Bebek ne zaman hareket etmeye başlar? Bazen hiç kıpırdamamasının nedeni ne olabilir?
Gebeler bebeğin hareketlerini ilk gebeliklerinin 20. haftasında (4,5 - 5.ay) hissetmeye başlarlar. Sonraki gebeliklerde bundan iki hafta daha önce hissedilir (18.hafta). Bebek rahim içinde uyku ve uyanıklık dönemleri geçirir. Uykudaki bebek az oynar ya da hiç oynamaz. Bu nedenle zaman zaman hareketsiz dönemler olması normaldir. Ayrıca anne adayının hissedemediği hareketler olabilir. Anne günlük çalışma temposu içinde bu hareketlerin farkına varamayabilir. Akşam ve geceleri istirahat halindeyken daha fazla hareket hissedilebilir. Ancak, gebeliğin son iki ayında bebeğin her zaman alışkın olunandan daha az hareket ettiğinin fark edilmesi mutlaka doktora haber verilmesini gerektirir
hayırlı haberlerle gel inşallah.Herkeze iyi günler!!!
Sabahtan giremedim toplantımız vardı.
şimdide yemekten geldim bir bakayım dedim güzel anneler neler yazmış.
Bugün benim doktor kontrolüm var..
Bir aydır göremiyoruz bizim oğlanı çok merak ediyoruz ne alemde..
Yazarım size dönüşte..
tuğçe çok teşekkürler...ya arkadaşlar benim ollum biraz zayıf 21 haftalık olduk daha 412 gr olmuş oğluşum..halbuki çok dikkate ediyorum yediklerime niye kilo almıyo..tavsiye edbileceğiniz özel bişey varmı arkadaşlar..ben 7 kilo aldım ama oğlum az alıo..tavsiyelerinizi bekliyorum...
canım oglan anneleri bel kalçadan kilo almazmış güzelleşirmiş
kız
anneleri belden kalcadan kilo alırmış
ebrartuba canım çok geçmiş olsun kızına.....................
kızlar geldim bebiş o kadar büyümüşkü neresi neresi anlamadım valla bide çok hareketliydi,
tam 512 gr olmuş maşallah diyin...........................
doktor ayrıntılıya 25. haftada gönderecem şimdi gerek yok dedi,bayramdan sonrada şeker yüklemem yapılacak hayırlısı bakalım...................
ha bide kendime lohusa gecelik sabahlığı aldım kızılaydan gelirken çok güzel tüllü fln bişey.......................fiatı merak edenler vardı 60 ytl ..........................
selam arkadaşlar hepinize sorunsuz hamilelikler diliyorum,dün ayrıntılı ultrasona girdim oğlumun sağ böbreğinde kistik yapılar olduğunu söyledi perintalog çok üzüldüm birde amniyon sıvısı biraz fazlaymış nedenini sorduğumda şeker hastalığı olabilir dedi tokluk kan şekeri tahlili istedi 50 gr glikozla yapılan yarın yaptırcam zaten 15-16 haftalıkken yüksek tansiyon problemi çıktı bide şeker ooooof çok moralim bozuk annemde ve bende böbrek rahatsızlığı var dr genetik olabileceğini söyledi kesin birşey söylebilmem için bayramdan sonra gel dedi oğlum karnımda secde halinde duruyor kalbini fazla inceleyemedi doktor ama bir sorun gözükmüyor dedi arkadaşlar bu annelik duygusu ne kadar değişik bir şey dün bütün gece uyuyamadım o daha karnımda olmasına rağmen böyle bir problem beni çok üzdü rabbim bütün annelere ve bebeklerine merhamet etsin içinde bana ve oğluma bayram tatili için antalyaya gidicem ama tatil hiçbirşey anlamıycam biran önce bayram tatili bitip tekrar ultrasona girmeyi 4 gözle bekliycem dualarınızı bekliyorum.
selam arkadaşlar hepinize sorunsuz hamilelikler diliyorum,dün ayrıntılı ultrasona girdim oğlumun sağ böbreğinde kistik yapılar olduğunu söyledi perintalog çok üzüldüm birde amniyon sıvısı biraz fazlaymış nedenini sorduğumda şeker hastalığı olabilir dedi tokluk kan şekeri tahlili istedi 50 gr glikozla yapılan yarın yaptırcam zaten 15-16 haftalıkken yüksek tansiyon problemi çıktı bide şeker ooooof çok moralim bozuk annemde ve bende böbrek rahatsızlığı var dr genetik olabileceğini söyledi kesin birşey söylebilmem için bayramdan sonra gel dedi oğlum karnımda secde halinde duruyor kalbini fazla inceleyemedi doktor ama bir sorun gözükmüyor dedi arkadaşlar bu annelik duygusu ne kadar değişik bir şey dün bütün gece uyuyamadım o daha karnımda olmasına rağmen böyle bir problem beni çok üzdü rabbim bütün annelere ve bebeklerine merhamet etsin içinde bana ve oğluma bayram tatili için antalyaya gidicem ama tatil hiçbirşey anlamıycam biran önce bayram tatili bitip tekrar ultrasona girmeyi 4 gözle bekliycem dualarınızı bekliyorum.
roseberry bence boşuna kendini üzme aynısını ablama da söylediler.Böbreklerinde kist var diye.Ama ona amniyosentez yapılmıştı o zaman söylediler.Doğuncaya kadar sürekli kontrole gittiler çok endişelendi korktu tabi.Ama doğduktan sonra hiçbişeyi yoktu.Tekrar doktora götürdüler kesinlikle bi sorun yok demişler.Bebek anne karnında gelişirken o tür kistler olabilirmiş o domadan önce kendi kendine düzelirmiş.Hiç canını sıkma bence kendiliğinden iyileşecek canım.Bak bebişide strese sokuyosun ona göre sen rahat ol oda gelişimine baksın dimi ama :))
slm kızlar hayırlı cumalar hepinize....ya ben hala bayram için bişi alamadım nerden ve nasıl bişi alcam bilemiyorum ben kıyafet konusunda çok kararsızım.pantolaon varda üzerine ne alcam offffffffffffff.ümraniyede yim ben gidebilecegim bi yer blen varmı acabaaaa
slm kızlar hayırlı cumalar hepinize....ya ben hala bayram için bişi alamadım nerden ve nasıl bişi alcam bilemiyorum ben kıyafet konusunda çok kararsızım.pantolaon varda üzerine ne alcam offffffffffffff.ümraniyede yim ben gidebilecegim bi yer blen varmı acabaaaa
roseberry çok geçmiş olsun ama lütfen sıkma canını..inşallah hayırlısı ile bebeklerizi kucagımıza alıcaz..bu günleri düşünüp kendi halimize gülecez ne çok evham yapmışız işte bebeklerimiz kucagımızda ve sağlıklılar diyecez..dün canım çok sıkkındı ve vallahi bebeğimin içerde sıkılıgını üzüldüğünü hisettim daha minnacık bedenlerini şimdiden strese sokmayalım..rabbim hepimize sağlık sıhhat ve mutluluklar versin..a.sselam arkadaşlar hepinize sorunsuz hamilelikler diliyorum,dün ayrıntılı ultrasona girdim oğlumun sağ böbreğinde kistik yapılar olduğunu söyledi perintalog çok üzüldüm birde amniyon sıvısı biraz fazlaymış nedenini sorduğumda şeker hastalığı olabilir dedi tokluk kan şekeri tahlili istedi 50 gr glikozla yapılan yarın yaptırcam zaten 15-16 haftalıkken yüksek tansiyon problemi çıktı bide şeker ooooof çok moralim bozuk annemde ve bende böbrek rahatsızlığı var dr genetik olabileceğini söyledi kesin birşey söylebilmem için bayramdan sonra gel dedi oğlum karnımda secde halinde duruyor kalbini fazla inceleyemedi doktor ama bir sorun gözükmüyor dedi arkadaşlar bu annelik duygusu ne kadar değişik bir şey dün bütün gece uyuyamadım o daha karnımda olmasına rağmen böyle bir problem beni çok üzdü rabbim bütün annelere ve bebeklerine merhamet etsin içinde bana ve oğluma bayram tatili için antalyaya gidicem ama tatil hiçbirşey anlamıycam biran önce bayram tatili bitip tekrar ultrasona girmeyi 4 gözle bekliycem dualarınızı bekliyorum.
kızlar merhaba
bu gün acaip yoğunum yarın aksam memlekete gideceğim kayınvalideme hazırlanıyorum
pek gidesimde yok bazen bunakıma giriyorum kızla rben bu yasta bu kadar sorumluluğu neden aldımki sanki
dün bi söz işittim bence gercekten cok doğru EVLENİNCE BÖYLE OLUYOR HAYELLERİNİ BİR KENARA BIRAKACAK KADAR BÜYÜYORSUN
aynen öyle
21 yasındayım bu 2. bebişim ve eşim haftanın 6 günü calışıyor akşamları o kadar yorgun geliyor ki ne benimle ilgişlenecek yada bana yardım edecek takati bile olmuyor yinede oğlumla ilgileniyor
bu arada oğlumda daha 28 aylık düşündükçe sıkılıyorum
tabi aslında belki benim zorladığım kadar oda zorlasa oda beni anlar ve yardım edemesede desteği bana yeter ama sanırım o beni ve hamileliği bu sıralar pek takmıyor ayrıca bunu anlamam gec olsada sanırım bu bebeği ilki kadar önemsemiyor bilmiyorum bu gümlerde bunalıma yakınım
allah kimseyi huzurunda etmesin düşncesi bile beni korkutuyor
sizide sıktım hakkınızı helal edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?