2009 Nisan Anneleri buraya

Bebek ne zaman hareket etmeye başlar? Bazen hiç kıpırdamamasının nedeni ne olabilir?
Gebeler bebeğin hareketlerini ilk gebeliklerinin 20. haftasında (4,5 - 5.ay) hissetmeye başlarlar. Sonraki gebeliklerde bundan iki hafta daha önce hissedilir (18.hafta). Bebek rahim içinde uyku ve uyanıklık dönemleri geçirir. Uykudaki bebek az oynar ya da hiç oynamaz. Bu nedenle zaman zaman hareketsiz dönemler olması normaldir. Ayrıca anne adayının hissedemediği hareketler olabilir. Anne günlük çalışma temposu içinde bu hareketlerin farkına varamayabilir. Akşam ve geceleri istirahat halindeyken daha fazla hareket hissedilebilir. Ancak, gebeliğin son iki ayında bebeğin her zaman alışkın olunandan daha az hareket ettiğinin fark edilmesi mutlaka doktora haber verilmesini gerektirir

Gebe bir kadın hangi hareketleri ve işleri yapmamalı? Nelere dikkat etmelidir?
Gebe bir kadın vücudunun imkan tanıdığı pek çok işi yapabilir. Ancak zor işlerden, örneğin ağır yük taşımaktan kaçınması yararlıdır. Özetle, gebelikten önceki yaşam temposunu, gerekliyse bazı kısıtlamalarla sürdürebilir. Son aylarda alınan kilolar nedeniyle hareket kabiliyeti kendiliğinden sınırlanır. Bu dönemde kendini zorlamamalıdır. Gebenin sürekli oturarak ya da sürekli ayakta durarak iş yapması bacaklardaki kan dolaşımını bozabileceğinden sakıncalıdır. Sürekli oturarak çalışan gebeler, aralıklarla ayağa kalkarak, dolaşmalıdırlar. Sürekli ayakta durmak gerektiğinde tek ayağını 10 cm. yükseklikte bir desteğe dayamak ve aralıklarla değiştirmek yararlı olur.

Gebe bir kadın hangi durumlarda derhal doktora danışmalıdır?
Gebelikte hiçbir sorun olmasa da kesinlikle sağlık kontrolü gerekir. Gebelik süresinde ciddi sağlık problemlerine yol açabilecek bazı özel durumlar olabilir.
Aşağıda altı madde altında toplanan şikayetlerden birisi ile karşılaştığınızda bu durumu gebeliğinizi takip eden doktora mutlaka iletin.
1. Gebeliğin son aylarında görülen baş ağrısı, tansiyon yüksekliği ile ilgili önemli bir belirti olabilir.
2. Gebelikte akıntı olabilir. Ancak aşırı miktarda ya da kaşıntı ile birlikte görülen akıntı geneklikle mantara bağlıdır. Gebeyi çok rahatsız ediyorsa tedavi edilmelidir.
3. Gebelikte bacaklarda varisler ve dış üreme organlarında hemoroid (basur) ortaya çıkabilir veya eskiden olanlar artabilir. Gebelikte varis için ameliyatla tedavi tavsiye edilmez. Elastik çorap kullanılabilir. Hemoroid oluşur ve rahatsızlık verirse, uzun süre ayakta durmamakla şikayetler azalabilir. Varis ve hemoroid olduğunda, ayakları yukarı kaldırarak oturmak da yararlı olur. Hemoroid varlığında kabızlık olmamasına çalışılmalıdır.
4. Rahatsızlık veren kasık sancıları varsa idrar yolu ve idrar torbası iltihabı açısından kontrol gerekir. Düşük ve erken doğum riski olduğunda da kasık sancıları ortaya çıkabilir.
5. Vajinadan (hazne, döl yolu) su ya da kan gelmesi, erken doğum tehlikesi, erken doğum tehlikesi, düşük ya da eş (plasenta) ile ilgili acil müdahale gerektiren durumlardır.
6. Kilo kaybına yol açabilecek ağır bulantı ve kusma durumunda da doktora başvurulmalıdır. Bu durumda bazen hastane tedavisi gerekebilir.
Ayrıca el ve yüzde şişme, bebeğin hareketlerinde azalma, hızlı kilo alma ya da verme gibi durumlarda da doktora en kısa sürede haber vermek gerekir.

Herkeze iyi günler!!!
Sabahtan giremedim toplantımız vardı.
şimdide yemekten geldim bir bakayım dedim güzel anneler neler yazmış.
Bugün benim doktor kontrolüm var..
Bir aydır göremiyoruz bizim oğlanı çok merak ediyoruz ne alemde..
Yazarım size dönüşte..

ebrarcım çok geçmiş olsun kızına acil şifalar dilerim

urla sende benim gibi temizlik manyağı kendimi paralıyorumki sorma ya halbuki eve ne gelen var ne giden ama içim rahat etmiyor işte

tuğçe yazı için teşkkürler valla vileda kovalarını temizlik kovalarını kaldırıyorum içimden bişey olmayacak diye düşünüyorum tabi kendini çok zorlamak doğru bişey değil

Kızlar hepinize hayırlı cumalar

tuğçe çok teşekkürler...ya arkadaşlar benim ollum biraz zayıf 21 haftalık olduk daha 412 gr olmuş oğluşum..halbuki çok dikkate ediyorum yediklerime niye kilo almıyo..tavsiye edbileceğiniz özel bişey varmı arkadaşlar..ben 7 kilo aldım ama oğlum az alıo..tavsiyelerinizi bekliyorum...

canım oglan anneleri bel kalçadan kilo almazmış güzelleşirmiş

kız
anneleri belden kalcadan kilo alırmış

hayırlı haberlerle gel inşallah

canım oglan anneleri bel kalçadan kilo almazmış güzelleşirmiş

kız
anneleri belden kalcadan kilo alırmış

umarım dediğin gibi olur urla. kızımda beliminde kalçamında maşallahı vardı.şimdi benim yaşta fazla bari oğlanda almayayım eritememde ben.kaydirigubbakcemile5

bursasu evet ne gelen var ne giden 2.kişiyiz evde yemek yemiyoruzzz pişiremiyorum tiskindigim için
ama içimden gelen bişey temızlık yapmak

tugcecim paylaşımların içi n teşekkürler

croxilex

bende 20+5 ken gittim 376 grdı benım ogluşumda senınki benden öndene istıon kızzz
şükürler olsun halimize

umarım dediğin gibi olur urla. kızımda beliminde kalçamında maşallahı vardı.şimdi benim yaşta fazla bari oğlanda almayayım eritememde ben.kaydirigubbakcemile5

benım arkamdan hiç belli degıl hamileoldugum karnım sivri o kadar
:teytey::teytey::dance::dance:

canım kilosu çok normal daha gr olarak devam edeceker inşallah 26. haftadan sonra kiloya geçiyorlarmış bence endişelenmene gerek yok,iyi olduğunada çooooooooooook sevindim dün arkadaşın durumuna ağladım o kadar canım sıkıldıki eşimlede tartıştım iyiki senden iyi haber aldık çok şükür.

güzel haberlerle dön inşallah.

arkadaşlar hiç önemi yok kendim merak ettiklerimi okuyorum sizlerlede paylaşmak istiyorum sonuçta hepimiz aynı mutlulukları ve korkuları yaşıyoruz

urla şansılısın sen 4 te çıkıyorsun ben 6,30 eve gidiş 7 yemek yap bulaşık saat 8,30 bazı günler mak. çamaşır at ütü yap saat 10 cumartesi ful çalıştığını düşün bide gerçi ben 1 de çıkıyorum pazar günüde eşiyle gezmek istiyor insan vakti olmayanlar için temizlik yapmak zorr.

arkadaşlar merhabalar.
şemşamer kaşıntılarımı sormuşsun.çok teşekkür ederim canım.azaldı ama ilaç kullanıyorum.bugün kan sonuçlarımı alcam sebebin ne olduğunu öğrencez inşallah.
bursasu canım iyim şükür.ama butterfly's ı bi türlü aklımdan çıkaramıyorum çok kötüyüm.aklıma geldikçe ağlıyorum.
crolix iyi haberini aldığıma çok sevindim..Allah korusun bi kötü habere daha dayanamam.
bu arada lütfen arkadaşlar temizliğe bu kadar kaptırmayın kendinizi.ben de aynen sizler gibi hastalık derecesinde temizlik yapardım.ama şimdi sadece yemek ve oturduğum yerden ütü yapıyorum.ayda bir bayan alıyorum.4.5 ayımız falan kaldı.bırakın koksun heryer ama kendinize bebeğinize zarar verebilecek şeyler yapmayın LÜTFEN.
cuma günü hepimiz birbirimize dua edelim oldu mu? benim dualarım herbirinizle inşallah.

ebrartuba canım çok geçmiş olsun kızına.....................

kızlar geldim bebiş o kadar büyümüşkü neresi neresi anlamadım valla bide çok hareketliydi,
tam 512 gr olmuş maşallah diyin...........................
doktor ayrıntılıya 25. haftada gönderecem şimdi gerek yok dedi,bayramdan sonrada şeker yüklemem yapılacak hayırlısı bakalım...................

ha bide kendime lohusa gecelik sabahlığı aldım kızılaydan gelirken çok güzel tüllü fln bişey.......................fiatı merak edenler vardı 60 ytl ..........................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…