2009 Nisan Anneleri buraya

rüyalar bende de oluyordu ama şükür atlattım.

edanur sanada hayırlı olsun canım

didem sende lütfen bi doktorda karar kıl

allah korusun ters bişey olsa evde nasıl müdahele edilir.

eşinide fazla üzme bu konuda.

gözlerim yollarda kaldı gelsen de doğal bir recete eklesen diye iltihap için teşekkür ederim canım. kaydirigubbakcemile5

oyy oyy oyy didemm alemsin kız valla cesaretine hayranımm. ama dediğin biraz da doğru avrupada yaygınlaşıyormuş evde doğum anne daha rahat ediyormuş. ama canım acil bir şeyler olura terslik filan hastanede olursan acil müdahale yaparlar. bide eşini dinle doktor konusunda endişelerin varsa başka birine git. benim doktorum da bakıyor ultrasondan yani öle aman aman bişey sölemiyor. her ay gidiyoruz işte bebeişimizi görüyoruz. sende ay ay gidip en azından bebeğini görmüş olursun bşirde evde doğum için de güveneceğin bir ebe bulabilecekmisin. oda problem bence yinede sen bilirsin.

Hepinize Merhaba, 7. kez düzenlediğimiz Lamaze Doğal Doğuma Hazırlık ve Nefes Çalışmaları Kursu 20-21 Aralık tarihinde Jale Dural Hamileler Klubü işbirliği ile İstanbul'da yapılacaktır.
Kurs Tarihi 20-21 Aralık 2008
Kurs Saati: 09:00---19:00
Kurs yeri: Katılımcı sayısına göre belirlenecektir.
Fenerbahçe, Bostancı veya Kozyatağı olacaktır.
Katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlandırılacaktı r.
Kurs ücreti : 500 YTL ( 5 Aralık tarihine kadar yapılacak ödemelerde 100 YTL indirim veya ücretsiz Emzirme, Bebek Bakımı ve Bebeklerde Acil durumlar Kursu hediyesi vardır.)
Hesap No : Hakan Çoker İş Bankası Marmaris Şubesi Şube kodu:3640 Hesap No:405 809

Son Kayıt Tarihi: 17 aralık 2008 Dersler teorik bilgilerin yanında daha çok değişik tekniklerin öğretildiği pratik uygulamalardan oluşmaktadır.Kursda Hamile Egzersiz ve Derin Gevşeme DVD, Meditasyon CD ve Kurs Kitabı ücretsiz verilecektir. Bu kursa özel Jale Dural tarafından hamilelikte plates uygulamaları ile ilgili çalışmalar pratik olarak uygulanacaktı r. Daha önce kurslarımıza katılanların deneyimleri ile ilgili yazdıklarına yahoodaki dogaldogum2008 grup adresimizden ulaşabilirsiniz. Lamaze eğitimi bir teknikten çok bir felsefedir. Tüm bebeklerin dünyaya gelirken sakin,huzurlu ve ona saygılı bir ortam hazırlanması gerektiği gerçeğinin ışığında gevşemiş, korkusuz, stresten uzak bir doğum planlamanıza yardımcı olur. Eğer gebelerimiz bedensel ve zihinsel olarak doğuma hazırlanıp, bedenlerine ve zihinlerine olan güveni yeniden sağlayabilirlerse doğumun coşkusunu ve doğum anındaki o ilk aşkın büyüsünü yakalayabilirler. Doğumları daha kısa sürer, konforlu hatta zorlanmadan doğum yapabilirler. Doğumda bebekleri ile kurdukları ilk aşk dolu bağ onların gelecekteki gelişimlerini de pozitif yönde etkileyecektir. Sağlıklı, bilinçli ve çoşku dolu yaşayacakları doğum tecrübesi hem gebelerimizi hem de bebeklerimizi olumlu etkileyecektir.

Birinci Gün Cumartesi

Ders 1 Lamaze yöntemi nedir? / Rahim doğumda nasıl çalışır? / Korku doğumu nasıl etkiler? / Doğumda korkunun hikayesi/Doğumda ağrı olmalı mı? / Beden zihnin robotudur-Zihin egzersizleri

Ders2 Doğumun evreleri / Nefes ve Gevşeme egzersizlerine giriş / Derin gevşeme

Yemek Molası 12:30 --14:00

Ders3 Doğum anı ve bebeğin doğumu / Bedeniniz sizinle birlikte sizin için çalışıyor / Doğumda etkili hormonlar / Doğumda Nefes çalışmaları 1

Ders4 Bebekler herşeyi hissediyor / Bebeğe saygılı doğum nasıl olmalıdır? / Bebeğinizle bağ kurma / Doğumda Nefes çalışmaları 2

İkinci Gün Pazar

Ders5 Doğumda müdahaleler ve bunlardan nasıl kaçınabiliriz ? / Doğum Koçunun görevleri / Gevşeme ve imgeleme

Ders 6 Sezaryen nedenleri /Doğumda anestezi yöntemleri / Nefes çalışmaları 3

Yemek Molası 12:30 --14:00

Ders 7 Doğum planlama / Sağlıklı Doğum pozisyonları / Ikınma teknikleri/ Doğum Yaşatma 1

Ders 8 Doğum sırasında kullanılan ilaç dışı rahatlatıcı teknikler / Doğum yaşatma 2

buldugum kurs bilgileri

bende dediğin gibi cevizi hergün yiyorum ama balıkla aram hiç iyi değil onu çok nadir yiyorum:asigim:

bende eskiden ceviz sevmezdim tatlılardaki cevizleri çıkarıyordum hamile kaldıktan sonra yemeye başladım iyi oldu yani. biraz da psikolojik sanırım. didem doğum kursuyla ilgili birşey duymadım. nasıl bişey bahsedermisin. semsaver saol güzelim. asılnda kontrollere gitmeyi çok ta gerekli görmüyorum. ama aydan aya gidiyoruz işte bebeişi görüyoruz gerçi gitgide netlik bozuluyor kızlar dimi. önceden küçük olduğu için daha net görünüyordu büyüdükçe daha zor anlıyorum.

Bende hergün ceviz yemeye çalışıyorum
balığıda haftada bir yiyorum
Didem canım iyi cesaret evde doğum yapmak
Ama hastane şartları daha uygudur
Bir de ilk doğumun canım ya..

canım verdiğin bilgi için teşekkürler,ama ne kadar limon suyuna 40 sarımsak 1ltmi yarım ltremi:uhm::uhm::uhm: yazarsan sevinirim

Selam Kızlar,

bende aranıza yeni katıldım.oğluşumun muhtemel doğum tarihi 21 nisan. son yazışmalarda tetanoz aşısından bahsetmişsiniz. bunun için herhangi bir süreç var mı? yani belli bir süreyi doldurmak gerekiyor mu? benim çalıştığım ortam bu aşıyı gerektiriyor sanırım, bu yüzden detaylı bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi acaba?

canım hoşgeldin inşallah sağlıklı alırsın bebeğini kucağına,ben bugün dr tekrar görüştüm 22 haftada bu aşıya başlamamı söyledi.

kızlar ben sağlık sorunlarım sebebiyle 10günde bir ultrasona giriyorum sizce bebeğe zararı olurmu bir bilginiz varmı bu konuda

40 diş sarmısağı denemeden önce biraz düşünün derim....çünkü bu kür kapalı damar yolları için hazırlanan bir kür ve oldukça ağır....nerden biliyorsun dersenizde iki abimde kolesterol için bu kürü uyguluyor....90 kiloluk insanları bu küre başladıkları 1 hafta görmek bile istemezdiniz çünkü çok bitkin düştüler....aman kızlar doğal olan herşey şu an için(gebe iken) mucize olamayabilir.....lütfen dikkatli olun ve kaçınılmaz sorunlara yol açmayın....bul suyunuzu için rahat olun....sevgiyle kalın

çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. bu arada inşallah hepimiz hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza alıp severiz. tuğçe8 ayrıca teşekkür ederim. biraz daha bekleyeyim o zaman. bu arada ultrasona en fazla 15 günde bir girmek gerekiyormuş. kanıtlanmış bir zararı olmamasına karşın doktorlar daha sıklıkta ultrasonu tavsiye etmiyorlar. yinede doktorun doğrusunu bilir diyeyim :)

Gebelerimize yönelik başlatmış olduğumuz "Bebeğimi Beklerken Hamilelik Eğitimi" programımız 15 Kasım Cumartesi günü saat 14:00-17:00 saatleri arasıda hastanemizde 10 katta bulunan 3 numaralı salonumuzda yapılacaktır.

Bu toplantıda sizleri aramızda görmek bizleri son derece mutlu edecektir. Bana her konuda hem mail adresimden hemde .................... numaralı telefonumdan ulaşabilirsiniz.

İlgi ve nezaketinize teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.

Hülya ALPER
MEDİCALPARK -GÖZTEPE
Göztepe Hastane Kompleksi
Kurumsal Pazarlama Müdürü

BENDE BU SEMİNERE KATILIYORUM.
2.SEMİNER : 2 ARALIK SAAT 14:00 DE - HEMDE ÜCRETSİZ.

canım ben 20 haftayım ve bugun vuruldum ignemi

birde 25 aralıkta vurulacagım

20.haftada gitmeliyiz

hoşgeldin aramıza:enbuyukkk:

canım benim önemli değil bende cvp için teşekkür ederiim benim dr 22. hafta dedi ama bazı arkadaşlar daha erken başladı mesala 20.haftada başlayan oldu sen dr sorsan daha iyi olur bu işler önemli yanlış olmasın:1hug:

canım nasılsın bebeğin nasıl uzun zaman oldu eski arkadaşlar neden girmiyor verdiğin bilgi için sağol,senin rahimde az kanama vardı geçtimi

canım ben 20 haftayım ve bugun vuruldum ignemi

birde 25 aralıkta vurulacagım

20.haftada gitmeliyiz

hoşgeldin aramıza:enbuyukkk:

canım açıyormu ;
bende 10 gün sonra vurulacağım . aç tok fark ediyormu....

bu arada sen nerden giriyorsun nete bakım ;
evde pc yok demiştin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…