2009 Nisan Anneleri buraya

yatak odan geniş benimki dar oraya o ufak beşiklerden sıgdırdık büyük eşik alınca nereye koyucaz bilmem
eda-edanur ne güzel yapmışsın kendi kendine bütün ilaçlardan kurtulmuşsun. ya bende kullanmak istemiyorum demir hapı falan bana kilo yapıyo gibi geliyo(tabi benim yediğim pasta börekler sayılmaz.).

valla bende cok yıyorum nereye varacagız böyle bilmiyorum

:teytey:kızlar hadisenin klibini izlerken aklıma çok komik birşey geldi akşam kocişime aynı hadiseninki gibi bir kıyafetle karşılıycam ayyy ne komik olur önden göbek bide oynarım kocama sürpriz:sm_cool::sm_cool:

kızlar bu yaz kıbrıstaydım ordaki hamişlerin göbek hep açık valla hiç kapatmıyolar kısa askılı bi tişört o kadar..............

rosebery onun için komik olmaz canım olsa olsa şirin olur heheh..............

ben göbüş açıkken kendimi daha güzek hissediyorum

ANNE KARNINDA BEBEK HAREKETLERİ

Anne karnında en hareketli dönemleri 24. haftadan sonra başlar. Bu haftadan sonra onun hareketini sürekli hissetmek isteyen anne adayları, bebeğin sağlıklı ve yaşıyor olduğu düşüncesiyle olaya ayrı bir boyut kazandırır. Hareket etmemesi durumunda heyecan ve telaş yaşanabilir. Bebeğin hareketleri 26. haftaya kadar hissedilmediği taktirde doktora mutlaka bildirilmelidir.

Bebeğin hareketlerinde anne adayını düşündüren başka bir konuda, bu hareketlerin sıklığıdır. Kimileri bu hareketleri çok sık olarak tanımlarken, kimileri de hareketlerin azlığından şikayetçidir. Bebek hareketleri gün boyunca değişkendir ve devamlı hareket etmesi beklenmemelidir. Bebeğin de uyku aralıkları olduğu unutulmamalıdır. Ancak, hamileliğin 28. haftasından sonra bebeğin hareket sayısı, bebeğin durumu hakkında gerçek bilgiyi verebilir. Bebek bir günde 100-150 kez hareket eder. Ancak bu hareketlerin tamamı annenin hissedebileceği büyüklükte değildir. Günde 15-20 defa net hareketi hissetmek, bebeğin sağlıklı olduğunu büyük oranda göstermektedir.

Bebeğin çok hareket etmesi, ilerde hiperaktif bir çocuğa sahip olunacağı anlamına gelmeyeceği gibi, az hareket eden bebeğin de problemli bir bebek olacağı anlamına gelmez. Ayrıca bu hareketlerin cinsiyetle herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır.

Sürekli hareket halinde iseniz ve yorgunsanız, hatta karnınız açsa, bebeğin hareketlerini hissetmeyebilirsiniz. Bebek karın içinde sallandığından uyku süresini uzun tutmuş olabilir. Üstelik bebeğin karındaki duruşu da hareketleri hissetmenizi engelleyebilir. Bebek hareketleri genelde en çok sabahları, gece yatınca ve yemeklerden hemen sonra hissedilir. Ayrıca unutulmamalıdır ki, doğum yaklaştıkça ve bebek büyüdükçe, yeri daraldığından hareketleri yavaşlar.

Bebeğin duyuları anne karnındayken gelişmeye başlar. Dolayısıyla da bebeğin verdiği tepkiler, işitme, dokunma, tat alma, görme duyuları geliştikçe ortaya çıkar. Bebeklerin anne karnında gelişen duyularından ilki tat almadır ve 12. haftadan itibaren gelişmeye başlar. Koku alma duyusu ise tat alma duyusu ile birlikte gelişir. Bebek duyduğu seslere de zamanla tepki verir. Sizin konuşmalarınız ve sesinizin yüksekliği onun farklı tepkiler vermesini sağlayacaktır. Yumuşak tonla konuşmanız onu sakinleştirecek, sinirli sesiniz yükseldiğinde onun tekmelerine neden olacaktır. 34. haftada işitme duyularını tamamlar. Dokunma duyusu ise son halini 20. haftada tamamlar. Dolayısı ile erken dönemlerde dokunmaya duyarlıdır. Annenin dokunuşlarını hisseder. Görme duyusu ise, en son gelişimini tamamlar. 25. haftada gelişmeye başlar. Işıklı ortamlarda tepki verebilir.

Bebek hareketlerinin bir başka amacı da, doğuma uygun pozisyonu almaktır. Bebeklerin çoğu anne karnında 32-36 haftaları arasında başaşağı konumuna döner. Bebek doğum kanalına yerleştiğinde rahmin diyafram üzerindeki etkisi kalkar ve anne daha derin nefes alabilir.

alıntıdır....

eheheeheeh alemsin bende yapim bari kahkaha atalım hep birlikteee:teytey::teytey:

ben açken benım ogluşumun hareketleri daha belşrgin oluyor

annesi onu hep seviyor 25.haftadan sonra çok şeyi oluşmuş oluyor rabbbim onları korusun...

Kilonuz hızla artar, çünkü bebeğin en fazla büyüme periyodu başlıyor.

- Bedeninizdeki değişimler hızlanmıştır, rahim göğüs kafesine yaklaşmıştır, bu nedenle zaman zaman nefes darlığınız olabilir.

- Bebek hareketleri belirginleşmiştir,dışarıdan görülebilir.

- Bacak krampları, sırt ağrısı, varis, basur gibi rahatsızlıklar olabilir. Dik durmanız, bacaklarınızı dinlendirmeniz ve yüzme yararlıdır.

- Mide yanması, hazımsızlık, şişkinlik olabilir.

- Kabızlık devam edebilir.

- Ayaklarda, ayak bileklerinde, topuklarda bazen el ve yüzde şişme olabilir.

- Zaman zaman başağrıları, başdönmesi, halsizlik olabilir.

- Beyaz vajinal akıntı giderek koyulaşır.

- İdrara gitme hissi yaşayabilirsiniz

- Büyümüş göğüsleriniz çatlayabilir, colostrum denen sıvı akmaya devam edebilir, sutyen içine küçük yastıkçıklar koyabilirsiniz.

- Bebeğinizin karnınızda yavaş yavaş aşağıya doğru inmeye başladığını hissedebilirsiniz, bu duruma angajman denir.

- Daha hassas olabilirsiniz, duygusal durumunuz değişiklik gösterebilir. Doğum, annelik hakkında tasalanabilirsiniz, bu durum sık görülür ve hamileliğin bitmesini istemeniz normaldir. Mizaç değişiklikleri, neşelenme, kederlenme görülebilir. Yakın arkadaşlarınız ve baba adayı ile rüyalarınızı, endişelerinizi paylaşabilirsiniz, size çok yardımcı olacak, daha çok yakınlaşmanızı sağlayacaktır.

- Uyku düzensizliğiniz olabilir.

Bebeğinizdeki değişiklikler

- Bebeğinizin hareketlerini daha sık ve şiddetli hissedeceksiniz, eşiniz elini karnınıza koyunca hissedebilir.

- Cildi kırmızı ve kırışıktır.

- Beyin ve sinir sistemi hızla gelişir, kalp atışı karnınıza kulak dayayınca duyulabilir.

- Uyuma ve uyanma zamanları farkedilir.

- Bebeğiniz başparmağını emebilir.

- Erkeklerin testisleri skrotuma doğru aşağıya hareket eder. Bazen doğum sonrasında da testisleri inmemiş olabilir, üzülmeyin genellikle 1. yaştan önce testisler skrotuma iner.

- Kan üretimini dalağın yerine kemik iliği yapmaya başlar.

- Akciğer gaz değişimini sağlayacak yeterliliktedir.

- Bebek doğarsa prematür olarak yoğun bakımda yaşayabilir.

- Bebeğinizin boyu yaklaşık 35 cm civarında, ağırlığı yaklaşık 1300-1500 g civarındadır

selam kızlar ....
ben gebeliğimin basından beri bebeğime ...hani kasımda ask baskadır flimivardı onun flim müziği olan only time Enya söylüyor bileniniz vardır heralde sürekli bu sarkıyı dinletiyorum inanılmaz sakinleştirici ve rahatlkatıcı bir sarkı ve bebegim bu sarkıyı dıyar duymaz veya hisseder hissetmez hareket ediyor duydugunu anlıyorum yani sizede tavsiye ederim dogduktan sonrada agladıgı ve huysuzlandıgı zaman şimdi ne dinletirseniz dogduktan sonrada dinlettiğiniz zaman sakinlaşiyor yapan var yani ....denenmiş ve onaylanmıştır aranızda boyle varmı bebegine müzik dinleten.....

kızlar göğüs poması konusu açılmış birkaç sayfa önce benim 2 ay önce doğum yapmış bir arkadaşım avent in elektrikli pompasından almış çok memnun hiç canı acımıyormuş. ben gördüm hatta kendini sağmış biz onlara gittiğimizde kocası biberonla besliodu bebişi o da içeride çay koyuyodu Kendi çantasıyla gelio bu pompa seti içinde pille kullanmak için aparatı da var. sertlik derecesini siz ayarlıyorsunuz hatta onun başta sütü gelmemişti pompayla çekmeye başlayınca gelmeye başladı çünkü bebiş çok güçsüz o ilk sütü zor çekiomuş. zaten benim gibi sezeryanla doğum yapacaklarada çok lazım bişey vücut doğurduğunu daha geç algıladığı için devamlı göğüslerin uyarılması gerekiyomuş süt üretimi için. yani pompalar çok faydalı esasında.

arkdaşlar hala mı 1000 olamadık.ben de yazayım bişeyler barim.oda soğuk sık gelemiyorum bilgisayarın başına.gelince yazıyorum bişeycikler.

bu arada benim belim özellikle akşamları çok ağrıyor.aynı şeyi yaşayan var mı?

valla womanly ben kendim söylüyorum hemen hareketleniyor canım daha ona özel müzik dinletmedim bu bebişte biraz tembelim sanırım......................

megulcüm benim ilk bebişte olmuştu canım ellerini duvara koy öne arkaya gidip gel rahatlarsın doktorum önermişti çok faydasını gördüm

Arkadaşlar MERHABA!!! ben siteyi önceden biliyordum ama yeni üye oldum. Paylaştıklarınız çok güzel. Bebeğim 24 Haftasını bitirdi. Tahmini Nisan 20 gibi doğacak ama 2 hafta önce de sonra da olabilir deniliyor ya bakalım hayırlısı. Tüm Nisan annelerine sevgiler.....

haklısın sezeryanlı dogumlarda süt geç geliyormuş

yazmışsın ( güçsüz o ilk sütü zor çekiyormuş) yerim ben onun o dudaklarını annesini emecek ay allahım yaaaaaaaaaa

evet canım benim ağrılarımda akşam sıklaşıyor,fazla soğuk odada durma üşütürsün artık çok az kaldı 1000olur bugün

valla womanly ben kendim söylüyorum hemen hareketleniyor canım daha ona özel müzik dinletmedim bu bebişte biraz tembelim sanırım......................

yok kız bence senin sesini duyması daha iyi daha fazla huzur duyduguna eminim ben hem soyluyom hem calıyom yerimseniben e net basına oturunca dinletiyorum yani ....

hoşgeldin..........

paylaşımlarımız evet güzel bilgili anneler olacagız....

allahım hepimizin bebeişlerini saglıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin...

çiçek benim ilk sezeryanda çok zor geldi sütüm aslında eve gelipte duş yapana kadar yok denecek kadar azdı. bu sefer pompamıda alıp gidicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…