sorucam

dogum kursu falan biliyormusunuz , ben dogaldogum. dan buldum
buda cesaretlendirdi beni
hatta 20-21 aralıkta istanbulda tekrar var ben cok gelmek istiyorum, bu konuda bilgi ve deneyimleriniz ihtiyacım var::)))

bende dediğin gibi cevizi hergün yiyorum ama balıkla aram hiç iyi değil onu çok nadir yiyorum:asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…