günaydın arkadaşlar yadıklarınızı okudum yine çok faydalı konuları konuşmuşsunuz iyki varsınız,geçmiş olsun diyen arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum tarlada çalışan annelere gelince doktorumda bana hep bu örneği verir bende şöyle düşünüyorum onlar bizden daha sağlıklı eskiden bebek düşürme veya ölü doğum bu kadarçok değilmiş bide bizim şuanki hastalıklarımız onlarda yokmuş şimdi erken doğumlar sorunlu gebelikler okadar çoğaldıkı,Türkiye yi bırakın dünyada çocuk sahibi olma şansı iyice azaldı azalacakta neyse nerden nereye geldim,arkadaşlar sigara kesinlikle içilmemeli bebekten gelişim ve zeka geriliği yapıyor daha neler neler bence bitanede ikitanede içmek aynı içilmemeli geçen birşeker yedim ya boyası bebeğe zararlıysa diye saatlerce vicdan azabı çektim bide diyetteyim ne tatlı ne tuzlu yiyorum benim gibi çoğu arkadaş diyette biz bukadar düşünürken sigara içilmesi çok garip ve üzücü olur,bende tuz ve tatlı bağımlısıyım ama elifim için canımı bile veririm.
merhabalar arkadaşlar.öncelikle
esencim kızın hayırlı olsun.cinsiyet öğrenmeyen çok az kişi kaldık hadi hayırlısı.
sigara içenler lütfen içmemeye çalışın.miniklerinizi düşünün.
mide yanması ben de en baştan beri vardı. bi ara kayboldu ama artık akşamları aynen dediğiniz gibi yediklerim ağzımda.ilk başlarda rennie verdi doktor ama şimdi tiksiniyorum içemiyorum.çok rahtalatıyor ama.çare olarak arkdaşlar ayva ve muz gerçekten çok iyi geliyor tavsiye ederim.
kasık ağrısı konusunda yazan arkadaşlara çok teşekkürler .dün çok kötüydüm.şimdi bişey yok gibi çok şükür.
artık nisan ayı gelsin di mi?ben bebişimi çok ama çooooooook özledim.
canım evet yasal olarak doğumdan önce 2 ay yani 32 haftana girdiğin hafta raporunu alıyorsun hastenin baş hekimince onaylanmış işgöremezlik raporu bunu çalıştığın şireketin muhasebecisine ver raporun fotokopisini sen bişey yapmıyorsun sönra canım rapor tarihin bitince sendeki doğum raporun ve işgörmezlik raporun ile bağlı olduğun sigorta müdürlüğüne gidiyorsun paranı alıyorsun
bu arada şnuda diyim diyelim ki rapor tarihin 15 haziranda bitti ssk gittin 15 günün parasını alamazsın çünkü ssk ay sonunda bildiriliyor ya
o yüzden ay sonunu bekleyin ve öyle gidin ikinci kez ssk ya gitmek zorunda kalmazsınız
kızlarrrrrrrrrrrrrr adesede prima 98 adet 3-6kilo bebek bezi 16 ytl düşmüş aklınızda olsun
tuğçecim bu arada çok geçmiş olsun canım.. valla eğer seninle aynı durumda olmasaydım sana seve seve verirdim AB+ kan.. gel gör ki bende de anemi var, eğer bende yiyerek düzeltemezsem durumu bana da takviye yapılacak..bende tatlı bağımlılığı değil ama tuz bağımlılığı var ama dikkat etmeye çalışıyorum, zaten ben ucunu kaçırsam etrafımdakiler elimden alıyo tuzluğu... aynı vicdan azabını dün ben yaşadım, adını söylemeyeyim ama dün mevsimi olamayan bi meyveden alıp yarım kiloyu mideye indirdim.. sonrada sabaha kadar vicdan yaptım ne gerek vardı yemeseydim keşke diye. ama ne yapayım markette görünce dayanamadım işte..
bu arada kızlar gebelik yastıkları var, karnın altına koyuluyo.. ben onlardan kullanıyorum.gece özellikle nefes sorununa çok iyi geliyor. tavsiye ederim. çok pahalı bişi deil, ben 10 ytl ye aldım..almadan önce geceleri boğuluyomuş gibi oluyodum..
demet peki doğumdan dolayı işten ayrılırsak tazminat alıyormuyuz ben almıyoruz diye biliyorum ama bi umut kaydirigubbakcemile3
tugcecim gecen günde söylemiştin bende anneme anlatmıştım kıyamam
gitmiş almışoda yeni dogan prima paketin yanı sarı şeritli
70 tanesini 14,90 almış
demet cim bende bişey sorucam.Şimdi bizim yasal olarak 8 hafta doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra rapor hakkımız var, 32.haftamıda gittik raporumuzu aldık 8 haftalık.doğumdan sonrada 8 haftalık aldık bunların parasını daha sonra toplu olarak alabiliyomuyuz.Birde şimdi biz bu parayı alırsak o raporlu olduğumuz aylar sigortlı gözükmeyecekmiyiz parasını aldığımız için.Birde ikinci 8 haftalık raporu doğum yaptığızda hastanedeyken mi alıcaz.Ayy çok soru sordum ama aklıma takılıyo hep.:ecrin_bebek:
canım bak şimdi senin aldığın rapor tarihin yani izine başladığın zaman varya ondan 4 ay sonra izin bitiyor o zaman bağlı olduğun ssk müdürlüğüne gidiyorsun ve paranı toplu alıyorsun tarih bitiminde canım
tabiki sigortalı oluyorsun ancak izinli oluyorsun yani işveren senin ssknı ödemiyor ama yasal izinli oluyorsun faydalanıyorsun izin bitiminde ssk başlıyor canım
ikinci 8 haftalık için rapor almıyorsun doğum raporun olacak ya canım hastaneden doğum yapınca verecekler bizlere onu sakla birde önce aldığın 32 haftadaki raporun onlarla alacaksın parayı öptüm hihoyyyt
Çok teşekkür ederim demetcim.yani biz sadece 32 .haftada 8 haftalık rapor alıcaz diğerini zaten doğumda verecekler.Ayy şimdiden gerildim valla.
merhabalar arkadaşlar.öncelikle
esencim kızın hayırlı olsun.cinsiyet öğrenmeyen çok az kişi kaldık hadi hayırlısı.
sigara içenler lütfen içmemeye çalışın.miniklerinizi düşünün.
mide yanması ben de en baştan beri vardı. bi ara kayboldu ama artık akşamları aynen dediğiniz gibi yediklerim ağzımda.ilk başlarda rennie verdi doktor ama şimdi tiksiniyorum içemiyorum.çok rahtalatıyor ama.çare olarak arkdaşlar ayva ve muz gerçekten çok iyi geliyor tavsiye ederim.
kasık ağrısı konusunda yazan arkadaşlara çok teşekkürler .dün çok kötüydüm.şimdi bişey yok gibi çok şükür.
artık nisan ayı gelsin di mi?ben bebişimi çok ama çooooooook özledim.
canım evet söylemiştim ama ozaman 19 ytl di şimdi 16ytl ye düşmüş ben heryere ajan koydum nerde ucuzluk var bana tel.açıyorlar eşim alacak bugün bez çok lazım olacak inşallah.98 tane prima 16ytl siz farklı almışsınız ama adese yoktu değilmi orada.
demet1 i bulmuşken soralım :). Peki ben şimdi 32. haftada ayrılmak doğumdan sonra da 6 aylık ücretsiz izne ayrılmak istiyorum. 4 aylık ücretimi alabilir miyim alamaz mıyım?
canım alırsın tabiki ama gösterilen brüt ssk ücretinin 3/2 sini alacaksın sonrada kullanırsın 6 ay ücretsiz izinini canım
Teşekkür ederim canım. yani 4+6=10 ay izinli oluyorum bu durumda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?