2009 Nisan Anneleri buraya

kızlar ben bugün çok geç kaldım galiba kimsecikler yok. görümceme kahvaltıya gitmiştim daha yeni geldim geçmişi okudum ancak.
glnm_kvrck doğum günün kutlu olsun sevdiklerinle nice mutlu yıllara
urlacım oğluşun hayırlı olsun.(korkuyorum benim de ayrıntılı da değişecek diye)
didemcim senin için de herşeyin yolunda olmasına sevindim
april 16 maşallah bebeğin ne güzel büyümüş. benim en son 21+2 de 380 gr dı. birazcık geride gidiyo şimdilik benim kızım. ben 4900 gr doğmuşum!! doktora söyledim iri olup olmayacağı 32. haftada belli olur dedi.
ben de perşembe ayrıntılıya giricem.sabırsızlanıyorum. inşallah herşey yolundadır ve bebişim güzel pozlar veri bize.
herkese iyi akşamlar. yarın görüşmek üzere.
ade-merke ile ilgili doğumu 1 nisan olduğundan artık mart annelerine giriyo olabilir diye düşünüyorum. dün bebiş isimleri topiğine bişeyler yazmış ama
 
glnm_kvrck canım doğum günün kutlu olsun ailen,bebeğin ve tüm sevdiklerinle beraber nice yıllar görürsün inşallah.bende bugün geç girdim aşımı falan yaptırdım bayağı yorgun ve halsizdim aşı uykumu getirdi halada mayışmış durumdayım arkadaşlar aşınızı mutlaka yaptırın bugün araştırdım bizede bebeğede çok faydası var.
 
Tetanoz kişiden kişiye bulaşmaz. Toprak, toz, pas, hayvan dışıkısı gibi maddeler ile temas eden yaralar en önemli bulaşma yoludur. Bu tür yaralanmalar en fazla düşme, trafik kazası gibi durumlar sonrasında ortaya çıkar.

Bir başka bulaşma yolu da doğumdan hemen sonra göbek kordonunun uygun ve temiz olmayan maddeler ile bebeğe bulaşmasıdır. Yenidoğan tetanozu adı verilen bu durum bebek için öldürücüdür.

Hijyenik şartların iyi olmadığı ya da gerekli sterilite şartlarının sağlanmadığı ortamlarda yapılan doğum, kürtaj gibi müdahaleler ile kişilerin vajina içine yabancı cisim sokarak kendi kendilerine düşük yapmaya çalışmaları sonucu ortaya çıkan septik abortuslar da ülkemizin de dahil olduğu pekçok gelişmekte olan ülkede tetanozun önemli nedenlerinden birisidir.

Yine ülkemizin de içinde bulunduığu gelişmekte olan ülkelerde pekçok bebek doğumdan sonra göbek kordonunun taş, bıçak gibi kirli maddeler ile kesilmesi sonucu yenidoğan tetanozuna yakalanmakta ve yaşamının daha ilk günlerinde ölmektedir. Bu doğumların önemli bir kısmı evlerde gerçekleştiğinden kayıtlara girmemekte ve yenidoğan tetanozunun görülme sıklığı ne yazik ki gerçekçi bir şekilde tahmin edilememektedir.

Belirtiler
Bakteri vücuda girdikten sonra hızla toksik bir madde salgılamaya başlar. Bu madde kaslar üzerinde uyarıcı etkiye sahiptir. Kafa kaslarından başlayarak tüm kaslarda uzun süreli kasılma ve kilitlenmeler meydana gelir. En sık etkilenen kas grupları çene kaslarıdır. Buna paralel olarak en sık karşılaşılan bulgulardan birisi de çene kilitlenmesidir. İstemsiz kasılmalar yavaş yavaş kafadan aşağılara doğru iner. Hastalığın doğal seyri sırasında solunum kasları olaya karıştığında kişi nefes alıp veremez ve boğularak yaşamını yitirir.

Bakterinin vücuda girmesi ile berlitilerin ortaya çıkması arasında geçen kuluçka süresi genelde 2 haftadan daha azdır ancak bu süre 2 gün kadar kısa ya da 2 ay kadar uzun olabilir. Belirtiler ne kadar çabuk ortaya çıkarsa hastalık o kadar şiddetli seyretmektedir.

Önlem
Tetanoz önlenebilen bir hastalıktır. Önlemenin etkili tek yolu da aşı olmaktır. Pekçok ülkde olduğu gibi ülkemizde de çocuklardaki aşı programı içinde tetanoz aşısı da uygulanmaktadır. Çocukluk dönemindeki tetanoz aşısı difteri ve boğmaca aşıları ile birlilkte yapılır.

Diğer pekçok aşıdan farklı olarak tetanoz aşısının sağladığı bağışıklık ve koruyuculuk ömür boyu sürmez. Etkinin devam etmesi için aşını belirli aralıklarla tekrarlanması gerekir. Rapel adı verilen bu tekrarlar için ideal süre 10 yıldır. Ancak aşı yapılması üzerinden 5 yıldan fazla süre geçtiyse ve trafik kazası gibi ciddi bir yaralanma varsa veya yaralanma kirli olarak tabir edilen toprak, pas, kir ile temas etmiş bir yara ise 10 yılın dolması beklenmeden rapelk yapılır.

Hamilelik ve tetanoz aşısı
Ülkemizde yenidoğan tetanozu nadir olmayan bir hastalıktır. Bu nedenle ulusal aşı politikaları gereği hamile kadınlarda eğer son 10 yıl içinde rapel yapılmamışsa ilk trimesterdan sonra yapılması önerilir.

Ülkemiz sağlık sisteminin bir parçası olan sağlık ocaklarında görev yapan ebeler zaman zaman evleri dolaşarak hanede hamile kadın olup olmadığını eğer varsa kontrollerinin yapılıp yapılmadığını kontrol etmektedirler. Evine bu tür bir ziyarette bulunulan ve tetanoz aşısı olması gerektiği söylenen hamile bir kadın daha önceden konu ile ilgili olarak doktoru tarafından bilgilendirilmediyse doğal olarak endişe duyar.

Çalışma hayatı içinde gerek yüzyüze gerekse telefon ya da e-posta yoluyla sık sık bu yönde sorular ile karşılaşıyoruz.

Tetanoz aşısı canlı mikroorganizma içermeyen ve gebelikte güvenle yapılabilecek olan bir aşıdır. Ancak hamilelik takiplerinde mutlaka yapılması gereken rutin bir uygulama değildir. Aslolan hamile olsun ya da olmasın erkeklerde dahil olmak üzere tüm bireylerin her 10 yılda bir bu aşıyı yaptırmalarıdır.

Hamilelik sırasında yapılan aşıya bağlı gelişen antikorlar bebeğe de geçerek onu yaşamının ilk dönemlerinde bu ölümcül hastalıktan korurlar.

Daha önceden aşılanmamış bir kadın hamileliği sırasında tetanoz aşısı olmaya karar verirse ilk trimesterdan sonra 4-8 hafta arayla toplam 2 doz aşı olmalıdır.
 
merhaba arkadaşlar sanırım herkes uyumuş tatlı rüyalar..ben bugun bir göründüm bir yok oldum..yahu benim de hamile olduğum belli olmuyor diye bizim okulda eski iş temposuna döndürdüler hemen bir çare bulmam lazım :CADIARZU
Bu arada glnm-kvrck doğum günün kutlu olsunnnnn (kusura bakma biraz geç oldu ama) umarım yeni yaşında ve bir ömür boyu evlatlarınla sağlıkla ve huzurlu olsursun...

Didem dr. gitmişsin süper...dr. kimdi ...herşeyin yolunda olmasına çok sevindim....

hadi öptüm arkadaşlarkaydirigubbakcemile3...inşallah yarın görüşürüz ben yarın alışverişe çıkıyorummmm...kendimize cicişler alacağız kaydirigubbakcemile3
 
Günaydın nisanın güzel anneleri ve güzel bebişleri
Doğumgünümü kutlayan herkese tek tek teşekkür ediyorum
Ve öpüyorum sizi:))
Mutlu huzurlu sağlıklı bir gün geçirmeniz dileğimle...
 
hepinize günaydın arkadaşlar. karar aldım artık günaydın diyecem sonra yazdıklarınızı okuycam. günaydın demeden okuymaya geçiyorum iş çıkıyo bi selam bile veremiyom sizlere. hepinizi kocaman öpüyorum.:1hug:
 
şemşaver iyi fikir valla bende önce okuyup sonra yazıyım diyorum dediğin gibi bi iş çıkıyor. kızlar hepinize günaydınlar dün gece oğluşum çok hareketliydi patır patır hiç durmadı. gün geçtikçe hareketleri daha şiddetleti hissediyor insan çok güzel yaa ablam yakında bi tekme atar ödün patlar diyor bu arada dünkü anne karnında bebek videosunu koyan kimdi hatırlamıyorum ama süperdi yaa kadının karnı lokur lokur hareket ediyor. kaydirigubbakcemile3
april 16 canım ay valla bravo diyorum sana ne sabır ben hayatta duramazdım. çok merak etmiştim zaten 13. haftadan beri aslında gerçekten hiç farketmez ama ay ne biliyim merak işte...
ben gidiyim accık çalışıyım sonra tekrar gelirim öpüyorum güzel anneler.. :içelim:
 


teşekkürler canım............................



günaydın hamişler:teytey::teytey:
 
Günaydın annişler.Bugün pek kimse yok gibi.Bende kızımın öğretmeniyle görüşüp öyle geldim işe.Eşim bıraktı bugün beni.Görmeyeli baya büyümüşsünüz dedi öğretmen hanım.Artık bende heyecan başladı yaa az kaldı diye.Korkuyomuyum neyim anlamadım yani.Neyse ben buralardayım hadi sizleri bekliyoruz.
 



:teytey::teytey: teşekkürler canım.............................
 
günaydın güzeller ;
nasılsınız; umarım herkes iyidir.
Dün öğlen seminere katılmıştım. o yüzden yoktum...
bugün tüm gün aranızdayım. (işten kaytarabilirsem tabii)
 

canım haklısın , dün seminerdeki doktorlarda ;
tetenoz aşısı yaptırılması taraftarı.....
normalde herkesin 10 senede bir bu aşıyı yaptırmamız gerekiyor, ama bizler sadece okul zamanında yaptırıyoruz.
hamile kalıncada mecbur bırakıyoruz dediler, tam eskiye göre herşey sterilize ama, her ihtimale karşı önlem almak durumundayız.

örneğin ;istanbulda yaşıyoruz.bir aksilik oldu, doğumu hastaneye yetişemeden yaptın, bebeğin kordanunu normal bir makasla kesildiğini düşünün, tabii bunlar varsayım....
 

canım bende dün bir hamilede (yapım aşaması ) varya onu gördüm çok beğendim, bugün sizlere soracaktım. nerden bulurum diye , tam isabet valla,,,,,
sen nerden aldın.... internet dışında satılan bir yer varmı acaba?
 
kızlar dünkü seminerimden önemli notlardan biride ;

ayrıntılı ultrasyon hakkında ;
rahim ağzı genişliğine mutlaka bakılması gerekiyormuş,
normali 3 cm olmasıymış, 2,5 cm altında olursa erken doğum riski oluyormuş.....
doktorunuza mutlaka sorun.
 
ayda bir mutlaka idrar tahlili , ve kan sayımınıza baktırmanız gerekmektedir. dediler, ama
benim doktorum hiç istemiyor,,,,

aman insan çok araştırıp öğrenincede kafası karışıyor .....
 
selam kızlar,hamilelikler nasıl gidiyor bizde büyüyoruz işte benim tansiyon problemim var ilaç kullanıyorum yarın ayrıntılı ultrasonla bebğime bakıcaz pazartesi günü kontrolüm vardı 400 gr olmuş benim oğluşum devamlı hareket halinde hepinize güzel birgün diliyorum
 
Kızlar benim takvimim geriye doğru gidiyo nasıl düzelticem ben onu.Kalan haftayı gözteriyo sanırım.Gün sayısı artacağına azalıyo.Yardım edermisiniz (
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…