günaydın tüm nisan anneleri ve nisan kuzuları..aslında şuanda gecenin yarısı ama siz bu msjı gördüğünüzde büyük ihtimalle sabah olacak...gecenin bu saati oldu ben hala uyuyamadım uyumak şurda dursun son bi haftadır oturmakta da çok zorlanıyorum sanki bebeğin kafası sağ göğsümün altında ve sürekli batıyo gibi hissediyorum...çok rahatsız etmeye başladı bu durum sürekli yatasım gelio.. bi yelek başlamıştım oğluma onu zar zor yapmaya çalışıyorum..böyle bi durum yaşayan varmı...herkese hayırlı günler çalışanlara da allah kolaylık versin diyorum...
slm canım bende uyuyamadım baksana saate kac oldu zor nefes alıyorum aynen senin yasadıklarını yasıyorum bende bende uzanmadan rahat edemiyorum aynen sanki sag göğsümün altında ve sürekli batıyormuş gibi oluyo merak etme yanlız deilsin yani rabbimin yardımıyla inşallh sag saglim alıcak kucagımıza bebişleri ozaman unuturuz tüm bu yasadıklarımızı eminin saglıklı olsunlarda baska hiçbirsey istemem ....
bide arkadaslar ben bebegimin hareketlerini iki gün hiç durmaksızın hissediyorum yani sanki hiç uyumuyor ve sonra iki gün yavas hareket ediyor yani ikigün fazla hareketli iki gun az hareketli böyle hisseden varmı ya cok merak ediyorum neyse herkese şimdiden iyi sabahlar siz yazışırken ben buyuk bir ihtimalle uyuyor olucam Allah calışan annelerimize sabir versin ne diyim inşallah bugününüzün nasıl gectiğini anlamz ve cok yorulmazsınız kolay gelsin iyi calışmalar....:CüvCüv:
sagol tatlım...............1) Doğum çantasında bulunması gerekenler: Doğum için seçeceğiniz hastaneye göre farklılıklar olsa da bugün özel hastanelerin hemen tamamında bebek ihtiyaçlarının tümü hastane tarafından karşılanır.
Yine de bebeğiniz için de gerekli bazı malzemelerin de çantanızda bulunmasında fayda vardır.
Hastaneye giderken yanınızda bulunması uygun olacak malzemeler
• Üç dört takım gecelik veya pijama:Emzirme dönemi için önden düğmeli veya loğusalar için özel üretilmiş ürünleri tercih edin
• Sabahlık
• Bol iç çamaşırı: Loğusalar için üretilmiş özel ürünler bulabilirsiniz. Normal bedebinizden biraz daha büyük bedenleri tercih edin.Özel emzirme sütyenlerinden mutlaka yanınızda bulundurun.Kısa ve pamuklu çoraplar da yanınızda bulunsun.
• Göğüs bakım ürünleri ve meme başı için pedler.
• Kendiniz için özel bakım malzemeleri ( Diş fırçası,saç fırçası ufak ayna ,makyaj malzemeleri,deodorant, parfüm,hazır ıslak mendil ve kağıt ahavlular)
• Havlu ,terlik : Yine bazı hastaneler tarafından temin edilebilse de doğum sonu duş alabilmeniz için yanınızda bulunmasında fayda vardır.
• Varsa kamera ,fotoğraf makinesi ,ses kayıt cihazı ,hatıra defteri ve benzerleri
• Bebeğiniz için bir ya da iki takım kıyafet ve battaniye,çocuk bezi
• Hastaneden ayrılırken bebeğinizi taşımak için aldığınız herhangi bir ürün
• Hastaneden ayrılırken giyeceğiniz bir kıyafet .Gebelik sırasında giygiklerinizden birini ya da bol bir kıyafeti tercih edin.Gebelik öncesi kıyafetlerinize hemen sığmanız kolay olmayabilir.
Bebeğinize gerekli olan malzemeleri daha önceden doğum yapacağınız hastanenin bebek hemşirelerinden edineceğiniz bilgiye göre hazırlamanızda fayda vardır.Bu şekilde farklı hastanelerde karşılaşabileceğiniz farklı uygulamalardan etkilenmemiş olursunuz.
Yaw çok acelecisiniz daha hiçbirimiz 7 aylık bile olmadıkkafamçokkarıştı Okudukça heyecan yaptım sanki haftaya doğuma gidiyomuş gibi hissettim. Daha bebeğe doğru düzgün bişey almadım bile diye üzüldüğümde kızıyo bizimkiler, bide hastane çantası yapmaya kalkarsam beni topa tutarlardelikafadulden
Bu arada bebek bezi konusunda ben kararımı ultraprimadan yana yaptım. Görümcem ultraprima kullanıyo çok memnun. Hatta bezlerini biz alıyoruz, şahsen yakından haşırneşir olduğum için kızının altını açma konusuyla, bez konusunda da tecrübe edinmiş oldum:dance: Gayet başarılı ve kullanışlı, her boyunuda bulmak mümkün. Kuzenimde ultra primada kimya mühendisi ve üstelik bebek bezi kısmında:))) Ondanda ayrıntılı olarak nasıl yapıldığınıda öğrendim. O nedenle güvenle kullanırım.
kızlar bu arada dün ayrıntılıda bebeğim 1 hafta ilerden gidiyormuş gelişim olarak maşallah...
670 gram olmuş geçen hafta 527 idi
baya almış dedim 1 haftada ama dr.bu rakamlara güvenmeyin dedi
Kızlar size kötü bi haber... Eczanelerin SSK ile anlaşması Şubat ayında bitiyormuş. Ve biz sadece bu ay ilaçlarımızı alabilicez bundan sonrası karışık. Acrıca gittiğimiz özel hastanelerde de muayene ve doğum ücretlerinde değişiklik olucakmış. SSK paralarını ödemediği için kurumlarda anlaşmalarını iptal ediyolarmış.
Bugün sağlık Ocağındaki dr. söyledi bu bilgileri!!
merhaba kızlar ben geldim 15 dakikalık ayrıntılı ultrasondan CADIARZU
bana biraz kısa geldi bu ultrason süresi ....
bebeişide pek göremedim ekranda doktor erkekti ,
bebişim başını benim sol leğen kemiğimin arasına koymuş görmekte biraz zorlandık zar zor gördü dr. baya bir bastırdı valla adama bağrıcaktım bastırma diye Çok üzgünüm çoook
yani beklediğim gibi olmadı bu ultrason işi neyse
Allaha şükr hiç bir problem görülmedi herşey normal çıktı
yaa kızlar ben ciğer yedim ya çok pişmanım bu 2veya 3.kez oluyor ama canım çok çekmişti yaaa :1no2:
çok pişmanım sizce bişey olurmu
ne olacakki tatlım ya bende hamileleigim boyunca 3-4 kere ciger yedimmmm
selam tatlı anneler......sorunlar yavaş yavaş başlıyor evet...bende batma hissinden ziyade gece uykularının bölük pörçük oluşu var...ben hareketleri hissetmek ne demek sanki içimde birisi ordan oraya koşturuyor gibi...tümsekler inip kalkıyor...birde ani dönüşlerimde yatakta karın ağrısına uyanıyorum....neyse az kaldı kızlar....yarasa gibi ayakta uyumaya:))
oy maşallahta ne inat bubebiş ya cinsiyet hala yokk...kız senin bebiş kızzzzzKızlar dünkü kontrol iyi geçti. Bebişim gayet iyi fakat dün çok inatçıydı kafasını yere koymuş, yüzünün bize dönük kısmınıda eliyle kapatmış inatla bi 15 dakika geçirdik.Elini sallıyo ayalarıyla tekme atıyo, poposunu sallıyo fakat yüzünü açmadı
Hastanedeki ultrason cihazı değişmiş dr.da henüz her fonksiyonunu öğrenememiş o nedenle, çok başarılı resimlerini çekemedi en önemlisi kilosunu çok merak ediyodum öğrenemedim. Sadece 750gr.ı fazlasıyla geçmiştir dedi tahminen o kadar
Bu arada tahmini doğum kilosuna da 3.200 dedi. Ben daha büyük doğar gibi hissediyodum ama kısmet bakalım nasıl doğacakdelikafadulden
Bende şeker yok ama şeker testi ızdırap gibiydi 3 saat sürdü. Aç karnına onca saat beklemek çok sıkıcı ve en kötüsü 4 kez kan verdim kollarım mosmorsenağlama Aşı yerim şişdi ve hala acıyo
En güzel 2 haberi sona sakladımkaydirigubbakcemile3 Birincisi sadece 1kilo 700gr. almışım ve hemen dün akşam börek çöreğe gömüldüm. Günlerdir frenli yiyodumcokacimcoook
Diğer güzel haberde kan değerlerimle ilgili ÇOK ŞÜKÜR ALLAHIMA ki düşmemiş kızlar aynı duruyo hala. En son aldığım kan takviyesinden sonra herhangi bi değişiklik olmamış. Dr. şimdilik gerek yok, 4 hafta sonra kontrolde yine bakarız düşme tekrar olursa kan alırsın dedi. Çok sevindim. Bebek açısından önemli malum kan yoluyla besleniyo.
Bizden bu kadar 25 haftayıda devirdik hayırlısıyla, Allah tamamına erdirsin hepimizi işallah:Saruboceq:
NOT: hala cinsiyetimizi öğrenmedik, direnişim başarıyla sürüyo:teytey:
ben gelmeden olmaz 1000 sayfa sizler yapamazsınız ben yokken delikafaduldendelikafadulden bugün 1000 olucak bu sayfalar haydin bakalım...........kızlaarr hani 1000 yapıoduk bu sayfayı nerdesiniz yahuuuuuuuuuuuuuuu
Günaydın nisanın güzel annleri
Herkese güzel bir hafta diliyorum..
Bu arada bende geceleri çok uyanıyorum..
Bebiş çok hareket ediyo..
Hayırlısıyla alalım bebişlerimizi kucağımıza
Birde didem bayadır yok
Nerelerde acaba?
günaydın kızlar
benimde gece uykusuzluklarım başladı bebek rahatsız etmiyor ama ben nefes alıp vermekte zorlanıyorum bu yüzden uyumakta zorlaıyorum
bu arada hastane çantası bile hazırlanmaya başlanmış ben çok ağırdanmı alıyorum acaba ben daha bebeğe doğru dürüst bişey bile alamadım
ben izine çıktığımda herşeyini almayı düşünüyorum ama çokmu geç kalır acaba martta
Kızlar herkese merhaba ;
iyi haftalar geçirmenizi diliyorum....
Ben bu hafta sonu yeme işini abarttım biraz.
Bizde dün bebişin ilk cicilerini aldık babasıyla
Fenerbahçeli hastane çıkışı aldık:))
Yanına bir tane daha mı almak gerekir acaba?
izne çıkınca alamayız gibi kızlar...şahsen ben 37.haftaya kadar çalışmayı düşündüğüm için son haftalarıda alışverişte geçiremem gibi geliyor...urla doğru söylüyor çevremde 36 haftada doğruran var böylece süreler dahada kısalacak....ben kendimce bu ay sonu hazırlıklarımı hızlandırmayı düşünüyorum çünkü 32 haftamda olucam allahın izniyle...sonrada yıka ütüle derken zaman geçecektir...üstelik evlerde alışsın bebek fikrine:)) beşiklerle vakit geçirsinler öyle değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?