merhaba kızlar bende şimdi yeni bitirdim yazılanları
moralim bozuk bugün kızlar eşim çok hasta çok fena üşütmüş ciğerlerini sanırım kalk doktora gidelim diyorum gitmiyor onu öylede görmek beni üzüyor
ben işe geldim o evde offf ya yanında olsamda ilgilenebilsem
SELİNAY ay okadar yeme bak ablam son 3 ayında çok kilo aldı nedenide o nutella sıfır pakete başlayıp dibini gördüğüm oluyor diyordu laelaelaelaelae yuh artık ama dimi yaa kaydirigubbakcemile3 20 kilo aldı toplamda gerçi şimdi hiç kilosu kalmadı ya herkesin bünyesi farklı inşallah bizde o kadar hızlı verebiliriz. tatlı isteğini azaltmak için düşük kalorili şeyler tercih et mesela meyveli yoğurt gibi veya daha iyi direk meyve yemek gibi benim tatlı isteğimi meyve bastırıyor çikoya yüklenme derim canım ya senin kesin erkek bence ne kadar erkek anası hamiş tanıdıysam ben dahil tatlı yiyor cokacimcoook
Sağol canım. En çok korkum kan konusu. Doğumda falan çok kan gidiyo ya. Bebek için endişelenmiyorum zaten o depoladığı için bendekileri ben böyle oluyorum. Bana bişi olursa diye korkum en çok... Yani bana bişi olursa ona da olmuş oluyo:) Aman Allah korusun çok şükürki imkan var, bilgisizde değiliz. Sürekli dr. kontrolündeyim, bakalım bu kadın ne dicek. Telefonda çok iç açıcı konuşmadı gerçi:))
Sen nasılsın canım yatıyosun dimi hala
belden iğneyi hiç hissetmiyormuşsun acısızmış yani
bu arad bir odanın 2 camını sildim sıra geldi süpürüp silip o odadan çıkmaya arada kontrole geliyorum ne var ne yok diye
kızlar lütfen zaten korkuyoruz doğumdan filan bide çoğumuzun ilk gebeliği ne yaşayacağımızı bilmiyoruz birbirimizi daha çok korkutmak yerine moral vermemiz lazım. şemşaver gibi. zor olduğunu kabul ediyorum ama sonucu çok güzel heleki ilk emzirme anı ablamın doğumu boyunca yanındaydım. doktorda çok kolay bir doğum olduğunu söyledi dikişi filan azdı hemen ayağa kalktı . bebeği ilk kucağına getirdiler. karnımdakisenmiydin dedi ağlamaya başladı benim yavrumsun senn dedi emzirdi annem ve ben de ağlamaya başladık. ben o ana kadar annelikte doğumdan filan çok korkuyordum o anda karar verdim hamile kalmaya 1 ay sonrada hamileydim. allah herkese yaşatsın bu güzel duyguları inşallah. :1hug:
kızlar 20.haftadan itibaren bebeklerimizin 5 yaşına gelinceye kadar devam edecek olan beyin gelişimi başlamış bulunuyor bizde bebeğimizin beyin gelişimine katkıda bulabilmek için nelere yapabiliriz bu yazıyı buldum sizlerde okuyun
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Küçüködük, 'Çocukların normal gelişiminin yanı sıra beyin gelişimleri için de haftada iki gün mutlaka balık tüketmeleri gerekir' dedi.
Prof. Dr. Küçüködük, beslenme ile beyin gelişimi arasında yakından ilişki olduğunu söyledi. Beyin yapısının büyük kısmının yağ dokusundan oluştuğunu belirten Prof.
Dr. Küçüködük, çocuk beslenmesinde yağ içerikli gıdaların büyük önem arz ettiğini kaydetti.
Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerinin sinir hücrelerinin (nöron) büyüme ve gelişmesinde son derece önemli rol üstlendiğini bildiren Prof. Dr.
Küçüködük, Omega-3 yağ asitlerinin, soğuk su balıklarında bol miktarda bulunduğunu ifade etti.
Balığın sağlıklı beslenmede vazgeçilmez bir gıda maddesi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Küçüködük, özellikle çocuklara genel gelişimin yanı sıra beyin gelişimi için de balık yedirilmesi gerektiğini vurguladı.
Çocuklara 7. aydan itibaren balık yedirilmesini öneren Prof. Dr. Küçüködük, şunları kaydetti:
'Çocukların normal gelişiminin yanı sıra beyin gelişimleri için de haftada iki gün mutlaka balık tüketmeleri gerekir. Özellikle somon, uskumru, ton balığı, sardalya gibi balıklar Omega-3 yönünden oldukça zengin balıklardır. Omega-3 yağ asitlerinden DHA insan beynindeki hücrelerin yenilenmesine katkıda bulunur. Balık türüne göre Omega-3 miktarı farklılık gösterebilir. Genellikle ızgarası yapılan balıklar, Omega-3 yönünden zengin balıklar. Ülkemizde en çok tüketilen balıklardan olan hamsi de Omega-3 ihtiyacını karşılayacak düzeyde.'
HAMİLELİKTE BALIK TÜKETMELİ
Beyin gelişiminin anne karnında başladığını ifade eden Prof. Dr. Küçüködük, anne karnındaki bebeğin gelişimi ve anne sağlığı için gebelerin de mutlaka balık tüketmeleri gerektiğini söyledi.
Gebelikte özellikle son 3 ayda anneden bebeğe önemli ölçüde Omega-3 yağ asitleri aktarıldığını bildiren Prof. Dr. Küçüködük, gebelerin bu dönemde bol miktarda balık tüketmesinin yararlı olacağını belirtti.
Prof. Dr. Küçüködük, bol balık yiyen gebelerde erken doğum, düşük ağırlıklı bebek doğurma riskinin de az olduğunu kaydetti.
alıntıdır...
ImageShack - Image Hosting :: 041208bm7.jpg
BENİM GÖBİŞ ,,, KENDİM BAKINCA ÇOK ÇIKTI DİYORDUM. RESİMDE HİÇ ÖYLE GÖZÜKMÜYORMUŞ.
TOPLAM 4,5 KİLO ALMIŞIM
ImageShack - Image Hosting :: 041208bm7.jpg
BENİM GÖBİŞ ,,, KENDİM BAKINCA ÇOK ÇIKTI DİYORDUM. RESİMDE HİÇ ÖYLE GÖZÜKMÜYORMUŞ.
TOPLAM 4,5 KİLO ALMIŞIM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?