2009 Nisan Anneleri buraya

kızlar bu şeker yükleme testi hangi haftada yapılmaya başlanıyo .Ben bu hafta doktora gidicem aslında ama gelecek hafta mı gitsem diyorum 24. haftam dolmuş olur hem.

24-26 hafta arası şeker yüklemesi yapılıyormuş,
50 dozda aç - tok fark etmiyor,
100 dozda - mutlaka aç olmak gerekiyormuş,,,

bu arada şeker yüklemesi yaptıracaklar , yanınıza biraz limon alın ,
şekerli suyu öyle içmek kötü oluyormuş, biraz limon damlatınca daha iyi oluyor diyorlar...
bende önümüzdeki ay yapacağım - artık.

biz 29 aralıkra gidecegiz o gün şeker yüklemesi........

kan idrar tahlillerimiz olucak hayırlısıyla inşallah

valla ben 22 haftada kontrole gidicem bakalım ne dicek doktor şu detaylı sonuçlarada bakıcak valla rahim ağzıyla ilgili bişi demedi bende bi sorayım gidince

ben cıkıyorum kızlar kendinize ve bebişlerinize iyi bakın yarın görüşmek üzere ...................

tuğçecim sen sormuştun sanırım yüklemeden sonra 197 çıktı canım.....benim gittiğim hastanede limonlu hazırlıyorlar glukozu şükür ki:)) yoksa içimi zor olabiliyordur herhalde....komedi birde nerde derseniz glukozu içtikten sonra minikler hiç durmuyor...benim kız 1 saat boyunca oynadı durdu...bakalım yarın 3 saat nasıl dayancaz

bizde bi kanal var bebeklerle ilgili tvde orda bazen denk geliyo izliyorumda bu çatı muaynesi zor gibi vallahi kızlar ama ondanda zoru şu ağda olayı içi acıyo insanın vallahi

herkese iyi akşamlar güzel anne adayları. umarım hepinizde herşey yolunda gidiordur. butterflys'ı okudum ve ağladım Allah'ım ona sabır ve metanet versin :Saruboceq: kızlar bir sorum olacak. dr.umuz bize 16 ve 17 haftlalarda bebeğin büyük ihtimalle erkek olduğunu sölemiş ve hatta pipiye benzettiği yeri de göstermişti. biz tam erkeğe hazırlanmışken beni ayrıntılıya gönderdi ve bebişimin bir prenses olduğu söylendi. dr.um daha sonra yine de cinsiyeti görmekte zorlandı. soracağım şu. kız erkek ne olursa olsun bizim bitanemiz olacak, ama ben pembişleri almaya başladım, dr yine de beyazlar al şimdilik dedi. kızlar ayrıntılıda yanılma payı var mıdır? sizin veya bi tanıdığınızın başına böle bişey geldi mi yani ayrıntılı sonrası yanılma???

merhabalar kızlar,

henüz bitirdim yazdıklarınızı.. moralleri bozuk olanlar varmış galiba :)) kızlar yapmayın yazık bebeklerinize. ben her fırsatta çok kötü bişey bile olsa mutlu olmaya çalışıyorum..

bu sabah dönem izni alabilmek için sabahın köründe doktora gittik. gittiğimiz doktor tanıdık olunca epey ilgilendi. b ve d vitamini verdi, kramplar ve kasık ağrıları için dedi. ani giren kramplarda şiddetliyse (gaz sorunundan dolayıymış) bi toz ilaç verdi. demir depolarım gebeliğimin ilk aylarında boştu zaten, benim dr. saolsun hiç bişi vermemişti bu sabahki dr. kan şurubu yazdı kullanmazsan doğumda kan verilmesi gerekir dedi. neyse oradan çıkıp koşuyolu görüntüleme merkezine gittik. ŞİRVAN cım senin söylediklerinin aynısı yapıldı.. benim oğlan sabah benimle 6 da uyandı ve bir dk bile durmadı akşama kadar kıpır kıpır.. dr. da çok hareketli bi bebek dedi.allah a şükür hiç bi sorun çıkmadı, çok sağlıklı parmağını ağzına alıp emdi :))) eşimde bende inanılmaz heyacanlandık :)) (eşlerinize bu kadar kızmayın onlar yalnızca duygularını ifade edemiyorlar bence ama böyle durumlarda onların gözlerinin içine bakın göreceksiniz ne kadar heyacanlı olduklarını) bu arada benim de içimde azıcıkta olsa belki kızdır diye bi umut vardı ama ayrıntılıda kesin sonuç söylendiğinden hiç umudum kalmadı. koca ağızlı koca kafalı çoook çirkin bi oğlum olacak :)))) benim bebeğim 502 gr olmuş teyzeleri ve biz 22. haftamızı bitiriyoruz :)

şimdi önümüzde bi şeker yükleme testi kaldı.. bide benden tekrar kan sayımı istediler.. şekerden çok korkuyorum, çünkü benim ailemde kalıtsal şeker hastalığı. babam ve babamın tüm akrabalarında var şeker hastalığı. ha bide kızlar tuzu tamamen kes dedi dr. ve ben tuz bağımlısıyım ( evet çok aşırı tuzlu severim herşeyi ama böyle gidersen albumin olur dedi..ufff ya zor olmaya başladı bu iş!! çok uzattım biliyorum ama sıktıysam sizleri kusura bakmayın nolur, sadece benim için özel bi gündü ve sizinlede bu günü paylaşmak istedim :)

Son düzenleme:

canım ayrıntılıda bebeğin parmaklarının boğumları bile sayılabilio yani cinsiyeti görememesi için gerçekten kör olması lazım. sen doktora nasıl göremediğini sor. nasıl yani bi erkek bi kız demiş olmaz öyle şey ben erkek olduğunu 3 aylıkken öğrendim hala da erkek. hadi bi kere yanlış gördü sonra neden emin olamıyo ben onu anlamadım.kafamçokkarıştı

ayrıntılı ultrasona giden arkadaşlar doktorunuz nelere baktı??? ben 1 saat muayenede kaldım ve 2 kere daha kontrole gelmen lazım bişeylere daha bakmam lazım dedi. beynin arasındaki ufacık br yerin gelişimine bakacak.sizde de incelendi mi o kısım??? kadın doğumcu arkadaşlara sorduk normalde takip etmiyoruz oraları anlamsız dediler kemik uzunukları böbrekler vs ye bakılır dediler ama içime kurt düştü. her muayene 300 ytl bu arada.. başka doktora mı gitsem???

ya bu arada kızlar benim göğüslerimin yan taraflarında iri iri mor damarlar belirdi.hani aşırı varisli bacaklardaki mor damarlar gibi ve arasırada sızlıyo fena halde..dr.a soracaktım unuttum bi sonraki randevuda soracam artık ama aynı sorunla karşılaşan yada sebebini bilen var mı aranızda??benim göğüslerim çok küçüktü (75-80 arasıydı) şimdi çok büyüdüler (95 i gördük) bundan kaynaklanıyor olabilir mi acaba???

canım ben bugün gittim ve tüm kemik uzunlukları ölçüldü (burun kemiği, uyluk kemiği kafatası çapı vs..) sonrada tüm iç organlarına baktı tek tek bi anomali söz konusumu diye. kalbine baktı 4 odacıklı falan mı diye. bebeğe giden damarlardaki kan akışına baktı.. ama hiç öyle beyninde küçük biyere falan bakmadılar...ayrıca ben 190 ytl ye baktırdım, anlaşmalı falanda değil..istersen başka bir yere görün için rahatlasın canım..

canım yok öle değil. dr.um normal ultrasonda baktı ve erkek dedi, sonra ayrıntılıda radyoloji uzmanı kız dedi. sonra dr yine kendi ultrason aletinde göremedi. en son kendi aletinde de bence de kız dedi ama yani ayrıntlıyarağmen dr.um şüpheli yaklaşınca ben de şaşırdım, yoksa ayrıntılıdaki dr. kesin olarak kız dedi canım. işte ben de bunu soruyorum, ayrıntılı kız dediyse kızdır yani di mi?

teşekkür ederim etoprak. dediğin gibi o kısımlara baktı kemikleri tektek ölçtü böbreklere kalbe kan akışına baktı fetus ekosu çekti. kafa çapıda maşallah haftasıyla uyumlu herhangi bir hidrosefali (kafatasında anormal sıvı birikimi imiş) yok dedi ama işte 3. defa gidicez haftaya. burda eşimin arkadaşları da dedi senin gibi beyin sadece hidrosefali var mı diye incelenir dediler. yoksa sorun yokmuş. ama içime bir kere kurt düştü ya o doktordan tamam maşallah herşey normal cümlesini duymadan rahat edemiyeceğim. offf!
bu doktorda ankaranın en iyi kliniği denilen yerin doktoru anatolia da melih bey. klinik pahalı olunca böyle kontroller de mi artıyor ne dersin?? hemşire bir arkadaşım da 3 lü test sonuçlarının bazı kliniklerde bilerek yanlış verildiğini söyledi şok oldum. tekrar yapıtırıp para kazanmak için.!!!!!!!!

bizde bi kanal var bebeklerle ilgili tvde orda bazen denk geliyo izliyorumda bu çatı muaynesi zor gibi vallahi kızlar ama ondanda zoru şu ağda olayı içi acıyo insanın vallahi

korkutma beni.....................

ben dün agdamı yaptırdım valaaa

şimdi rahatız 1 ay:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…