2009 Nisan Anneleri buraya

sekiz nisan benım bi arkadaşım da vardı kan uyuşmazlıgı bebegı 2.ayda düşük yaptı mayıs gibi

igne atıldı 2.bebegını agustosta hamıle kaldı

araştır bu konuyu

urla canım tabiki araştırdım..Üstelik 4 sene öncesinden araştırmıştım ,ablamda yaşadığı için ..yani onun için araştırmıştım bilgi sahibiydim..Ben bildiklerimi yinede anlatıyım kimsede yoksa bile en azından bilgi sahibi olunur.Kan uyuşmazlığı anne (-) kana baba (+) kana sahipse ve bebekte doğduğunda (+) kana sahip olarak doğarsa kan uyuşmazlığı var demek oluyor.İlk bebekte kan uyuşmazlığı herhangi bir risk yaratmıyor.Ancak bebek doğduktan sonra kan uyuşmazlığı iğnesi olunmaz ise 2. bebekte düşük oluyor.Yani ilk bebekten sonraki bebekelrde gebelik düşükle sonuçlanıyor.Bu sebeple anne doğum yapar yapmaz bebeğin kan grubu ölçülüyor ve (+) ise hiç zaman kaybetmeden anneye iğne yapılıyor.Geçmişte kan uyuşmazlığı sorunu çok daha dertli bir işmiş.Bebeğin tüm kanını doğduktan sonra değiştirmek zorunda kalıyorlarmış anacak günümüzde çok şükür ki 1 iğne ile sorun çözülüyor.Bende sanırım kendi doktorumun dediği ve ablamında yaptırdığı gibi dogduktan hemen sonra yapılırım iğneyi-yani 28. haftada yaptırmayı düşünmüyorum açıkcası:):)

kızlar 2 gündür geceleri korkunç kemilerim ağrıo bacaklarım o kdr kötü oluyoki ağrıdan uyuyamıorum kalkıp evde turluyorum. sabah doktoru aradım kalsiyum eksikliğidir dedi. kalsiyum hapı önerdi. böyle bi problemi olan başka biri var mı?

canım hatırlamammı daha yazdığın çoğu şeyi hatırlıyorum,çok sevindim senin adına çok şükür Allah esirgesin bizide bebeklerimizide,evet bayağı aksaklık oldu şimdi tek sıkıntım tansiyon ama Allah büyük onun izniyle biz bunlarıda atlatacağız inşallah:1hug:

nısan annelerı msnde muhabbetı koyulastırınca burda bılgı paylaşımı durmuş :)en başta şırvanı çok kınıyorum lülülülülülü bız bısey okuyamıyorus bilgi paylaşıldıkça çoğalır demi ama:lepi: buradn yazısında mayıs annesı olarak öğrenelım bıseylerrrklava:

cok geçmiş olsun canım

bende şimdi kızlar neler yazmıştır okuyup yetişemem diyodum herkes nerelerde buralar boşalmış ya.

merhaba kızlar çalışan anneler yemekteler herhalde
bende anca yetieşebildim
rahatsız ve hasta olan nisan anneleri hepinize geçmiş olsun
geda sanada geçmşi olsun bende hiç sevmiyorum şu sağlık ocaklarını insana insan gibi davranmıyorlar o hemşirelerin hareketlerine deli oluyorum
urla rüyan kötüymüş gerçekten hayr olsun ama şemsamerin rüyası tam alem yanlız

bu arada öyle böyle günler ne çabuk geçiyor ben bile nerdeyse 19.haftaya giriyorum çoğunuz 20 yi geçtiğiniz yolun yarısı bitti zaman ne çabuk geçiyor ahh ahh

merhabalar arkadaşlar.inşallah herkes iydir.
urla rüyan beni bitirdi.oturup ağladım ya.çok korkunç .at artık kafandan böyle şeyleri .sorunsuz bi hamilelik geçiriyorsun .maşallah olumsuz hiçbişey yaşamadın şu ana kadar.bebekte bu ay olmuş hiç bi rahatsızlık çıkamamış .sen burda yazılanları okuyup etkilenip kuruyosun bence.rahat ol sen iysin bebek iyi.bak şemşamere ne güzel rüya görmüş.kırmızı halılar oscar ödülleri falan.ay demek ki biz çok iyi anneler olacaz tam oscarlık:))

bu arada öyle böyle günler ne çabuk geçiyor ben bile nerdeyse 19.haftaya giriyorum çoğunuz 20 yi geçtiğiniz yolun yarısı bitti zaman ne çabuk geçiyor ahh ahh

canım ya ne güzel günler çabuk geçiyor demişsin.bana ise hiç geçmiyor gibi geliyor.galiba evde oturmaya alışık olmadığım için günler geçmek bilmiyor bana.ha bakınca 19. haftaya kadar gelmişim ama nasıl geldim bi bana sor.hemen anne olmak istiyorum.bebeğimin mis gibi kokusunu içime çekmek istiyorum.:Saruboceq:

canım o zamanı gelde bana sor 1gün 10gün gibi geliyor ama sana öyle gelmesiçok güzel

merhabalar....urla cım rüyalarını hayra yor, zaten rüyalar tersine çıkarmış.demek ki bebeşin sağlıkla doğacak diye düşün. çok takma kafanı. çünkü bende her gece rutin olarak kabus görüyorum hemde saatleri bile neredeyse aynı gece 2-3 arası. ama alıştım galiba, fazla düşünmemeye çalışıyorum sende öyle yap emi! bak şemşamere herkesi bi anda hollywood yıldızı yapmış :))) çok güzel bi moral oldu bu bana doğrusu :)

şemşaver kız allah iyiliğini versin :roflol: rüyana koptum çok güzel yaa dmek kırmızı halılar seriliyor önümüze. allah hayıra çıkarsın inşallah. urla canım üzüldüm rüyana inşallah bu son olur.
kızlar benim iştahım çok arttı yaa biraz önce yemek yedim üstüne adını sölemiyim canınız çekmesin sütlü bir tatlı yedim. şiştim yaaa offf nolcak benim bu halim.:1no2:

selam kızlar.. umarım bebeklerınızde sızde ıyısınızdır. uzun zamandır gıremıyorum oyle cok sey yazılmıskı acıkcası takıp etmekte zorlandım. bılmıyorum sızde de oluyormu ama benım cok sıddetlı sırtım ve belım agrıyor. gecelerı agrısından uyuyamıyorum artık. halk oyunları egıtmenım ve derslerde sureklı ayaktayım sanırım bununda etkısı varmıs ama doktorum hoplayıp zıplamayla bısey olmaz korkma dıyor. sızın bu agrılar la ılgılı bı fıkrınız varsa ve paylasırsanız cok sevınırım. kendınıze ve bebeklerınıze ıyı bakın

selam arkadaşlar inşalha hepiniz iyisinizdir ben de okuldan geldim çooook yorulmuşum... ve açım hemen bişiler yemem lasım..
sağlık ocağı meselesine gelince hepinize teşekkürler. kötü bi deneyimdi ama hemşirenin saygısızlığı işte... inşallah sizlrinki iyi geçer.
hepinize mutlu bir gün diliyorum

urlacım hep bilinçaltı lütfen iyi şeyler düşün ve iyi ol.... ebet yeni evli ve hemen hamile kalan gebeşiz biz:) ben 84lüyüm... inşallah msn de konuşuruz... ben bi girebilirsem tabi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…