2009 Nisan Anneleri buraya

geda sağlık ocağına ben de dün gittim. o kadar çok ilgilendiler iki.yarın kan vermeye gitcem yeniden.sizi bekeltmeyiz hemen alırız sonuçları biz size ulaştırırız dediler.tetanoz da haftaya olcam inşallah.ben sevdim inan sağlık ocağını.

bu pazartesi günü öglene kadar izinliyim ve saat :09,30 ultrayonda saa 10:00 üç boyutluda görecegım bebegimi sabırsızlanıyorummm

dün saglık ocagına gıttım hemşireylebi güzel konuştuk tansıyonumu ölctü v.s enjeksıyon odasına aldı ve buarada dedi kalp atışlarınıda dınleyelimmmm kalbi atıyormu bakalım dediii kadın ilerek egıl amabenı coküzdüüüüüüüüüüüü
nasıl yani atıyormu bebegim annesine o kadar güzel tutunmuşkii

kalp atışlarını duydum içime ferah sular serpildiiiiiii
saglıkla bi dogursakkkkkkkkkkkkkkkk

geda msnde ben kim kim valla bılmıyorum gelırsende bu geda demem
sen gelınce slm at bana:)

tamam urlacım yemek yedikten sonra gelirim inş.
megul ben de sevdim sağlık ocağındakileri ebe ve dr çok iyiler hep aynı dr ilaç yazdırıyom zaten çok tatlı ama aşıyı yapan hemşire biraz tecrübesiz ya da... neyse yarın geçer inşallah kolum... bu arada kaşıntıların ne alemde... sana fındıkla ilgili bişiler yazdım daha önce okuduysan.. inşallah geçmiştir.

okudum gadacım.2 gündür fındık yemiyorum.kaşıntılar devam ediyor ama azaldı çok şükür.ağızdan alınan bi ilaç ve losyon kullanıyorum.inşallah ilaçlar bitince yeniden başlamaz.yarın ki kanı da karaciğer enzimlerime bakmak içiin alıyorlar.dua edin bişey çıkmasın.

kızlar bvişey daha sorcam benim 2 gündür afedersiniz ama alt bölgemde ağrılar oluyo basınç var gibi yada ne biliyim kemikler gibi bu sizdede hiç oluyomu normalmi akşam dr.a gitcem ama bi sorıyim dedim

kızlar bvişey daha sorcam benim 2 gündür afedersiniz ama alt bölgemde ağrılar oluyo basınç var gibi yada ne biliyim kemikler gibi bu sizdede hiç oluyomu normalmi akşam dr.a gitcem ama bi sorıyim dedim

canım nomal rahim göbek deligi seviyesine yaklaştıgı için oluyordum canım

20. GEBELİK HAFTASI

BOY: 25.5 cm KİLO: 300 gr

Yolu yarıladım işte 20. haftada bitti. Deniz bebek ne kadar derinde otursa da içeride hafif hafif kımıldanmaya başladı.

Duyuları da oldukça aktif; özellikle kuş seslerini ve güzel yemek kokularını hemen algılıyor.

Doktorum Eserdağ’ın ifadesine göre; bebeğin oynaması ilk gebeliklerde 22-23. haftaları bulabiliyormuş. Daha sonraki gebeliklerde ise 16-18. haftalar arasında olabiliyormuş. Bebek hareketlerini hissetme kişinin gebelik tecrübesine göre değişebiliyor demek…

Bu haftada bebeğimin testisleri karın boşluğundan torbalara doğru inmeye başlamış.

Doktorumla yaptığım telefon görüşmesinde bu hafta bebeğin tüm organlarının değerlendirileceği "anomali ultrasonografisi" ya da başka bir isimle "ikinci düzey ultrason" için hazır olmamı söyledi.

Tebrikler !!! Yolu yarıladınız. 40 / 2 =20
• Hızlı büyüme dönemi bitti: Gelişmeler yavaşlasa bile önümüzdeki dönem yaşaması için gereklidir. Bu dönemde orantısal olarak bebeğinizin büyümesi azalsa da kilo olarak daha artacaktır.
• Bebeğinizin kalbi güçlenerek büyür: Sakin bir yerde sırtüstü uzanın, nabzınızı bularak kendi kalp atışınızı hissedin. Ardından karnınızın üstüne elinizi koyun iki farklı kalp atışını hissedebileceksiniz.
• Bacakları orantılı görünüme kavuşur: Kasların gelişimi ile küçük tekmelerden daha fazlasını hissedersiniz.
• Bağışıklık hücreleri plasenta yolu ile sizden ona transfer olur: Bu hücreler onu doğumdan sonraki 6 ay boyunca virüslere karşı korur.
• Beyin gelişir: Beynin özel bölümlerinde tad alma, koku alma, duyma ve görme sinirleri oluşur.
• Bebeğiniz tepki vermeye başlar: Özellikle de yüksek seslere karşı! Çok ilginçtir ki, bebek bu haftada rahmin dışındaki sesleri; mesela müzik sesini, sizin seslerinizi duyabilir.
• Bebeğiniz kız ise yumurtalıkları ve rahmi gelişmesini sürdürür: Yumurtalıklarında yaklaşık olarak 6 milyon yumurta bulunur. Yalnızca bir milyonu doğumda kalırken diğerleri eriyip gidecektir (atrofi olur).
• İkinci Basamak (İkinci Düzey) Obstetrik Ultrasonografi Tetkiki: Genellikle gebeliğin 18. ile 22. haftası arasında radyologlar tarafından yapılan ve bebeğin ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesini sağlayan ultrasonografidir. Bazı jinekologlar bu haftalar arasında hastalarından bebeğin ayrıntılı değerlendirilmesi amacıyla 2. basamak obstetrik (gebelik) ultrasonografisi isteyebilirler.
• Bebeğiniz 25.5 cm uzunluğunda ve 300gr. civarındadır.

alıntıdır

19. Hafta

• Bebeğinizin uyku ve uyanıklık pozisyonları yeni doğanla aynıdır: Uyumak için uygun pozisyonu vardır ve dinlendiği zamanlar görülebilir.
• Myelin tabakası: Bebeğinizin sinir hücrelerinin üzeri, "myelin" adı verilen yağlı bir madde ile kaplanır, bu madde sinirleri korur.
• Kafatasının üzerinde saçlar görülebilir hale gelir: Bu saçlar filizlenip büyümeye devam eder.
• Süt dişleri tomurcuklanır: Önümüzdeki bir kaç günde kalıcı dişlerin tomurcukları süt dişlerinin arkasında oluşmaya başlar.
• Bebek kız ise rahim oluşmaya başlar. Kız çocuğunuz olacaksa rahim, vajina ve fallop tüpler yerlerine oturur.
• Bebeğiniz erkek ise genital organları rahatlıkla seçilebilir hale gelmiştir.
• Amniyon sıvısı: Bebeğiniz amniyo sıvısını yutar ve aşağıdan idrar olarak çıkarır. Bu şekilde bebeğiniz aslında gebelik boyunca kendi idrarını içer. Bu idrar besleyici özelliğe sahip olup, mikropsuzdur.
• Küçüğünüz 16.4 cm uzunluğunda ve 300 gr. ağırlığında..

alıntıdır

21. Hafta

• Kanınızdaki akyuvarlarınız koruma görevini sürdürmektedirler: Lökositler (akyuvarlar) vücudumuzun direnç sistemini oluşturur. Enfeksiyon ve hastalıklarla savaşmamızı sağlarlar. Bu nedenle gebelik boyunca sayıca artmışlardır.
• Transparanlık azalıyor: Küçüğünüzün cildi yarı şeffaf görünümden daha opak bir görünüme dönüşür.
• Yavrunuzun dili tamamıyla oluştu: İçeriye bir bakış atma şansınız olsaydı bebeğinizi adeta "diliyle hayali bir kirazı yakalamaya çalışırken" görebilirdiniz.
• Eğer bebeğiniz kız ise rahmi ve vajinası oluştu: Erkeklerden farklı olarak, kadınların sayılı yumurtaları vardır ve doğum öncesinde bu sayı 6 milyon iken doğumda bir milyona düşecektir.
• Bebeğiniz bu hafta daha fazla yutkunur: Bebeğiniz amniyo sıvısını içine aldıktan sonra vücudu bunu suya çevirir ve işine yaramayan kısmını bağırsaklara gönderir, bu işlem sindirim sistemi için iyi bir alıştırmadır.
• Uyku ve uyanma zamanları düzene girdi: Bazı araştırmalar bebeğin " biyolojik iç saatini" daha doğmadan önce dış dünyaya göre ayarladığını gösteriyor. Yemek saatleriniz, uyku alışkanlıklarınız, dışarıdaki ışık ve ses düzeyi bebeğinize sinyal olarak gidecektir.
• Bebeğinizin ölçüleri 26.7 cm boy ve 360gr. kilo

alıntıdır.....

Canım benim 2 haftadır var doktoruma söledim ayakta fazla kalma dedi. benimde hani bu rahim yolu var ya orası ayakta kalınca ağrıyor. gidince sor dpktpruna bakalım seninki ne diycek.

kızlar biraz önce mart annelerini okuyordum. hepsi şimdiden çok şikayetçiler çok ağırlaşmışlar. miğde yanmasından şikayetçiler bir de bazıları kaburgalar batıyor diyor. 1/,1,5 ay sonra bizimde aynısı olcak çok hızlı büyüyor bebişler yaa her ayın başka bir sıkıntısı var. ama onların artık eşleride hissediyor bebeişi

hersey okadar güzel gidiyorduki taki dün kontrole gidene kadar çok nadir raslanan amniyotis bant bende cıktı bende ilk defa duymustum doktorum korkcak bişi yok demesi karşı ben eve gelince netten araştırdım keşke hiç bakmasaydım bu bant 17 haftalıkken yapışması lazımmış ve bende yapışmamış 22 haftalılıgım tedavisi yok sadece bu bantın bebegime degmemesi lazım degdiği yeri sıkıştırıyo ve oyer gelişmiyo koluna veya bacagına degmesi sonucunda kısa ve eksiklik olabiliyor ve bogazına dolanması sonucu ölümle bile sonuçlanabiliyo..bundan sonra sürekli kontrol altında olcam dua etmekten ve beklemekten başka birsey yapamıyorum umarım bunu kime yaşamaz ve umarım bu bant oglumun biyerine degmeden dogumum gerçekleşir

Son düzenleme:
arzum çok geçmiş olsun.inşallah sorunsuz atlatırsın.canım ya 7. aydan sonra doğan bebekler yaşıyo.çok sorun çıkarsa zaten doktor tavsiyesiyle doğum olayın gerçekleşir.2 ay gibi bi zaman sıkıntın olur.tabi bu kötü olan senaryo.belki de bebeğin hiç etkilenmeden sağlıcakla doğacak miniğin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…