2009 Nisan Anneleri buraya

ufff ya o kadar şey yazdım hepsi silindi neyse yeniden yazıyım bari.

hepinizi teşekkür ederim öncelikle. hala düşündükçe ağlayasım geliyor ama ağlamayacam onlar için. bende yarın yapacam pastamı böreğimi geçip karşılarına yiycem:dilcikar:

bende doktora gittim geldim. kasılmaları abarttığımı düşündü. bu aylarda kasılma o kadar çok olmazmış. olsa bile doğum gerçekleşmez düşük olurmuş. ki o zamanda kanama olurmuş . ayrıca test sonuçlarımda idrar yolları iltihabı çıkmış. ağılarımın o yüzden olduğunu söyledi bi sürü ilaç yazdı. fitil verdi kullanmaktn nefret ederim ama kullanacam artık. açıklık varmı diye baktı yokmuş şükür. bi serum taktı ağrılar için serumu yedim geldim.

Canım sorma bende aynı şeyi düşünüyorum
Evde olunca ne yapacağım diye..
Karışan çok olacak bundan adım gibi eminim..
Öyle yapma , şöyle yap falan filan..
İnşallah moralimiz iyi olur
Bebişlerle ilgileniriz:ecrin_bebek:

urlaaaa şimdi anladım senin bu aceleci telaşlı hallerin taaa doğumdanmış demek:):):):):):)

yani valla koskoca insanlar bu yaştan sonra bizim böyle tavır koymamızla bişeyleri idrak edip değişirler mi bilmiyorum. pek te sanmıyorum. ama herzaman çok samimi olmamak araya mesafe koymak iyidir. saygını yine göster ama çok ta muhattap olmayabilirsin derim ben.

ebrar tuba ben senin dünkü anlattıklarına çok üzüldüm. kendimi senin yerine koydum bi an gerçekten zor . ama sen kızının sözlerine bakma ne kadar babanneyi istise gibi dursada annesiz yapamaz yaramaz. çocuk işte. eşinde annesinde çekiniyo biraz galiba. keşke biraz daha vurdumduyamaz olabilsek. çok narin ve çok kırılganız.

gedacım seninkilerin yaptığda hoş olmamış ama el işte. insan evlenip el ile karşılaşınca anlıyo dünyanın kaç bucak olduğunu , bence birden değilde yavaş yavaş soğut arayı. pat diye yaparsan pimpiriklenirler.

urla senin de gecenin iyi geçmesine sevindim. biz olamadık barim sen mutlu olnaniknanik

şemşamer geçmiş olsun... en azından kasılmalar konusunda rahatlamışındır. bana dr fitil verdi..mantar için idrar tetkikinde lökosit denilen bişiy çıkınca bu defa idrar kültürü istedi inş. bişiy çıkmaz... tekrardan geömiş olsun... ebet sen de yarın ööle yaparsın.... ama dikkat et çok şekerli şeyler yeme:):):)

canım ben en son bayramın1.günü kayınvalidemi kayınpederimi gördüm

yani 15 gün oluyor sadece bir kere aradım nasılsınız diyeee o kadar

bu gunde aradım anne nasılsın ben gelicem akşam üzeri dedim
evleri biraz şehir merkezine 2 km uzaklıkta

bir sey eksikmi dedim ayır sagol kızım hersey var dedi ekmek alayım dedım var ama sen bılırsın dedi
kapattık

dün akşam eşime söyledim annenegidelim diye tamam dedi
eşim hiç bir zaman sorun yapmaz

hafta yeri gelıyor 2 akşam kendi annemlerde yiyoruz hiç sesini cıkarmıyor hep bana hep bana dememek lazım

saat 5 gibi onlarda olurum eşimde 6 gibi gelir yemek yer cay içer kacarız

aliyecim doktorlar bazen hatırlatılmasını bekliyolar sanırım. bizim doktor geçen seferki söylemediği şeyi şimdi söylüyo sonra aaa söylemedimmi ben diyo. :uhm: bence sen hatırlat ona.

benim kaynana kayın baba, görümce felan yok. daha doğrusu bi kaynanm var oda hasta. ilk doğumda annemle ablam gelmşti taaa manisaya. bi hafta anca kaldılar . çocukta onalar geldikten 4 gün sonra oldu. hiç bişey anlamadım hep eşimle ikimiz baktık. bunda mesafeyi yakınlaştırdık annem yaşlı gelsede bişey yapamaz. ablam gelir gene heralde. onunda bebği olmuyor. kaç yıllık evli. için için içerler üzülür diye kıyamıyorum. gene fazla kalmazlar. eşimle ben bakarız gene. eşimde daha çok annesiyle ilgileniyo bu sefer hepten bana kalır sanırım. rabbim inşallah bir an önce ayağa kalkmayı nasip eder.

şemşamer geçmiş olsun canım. bende korkuyorum idrar yollarımda bişey olmasından. arkadaşımın öyle oldu ya sizden de duyuyorum. gerçi geçenlerde bi kere baktırdım bişey yoktu. çünkü genç kızken çok olurda yanma sızlama. neyse bekliyim de bi dahaki kontrolde kesin baktırıcam.

kızlar valla hepinmiz aşağı yukarı aynı durumdayız. kuzenim bi de kuzenimin eşi geçen sene doğum yaptılar ikisinin de lohusalığı zor geçmiş. kuzenim diyoki 10 tane doğurıyım am lohusa olmıyım nolur diyo.
bi de ben kendimi de biliyorum. yalnızlığı severim ben. eltim de diyoki ilki zor geçmişti ama ikinci de dedimki 40 gün sabret herşey olucak katlanıcaksın ama sonunda biticek herkes gidicek yalnız kalıcaksın böyle telkin ettim hep kendimi diyo. ben de bi şekilde geçicek diye düşünüyorum ama kesin terör estirip birilerini de kırabilirim. baştan uyarsammı acaba benden uzak durun diye:)

sagol kuzum evet ebrartubanın yaşadıgı cok zor ama akızın sonra nalaayacak ana kıymetini

haklısın saygını göster ama cok içli dışlı olma

urlaaaa şimdi anladım senin bu aceleci telaşlı hallerin taaa doğumdanmış demek:):):):):):)
evet tatlım

ay kızlar herkeste bi srun cıkıyor şeker yüksekligi idrar iltihabı v.s allahım korusun ya bende telaş yaptım bak şimdi pazartesi bizi neler karsılayacak bakalım

fitil rahimdenmi atılcak offff acıklıga alltan muayenedemi baktı

Amin şemşamercim Allah hepimize kolaylık versin. Ben oyüzden normal doğum istiyorum. Çabuk toparlanabileyim diye. İnşallah yapabilirim. Sezeryandan daha çok korkuyorum ben ya.
Biz 2 kardeşiz Ben 4900, kardeşim 4700 dğmuş.İkimiz de normal doğum.Annem kardeşimde hastaneden kaçıp evde doğurmuş zaten:) Bana da derdiki önceden o ağrıyı acıyı çekmeni istemem sezeryan ol. Dşünün yani ne çekmiş anneciğim. Ama ben ısrarla normal istiyorum. BAkalım hayırlısı.

kızlar merhabalrar.ben de az önce geldim doktordan.idrar yollarında iltihab çıktı malesef.ağrılar o yüzdenmiş.cumartesi kendi doktoruma sonuçları götürcem.o zaman ilaç yazılacak.bu arada rahim boyuna bakıldı 4 cm çıktı.çok şükür normalmiş.tetanoz aşımı da vurundum.

günün en güzel haberi benim bir KIZIM olacak inşallah.

bu arada hasta olan arkadşalarıoma şifa diliyorum.zeyned inşallah hiçbişey yoktur.doktorun sadece olasıklardan bahsetmiş var dememiş.ben ikili üçlü test yaptırmadım bile.çünkü yan komşumun o testler yüzünden yaşadıklarını biliyorum.9 ay boyunca hep risk var çıktı ama şimdi arslanalr gibi 9 aylık sağlıklı bi oğlu var.

şemşamer aynı şeyleri yaşıyoruz.benim bu ikinci idrar yolu enfeksiyonum .niye oluyor anlamıyorum.çok dikkat ediyorum oysaki.sana da geçmiş olsun.kızlar aklımda kalanlar bunlar.cinsiyet öğrenmenin heyecanından aklım uçtu gitti.

selam kızlar ne var ne yok bu gün suluhana gittim ankaradakiler bilir ulusta bebek şekeri malzemeleri aldım ay şahane şeyler var fiyat olarakta daha uyguna geliyo yapmak isteyenler ve benim gibi zamanı olanlara duyrulur

benim ilkide çok zor geçmişti. ateşler içinde yandım. ateşim 40 lardaydı. sağolsun (kızıyom-mızıyom ama genede kıyamıyom) eşimbaktı hep. bi dedğimi iki etmedi. zavallım şimdi o benden telaşlı bunadamı ben bakacam diyo. ama bu gebelğimide herşey tersine döndü, kortuğum sıkıntıları yaşamadım umarım lohusalıkta da aynısı olur.
bence kimslerei kırmazssın , bebk olunca sen hasta halinle onlan nasıl ilgilenecen, birilerinin ilgilenmesi hoşuna bile gider.ma iyileşip ayağa kalkınca kalabalık olmasa daha iyi olur tabi.

selinay sende bahsettiğin adar kilo almamışsın gııı. çok tatlı bi hamiş olmuşsun valla.a.s.

bende yanlızlıgı sevıyorum canım bende birilerini kırmaktan korkuyorum

evet canım fitil ordan oluyo . ayrıca alttan baktı. bende çok kastım kendmi oda farkındaydı rahat ol felan diye telkin etti. ama en azından içim rahatladı. zaten oda sırf beni rahatlatmak için baktı.

bak yine iltihap allhım sen koru

kızın hayırlı olsun canım:CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv:

meguuuullllll hoşgeldin aramıza kısss anasıııııı:):):):) hayırlı olsun canımmmmm.... ismi de hazırdı sanırım gülfem..... hadi hayırlısı bakalım....

evet canım fitil ordan oluyo . ayrıca alttan baktı. bende çok kastım kendmi oda farkındaydı rahat ol felan diye telkin etti. ama en azından içim rahatladı. zaten oda sırf beni rahatlatmak için baktı.

ya bazı doktorlar altan muayeni tavsiye etmıyorlar

allahım yardımcımız olsun

ya bende akıntı var cokdgıl ama yıne var bıraz

gözün aydın megulcüm allah analı babalı büyütsün inş.

ben bu idrar yolları iltihabını anlamıyom valla. bi kere çıktı sonra çıkmadı doktor atlatmışsın dedi. şimdi gene çıktı. artık mecburen verdiği ilaçları düzenli bir biçimde içecem. doğumdan sonrada şu karnıbahar suyunu deneyecem. bakalım onun faydası olacakmı.

aliyecim, sezeryanın doğum anı güzel acısız ama sonrası fena, normal doğumda en fazla 40 gün sonra iyileşiyosun herşeyin normali güzel. (ama iyi diktirmen şarta.s)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…