2009 Nisan Anneleri buraya

geçmişolsun demet dikkat et sana bulaşmasın acil şifalar

kızlar herkese merhaba
bende de bir tembellikki sormayın ya camlarım çamur oldu ama hiç silesim yok ya ya utanıyorum kendimden :tomato:

bende silemedim camlarımı dahası hiç iş yapmadım...artık yarın akşam iş dönüşü eşimle yapıcaz kısmet olursa..rutin temizlik ama camlarımı silemem artık ev 5.katta zaten bide koca göbekliyimki sormayın sanırım camdan zor sığarım:))

ay son aylar ne yapıcaz bilmiyorum

dogumdan sonra gelen gidende olucak

evımın temız olması lazım

hayatımda hiç kadın tutmadım ama o zaman tutarım herhalde...........

Aman rumelili hiç kalkışma bile cam silmeye...
Benim evim ayrı olmadığı için işler kayınvalideme kalıyor..
O yönden rahatım:)))

kızlar 20.haftadan itibaren bebeklerimizin 5 yaşına gelinceye kadar devam edecek olan beyin gelişimi başlamış bulunuyor bizde bebeğimizin beyin gelişimine katkıda bulabilmek için nelere yapabiliriz bu yazıyı buldum sizlerde okuyun

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Küçüködük, 'Çocukların normal gelişiminin yanı sıra beyin gelişimleri için de haftada iki gün mutlaka balık tüketmeleri gerekir' dedi.

Prof. Dr. Küçüködük, beslenme ile beyin gelişimi arasında yakından ilişki olduğunu söyledi. Beyin yapısının büyük kısmının yağ dokusundan oluştuğunu belirten Prof.

Dr. Küçüködük, çocuk beslenmesinde yağ içerikli gıdaların büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerinin sinir hücrelerinin (nöron) büyüme ve gelişmesinde son derece önemli rol üstlendiğini bildiren Prof. Dr.

Küçüködük, Omega-3 yağ asitlerinin, soğuk su balıklarında bol miktarda bulunduğunu ifade etti.

Balığın sağlıklı beslenmede vazgeçilmez bir gıda maddesi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Küçüködük, özellikle çocuklara genel gelişimin yanı sıra beyin gelişimi için de balık yedirilmesi gerektiğini vurguladı.

Çocuklara 7. aydan itibaren balık yedirilmesini öneren Prof. Dr. Küçüködük, şunları kaydetti:

'Çocukların normal gelişiminin yanı sıra beyin gelişimleri için de haftada iki gün mutlaka balık tüketmeleri gerekir. Özellikle somon, uskumru, ton balığı, sardalya gibi balıklar Omega-3 yönünden oldukça zengin balıklardır. Omega-3 yağ asitlerinden DHA insan beynindeki hücrelerin yenilenmesine katkıda bulunur. Balık türüne göre Omega-3 miktarı farklılık gösterebilir. Genellikle ızgarası yapılan balıklar, Omega-3 yönünden zengin balıklar. Ülkemizde en çok tüketilen balıklardan olan hamsi de Omega-3 ihtiyacını karşılayacak düzeyde.'
HAMİLELİKTE BALIK TÜKETMELİ
Beyin gelişiminin anne karnında başladığını ifade eden Prof. Dr. Küçüködük, anne karnındaki bebeğin gelişimi ve anne sağlığı için gebelerin de mutlaka balık tüketmeleri gerektiğini söyledi.

Gebelikte özellikle son 3 ayda anneden bebeğe önemli ölçüde Omega-3 yağ asitleri aktarıldığını bildiren Prof. Dr. Küçüködük, gebelerin bu dönemde bol miktarda balık tüketmesinin yararlı olacağını belirtti.

Prof. Dr. Küçüködük, bol balık yiyen gebelerde erken doğum, düşük ağırlıklı bebek doğurma riskinin de az olduğunu kaydetti.
alıntıdır...

sositososito
BEN DE ERKEK ANASIYIM AMA ;
BEN EKŞİ YİYORUM.

TURŞU , LİMON , SALATALARIN SUYUNU ,,, İÇMEDEN DURAMIYORUM.

yani;
ye ekşiyi doğur ayşeyi, ye tatlıyı doğur hakkıyı ---- bende tutmuyor.....

eheheh alemsin şirvan bende ilk aylar ekşi turşu yedim
ama şimdilerde tatlı saldırganlıgım varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

şirvan dün gönderdiğin mail ilginçti kadın 6 tane birden doğurmuş ya ama en çok şuna dikkat ettim kadının göbeği o kadar şişmesi ve gerilmesine rağmen ben bir tane çatlak göremedim

canım doktorlarında her dediği kural olmuyor Allah korusun ikinizide seninle ilk haftalarımızda da konuşmuştuk bu kan olayını bende cıvıması için iğne kulanıyorum Allah korusun erkendoğum falan olursa benimde hayati tehlikem olabilir çünki doğuma 2 hafta kala iğneleri burakmam gerekiyor,tansiyonum çok şükür yoluna girdi derken şimdide bebeğin suyu çok fazlalaşmış buda erken doğum riskiymiş zaten kasılmalar oluyor rahimde şimdide bununla ilgili incelemeye aldılar bizi ama ben bütün kalbime inanıyorum her sorunu Allah ın izniyle atlatacağız ve bebeklerimize sağlıkla kavuşacağız inşallah.:1hug:

ay kızlar aralık annlerinden ir kaçı dogum yapıp hıkayelerını yazmış agladım offfffffffffffff

ya belden ignelimi
yoksa uyumakmı daha iyi bilemedim
belden igneyle evet ilk sen görüyorsun melegini ama sters yaparsam tansiyonum falan offff

belden iğneyi hiç hissetmiyormuşsun acısızmış yani
bu arad bir odanın 2 camını sildim sıra geldi süpürüp silip o odadan çıkmaya arada kontrole geliyorum ne var ne yok diye

belden iğneyi hiç hissetmiyormuşsun acısızmış yani
bu arad bir odanın 2 camını sildim sıra geldi süpürüp silip o odadan çıkmaya arada kontrole geliyorum ne var ne yok diye

bursasu senmi yapıyosun temizliği hemde cam siliyosun bırak yaaa yorma fazla kendini

gözlerim doldu valla, uffff!! duygusalım pis ağlarım senağlama

yazı için tesekkürler bursasu çok güzel anlatmış canım ama ben fazla yiyemiyorum balık yaaa ama bebiş için zorlarım kendimi. bide ben pişirincede yemek istemiyorum.cokacimcoook

Kızlar yahu bırakın şu temizliği ;

yormayın kendinizi ,,,, tutun bir kadın , herşeye para veriyorsunuz onamı vermiceksiniz....

Canınızdan kıymetlimi ,,,,
hem eviniz tozlu- camlarınız çamur olsun ne olur,,
evinize misafir geliyorsa,,,size gelsim... Evinize değil,,,
hem bayramda bizler küçüğüz , bize el öpmeye gelmezler,,
yormayın kendiniziiiii

ImageShack - Image Hosting :: 041208bm7.jpg

BENİM GÖBİŞ ,,, KENDİM BAKINCA ÇOK ÇIKTI DİYORDUM. RESİMDE HİÇ ÖYLE GÖZÜKMÜYORMUŞ.
TOPLAM 4,5 KİLO ALMIŞIM

evet ya ben iyice tembel olduğumu anladım. Ben temizlik falan yapmıyorum. Zaten 1 kadınım var 3 hafta da 1 geliyor. 3 hafta içinde de çok kirlenmiyor(bence, pis kız diye düşünebilirsiniz), arada ufak tefek temizlikleri kendim yapıyorum. Zaten akşamdan akşama eve gidiyoruz.

ImageShack - Image Hosting :: 041208bm7.jpg

BENİM GÖBİŞ ,,, KENDİM BAKINCA ÇOK ÇIKTI DİYORDUM. RESİMDE HİÇ ÖYLE GÖZÜKMÜYORMUŞ.
TOPLAM 4,5 KİLO ALMIŞIM

sirvancıgım üzerindeki braz dar galiba oyuzden kucuk görünüyo benimkide öyle çıplakken daha buyuk gözüküyo.ama cok güzel bi göbüşün var

Kızlar
cok kızdım size ne işiniz var camlarda bu halde
ben evlendikten sonra hiç temizlik yapmadım zaten vaktimde yok gercek anlamda
1 ablam var haftada bir gelir 30 ytl veriyorum, ama ben toz bile almıyorummm::)))

bencede sirvanın dediği gibi herseye para buluyoruz bence saglık önemli
birde ablalarında işi o onlarda ordan para kazanıyorlar, diye düşünüyorum:::))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…