herkeze hayırlı cumalar kızlar heralde kimseler yok yardım istemiştim cevap gelmedi lütfen benim için şu anda çok önemli doktorlar kafamı karıştırdı 3lü testinizin sonucunu buraya yazarsanız belki benim içime biraz su serpilir lütfennn
ya ben hiç bişi bilmiyorum dalga geçmeyin ama merak ettiğim bişi var bebeklere su ne zaman içirilmeye başlanıyor??
ya ben hiç bişi bilmiyorum dalga geçmeyin ama merak ettiğim bişi var bebeklere su ne zaman içirilmeye başlanıyor??
selam kızlar. dün gece kabus gibiydi. sabaha kadar uyuyamadım neredeyse. şimdi geçmişi okuyup hemen yetişiyorum
"Haftasonu Uni Baby yenidoğan ıslak mendil 40 lı paket 50 kuruş. 50 YTL ve üzeri alışverişlerde" ebebek mağazalarında yada internetten alışverişlerde.
altını temzilemek için en başlarda özellikle suyla pamuk kullanın diyorlar ıslak mendiller pişik yapıyormuş. Bu yenidoğan ıslak mendil farklı bişi mi bilmiyorum. mesaj geldi telefonuma sizi de bilgilendireyim dedim.
Kızlar dün seminere gittim. Bir sürü muhteşem bilgi öğrenmiş oldum. Hepsini not almaya çalıştım. Toparladıkça yazıcam size.
Öncelikle uykusuzluk için uyumadan 1 saat önce muz yemeliymişiz. Ve hergün aynı saatte karanlıkta uyumalıymışız. Ayrıca 1 bardak ılık sütte yatmadan önce faydalıymış uyku konusunda. Ya da muzla sütü karıştırıp için dediler.
Muz bana kabızlık yapıyo, sütte içemiyorum bulantım oluyo o nedenle bana uymadı bu öneri:)
Anemimle ilgili konuştuk seminerdeki dr.la. Böğürtlen yaprağı çayını önerdi.Ve karadut pekmezi. Ayrıca bebekler 7-8 aylık olduklarında ek beslenmeye başlayınca hergün 1 çay kaşığı dut pekmezi onlar için ciddi bi demir takviyesi oluruş.
Bebekler gelişsin diye ne yemeliyiz? Özel bi yiyecek yokmuş. Herşey öncelikle genetikmiş. Öncelikle bizler doğru beslenmeliymişiz, ilaçlarımızı kullanmalıymışız. Zaten bebek alıcağını alırmış bizden. Ve stres tabiki bebek için kesinlikle üzerimizde taşımamamız gereken bi duyguymuş. Doğumdan sonrada süt verebilmek için stresi çıkarmalıymışız...
Devamı az sonra....
bende dün bahsetmiştim işte ordan aldım katı meyve sıkacagını denedim bile işyerinde mandalina ,portakal
ben bebegime onunla hersey sıkacagım pancar cok faydalıymış şöyle 10 aylık falanken portakal mandalin pancar sıkıp biberona ogluşum saglıklı olsun
Ben dün anlatmıştım ama detaylarını da anlatayım dedim :)
Bizim ailelere açıklamamız çok güzel olmuştu.. Ben ilk testi yaptığımda eşime hemen söyleyemedim.. Ertesi akşam yatarken söyledim o kadar şaşırdı ki uyuyamadı bile eşim..kaydirigubbakcemile3 Hemen yarın kan testi yaptırmaya gideceğiz dedi. Tamam ama acele etme ben korkuyorum hadi yoksa falan filan... Ertesi gün pazartesi işe gittik. O kadar yer araştırmış iş çıkışına bir polikinlik bulup testi yaptıralım diye. Akşam yaptırdık işte.. Sıra evdekilere haber vermeye geldi.. Annemleri ayarladı.. Bizim koca annemlere "Annemler akşam sizi çaya bekliyo" demiş. E tabi kendi annesini arayıp Kayınvalidemler çaya geliyo diyo.. o arada benim görümcem ameliyat olmuştu.. Gelen giden çok oluyodu.. Abisi geldi, ablası zaten gelecekti.. Bütün aile toplandı akşama yani.. Pastaneden pasta aldık.. Üzerine "Beni beklemiyorsunuz ama ben geliyorum" diye yazı yazdırdık.. 2 tane de bi mavi bi pembe çikolatanın üzerine oturmuş bebek.. Eve geldik.. Bende bir heyecan. Herkes toplandı. Çay faslı bitti. Eşim direk mutfağa girdi.. Pastanın mumlarını yaktı..E tabi ben salona geçtim ama nasıl titriyorum anlatamam.. Mumları söndürdü ablasının oğlu işte.. Üzerini okudular.. Şok şok şok.. :1shok:Hayatımda unutamam o andaki insanların yüzündeki ifadeyi.. Annemde bana bakıyo şaşkın şaşkın.. O kadar güzeldiki.. Ben herkesi öptüm.. Kimse bu haberi beklemiyodu.. Hadi hayırlısı olsun dediler...
Kızlar bugün servise tanıdığım bir teyze ile karşılaştım
Kızı hamileydi.Bu aylarda doğum yapacaktı..
Konuştuk biraz. kızı normal doğumdan korkuyormuş sezeryan için gün alacakmış haftaya..
Bende de var korku ama sonuna kadar normal doğumdan yanayım..
Günler ilerledikçe değişirmi fikrim bilmiyorum..
Hayırlısı olsun...
canım ne güzel bir süpriz olmuş olnlara; anlayışlı aileler bayılıyorum... bizimkilere haber vermemiz sıradanmı , bizimkiler çok sevinmişti, eşimin ailesi o kadar çok istedikleri halde, tepki vermediler, sıradan bir olaymış gibi...,,halbuki ikide bir soruyorlardı, çoçuk yapmıyormusunuz diye.. ben onlar daha çok sevinir diye beklerken , hiç tepki vermediler,, hata kayınvalidem ,, sakın babanın yanında konuyu açma dedi,,, ayıpmış... onlara göre çok ayıp ,, sanki eski zamanda yaşıyorlar hala... çok bozulmuştum,,, gerçi bu konuda hala bozuğumda ,, bir gün olsun arayıp sormazlar..nasılsın, canım birşey istiyormu diye.. onların mantığı çoçukları oluyormu olmuyormu diye bakmakmış,,, iyiki onlara kulak asıpda evlenir evlenmez çoçuk yapmadım. 2 sene sonra yaptım,, onlarda meraklarından kudurmuşlardır.
al bende de okadar,, zaman ilerledikçe bende korkuyorum ama ,, allah bir engel vermediği sürece normal doğumda kararlıyım. . acı çekecem biliyorum, ama gelip geçiçi diye düşünüyorum. oğlum için 1 gün acı çekmeye razıyım.
ay hepiniz anlatmışsınız ben de anlatmazsam gebelik hikayemi çatlarım.
geçen ocakta doğum kontrol hapını bıraktım ertesi ay hamile kaldım çok mutluyduk herkes havalara uçuodu ama ne yazıkki o bebişimi düşürdüm 2 aylıkken.
Neyse 1 temmuzdu beraber büyüdüğüm en yakın dostumu, tek dostumu trafik kazasında kaybettim. yıkıldım 25 yaşında hayat dolu bi kızdı. Ve o ay kendime gelemedim bi türlü eşim beni kafamı toparlamam için tatile çıkardı ve orda hamile kalmışım. hamile kaldığımı bana rüyamda canım arkadaşım söyledi test yaptık ve pozitifti. işte bu benim mucizem. böyle şeyler olabiliyor. o gitti ama teselli olarak Allahım bana bir evlat verdi. haberini de canım dostum verdi. Mucizeler olmaz demeyin mucizelerle yaşıyoruz aslında.
Haklısın canım.Ben bi türlü düzenli yapamayırum ama. Arada hava güzel olduğu sürece kendime bahaneler yaratıp dışarı çıkıyorum. Yürüyorum okadar. Benim dr.um her kontrolde yürüyüş diyor.canım hem kan akışı hızlanıo metabolizma hızlanıo yani hareket bebişede bizlerede yararlı eğer doktor yasaklamadıysa hareketli olmalıyız tabii abartmadan
canım çok güzel olmuş ya. gözlerim doldu valla.Ben dün anlatmıştım ama detaylarını da anlatayım dedim :)
Bizim ailelere açıklamamız çok güzel olmuştu.. Ben ilk testi yaptığımda eşime hemen söyleyemedim.. Ertesi akşam yatarken söyledim o kadar şaşırdı ki uyuyamadı bile eşim..kaydirigubbakcemile3 Hemen yarın kan testi yaptırmaya gideceğiz dedi. Tamam ama acele etme ben korkuyorum hadi yoksa falan filan... Ertesi gün pazartesi işe gittik. O kadar yer araştırmış iş çıkışına bir polikinlik bulup testi yaptıralım diye. Akşam yaptırdık işte.. Sıra evdekilere haber vermeye geldi.. Annemleri ayarladı.. Bizim koca annemlere "Annemler akşam sizi çaya bekliyo" demiş. E tabi kendi annesini arayıp Kayınvalidemler çaya geliyo diyo.. o arada benim görümcem ameliyat olmuştu.. Gelen giden çok oluyodu.. Abisi geldi, ablası zaten gelecekti.. Bütün aile toplandı akşama yani.. Pastaneden pasta aldık.. Üzerine "Beni beklemiyorsunuz ama ben geliyorum" diye yazı yazdırdık.. 2 tane de bi mavi bi pembe çikolatanın üzerine oturmuş bebek.. Eve geldik.. Bende bir heyecan. Herkes toplandı. Çay faslı bitti. Eşim direk mutfağa girdi.. Pastanın mumlarını yaktı..E tabi ben salona geçtim ama nasıl titriyorum anlatamam.. Mumları söndürdü ablasının oğlu işte.. Üzerini okudular.. Şok şok şok.. :1shok:Hayatımda unutamam o andaki insanların yüzündeki ifadeyi.. Annemde bana bakıyo şaşkın şaşkın.. O kadar güzeldiki.. Ben herkesi öptüm.. Kimse bu haberi beklemiyodu.. Hadi hayırlısı olsun dediler...
gerçekten Allah onu bize nasip ettiyse ne yaparsak yapalım bizden ayrılmıyor. Ben de hamileliğimin başında çalışıyodum. Çok yoğun şehir dışı seyahatlerim oluyodu. En son seferde uçağın içindeki bagaja eşyaları yerleştirmek için öyle uzandımki.Ama yine de bişey omadı çok şükürbenimde mucizem oldu kızlar hamileliğimde....bebek istemeye nisanda karar verdik ve mayıs 1 de doktora gittik....bize sıkıntınız yok çalışmalara başlayın dedi ve folicasitmizi verdi ben kullanmaya başladım ve çalışmalarada başladık:)) o ay 29 mayısta adetimi oldum ve tabi bizde büyük üzüntü eşimle, aptalllık işte....yine regl bitti ve yine çalıştık bu sefer beklenenden daha erken oldum 26 haziranda....dedim eşime ağlayarak ben artık kafaya takmıcam bu işi bırakalım oluruna....ve 13 temmuz gibi tatile gittik kafamızı dağıtıcaz sözüm ona.....17 temmuz sabahı müthiş bir ağrıyla uyandım...karnım öyle çok ağrıyorki dayanamıyorum ve biz tatildeyiz...hemen bölgedeki küçük bir devlet hastanesine gittik ben hemen doktora benim reglime 6 gün var ve biz bebek planlıyoruz dedim....oda saolsun bana kan ve idrarın yanında gebelik testininde yapılmasını söyledi ve bana serum taktılar....baktım 30 dakika sonra eşim gelip canım gebelikle ilgili birşey yokmuş dedi rahat ol önemli olan senin ağrılarının geçmesi dedi...ondan sonra muayneler başladı...5 dakikada bir doktor gelip kasıklarıma karnıma bastırıp ağrının niteliğini öğrenmeye çalıştı....apandisit olabilir dedi ben 2.serumuda yemeye başladım:)) aradan 4-5 saat geçince birde kas gevşetici vuralım size dedi belki onunda etkisi olabilir..( bir gün öncesinde balık tutma sevdasına denize belime kadar girip omuzlarım yanmasın diye üstüme tişört diyerek durdum tabi ıslak tişört gün boyu göbekle temas etmişti) kas gevşeticiyide vurdular ve ben 45 dakika sonra taburcu oldum haplarda yazıldı yoğun üşütme olmuştu yani....ve biz birgün sonra evimize döndük.....regl tarihim yaklaşıyordu ama benim kalça ağrılarım vardı ve şüphe duymaya başladım,diğer aylarda reglden 3 gün önce test yapan hatta regl olunca dahi yapan ben şimdi günümü 3 gün doldurmuştum ve yapmadım....eşimde soruyor sen hala yapmadın mı diye...o sabah işe gelirken ilk eczaneye girip 2 tane test aldım ve işe gelirgelmez yaptım...işte ordaydı hemen beliriverdi....o gün geçmek bilmedi...akşam olupta eşimle iş çıkışı buluşunca eve alışveriş yapalım dedim ve markete girdik...ben testi usulca onun cebine koydum bana bozuk paraları bana verme şimdi ihtiyacım olursa isterim diyerek elini cebine attı ve mucizemize baktı....hiç beklediğimiz bir zamanda gelmişti kızım.....4-5 saat boyunca her 10 dakikada bir doktorun kasıklarıma ve karnıma yaptığı tüm kuvvetli müdahaleye rağmen tutunmuştu bana....uzun oldu ama anlatmadan edemedim...:))
Meyva sıkıcağından bahsetmişsiniz. Bebekler için 1 adet meyvenin suyu sanırım yeterli oluyo ilk başlarda ve hatta 4.-5. aylarda ancak azar azar o da çay bardağında kaşıkla ve her meyvenin suyuda değil. O şekilde veriliyo. Ayrıca bebekler için özel cam rendeler var onlar ilk yıl bizim işimizi görür. Cam rendeyle rendeledikten sonra temiz bi tülbentle suyunuda sıkabiliriz. Zaten topu topu yarım çay bardağı falan verebilicez. Ama uzun vadede düşünürsek tabiki katı meyve sıkıcağı 1,5 yaşından sonra çok işimize yarar.
Biberon ve emzik kesinlikle aklınızdan bile geçirmeyin çok mecbur kalmadıkça kullanmamamız gerek 2 şeymiş. Çünkü bebeği memeyle biberon arasında tercihe itiyor ve biberonu seçip artık bizi emmemesine neden oluyomuş. Bebeği şekerle mümkün olduğunca geç tanıştırmak doğruymuş. Mesela emziği tatlı bişeye batırmak çok yanlışmış o da emzirme işini 2. plana atan nedenlerdenmiş. Emzirirken çok fazla şekerli şeyler yemek doğru değilmiş. Çünkü süte geçtiği için yine bebeğin şekerle tanışmasına neden olurmuş. Sütümüzün kalitesi yiyeceklerimiz belirlermiş. Mesela komposto süt yapar yanlış bi bilgiymiş:) Sütü sıvılar yaparmış komposto da sıvı olduğu için süt olmasına neden su kısmıymış Yani kısaca ne kadar çok su içersek o kadar çok sütümüz olurmuş.
Asla pes etmeyin emzirmek için dedi dr. Çocuğu olmayan bi anneden evlat edindiği bebek için memesinden süt getirtmişler. Bu da yaşanmış bişey olarak anlattı dr.
Bunlardan seminerden bilgiler bu arada...
En çok süt yapan yiyecekler bize gaz yapanlarmış ne yazıkki
Nohut, bulgur, kuru fasulye, mercimek...vs. En çok süt yapan gıdalardanmış. Ayrıca soğan ve sarmısakta süt yaparmış hem kendi yemeklerimizde hem de bebişler büyüyüp onlara yemek yapmaya başlayınca da sarmısak soğan katmak onlar için yararlıymış. Ayrıca en çok süt yapan içecek BOZA imiş:)) Hergün 1 bardak boza sütü ciddi arttırırmış. (Bozanın içinde gaz yapan malum bakliyatlar var) ve Aşure de en çok süt yapan yiyeceklerdenmiş ama az şekerli! Az önce dediğim gibi şekerden uzak durmak gerekiyomuşş. Süt psikolojiyle de ilgiliymiş. Bi arz talep meselesiymiş. Biz vermek istersek bebekte almak istermiş ve ne kadar pozitif olursak ona ne kadar pozitif yaklaşırsak gözlerinin içine bakarak konuşursak onunla daha kolay iletişim kurup ve emzirebilirmişiz. Bebeğin yanaklarını okşamak yada dokunmak parmağımızla hafif vurmak emzirme eylemini harekete geçirirmiş. Emzirirken ayaklarının altından uyarmakta emzirmeyi tetiklermiş.
Dr sütün zaten % 90 ının su olduğunu ve emzirme döneminde verilmemesi gerektiğini söylediya ben hiç bişi bilmiyorum dalga geçmeyin ama merak ettiğim bişi var bebeklere su ne zaman içirilmeye başlanıyor??
Bebeği mutlaka yastıkla destekli yat yatırmak ve sürekli çevirmek gerekliymiş. BİZ YANINDAYKEN, yüz üstü bırakmalı biraz mücadele etmesine müsade etmeliymişiz. Sırtüstü yatırmak hiç doğru değilmiş. Hem kafasının şekli bozulabilirmiş arkası basık olurmuş. O nedenle yan yatırmak kafa şekli açısındanda yararlıymış. Bebeklerin beyinleri büyürmüş, kafaları büyümezmiş. Doğduğunda kafasında bizim bungıldak diye bildiğimiz açıklar varmış bunlar 1 yıl içinde ancak düzelirmiş. Kesinlikle ellemek çok yanlışmış.
Bana çok ilginç gelen bi bilgi, bizim salgıladığımız östrojen hormonu kız yada erkek bebeklere geçermiş ve ultrasonda bebeklerin genital organlarının belirgin olmasının nedeniymiş. Doğduğunda da şiş olarak doğucaklar ve kısa sürede normale döneceklermiş. Bu arada kızı olacaklar: kız bebeklerin meme ucları biraz şiş olurmuş ASLA ellememek belki ıslak havluyla hafif kompres yapmak iyi gelebilirmiş. Erkek bebeklerle ilgilide güzel bilgiler var fakat buradan anlatması zor. Sadece şunu söyleyebilirim, çişini yapış şekline dikkat edin kısa kısa ve yavaş olmamalı fıskiye şeklinde yapıyor olmalı:)) ve doğduğunda eğer yaptırabiliyosanız sünnet ettirin diyebilirim.
"Haftasonu Uni Baby yenidoğan ıslak mendil 40 lı paket 50 kuruş. 50 YTL ve üzeri alışverişlerde" ebebek mağazalarında yada internetten alışverişlerde.
altını temzilemek için en başlarda özellikle suyla pamuk kullanın diyorlar ıslak mendiller pişik yapıyormuş. Bu yenidoğan ıslak mendil farklı bişi mi bilmiyorum. mesaj geldi telefonuma sizi de bilgilendireyim dedim.
Çok şaşırdım canım.. Hamile olduğunu kayınpederine söylemek ayıpmıymış.. Allah Allah.. Hangi devirde yaşıyoruz.. Valla biz aileyi toparlayıp söyledik... Şaşkınlık, mutluluk, heyecan karışmöıştı birbirine..
güzelim sen gene hangi seminere gittin bakım ? --- medical park - göztepe deme sakın ,, bana haber gelmedi , henüz,, onlardan haber bekliyorum.
canım dün girememiştim, bugünde işlerin yoğunluğundan geri dönüp oluyamadım, ben dün akşam bimde gördüm,, sizlerede bilgi vermek istedim...
hatırladığınız gibi ben bir ara katı mevya sıkacağı araştırıyordum. gerçi phipse karar verdim, ama daha almadım,,,
bu bimden aldığın nasıl, meyveleri, tüm olarak atılmıyor sanırım,, resminde ufak gördüm. 300w-
portakalı bölmem gerekliii
mandalinalar rahatlılıkla suyu çıktı içtik bile..... güzel
canım ne güzel bir süpriz olmuş olnlara; anlayışlı aileler bayılıyorum...
bizimkilere haber vermemiz sıradanmı , bizimkiler çok sevinmişti, eşimin ailesi o kadar çok istedikleri halde, tepki vermediler, sıradan bir olaymış gibi...,,halbuki ikide bir soruyorlardı, çoçuk yapmıyormusunuz diye.. ben onlar daha çok sevinir diye beklerken , hiç tepki vermediler,, hata kayınvalidem ,, sakın babanın yanında konuyu açma dedi,,, ayıpmış... onlara göre çok ayıp ,, sanki eski zamanda yaşıyorlar hala... çok bozulmuştum,,, gerçi bu konuda hala bozuğumda ,, bir gün olsun arayıp sormazlar..nasılsın, canım birşey istiyormu diye.. onların mantığı çoçukları oluyormu olmuyormu diye bakmakmış,,, iyiki onlara kulak asıpda evlenir evlenmez çoçuk yapmadım. 2 sene sonra yaptım,, onlarda meraklarından kudurmuşlardır.
bende kendi babama söylemedim utandım utandııgımdan söylemeyemedim babam bişey demez ama cekiniyo insan
al bende de okadar,, zaman ilerledikçe bende korkuyorum ama ,, allah bir engel vermediği sürece normal doğumda kararlıyım. . acı çekecem biliyorum, ama gelip geçiçi diye düşünüyorum. oğlum için 1 gün acı çekmeye razıyım.
benim görümcemde doktor, hiç biberon ve emzik vermeyin diyor bebeğe. Ben şimdilik hiç almadım biberon ve emzik o yüzden ama mecbur kalırsak tabiki vereceğiz
Bebeği mutlaka yastıkla destekli yat yatırmak ve sürekli çevirmek gerekliymiş. BİZ YANINDAYKEN, yüz üstü bırakmalı biraz mücadele etmesine müsade etmeliymişiz. Sırtüstü yatırmak hiç doğru değilmiş. Hem kafasının şekli bozulabilirmiş arkası basık olurmuş. O nedenle yan yatırmak kafa şekli açısındanda yararlıymış. Bebeklerin beyinleri büyürmüş, kafaları büyümezmiş. Doğduğunda kafasında bizim bungıldak diye bildiğimiz açıklar varmış bunlar 1 yıl içinde ancak düzelirmiş. Kesinlikle ellemek çok yanlışmış.
Bana çok ilginç gelen bi bilgi, bizim salgıladığımız östrojen hormonu kız yada erkek bebeklere geçermiş ve ultrasonda bebeklerin genital organlarının belirgin olmasının nedeniymiş. Doğduğunda da şiş olarak doğucaklar ve kısa sürede normale döneceklermiş. Bu arada kızı olacaklar: kız bebeklerin meme ucları biraz şiş olurmuş ASLA ellememek belki ıslak havluyla hafif kompres yapmak iyi gelebilirmiş. Erkek bebeklerle ilgilide güzel bilgiler var fakat buradan anlatması zor. Sadece şunu söyleyebilirim, çişini yapış şekline dikkat edin kısa kısa ve yavaş olmamalı fıskiye şeklinde yapıyor olmalı:)) ve doğduğunda eğer yaptırabiliyosanız sünnet ettirin diyebilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?