2009 Nisan Anneleri buraya

ay hepiniz anlatmışsınız ben de anlatmazsam gebelik hikayemi çatlarım.

geçen ocakta doğum kontrol hapını bıraktım ertesi ay hamile kaldım çok mutluyduk herkes havalara uçuodu ama ne yazıkki o bebişimi düşürdüm 2 aylıkken.
Neyse 1 temmuzdu beraber büyüdüğüm en yakın dostumu, tek dostumu trafik kazasında kaybettim. yıkıldım 25 yaşında hayat dolu bi kızdı. Ve o ay kendime gelemedim bi türlü eşim beni kafamı toparlamam için tatile çıkardı ve orda hamile kalmışım. hamile kaldığımı bana rüyamda canım arkadaşım söyledi test yaptık ve pozitifti. işte bu benim mucizem. böyle şeyler olabiliyor. o gitti ama teselli olarak Allahım bana bir evlat verdi. haberini de canım dostum verdi. Mucizeler olmaz demeyin mucizelerle yaşıyoruz aslında.

Kızlar dün seminere gittim. Bir sürü muhteşem bilgi öğrenmiş oldum. Hepsini not almaya çalıştım. Toparladıkça yazıcam size.
Öncelikle uykusuzluk için uyumadan 1 saat önce muz yemeliymişiz. Ve hergün aynı saatte karanlıkta uyumalıymışız. Ayrıca 1 bardak ılık sütte yatmadan önce faydalıymış uyku konusunda. Ya da muzla sütü karıştırıp için dediler.
Muz bana kabızlık yapıyo, sütte içemiyorum bulantım oluyo o nedenle bana uymadı bu öneri:)
Anemimle ilgili konuştuk seminerdeki dr.la. Böğürtlen yaprağı çayını önerdi.Ve karadut pekmezi. Ayrıca bebekler 7-8 aylık olduklarında ek beslenmeye başlayınca hergün 1 çay kaşığı dut pekmezi onlar için ciddi bi demir takviyesi oluruş.
Bebekler gelişsin diye ne yemeliyiz? Özel bi yiyecek yokmuş. Herşey öncelikle genetikmiş. Öncelikle bizler doğru beslenmeliymişiz, ilaçlarımızı kullanmalıymışız. Zaten bebek alıcağını alırmış bizden. Ve stres tabiki bebek için kesinlikle üzerimizde taşımamamız gereken bi duyguymuş. Doğumdan sonrada süt verebilmek için stresi çıkarmalıymışız...
Devamı az sonra....

bursasu kayınvaliden baya bi alışveriş yapacak herhalde o yüzden hava iyice ısınsın diye bekliyooo.

ne bileyim çeyizinimi düzcek oğluşumun ne kaydirigubbakcemile3

neyse kızlar yolum uzun kendinize iyi bakın bebişlerede
ben bugünlük yokum malesef
öpüyorum by by:a015:

Ben dün anlatmıştım ama detaylarını da anlatayım dedim :)
Bizim ailelere açıklamamız çok güzel olmuştu.. Ben ilk testi yaptığımda eşime hemen söyleyemedim.. Ertesi akşam yatarken söyledim o kadar şaşırdı ki uyuyamadı bile eşim..kaydirigubbakcemile3 Hemen yarın kan testi yaptırmaya gideceğiz dedi. Tamam ama acele etme ben korkuyorum hadi yoksa falan filan... Ertesi gün pazartesi işe gittik. O kadar yer araştırmış iş çıkışına bir polikinlik bulup testi yaptıralım diye. Akşam yaptırdık işte.. Sıra evdekilere haber vermeye geldi.. Annemleri ayarladı.. Bizim koca annemlere "Annemler akşam sizi çaya bekliyo" demiş. E tabi kendi annesini arayıp Kayınvalidemler çaya geliyo diyo.. o arada benim görümcem ameliyat olmuştu.. Gelen giden çok oluyodu.. Abisi geldi, ablası zaten gelecekti.. Bütün aile toplandı akşama yani.. Pastaneden pasta aldık.. Üzerine "Beni beklemiyorsunuz ama ben geliyorum" diye yazı yazdırdık.. 2 tane de bi mavi bi pembe çikolatanın üzerine oturmuş bebek.. Eve geldik.. Bende bir heyecan. Herkes toplandı. Çay faslı bitti. Eşim direk mutfağa girdi.. Pastanın mumlarını yaktı..E tabi ben salona geçtim ama nasıl titriyorum anlatamam.. Mumları söndürdü ablasının oğlu işte.. Üzerini okudular.. Şok şok şok.. :1shok:Hayatımda unutamam o andaki insanların yüzündeki ifadeyi.. Annemde bana bakıyo şaşkın şaşkın.. O kadar güzeldiki.. Ben herkesi öptüm.. Kimse bu haberi beklemiyodu.. Hadi hayırlısı olsun dediler...

Son düzenleme:
okurken tüylerim dikn diken oldu allahım cok büyük inanırım böyle mucizelere

Temiz çıktı sonuçlar çok şükür arkadaşlar.Bebek bile sevindi tekmeleyip duruyor :)

çok şükür canım

bende dün bahsetmiştim işte ordan aldım katı meyve sıkacagını denedim bile işyerinde mandalina ,portakal

ben bebegime onunla hersey sıkacagım pancar cok faydalıymış şöyle 10 aylık falanken portakal mandalin pancar sıkıp biberona ogluşum saglıklı olsun

evet benimde ogluşum sabaha karşı tekmeleri başlıyor bende o zaman uyanıyorum

başka baharamı kalıcak anne de sende alışveriş ehehehee

ne güzel canım ya ama ben anneme telefonda söyledim babamla bile bu konuları hiç konuşamam ve konuşmadımda bi ortamda mesela diyorlar ay gelicek sevıcez kaç aylıksın falan utanıyorum

muz bana hiç yaramıyooo migdemde yanma oluyorrr

önceden hiç hastayım diyen biri degıldim etrafımda hastayım diyenlere gıcık olurdum

hep dinç durumdaydım ama şöyle1 aydır artık kendime zor yetıyorum

süt akşamları bir bardak içebiliyorum sabahları mide bulantısı yapıyor

benimde mucizem oldu kızlar hamileliğimde....bebek istemeye nisanda karar verdik ve mayıs 1 de doktora gittik....bize sıkıntınız yok çalışmalara başlayın dedi ve folicasitmizi verdi ben kullanmaya başladım ve çalışmalarada başladık:)) o ay 29 mayısta adetimi oldum ve tabi bizde büyük üzüntü eşimle, aptalllık işte....yine regl bitti ve yine çalıştık bu sefer beklenenden daha erken oldum 26 haziranda....dedim eşime ağlayarak ben artık kafaya takmıcam bu işi bırakalım oluruna....ve 13 temmuz gibi tatile gittik kafamızı dağıtıcaz sözüm ona.....17 temmuz sabahı müthiş bir ağrıyla uyandım...karnım öyle çok ağrıyorki dayanamıyorum ve biz tatildeyiz...hemen bölgedeki küçük bir devlet hastanesine gittik ben hemen doktora benim reglime 6 gün var ve biz bebek planlıyoruz dedim....oda saolsun bana kan ve idrarın yanında gebelik testininde yapılmasını söyledi ve bana serum taktılar....baktım 30 dakika sonra eşim gelip canım gebelikle ilgili birşey yokmuş dedi rahat ol önemli olan senin ağrılarının geçmesi dedi...ondan sonra muayneler başladı...5 dakikada bir doktor gelip kasıklarıma karnıma bastırıp ağrının niteliğini öğrenmeye çalıştı....apandisit olabilir dedi ben 2.serumuda yemeye başladım:)) aradan 4-5 saat geçince birde kas gevşetici vuralım size dedi belki onunda etkisi olabilir..( bir gün öncesinde balık tutma sevdasına denize belime kadar girip omuzlarım yanmasın diye üstüme tişört diyerek durdum tabi ıslak tişört gün boyu göbekle temas etmişti) kas gevşeticiyide vurdular ve ben 45 dakika sonra taburcu oldum haplarda yazıldı yoğun üşütme olmuştu yani....ve biz birgün sonra evimize döndük.....regl tarihim yaklaşıyordu ama benim kalça ağrılarım vardı ve şüphe duymaya başladım,diğer aylarda reglden 3 gün önce test yapan hatta regl olunca dahi yapan ben şimdi günümü 3 gün doldurmuştum ve yapmadım....eşimde soruyor sen hala yapmadın mı diye...o sabah işe gelirken ilk eczaneye girip 2 tane test aldım ve işe gelirgelmez yaptım...işte ordaydı hemen beliriverdi....o gün geçmek bilmedi...akşam olupta eşimle iş çıkışı buluşunca eve alışveriş yapalım dedim ve markete girdik...ben testi usulca onun cebine koydum bana bozuk paraları bana verme şimdi ihtiyacım olursa isterim diyerek elini cebine attı ve mucizemize baktı....hiç beklediğimiz bir zamanda gelmişti kızım.....4-5 saat boyunca her 10 dakikada bir doktorun kasıklarıma ve karnıma yaptığı tüm kuvvetli müdahaleye rağmen tutunmuştu bana....uzun oldu ama anlatmadan edemedim...:))

herkeze hayırlı cumalar kızlar heralde kimseler yok yardım istemiştim cevap gelmedi lütfen benim için şu anda çok önemli doktorlar kafamı karıştırdı 3lü testinizin sonucunu buraya yazarsanız belki benim içime biraz su serpilir lütfennn

kızlar meyva sıkacağı ve püre işini fazla abartmamalıyız komşumuzun oğlu annesi sürekli püre ve sıkarak yedirdiği için çiğnemeyi öğrenemedi psikologlara gittiler 3 yasında filan yeni öğreniyordu midesi kabul etmiyordu,kusuyordu vs abartmayalım ben diyetisyene gitcem ek gıdalara baslayınca

bana ikili test yapıldı ama 3lü yapılmadı o yüzden yardımcı olamıyorum canım.

canım 3 lü testte bir çok şeye bakılıyor.......down sendromu,trisomy, afp ölçümü diye....hatırladığım bendeki risk 1:2800 küsürdü...afp de düzeltilmiş momu hatırlamıyorum...trisomyde 1/10000 gibiydi sanırım

özellikle blendr kullanmak çok sakıncalı kızlar. aklınızda olsun daha erken ama ek gıdaya başlandığında çatalla falan ezmek çok daha iyi. hemen alışıyolar o zaman .cokacimcoook

yahu ben günaydın demiştim dememişim gibi duruyor vallahi herkese tünaydın artııııkk,güzel bir cuma va hafta sonu olsun inşallah,hepimize valla iki gün önce yaptığım temizlik ve arkasına 1 haftada yaptığım 2. aşure beni yorduğu kadar bebişide yormuş anlaşılan çünkü 2 gündür sesi soluğu çıkmıyor ne tekme ne dönme arada seğeriyor gibi oluyor o kadar ama canımı sıkmayacağım arada olacaktır böyle heralde takınca daha kötü oluyor çünkü,herkesin bebek haberini okudum okudukça bir hoş oldum gözlerim doldu akmadan kaldı,rabbim sevinç gözyaşları versin inşallah şu mübarek cuma günü yüzü suyu hürmetine birde her isteyene kendi mucizesini tabiki,dün yazmak istemedim ama benden önce 9 kaybı var annemin ama hem heyecan hem yaşın küçük olması hiç vazgeçirtmemiş dr.larda bulamamış ozaman ne olduğunu en sonunda bulunmuş tedavi sırasında rahat durmamışlar yinede ben olmuşum işte,şimdi mersinden bana yetişmeye çalışıyor,onu yapma bunu yapma,sakın kendini yorma canım benim 40 yıl taşısam sırtımda ödeyemem hakkını,çiçek doğru söylüyor mucizeler hep var aslında sadece isim değiştiriyor :)

arkadaşlar merhabalar.hayırlı cumalar..

yazılanları okudum hamile kalma hikayeleriniz çok duygulandırdı beni.bebeklerimizi bizlere veren
rabbime şükürler olsun.

kasılamalrı olanlar varmış dün gece benimde hep karnım taş gibiydi çok korktum bebişim de hareket etmiyordu.daha yeni yeni annesine tekmeler atmaya başladı gülfemim.ama beni çok korkuttu.

ugly canım ben ikli üçlü test yaptırmadım o yüzden yardımcı olamıyorum.

şenay canım ajur bilgisi için sağol.bu örgü işinde ustalaşmaya kararlıyım.öğretmenlikten daha zevkli geldi bana.meslek değiştirip yün örgü işine falan girecem heralde.

Canım bende 3lü test yaptırmadım o nedenle bişey diyemicem. Ama Haziran anneleri ya da temmuzlara bakabilirsin onlar büyük ihtimalle bu aralar test yaptırıyolardır.

Meyva sıkıcağından bahsetmişsiniz. Bebekler için 1 adet meyvenin suyu sanırım yeterli oluyo ilk başlarda ve hatta 4.-5. aylarda ancak azar azar o da çay bardağında kaşıkla ve her meyvenin suyuda değil. O şekilde veriliyo. Ayrıca bebekler için özel cam rendeler var onlar ilk yıl bizim işimizi görür. Cam rendeyle rendeledikten sonra temiz bi tülbentle suyunuda sıkabiliriz. Zaten topu topu yarım çay bardağı falan verebilicez. Ama uzun vadede düşünürsek tabiki katı meyve sıkıcağı 1,5 yaşından sonra çok işimize yarar.
Biberon ve emzik kesinlikle aklınızdan bile geçirmeyin çok mecbur kalmadıkça kullanmamamız gerek 2 şeymiş. Çünkü bebeği memeyle biberon arasında tercihe itiyor ve biberonu seçip artık bizi emmemesine neden oluyomuş. Bebeği şekerle mümkün olduğunca geç tanıştırmak doğruymuş. Mesela emziği tatlı bişeye batırmak çok yanlışmış o da emzirme işini 2. plana atan nedenlerdenmiş. Emzirirken çok fazla şekerli şeyler yemek doğru değilmiş. Çünkü süte geçtiği için yine bebeğin şekerle tanışmasına neden olurmuş. Sütümüzün kalitesi yiyeceklerimiz belirlermiş. Mesela komposto süt yapar yanlış bi bilgiymiş:) Sütü sıvılar yaparmış komposto da sıvı olduğu için süt olmasına neden su kısmıymış Yani kısaca ne kadar çok su içersek o kadar çok sütümüz olurmuş.
Asla pes etmeyin emzirmek için dedi dr. Çocuğu olmayan bi anneden evlat edindiği bebek için memesinden süt getirtmişler. Bu da yaşanmış bişey olarak anlattı dr.
Bunlardan seminerden bilgiler bu arada...

canım ilaç almışsın hamileyken korkmadınmı

annelerin hakkı hiç bir zaman ödenmez ki canım

canım sonuclarımı hatırlamıyorum sana yardımcı olamıcam ama diger aydaki annler yaptırıyordur şu aralar haziran mayıs annelerii bi bak o topige tatlım...

En çok süt yapan yiyecekler bize gaz yapanlarmış ne yazıkki
Nohut, bulgur, kuru fasulye, mercimek...vs. En çok süt yapan gıdalardanmış. Ayrıca soğan ve sarmısakta süt yaparmış hem kendi yemeklerimizde hem de bebişler büyüyüp onlara yemek yapmaya başlayınca da sarmısak soğan katmak onlar için yararlıymış. Ayrıca en çok süt yapan içecek BOZA imiş:)) Hergün 1 bardak boza sütü ciddi arttırırmış. (Bozanın içinde gaz yapan malum bakliyatlar var) ve Aşure de en çok süt yapan yiyeceklerdenmiş ama az şekerli! Az önce dediğim gibi şekerden uzak durmak gerekiyomuşş. Süt psikolojiyle de ilgiliymiş. Bi arz talep meselesiymiş. Biz vermek istersek bebekte almak istermiş ve ne kadar pozitif olursak ona ne kadar pozitif yaklaşırsak gözlerinin içine bakarak konuşursak onunla daha kolay iletişim kurup ve emzirebilirmişiz. Bebeğin yanaklarını okşamak yada dokunmak parmağımızla hafif vurmak emzirme eylemini harekete geçirirmiş. Emzirirken ayaklarının altından uyarmakta emzirmeyi tetiklermiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…