2009 Nisan Anneleri buraya

edanur evet pıt pıt vuruyorrrrrr

sabahları ilkuyandıgımda zaten ona günaydın diyorum belki uyuyordur ama olsun sonrada babamıza günaydın diyoruz babamıza iraz naz yapıyoruz göbişi sevdiriyoruz sonra kalkıyoruz
iş temposuuuuu

günaydın herkese ;
ben bu sabah tetenoz aşımı oldum. hiç açımadı, hala açı yok...
uyuşuyor falan diye duymuştum....
sanki aşı yapmadılar gibi geldi bana ......

bu arada bebişin kalp atışlarının dinlediler,,,
aç karnına gitmiştim. bebek açıkmış çabuk bişeyler yee dediler, sonra yeniden dinleyeceğiz dakikada 134 çıkmıştı....
herneyse meyve suyu - bisküvi atıştırdım biraz 5-10 dak sonra yeniden kalp atışlarına bakıldı. hemsire değişmişti bu arada...
buda kalp atışlarını bulmakta güçlük çekti,,,bebeğin hareketlerini hissediyormusun diye sordu...
çok korktummm ne diyo bu kadın diye geçirdim içimden ... sonunda buldu.. bu seferde kalp atışı dakikada 136 dediler,,, normalmiş bişey yokmuş....
sabah sabah şoka sokacaklardı. insanı....

hemde benim gibi pimpirikli bir acemi anneye bu yapılırmı,,, kendi doktoruma mı gitsem ,,, arayada bayram giriyor... gerçi randevumda bayramdan sonra salı günü.....

sizce ne yapım ben yaa....

Pardon mesajımın son kısmı silinmiş.Şey diyodum doğumdan sonrada giymek için üstüme normal kıyafetler alıyorum ve daha çok hoşuma gidiyo.Hamilelikleri bitürlü yakıştıramıyorum kendime nedense.Ama pantolonlar mecburi.Benimile birlikte bir hamile daha vardı mağazada akşam.Ama onun hamileliği baya önde sanırım boyuda kısaydı topaç gibi olmuş onuda görünce moralim bozuldu zaten.kadının yüzüde çok bozulmuş.Kendimi hem çok güzel hissettim hemde çirkinleşme adayı.Neyse bebişlerimiz sağsalim gelsinde kucaklarımıza gerisi önemli değil.

hepinize günaydın kızlar. güzel, sağlıklı,mutlu, huzurlu bol sohbetli bir gün geçirmemiz dileğiyle.

biz onumuzdeki hafta sonu istanbula tasinacagiz internet baglantim olmayabilir sizi size emanet ediyorum kendinize dikkat edin ileriki zamanda gorusmek uzere sevgiler

canım hayırlı olsun. kolay gelsin. istanbula bizden selam.

günaydın kızlar nasılsınız birazdan doktora gidicem gelince anlatırım çok heyecanlıyım öpüyorum hepinizi........................

selinay güzel haberlerle dön.

geçmiş olsun. ebrar. allah şifa versin tatlı kızına .

urla benimde yürürken değilde ayakta hareketsiz dikelirken tarif ettiğin yerde benimde baskı gibi bi ağrı oluyor bende üşüttüğümü düşünüyordum demek normal miş

bahsettiğin ağrılar bend de var eda. özelikle evde fazla iş yapınca, ayakta fazla kalınca oluyor. doktora sordum normal dedi.

urla, ebrar aldıklarınız hayırlı olsun. bende geçen vitrinde siyahrobalı bi üst gördüm. bayıldım. tabi dururmuyum hemen girip kırmızısını aldım , ay sonra pişman oldum. eşim hiç beğenmedi. obeğenmeyince benimde hevesim kırıldı. bayramda onumu giyerim başka bişeymi bilmiyom artık. şimdi o üstten hiç hazzetmem ben.

Çok kilo almadım başından beri 5 kilo aldım sadece karnım sivri ama ben hatırlarsanız biara kendimi fazla yorup (hani kaynanama yufka açtımya) baya ağrı çekmiştim kasıklarımda.O zamandan beri tam olarak geçmedi o ağrı.Doktorumda daha dikkatli ol bundan sonra dedi.Bİdaha yormadım kendimi ama yürüyünce o ağrı oluyo hep.Dediğim gibi o zaman benim bebiş biraz aşağı kayıdı sanırım yani bana öyle geliyo.

günaydın kızlar
bugün süper bir tatil başlıyor
eşim için geçmiş olsun dileklerine tşk edeiyorum halan iyileşemedi kendime dikkat adiyorum bende bana geçmesin diye
bende yarın ayrıntılıya girecem çok heyacan var :)
bende bu arada biriyle anlaştım artık 15 günde bir c.tesi gelecek bana temizlik için eşim istemiyor artık bir yere dokunmama ama ben nasıl duracam o 15 gün bilemiyorum tabi :)

sakin ol canım doktoruna gitmene gerek yok bence ama yine sen bilirsin.................

benimde hemşire enjeksiyon odasına giderken
bakalım bebegın kalbi atıyormu demiştiii
bende sinir olmuştummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

ne demek kalbi atıyormu

dinleyene kadar moralim bozuktu ama duyduktan sonra içim ferahladı

kolunda agrı akşama dogru olur canım
kolunu böle başına dogru götürürken cok olmasada acısı oluyor

bizim 2.dozumuz 25 aralık

şirvan bence merak etme. geçen ben gittim , bende de doktor hemşireyle fısır fısır konuştu. aşağıda duruyo demi. felan diye.
en iyisi kendi doktorumuzun dediklerni kale almak.
bende aşıyı ilk gün yaptırdığımda hiç ağrımadı ama ertesi gün biraz ağrı yaptı. ağır bişey taşırsında hamlar ya öyle işte. ama o kadar önemli değil genede

demet bende öle ya içim içimi yiyopis olunca ev
herkes halılarını süpürmekten eskiticeksın diyor
gecen cumartesi yaptım en son

1 haftasır evi bile süpürmedim

eşim bile kızıyordu her gün hergün kendine iş cıkarıyorsun d iyeeeeeeeeeeee

hatta busabah uyandık bak dedim yatagımızı toplamadım
lavabolar ovalanmadı

v.s

oh be dedı ben seni böyle daha cok sevıom

evi pis bırakıncamı benı daha cok sevıyorsun dedim güldükkkkkkkkkkk

evetdedi yorulmuyorsun

sen dedi kendine dıkkat etmıyorsun

ama ddim akşam eve gelınce başlıcak temızlık dedım

4,30 gibi evde oluyorum saat 7,30 kadar ne yaparsam kardır

yarında evimdeyim biraz derin temızlık olucak

allah nasip ederse:teytey::teytey:

Canım bende gittiğimde zor buldular kalp atışını.Baya uğraştı ebemiz.Bence kafana takma doktorunada bayramdan sonra gidecekmişsin zaten.Sağlık ocaklarında o aletlerle zor buluyolar bebişin kalp atışlarını.Birde benimki sürekli kayıyodu kadın tam buluyo yavrum kayıveriyo tekrar arıyodu artık.Daha çok küçükler normal bunlar.Sıkıntı yapıp bebişide strese sokma.
Ayrıca aşı acıtmıyo dediğin gibi ama daha sonra tatlı tatlı kaşınıyo sanırım dağılmaya başlıyo.

şirvan canım bencede merak etme haklısın ama telaş etmekte
kendi doktoruna git bence bayram dönüşünde ama için rahat etmeyecekse git derim

günaydın kızlaaar,

şirvancım bu arada dün göbüşünü göördüüüüm :)) ebrar tuğba kızına da çok geçmiş olsun.. şimdi bi doğsalar diyoruz sonra bi konuşmaya başlasalar sonra bi okula başlasalar, bi büyüseler, bi evlenseler derken hayat geçiyo..arada da böyle saçlarının teline bişey olsa ömrümüzden 5 sene gider der annem hep..

Allah isteyen herkese gönlüne göre hayırlı sağlıklı bi evlat nasip etsin..

ben bugün işe gitmedim.. öğleden sonra doktora gidicem çok özledim oğlumu çokk! fırsat olursa 2. düzeye de giricem.. bakim bi büyümüş mü benim haylaz oğlum, neler yapıyo, bi sıkıntısı var mı?

ama önce pazara gitmem lazım, bayramda da kurulmayacak taze sebze meyve alayım hazır evdeyken..

herkes bayramlık cicilerini almış, ben bu hamile kıyafetlerinden fazla almak istemiyorum...

neyse yeter sabah sabah bu kadar baymıyayım içinizi..

günaydınn
tatile az kaldı son gün mutluyuz hihoyyyt
benim karnım resmen göğüslerimin altından şişti. Kız olduğu için belki böle ama öle alt tarafta sivri bi karnım yok. Komple şişiğim :)
Ben tetenozu doktoruma sordum 6. ve 7. aylarda yaptırırız dedi. Onun dediğini yapacağım bende doktorum o olduğuna göre ona güvenmem lazım. Yürüyüşüm de pek değişiklik yok hatta bazen farkında olmadan çok hızlanıyorum. Ama yemekten sonraları kıpırdayacak halim olmuyor. Karnım bi şişiyor bir şişiyor sormayın. Çatlayacağım sanıyorum. kafamçokkarıştı

urla aynen bende öyleyim o ev temizken bile ben yapmak istiyorum aynen eşim çok kızıyor benim yanımda yapma demet diyor ben görmiyim diyor bende o yokken özellikle işten geç gelince hemen o fırsatı değerlendirip yapıyorum
yani bendede bu hastalık var duramıyorum bazen kendime kızıyorum

BULGUR YİYİN KIZLAR
Anne adayları için faydalı bir yiyecek
Bebeğin anne karnında sağlıklı büyümesine büyük katkı sağladığı belirlenen bulgurun hamileler tarafından bol bol tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bulgurun folik asit açısından ne kadar zengin olduğunun toplumda yeterince bilinmediğini belirten Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Bayram, anne adaylarının sağlıklı bebek dünyaya getirmeleri için yeterince almak zorunda olduğu bir vitamin türü olan folik asidin, beyin ve omurilik hastalıklarının oluşumunu önleyen (B) grubundan bir vitamin türü olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Mustafa Bayram bu konuda şunları dile getirdi:
"Anne adayları, bebeklerini, folik asit yetersizliğinin neden olduğu rahatsızlıklardan korumak için bulgura sofralarında daha çok yer vermeli. Folik asit yetersizliği yaşayan kadınların, anemi, anemiden kaynaklanan yorgunluk, nefes darlığı ve ishal ile kilo kaybı, çarpıntı ve huzursuzluk gibi olumsuzlukları daha sık ve daha yoğun yaşadıkları biliniyor. Anne, bulgur yemekleri yiyerek bebeğini de kendini de bu olumsuzluklardan koruyabilir."

kızlar hepinize teşekkür ederim. iyiki varsınız. aceyip moral veriyorsunuz.....
dünkü olaydan sonra (buffers bebeğinin kalpi durmuşya ) bayağı etkiledi,
ben en iyisi bayramdan sonra kendi doktoruma gidimm....

sizin bebişlerin kalp atışları kaçtı, hatırlayan varmı ?

ebrartuba kızına geçmiş olsun canım(acil sifalar diliyorum)

buarada bayramda yeni ciciler alanlara hayırlı osun diyorum....

Günaydın kızlar.

ebrartuba kızına çok geçmiş olsun canım. Aman dikkat edin zaten hertaraf hasta dolu kış geldi kızını olabildiğince bayramda da kalabalıklardan uzak tut bence.

Selinay güzel haberlerle gel inşallah.

cankuşka taşınma telaşında kendine dikkatet canım çok yorma kendini İstanbul'a yerleştiğinde güzel haberlerle geri gel aramıza.

Kızlar ben de sağlık ocağından yeni geldim tetanoz aşısını yaptırdım. Kaç doz olacak diye sorduğumda hamilelik sırasında iki doz ama aslında 5 doz istersen lohusalık döneminde de takip edip tamamlat istemezsen hamilelikte mutlaka iki dozu yapıyoruz dediler.

Dün akşam ayrıntılı ultrasona gireceğim diye ne heyecanla gittim hastaneye ama inanılmaz hayalkırıklığı yaşadım şanssızlık doktor rahatsızlanmış ve benden yarım saat önce gitmiş.

Başka bi yerden randevu almıştım yedek demekki içime doğmuş başıma gelecek o randevumda bugün akşam umarım bu sefer hevesim kursağımda kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…