kızlar yeniden merhaba;
sabah sağlık ocağına gitmişken devamlı kullandığımız ilaçları yazdırım dedim. (ssk)
elevit, ferrum , (calsıum, mağnezyum // gerçi bunlara daha başlamadım ama kullanılacak diye yazdırdım)
eskiden hamilelerden ilaç parası alınmıyordu. artık alınıyor,,,
bir de ilaçların üzerine muayene parası ekleniyormuş.,
ben bu arada 2 ayrı yerde muayene olmuştum. bir medicalpark - birde iş yerimin burda bir hastanede
bunlar içinde 20 ytl aldılar.... özel hastane muayene parası 10 ytl miş,,,,
benim anlamadığım . özel hastaneye giderken 35 ytl muayene parası veriyorum zaten bu10 ytl nerden çıktı, muayene 45 ytl geliyor....
ben özel hastanede reçete yazdırmadım dedim, olsun dediler, tc kimlik numaran sisteme girdimi yetermecburen ödenecek diyor eczacı ....
birde devamlı kullandığımız elevit vitamini - artık doktorun yazdığı karşılamıyormuş, rapor alınması gerekiyor, onuda parayla aldık.
yani 4 ilaç aldım 45 ytl para verdim geldim....geçen sene bunlar hamileler bedavaymış,,,,
ben de geçen eczaneden bir ilacı alacaktım. ÖZel hastane de karneme yazmışlardı eczacı adam dedi ki ilaç 7 YTL ama sen ssk ile alıcam dersen o zaman 10 Ytl mecbur vermek zorundasın dedi. Ben de artık o tür ilaçları ucuz olanları direk parayla özel olarak alıyorum. Bişi anlamadım ben bu işten. :uhm:
tuğçe ben geçenlerde sormuştum ama cevap alamamıştım bu kasılmalar nasıl oluyo benim alt bölgemde bazen ağrılar oluyo karnım değil ama böyle kemiklerim ağrıyo gibi olunca yürüyemiom bile dinlenince geçiyo senindemi öyle
ben de geçen eczaneden bir ilacı alacaktım. ÖZel hastane de karneme yazmışlardı eczacı adam dedi ki ilaç 7 YTL ama sen ssk ile alıcam dersen o zaman 10 Ytl mecbur vermek zorundasın dedi. Ben de artık o tür ilaçları ucuz olanları direk parayla özel olarak alıyorum. Bişi anlamadım ben bu işten. :uhm:
Tuğçe canım kısa bir yolculuk benim düşüncem birşey olmaz gibime geliyor uzun yolculuk yapacak arkadaşlar içinde 2 3 saatte bir durup biraz dinlemek en güzeli eniştem kadın doğumcu ona sorduğumda bana bunu söylemişti
ben mesala aydınlıyım ailem orda ve eniştem yaptıracak doğumu bana gelmemi söylüyor o haftalarda uçağa binmekte yasak olacak ben kendi arabımızla o yolu çaıkacam ama hep mola vererek
evet ya yolculukta öyle bi problem var bizde 9 saat yolculuk yapıcaz..doktorum her molada yürüyüş kendini kasma dedi..tuğçe siz kendi arabanızla gidiyonuz ne güzel..sık sık durursanız bişeycik olmaz inşallah..hem sürede çok az..umarım bizm yolculukta sorunsuz olur sonra piman olmam..ama gitmemiz lazım kayınvelidemler ankarada ve 6 aydır eşim annecini görmüo mecburen gitcez yani..
çamaşır suyunu banada yasakladı doktor. nefes darlığım var , kesinlikle kullanmıyosun dedi. ben sirkeyi sürekli kullanırım temizlikte. hatta kendime limon ve sirkeden oluşan bi karışım yapıp fıs fıslı şişlere doldurdum. bulaşık makinamada sirke koyorum. pırıl pırıl yapıyor. bulaşık makinalarında kullanıdığımız parlatıcılarda çok tehlikeliymiş.
çamaşır suyunu banada yasakladı doktor. Nefes darlığım var , kesinlikle kullanmıyosun dedi. Ben sirkeyi sürekli kullanırım temizlikte. Hatta kendime limon ve sirkeden oluşan bi karışım yapıp fıs fıslı şişlere doldurdum. Bulaşık makinamada sirke koyorum. Pırıl pırıl yapıyor. Bulaşık makinalarında kullanıdığımız parlatıcılarda çok tehlikeliymiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?