2009 Nisan Anneleri buraya

bu gün eve gitmek istıyorum şimdi nedense sıkıldımmmmmmmmmm

evet urlacım bende eve gitmek istiyorum bugün havada ist çok sıkıcı ..
eve gidip şöyle uzanıp tv seyretmek istiyorum ...
ya çalışmak çok zor ya ne yapacaz biz bu durumda bile çalışyoruz neyse şu mart gelsede çıksak işten hihoyyyt

Mide yanması bende bayramda oldu
Yediklerim hep ağzımdaydı sanki
Bir ekşiyo bir yanıyo
Çok şükür düzeldi :)
Şimdilik birşey yok...

Canım 32 hafta dolduğunda çıkabiliyoruz değilmi?
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

günaydın arkadaşlar yadıklarınızı okudum yine çok faydalı konuları konuşmuşsunuz iyki varsınız,geçmiş olsun diyen arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum tarlada çalışan annelere gelince doktorumda bana hep bu örneği verir bende şöyle düşünüyorum onlar bizden daha sağlıklı eskiden bebek düşürme veya ölü doğum bu kadarçok değilmiş bide bizim şuanki hastalıklarımız onlarda yokmuş şimdi erken doğumlar sorunlu gebelikler okadar çoğaldıkı,Türkiye yi bırakın dünyada çocuk sahibi olma şansı iyice azaldı azalacakta neyse nerden nereye geldim,arkadaşlar sigara kesinlikle içilmemeli bebekten gelişim ve zeka geriliği yapıyor daha neler neler bence bitanede ikitanede içmek aynı içilmemeli geçen birşeker yedim ya boyası bebeğe zararlıysa diye saatlerce vicdan azabı çektim bide diyetteyim ne tatlı ne tuzlu yiyorum benim gibi çoğu arkadaş diyette biz bukadar düşünürken sigara içilmesi çok garip ve üzücü olur,bende tuz ve tatlı bağımlısıyım ama elifim için canımı bile veririm.

Canım 32 hafta dolduğunda çıkabiliyoruz değilmi?
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

sen doğumdan sonra çalışacakmısın.?
evet 32 haftada çıkabiliyoruz ama iyi hissedip devam etmek istersen 37 haftaya kadar çalışabiliyorsun 32.haftadan sonra çalıştıklarının izni doğumdan sonra kullanabiliyorsun ben çalışmayı düşünmüyorum o yüzden 32 de çıkıcam sanırım. :teytey:

normalde 32.haftada olduğunda çıkabiliyorsun ama çalışabilir raporu alırsan son 3 haftaya kadar çalışabilirsin...kısmetse bende öle yapıcam...geçer mi bu 12 hafta dersiniz:))

Canım işten ayrılacağım ama çalışıp çalışöayacağım belli değil
Maddi durumlarada bağlı
Ama rahat 1 sene çalışamam gibi geliyo..

sana sonuna kadar katılıyorum didemcim.. ay öyle kızdım ki içenlere merhaba bile demeden konuya daldım.. başkalarına sorupta onlar içmiş sağlıklı doğanda var deyip içmeye devam edilir mi kızlar yapmayın allah aşkına.. bende içiyordum, üstelik çok zevk alarak içiyordum ama hamile olduğumdan şüphelendiğimde azalttım ve kesin olarak öğrendiğim gün içmedim. içilen ortamlardan deli gibi kaçıyorum.gebeyken sigara içen birini tanıyorum bebeğin kalbi delik doğdu. bi tanesinde de çok kısa bir süre sonra astım çıktı ortaya..doğunca olmasa bile sonradan ortaya çıkabiliyor.bunu onlara yapmaya hakkımız yok..aklınıza geldiğinde bişeyler atıştırın, tuzsuz kuruyemiş taşıyın yanınızda.. ben bu yüzden çok kilo aldım biliyorum ama olsun..kiloyu bişekilde verebilirim ama bebeğimin sağlığını zarar verirsem geri dönüşüde olmayabilir.

evet bende çalışabildiğim kadar çalışıcam kızlar doğumdan sonra kullanacam izinimi malesef izin bitince başlıyacam işe

selam annecikler döktürmüşsüzün gene valla:))
bende anca girebildim iş güç..
bişey sormak istiyorum.
hamile kot pantolonu istiyorum.
ama buralarda güzel bişey bulamadım.
internetten ebru maternityden alışveriş yapmış olan varmı
ordaki modeller çok güzel ama nasıl geliyor acaba
yani bedende falan problem yaşarım diye korkuyorum..

kızlarrrrrrrrrrrrrr adesede prima 98 adet 3-6kilo bebek bezi 16 ytl düşmüş aklınızda olsun

Sağol canım
Sigortayamı başvuruluyo bu konu hakkında
Hamileyken 2 ay hamilelikten sonra 2 ay olarak biliyorum ben...:1rolleyes:

canım evet yasal olarak doğumdan önce 2 ay yani 32 haftana girdiğin hafta raporunu alıyorsun hastenin baş hekimince onaylanmış işgöremezlik raporu bunu çalıştığın şireketin muhasebecisine ver raporun fotokopisini sen bişey yapmıyorsun sönra canım rapor tarihin bitince sendeki doğum raporun ve işgörmezlik raporun ile bağlı olduğun sigorta müdürlüğüne gidiyorsun paranı alıyorsun
bu arada şnuda diyim diyelim ki rapor tarihin 15 haziranda bitti ssk gittin 15 günün parasını alamazsın çünkü ssk ay sonunda bildiriliyor ya
o yüzden ay sonunu bekleyin ve öyle gidin ikinci kez ssk ya gitmek zorunda kalmazsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…