2009 Nisan Anneleri buraya

KIZLAR resmen 3 günde göbeğim şişti yaa futbol topu kadar oldu resmen hani gebelik sitelerinde öle yazıyorya (rahminiz bu hafta bir futbol topu büyüklüğünde kaydirigubbakcemile3) aynen öle yani kıyafet problemi yaşıyorum hamileik kıyafetler büyük oluyor kendi kıyafetlerimde dar geliyor sımsıkı oturuyor her gün işe gelirken ne giycem deli dolabın başında kalıyorum. bakalım bügün 1/2 beden büyük etek alıcam kendime onlarla idare edeyim 1 ay daha sonra ondan sonra hamiş kıyafeti giyerim artık. :teytey:
bu arada dün gece yattığımda bebişim sağ tarafıma toplandı elimle net olarak hissedebildim. eşimde elini karnına koydu şok oldu ilk defa oğlumu bu kadar yakından hissediyorum çok sanslısınız valla dedi.gerçekten kızlar çok şanslıyız. ama benim yaramaz artık resmen korkutuyor beni bir anda hızla pat pat diye vuruyor büyüdükçe güçleniyorla son aylar tekmeleri düşünemiyorum. :mymeka:

alıntı yap dediğimizin yanında mo diye bir seçenek var ya canım okurken cevap vermek istediklerin olursa onu seç ve son kezde alıntı yap dersen cevap vermiş olacaksın:))

TEŞEKKÜR EDERİM. DENİYORUM ŞİMDİ.....

MAŞALLAH DİYELİM DİMİ GÜZELİM ....

Canım doğuma hazırlık kursuna nereye gidiyorsun?
Çok iyi birşey bencekaydirigubbakcemile2
Burda gidebileceğimiz yer yok heralde-tatlicadiarzu-

aliye ii olmanıza cok sevindim

su dogum kursunu bi anlatsana nasıl gectiii:::)))

sağol didemcim bi sorun olmadığını öğrendikçe ben de çok rahatlıyorum.

istanbulda memorial hastanesinin doğuma hazırlık kursu var. toplam 5 hafta 2 hafta kaldı bitmesine. ben de dün 2. kez gittim. dünün konusu "doğum" du. ben normal doğum yapmak istiyorum. bununla ilgili fotolar ve videolar izlemiştim ve cesaretliydim.Herkes gibi ben de yaparım diyodum.Ama dün onlar fotoğrafları gösterince açıkçası ilk defa korktum. Bu konuyu açmak istemezdim ama böyle. Allah hepimizi bi avazda kurtarsın inşallah. Biraz epidural sezeryanı övüp ön plana çıkardılar gibi geldi bana. Ayrıntılarıyla epidurali anlattılar. Korkulcak bişey yok gibi ama güvenilir ellerde yapılmazsa bi takım sorunlar çıkabiliyor,şiddetli baş ağrısı gibi. Bunun dışında gebelkteki cilt hastalıklarından bahsettiler. Kızarıklık,çatlak, kaşıntı,sivilce,saç dökülmesi gibi. Sonuç hepsi gebeliğe bağlı ve bişek kullanmaya çok gerek yok. Zorunlular(şampuan sabun gibi) dışında her türlü kozmetik yasak.nemlendirici olarak bepanthen önerdiler.
işte böyle geçen haftayı da anlatırım ama uzun oldu

AAAA KIZLAR GEÇEN GECE NE OLDU BİLİYORMUSUNUZ... (ben söylemeden nerden bileceksiniz )

HANİ BENİM KOCİŞ, GEL ELİNİ GÖBEĞİME KOY DEDİĞİMDE KOYUORDU. SONRADA HİÇ HAREKET YOK DİYE ÇEKİYORDU -BENDE NE KADAR DUYARSIZ FALAN DİYE DERT YANIYORDUM YA....
GEÇEN GECE BEN YATIYORUM. (UYUYORDUM YANİ)
KOCİŞ GELMİŞ ELİNİ BENİM GÖBEĞİME KOYMİŞ BİŞEYLER HİSSETMEYE ÇALIŞIYOR.
TABİİ BEN HEMEN HİSSETTİM. AMA MALESEF OĞLUMUZ OANDA UYUYORDU HERHALDE...
ADAMCAĞIZ GENE BİŞEYCİK HİSSEDEMEDİ. ...

Son düzenleme:

ne güzel edacım maşallah valla bende öyle çok hissetmiyorum ama dünden beri sanki böyle karıncalanma var sanırım bende yavaş yavaş başlıyorum artık hissetmeye

rumelili anlattığım için teşekkürler ben de bunu yapmak istiyodum

demetçim profilinde düzenlemeden yapılıyor sanırım ama ben de tam bilmiyorum inan. geçmişi okuyunca gördüm herkes burdan sormuş bişey olmamış ben de sorayım bari

ben şu anda aktif çalışmıyorum ama sigortam eşimin iş yerinde ödenmeye devam ediyorum. (baştan bu aylarda eşime yardıma gitçektim ama ağrılar başlayınca olmadı)
2 sorum olcak.
1. 16 haftalık doğum iznimi kullandıktan sonra doğum paramı almak için işbaşı yapmış mı olmalıyım yani tekrar primlerimi ödemeye başlamaları mı gerekiyor?çünkü istenenbelgeler arasında işbaşı yapılan güne ait vizite kağıdı var.
2. yine hiç işbaşı yapmadan işten çıkarsam (çıkarılırsam) işsizlik maaşı alabilirmiyim? çünkü orada da şöyle bir madde var." hizmet akdinin feshinden sonra geriye dönük 120 gün süresince primlerin tam ödenmiş olması gerekir" bu tarihlerde ben raporlu olacağımdan primim ödenmeyecek. nasıl olacak. rapordan önceki 120 güne mi bakılır.

aslında büyük ihtimalle ben işsizlik maaşına başvurmadan eşimin yanında çalışmaya başlıycam. ama yine de bu konuyu öğrenmek istiyorum

bide eşimin yanında çalışan herkes asgari ücretten gösteriliyor. benim önceki işyerimde 1100 den ödeniyordu. ben de bu 4 ayı da böyle göstermelerini istedim eşimden. ama çalıştığı müşavir demiş ki. herkesin asgari ücret olup ta 1 kişinin böyle yüksek olursa dikkat çeker yapamayız demiş. bu doğrumu sence? yazık oldu benim 1100 ödemelerine:) ne güzel hem doğum parasını hem işsizlik maaşını yüksek alıcaktım

aliye aslında ben de epidural sezeryan düşünoyorum.yani sezeryan olacak ama epidural olup olmaması noktasında tereddütlerim var.belden iğne olayı beni korkutuyor.

edanur aynen ben de ööle:sm_cool: inşallah yaşamayızççç yaşayanların da azalır... yoksa ben okula mahvolurum

selam arkadaşlar herkesler ii sanırım..
şirvancım yokluunu hissettim hatta sana yazacaktım ama gelince yazayım dedim:) benim sınav cumartesi 11de başlıyomuş bi de ööle uzak ki tuzla da bi okul nasıl gideceksem tek başıma....

özlem şirvan ve aliye idi sanırım şu kalça ve popo bölgesindeki ağrıdan bahsetmişsiniz... aynen bende de var hatta hiç geçmiyo yatakta dönemiyom bile.. bi de sırt üstü yatınca o kısım tutulup kalıyo

i yusel geçiş olsun ama iyileş artıkkkk

aprilcım iyi olmana sevindim..

edanur ve diğer kıyafet alacaklar kotonda pantolon üstü önü pileli güzel üstler var ben morunu aldım tavsiye ederim....

kıslar bu arada benim de son bir haftadır göbekimin maşallahı var:) artık belli oluyo.. ama hala eteklerime girebiliyom.. ama 1 2 haftaya sanırım pantolonlara geçmek zorunda kalırım:) göbeğimin resmini hiç çekmedim ama koyamazdım heralde... bizden başkaları da girerse diye keşke diğer (kullanıcı olmayanlar) görmese ama......

canım benim; sana şimdiden başarılar diliyorum.

kızlar bu arada isterseniz tarihi değiştirebiliriz. ben öylesine bir tarih yazmıştım.
herkesin iş durumunu bilmeden....
sonuçta toplanmamızın nedeni birbirimizi tanımak.
bendeki notlarda gelenler ;
e_toprak
s_ebru
eda_edanur
çiçekçiçek

geda: sınavı var gelemiyor
rumelili : doktorda randevusu var

e_toprak bak 4 kişiye düştük......şehir dışındakilerin nazarı deydiiii.. kaydirigubbakcemile2

birde canım herkesin ssk sı asgariden gösteriliyorsa tabiki doğru dediği dikkate çekebilir ama sonuçta 1 ay önceden başlatıp daha sonraki aylarda primlerini bir kaç ay daha aynı prim üzerinden yatırabilirler
ama tabiki iş yerinin zararını olur bu sonuçta fazladan para ödeyecek
kötü olmuş evet canım eğer ssk gün sayın yeterli ise son 3 yıl içindeki senin en son yatan 120 içindeki ssk brütüne bakılır tabiki eğer bu yüksek olsaydı bu alacağın işsizlik paranı yükselticekti kötü olmulş yani arkadaşım

ebet:benneyaptımki ne yazık ki gelemiyom.. 4de ancak kadıköyde olurum ki o da çok geç olur sonra eve dönüşler sıkıntı olur... başka bi gün olursa inş. o zaman bi sorun olmadıktan sonra gelmeye çalışırım....

Geda canım bu avatarında görünen bebişin 4 boyutlu ultrason resmi di mi?
Çok güzel çıkmış maşallah
(kaç gündür diyeceğim diyemedim :)))

canım benim bebiş 650 gram olmuş. bu arada öyle bi yiyorum ki bende almışımdır kesin kilo ama pazartesileri tartılıorum bakalım artık tartılmaya korkuorum

ya üç gündür hep bu saatlerde uykum geliyo benimmm ve uyuyom sonra akşam 12yi buluyom uyumadan... önceden 9 gibi uyur 6.50de kalkardım şimdi daha geç yatıyom...napssam ki... bu saatte uyumaya engel olsam de erken yatabilsem yoksa sonrak, haftalarda gece uyanmaları başlarsa işim zor.. tavsiyesi olanlar???

aliye aslında ben de epidural sezeryan düşünoyorum.yani sezeryan olacak ama epidural olup olmaması noktasında tereddütlerim var.belden iğne olayı beni korkutuyor.

canım korkulcak bişey değil iğne kısmı. önce orayı normal iğne yapar gibi uyuşturuyolar. sonra daha kalın bi iğne ile saç telinden biraz daha kalın katater denen maddeyi yerleştiriyolar. hiç rahatsız edici değil 2 gün üzerinde duruyomuş. uyuşturan maddeyi de omurilik sıvısına değil onun etrafını saran zara veriyolarmış. eğer bi şekilde bu zar delinipte omurilik sıvısına geçerse ilaç o zaman şiddetli başağrısı olabiliyomuş. bu yapan kişinin tecrübesi ve senin yapıldığı sırada doğru pozisyonu almanla alakalıymış. ama o pozisyonda hafif irkilme hareketleriyle bozulmazmış. eğer istemeyen kişiye biraz zorla ikna ederek epidural yapıyorsak ozaman zorlanıyoruz diyor dr.
ya ben ayık olmaktan korkuyorum o an yani panik olurum çok heyecanlanırım gibi geliyo. genel anestezi şimdiye kadar hiç olmadım ondan da korkuyorum ayılamıycakmışım gibi geliyo. beni normal doğum paklar ama ondan da ilk kez dün korktum işte. Allah vericek kolayını napalım

canım 1 soruna cvp vereyim önce hayır senin tekrar işie başlamana gerek yok senin izin tarihinin bitiş günü varya o zman gidip ssk lı olduğun iş yerinden gider vizite kağıtı alırsın yada eşin alır sonuçta sen o işyerinden çıkmış olsan bile 6 ay boyunca ssk dan faydalanmak için vizite kağıtı alacaksın o yüzden sorun değil yani işe başlaman izin tariin bitince gider paranı bağlı olduğun ssk tan alırsın ama daha öncede dediğim gibi ay sonundan sonra gidip paralarınızı alın yada siz bilirsiniz hihoyyyt
2 sorun canım işsizlik parası şöyle bişey senin ssk primlerinin yeterli ise alırsın son 120 gün değil yani şöyle son üç yıl içersindeki ssk gün sayına bağlı senin kaç günün var bilemiyorum ama hesapla canım ne kadar çok ssk gün sayın varsa o kadar uzun alırsın issizlik paranı 1020 üstü ise ssk günün 10 ay alırsın maaş mesala en fazlasını örnek verdim canım
6 9 10 ay olarak değişiyor[/QUOTE]

öncelikle teşekkür ederim ilgin için. en az süre olan 6 ay için 900 gün şartı var galiba. benim 900 günüm dolmuş olcak. ben de hem bu 900 gün şartına hem de son 120 güne bakıyolar diye biliyodum da ondan sordum. sonuçta bunu da alabilirim yani. peki en son sorduğum 1100 den ödenme meselesine ne diyosun?

Geda canım bu avatarında görünen bebişin 4 boyutlu ultrason resmi di mi?
Çok güzel çıkmış maşallah
(kaç gündür diyeceğim diyemedim :)))

teşekkürler teyzesiiiiia.s. ebet çarşamba ayrıntılıya girmiştim bursasu koymamı istedi ben de koydumkaydirigubbakcemile2 kızımın albümünün ilk fotosu....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…