2009 Nisan Anneleri buraya

merhabalar arkadaşlar.öncelikle

esencim kızın hayırlı olsun.cinsiyet öğrenmeyen çok az kişi kaldık hadi hayırlısı.

sigara içenler lütfen içmemeye çalışın.miniklerinizi düşünün.

mide yanması ben de en baştan beri vardı. bi ara kayboldu ama artık akşamları aynen dediğiniz gibi yediklerim ağzımda.ilk başlarda rennie verdi doktor ama şimdi tiksiniyorum içemiyorum.çok rahtalatıyor ama.çare olarak arkdaşlar ayva ve muz gerçekten çok iyi geliyor tavsiye ederim.

kasık ağrısı konusunda yazan arkadaşlara çok teşekkürler .dün çok kötüydüm.şimdi bişey yok gibi çok şükür.

artık nisan ayı gelsin di mi?ben bebişimi çok ama çooooooook özledim.

tuğçecim bu arada çok geçmiş olsun canım.. valla eğer seninle aynı durumda olmasaydım sana seve seve verirdim AB+ kan.. gel gör ki bende de anemi var, eğer bende yiyerek düzeltemezsem durumu bana da takviye yapılacak..bende tatlı bağımlılığı değil ama tuz bağımlılığı var ama dikkat etmeye çalışıyorum, zaten ben ucunu kaçırsam etrafımdakiler elimden alıyo tuzluğu... aynı vicdan azabını dün ben yaşadım, adını söylemeyeyim ama dün mevsimi olamayan bi meyveden alıp yarım kiloyu mideye indirdim.. sonrada sabaha kadar vicdan yaptım ne gerek vardı yemeseydim keşke diye. ama ne yapayım markette görünce dayanamadım işte..

bu arada kızlar gebelik yastıkları var, karnın altına koyuluyo.. ben onlardan kullanıyorum.gece özellikle nefes sorununa çok iyi geliyor. tavsiye ederim. çok pahalı bişi deil, ben 10 ytl ye aldım..almadan önce geceleri boğuluyomuş gibi oluyodum..

bana muz yaramıyor daha cok oluyorr

urlacım ayvayı dene bir de.ha yatarken ben çift yastıkla yatıyorum. e toprak canım söylediğin yastığı hemen alcağım.

demet cim bende bişey sorucam.Şimdi bizim yasal olarak 8 hafta doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra rapor hakkımız var, 32.haftamıda gittik raporumuzu aldık 8 haftalık.doğumdan sonrada 8 haftalık aldık bunların parasını daha sonra toplu olarak alabiliyomuyuz.Birde şimdi biz bu parayı alırsak o raporlu olduğumuz aylar sigortlı gözükmeyecekmiyiz parasını aldığımız için.Birde ikinci 8 haftalık raporu doğum yaptığızda hastanedeyken mi alıcaz.Ayy çok soru sordum ama aklıma takılıyo hep.:ecrin_bebek:

kızlarrrrrrrrrrrrrr adesede prima 98 adet 3-6kilo bebek bezi 16 ytl düşmüş aklınızda olsun

tugcecim gecen günde söylemiştin bende anneme anlatmıştım kıyamam
gitmiş almışoda yeni dogan prima paketin yanı sarı şeritli
70 tanesini 14,90 almış

canım benim aprıl16 arkadaşımızın kan problemi var benim doğumda öyle bir sorunum olma durumu var ama yinede teşekkür ediyorum çok samimi çok tatlısın.tuza dikkat et canım her rahatsızlığa tuz sebep oluyor balon gibide şişiriyor,meyveden birşey olmaz herhalde Allah esirgesin bebeklerimizide bizide:1hug:

demet peki doğumdan dolayı işten ayrılırsak tazminat alıyormuyuz ben almıyoruz diye biliyorum ama bi umut kaydirigubbakcemile3

edacım hayır eğer doğum için işten ayrılırsan tazminat alamazsın ama eğer 1 yılı geçmediyse evliliğin o zman alırsın tazminat eşim çalışmamı istemiyor dersin alırsın tazminatı ama yoksa işveren seni işten çıkarmadan tazminat yok şekerim

tugcecim gecen günde söylemiştin bende anneme anlatmıştım kıyamam
gitmiş almışoda yeni dogan prima paketin yanı sarı şeritli
70 tanesini 14,90 almış

canım evet söylemiştim ama ozaman 19 ytl di şimdi 16ytl ye düşmüş ben heryere ajan koydum nerde ucuzluk var bana tel.açıyorlar eşim alacak bugün bez çok lazım olacak inşallah.98 tane prima 16ytl siz farklı almışsınız ama adese yoktu değilmi orada.

canım bak şimdi senin aldığın rapor tarihin yani izine başladığın zaman varya ondan 4 ay sonra izin bitiyor o zaman bağlı olduğun ssk müdürlüğüne gidiyorsun ve paranı toplu alıyorsun tarih bitiminde canım
tabiki sigortalı oluyorsun ancak izinli oluyorsun yani işveren senin ssknı ödemiyor ama yasal izinli oluyorsun faydalanıyorsun izin bitiminde ssk başlıyor canım
ikinci 8 haftalık için rapor almıyorsun doğum raporun olacak ya canım hastaneden doğum yapınca verecekler bizlere onu sakla birde önce aldığın 32 haftadaki raporun onlarla alacaksın parayı öptüm hihoyyyt

Çok teşekkür ederim demetcim.yani biz sadece 32 .haftada 8 haftalık rapor alıcaz diğerini zaten doğumda verecekler.Ayy şimdiden gerildim valla.

urlacım sende doğum paraları ile sormuşsun
kızlar ben şunu sizlere özellkle söylüyorum genelde özel şirketlerde %80 bu böyle iş veren ssk lıyı asgari ücretten ssk lı gösterir
ama bu ise sizin alacağınız doğum parasını çok fazla etkiler ben herkese söylüyorum çevremde gidin konuşun müdürünüzle son 4 ayınızı maaş üzerinden ssk lı yapsınlar sizi gerçi son 4 ayın 1 ayı geçti ama olsun hakkınızı arıyın
brüt gösterilen ssk nın 3/2 sini alıyorsunuz kızlar
bu arada ben bildiğim herşeyi paylaşmak isterim kızlar kesinlikle herşeyi sorabilirsiniz :)

Çok teşekkür ederim demetcim.yani biz sadece 32 .haftada 8 haftalık rapor alıcaz diğerini zaten doğumda verecekler.Ayy şimdiden gerildim valla.

canım 8 haftalık rapor almayacaksın yani raporda bu belirtilmez sadece 32 gebelik doğum öncesi yasal analık izni denilir sen bunu al ve doğum rağorunu al yeter yani hangi tarihde almışsın sen o önemli canım

çok teşekkür ederim :):CüvCüv:

demet1 i bulmuşken soralım :). Peki ben şimdi 32. haftada ayrılmak doğumdan sonra da 6 aylık ücretsiz izne ayrılmak istiyorum. 4 aylık ücretimi alabilir miyim alamaz mıyım?

evet adese yok biz pehlivanoglundan aldık

demet1 i bulmuşken soralım :). Peki ben şimdi 32. haftada ayrılmak doğumdan sonra da 6 aylık ücretsiz izne ayrılmak istiyorum. 4 aylık ücretimi alabilir miyim alamaz mıyım?

canım alırsın tabiki ama gösterilen brüt ssk ücretinin 3/2 sini alacaksın sonrada kullanırsın 6 ay ücretsiz izinini canım

demet ben bi tanıdıgın yanında calışıyorum yani sskmı kendim ödüyorum maaşım yüksek

peki ben nasıl yararlanırım bu paradan

çünkü çalıştıgım iş yerini zor durumda bırakamam

Teşekkür ederim canım. yani 4+6=10 ay izinli oluyorum bu durumda.

evet canım 4 ayının parasını alırsın ssk dan ama 6 ay kendi isteğinle olduğun için yok para 10 ay izinli olursun ben mesala canım 4 ayım izinli birde üzerine 3 hafta yıllık izini kyacam bende yaklaşık 5 ay evde olucam şekerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…