2009 Nisan Anneleri buraya

Canım benim onuçları yazayım.

Down Send: 1/4728
Edward's Send: 1/37376
Nöral Tüp Def: 1/1847

ya ben hiç bişi bilmiyorum dalga geçmeyin ama merak ettiğim bişi var bebeklere su ne zaman içirilmeye başlanıyor??

Bebeği mutlaka yastıkla destekli yat yatırmak ve sürekli çevirmek gerekliymiş. BİZ YANINDAYKEN, yüz üstü bırakmalı biraz mücadele etmesine müsade etmeliymişiz. Sırtüstü yatırmak hiç doğru değilmiş. Hem kafasının şekli bozulabilirmiş arkası basık olurmuş. O nedenle yan yatırmak kafa şekli açısındanda yararlıymış. Bebeklerin beyinleri büyürmüş, kafaları büyümezmiş. Doğduğunda kafasında bizim bungıldak diye bildiğimiz açıklar varmış bunlar 1 yıl içinde ancak düzelirmiş. Kesinlikle ellemek çok yanlışmış.
Bana çok ilginç gelen bi bilgi, bizim salgıladığımız östrojen hormonu kız yada erkek bebeklere geçermiş ve ultrasonda bebeklerin genital organlarının belirgin olmasının nedeniymiş. Doğduğunda da şiş olarak doğucaklar ve kısa sürede normale döneceklermiş. Bu arada kızı olacaklar: kız bebeklerin meme ucları biraz şiş olurmuş ASLA ellememek belki ıslak havluyla hafif kompres yapmak iyi gelebilirmiş. Erkek bebeklerle ilgilide güzel bilgiler var fakat buradan anlatması zor. Sadece şunu söyleyebilirim, çişini yapış şekline dikkat edin kısa kısa ve yavaş olmamalı fıskiye şeklinde yapıyor olmalı:)) ve doğduğunda eğer yaptırabiliyosanız sünnet ettirin diyebilirim.

ya ben hiç bişi bilmiyorum dalga geçmeyin ama merak ettiğim bişi var bebeklere su ne zaman içirilmeye başlanıyor??

canım normalde sadece anne sütü içtiği sürece yani 6 aya kadar yani ek gıdaya başlayana kadar bebeğin su ihtiyacını da anne sütü karşılar deniyor. ama ben daha erken vermiştim bebeğime ağzında pamukçuk falan oluşmasın diye emzirdikten sonra bazen 1 çay kaşığı kaynamış soğutulmuş su vermiştim.

selam kızlar. dün gece kabus gibiydi. sabaha kadar uyuyamadım neredeyse. şimdi geçmişi okuyup hemen yetişiyorum

Canım öncelikle dr.un zaten seni yönlendiricektir bu konuda. Ama seminerden öğrendiğim kadarıyla su kesinlikle vermemek gerek demişlerdi. Zaten su ihtiyaçlarını sütten alıyolar. 6 ay sadece anne sütü sonrasında ek gıdaya başlanınca o da çay kaşığıyla çok az veriliyormuş...

benim görümcemde doktor, hiç biberon ve emzik vermeyin diyor bebeğe. Ben şimdilik hiç almadım biberon ve emzik o yüzden ama mecbur kalırsak tabiki vereceğiz

Kızlar bugün servise tanıdığım bir teyze ile karşılaştım
Kızı hamileydi.Bu aylarda doğum yapacaktı..
Konuştuk biraz. kızı normal doğumdan korkuyormuş sezeryan için gün alacakmış haftaya..
Bende de var korku ama sonuna kadar normal doğumdan yanayım..
Günler ilerledikçe değişirmi fikrim bilmiyorum..
Hayırlısı olsun...

"Haftasonu Uni Baby yenidoğan ıslak mendil 40 lı paket 50 kuruş. 50 YTL ve üzeri alışverişlerde" ebebek mağazalarında yada internetten alışverişlerde.
altını temzilemek için en başlarda özellikle suyla pamuk kullanın diyorlar ıslak mendiller pişik yapıyormuş. Bu yenidoğan ıslak mendil farklı bişi mi bilmiyorum. mesaj geldi telefonuma sizi de bilgilendireyim dedim.

Evet canım bana da mesaj geldi şimdi..
Ama çok sinir oldum..
Çünkü 3 gün önce 12 paket aldım 45-YTL'ye.. :dilcikar:

güzelim sen gene hangi seminere gittin bakım ? --- medical park - göztepe deme sakın ,, bana haber gelmedi , henüz,, onlardan haber bekliyorum.

canım dün girememiştim, bugünde işlerin yoğunluğundan geri dönüp oluyamadım, ben dün akşam bimde gördüm,, sizlerede bilgi vermek istedim...
hatırladığınız gibi ben bir ara katı mevya sıkacağı araştırıyordum. gerçi phipse karar verdim, ama daha almadım,,,
bu bimden aldığın nasıl, meyveleri, tüm olarak atılmıyor sanırım,, resminde ufak gördüm. 300w-

canım ne güzel bir süpriz olmuş olnlara; anlayışlı aileler bayılıyorum...
bizimkilere haber vermemiz sıradanmı , bizimkiler çok sevinmişti, eşimin ailesi o kadar çok istedikleri halde, tepki vermediler, sıradan bir olaymış gibi...,,halbuki ikide bir soruyorlardı, çoçuk yapmıyormusunuz diye.. ben onlar daha çok sevinir diye beklerken , hiç tepki vermediler,, hata kayınvalidem ,, sakın babanın yanında konuyu açma dedi,,, ayıpmış... onlara göre çok ayıp ,, sanki eski zamanda yaşıyorlar hala... çok bozulmuştum,,, gerçi bu konuda hala bozuğumda ,, bir gün olsun arayıp sormazlar..nasılsın, canım birşey istiyormu diye.. onların mantığı çoçukları oluyormu olmuyormu diye bakmakmış,,, iyiki onlara kulak asıpda evlenir evlenmez çoçuk yapmadım. 2 sene sonra yaptım,, onlarda meraklarından kudurmuşlardır.

al bende de okadar,, zaman ilerledikçe bende korkuyorum ama ,, allah bir engel vermediği sürece normal doğumda kararlıyım. . acı çekecem biliyorum, ama gelip geçiçi diye düşünüyorum. oğlum için 1 gün acı çekmeye razıyım.

Son düzenleme:

Çok şaşırdım canım.. Hamile olduğunu kayınpederine söylemek ayıpmıymış.. Allah Allah.. Hangi devirde yaşıyoruz.. Valla biz aileyi toparlayıp söyledik... Şaşkınlık, mutluluk, heyecan karışmöıştı birbirine..

Bende senin gibi düşünüyorum canım.. Oğlum için bir gün acı çekmeye razıyım diyorum.. Allah hayırlısını nasip etsin cümlesine...:Saruboceq:

kızlar hepinizin hikayesini okunurken çok duygulandım.zaten hep ağlamaya hazırımdır. çiçek hikayen tüylerimi diken diken etti canım. Bir kez daha Allah'ım çok büyüksün dedim.
Dün ben de seminere gitmiştim. Dr dediki aslında yaşadığınız çok mucizevi milyonda bir tesadüflerle gerçekleşen olaylar. Ama biz çevremizde çok sık şahit olduğumuz için olağan geliyo.

canım hem kan akışı hızlanıo metabolizma hızlanıo yani hareket bebişede bizlerede yararlı eğer doktor yasaklamadıysa hareketli olmalıyız tabii abartmadan
Haklısın canım.Ben bi türlü düzenli yapamayırum ama. Arada hava güzel olduğu sürece kendime bahaneler yaratıp dışarı çıkıyorum. Yürüyorum okadar. Benim dr.um her kontrolde yürüyüş diyor.
canım çok güzel olmuş ya. gözlerim doldu valla.

gerçekten Allah onu bize nasip ettiyse ne yaparsak yapalım bizden ayrılmıyor. Ben de hamileliğimin başında çalışıyodum. Çok yoğun şehir dışı seyahatlerim oluyodu. En son seferde uçağın içindeki bagaja eşyaları yerleştirmek için öyle uzandımki.Ama yine de bişey omadı çok şükür

canım seminer konuları aynıydı sanırım. Bi çoğunu ben de duydum.Süt yapan kesinlikle suymuş. Günde 3 lt içmeliymişiz. 1.5 lt bizim ihtiyacımızı karşılarmış. Ondan sonraki her bardak süt olurmuş.
Yiyecekler konusunda başta sakınmamalıymışız gaz yapar diye. Eğer yaparsa yememeliymişiz. Deneme yanılma yani.
Gece sütü tatlı gibidir bebeğe asıl kiloyu aldırır dedi doktor.
Emme refleks, emzirme bir sanattır. Bu sanatı doğru öğrenirseniz göğüsleriniz yara olmaz. Sütünüz gelir, bebeğinizi doyurur dedi.
Süt arz talep meselesi. Bebek istedikçe emzirmeliymişiz. Bir de tabi kesinlikle stres olunmıycak. Aile desteği çok önemliymiş
Her dönemde sütün içeriği farklı olurmuş. Sabahki kahvaltı gibi. Öğlen öğlen yemeği,akşam akşam yemeği gibidir.1. ayda farklı 3.,6. ayda farklıdır dedi. O yüzden 1. ayki sütü sağıp dolaba koyup 3. ayda vermek pekte doğru değilmiş.
Kolikli bebek sahibi annelere Allah'tan sabır dilemekten başka yapacak bişey yok dedi doktor. Yani bi çcukgazlıysa ne yaparsanız yapın 3 yada 6 ay süresince nedensiz ve bitmek bilmeyen ağlama nöbetleri yaşanırmış.

Dr sütün zaten % 90 ının su olduğunu ve emzirme döneminde verilmemesi gerektiğini söyledi

İlave olark kızlarda vajinal kanlı akıntı olabilirmiş. İdrarda pembe renkli kristaller görülebilirmiş.
Yenidoğan bebek yıkanmazmış. 24 saat sonra yıkanırmış.
Kafadaki konağa zeytinyağı sürüp birkaç saat sonra banyo yaptırmak yeterliymiş.
Oda sıcaklığı 22-23 derece olmalıymış.İlk zamanlar el ayak soğuk olabilirmiş.Eldiven patik başlık giydirilmeli.
Ateş en doğru koltuk altından gerek varsa teyid etmek için makattan ölçülürmüş. Yenidoğanlara kulaktan ölçen cihazlar büyük gelirmiş doğru ölçmezmiş.

Ben de aldım sadece pamuklu mendil ve sudan oluşuyor. Alkol parfüm içermiyor. Evde pamukla su kullanırım ama dışarda mendil pratik olr diye düşünüyorum

kızlar ben bi kuaföre gidip geliyorum. Malum pazar dr kontrolüm var:)
ugly benim 3 lü testin sonucu
down's risk:1/5400
edward's risk:1/100000
onun dışında biçok değer yazıyo daha. İstersen sen değeri yaz ben ona karşılık benimkinin ne olduğunu yazıyım. Benim souç kağıdında direkt düşük risk diye de yazıyo.

hiç sorma güzelim, bende anlam veremiyorum. artık kafaya takmamaya çalışıyorum.
kendileri öğle görmüş, hala onu uygulamaya çalışıyorlar,,, fakat karşılarındaki saf cahil biri değil,,,
ben ikide bir lafımı koyuyorum,,, zaten herkes tarafından hazır cevap olduğum biliniyor...

Son düzenleme:
kızlar dün akşam aşki memnuyu seyrettim ,
yeni bebek doğdu, anne baba odada bebekleriyle konuşuyorlardı.
çok duygulandım,, ve resmen ağladım,,, o anda eşimin yanımda olmasını çok istedim, (daha gelmemişti)

düşünsenize 3 ay sonra bizde hastane odasında elimize bir bebek verecekler, bu sizin bebeğiniz..o anda neler hissedeceğiz acaba?

yarabbim o günleri görebilcekmiyiz acaba??

bende kendi babama söylemedim utandım utandııgımdan söylemeyemedim babam bişey demez ama cekiniyo insan

benim görümcemde doktor, hiç biberon ve emzik vermeyin diyor bebeğe. Ben şimdilik hiç almadım biberon ve emzik o yüzden ama mecbur kalırsak tabiki vereceğiz

benim babam cocuklarda emzigi sevmez ...... ide emzik ve biberon verdigimiz zaman bebekler anneyi emmzelermiş

bigilerin için sagol canım

aliye 83 canım benim trisomy 21 için 1.362 nöral tüp defekt içinse 1.10000 die yazıyor 2. düzey ultrasondada normal dendi fakat 2 li testle 3 lü test birbirine uymuyor yani ikili nin riski çok daha düşük 3 lüde normal dio doktor ama sınıra daha yakınmış benimde kafam allak bullak oldu yazımdanda bellidir ne yazacağımı şaşırdım ve ne yapacağımıda rabbim hayırlısını versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…