2009 Nisan Anneleri buraya

bu arada göbek bir anda çıkınca eşim noldu sana böle dedi. şok oldu adam.. kaydirigubbakcemile oğlun büyüyo nolcak dedim bu senin iyi günlerin iyice şişçek diyo şimdi bile çok şiş geliyo göbeğim. ilerde nasıl olcaz... başkalarında görünce normalde , kendimde oluca değişik geliyo. akşam reklamlarda bebekleri gösteriyolar. eşimçok sever bebeişleri bir an önce doğur sende bzde sevelim dedi.. sus be dedim ağzını hayra aç çok korkuyorum erken doğumdan geçen arkadaş 8 aylık doğurmuş görmeye gittim. yavrum bi lokma ağlarken sesi bile çıkmıyo çok sevdim yaa çok küçükk..yazık acıyo insan gelişimini tamamlayıp doğsun inşallah..

kızlar dün gece başıma ne geldii. :1shok: gecenin bi yarısı feryat figan uyandım bacağıma kramp girdi... eşim yataktan fırladı. ödü patlamış. ben hala kıvarnıyom bacağım bacağım diye ay ne fenaydıı .. ablamdan öğrenmiştim. onunda çok oluyodu aklınızda bulunsun. kramp giren bacağın ayak parmakları tutulup geriye doğru kıvrılınca krampgeçiyor. eşime tarif ediyom bir yandan da kıvranıyom sonunda anladı. parmaklarımı kıvırdı o anda geçti. bu aylarda olabiliyormuş kalsiyum eksikliğinden diyorlar. ben süt içmiyorum. artık mutlaka içicem. kaydirigubbakcemile

aynı kramp banada girmişti ayak parmaklarıma hemde uykuda bende aynen öle bağırmıştım eşim telaş olmuştu neyseki kramp giren ayağa ne yapılcağını biliyormuş hemen acımı geçirmişti

aynı kramp banada girmişti ayak parmaklarıma hemde uykuda bende aynen öle bağırmıştım eşim telaş olmuştu neyseki kramp giren ayağa ne yapılcağını biliyormuş hemen acımı geçirmişti

ayy ne fena bişey o yaaa uyku sersemi insanı yataktan fırlatıyo valla. eşin nasıl düzeltti krampı benim teknikle mi

arkadaşlar size bir şey danışacağım...şu yoğun çalıştığım dönemde devamlı bilgisayar başında oturduğum için sandalyede iki büklüm durmaktan (ah kafam ama elimde değildi) bel ağrılarım başladı ve en son olarak kızım cuma günü resmen kasıklarıma indi çok korktum Allahtan cuma günü telaşın çogunu atlattım...

neyse bel ağrısıyla gece yatıyorum ve sırt üstü rahatlıyorum...bu posizyonun bebğin nefes almasını etkilediğini okumuştum burda sanki ..sola yatmak en iyisi demiştiniz ama sola dçnsemde sabah yine sırt üstü uyanıyorum..ya bebeğime yine eziyet mi ediyom yoksa...

aynen benimde belağrılarım var . hem bilgisayarda çalıştığımız için hemde bu haftalarda olan bir şeymiş bel ağrısı.. belini destekleyecek ufak bir kırlent kullanarak ağrını azaltabilirsin. bide ara ara molalar ver bir kaç adım yürü. o da rahatlatıyor. ben genelde yanlarıma yatıyorum. benimki rahatsız olunca beni uyandırıyo mecburen dönüyorum duruyo. kaydirigubbakcemile3 nasıl vuruyo pat pat. rahatsız oldum diye.. sırt üstü yatmanın çok sakıncalı olduğunu sanmıyorum amaeminde değilim.

i yuksel bende sırt üstü yatıyorum ama bebekler nefes almazki zaten değilmi??
zaten rahatsız olunca tekmeliyo ordan anlarsın cnm bazen ben sola dönüyorum rahat etmiyo demekki beni tekmeliyor

kimse yok sanirim 3 kisiyiz gorunurde ama ses yok kars yeterince sikici dedim nette azicik eglenirim ama kimse yok sohbete
ogluslariminda cani sikiliyo biri disarda biri icerde yedi bitirdi beni
yarini sabirsizlikla bekliyorum asure malzemesi alacagim ve ertesi gun koca bi tencere yapacagim allah nasip ederse cok istiyo canim her sene komsular bi dolu yapardi ben hamileyim ya sans iste kimse yapmadi bu sene
yarin esim avde plan cikta adamin da bi gunu var ondada dinlensinmi banami yardim etsin bilemiyor zavallim vala uzuluyorum askima
eeeeeeeee kizlar hadi canlanin mart anneleri bizden 4 haftada 1125sayfa onde ayip oluyor valla

ay canım bana hç sorma hiçbirşey yapmadım hemde hiçbirşey eşim yarın ankaraya ailesinin yanına gidiyor onlar yapmışlar bayağı bişey onları bekleyecem 3 gün sonra dönecek ona göre bakacam eksiklere,yani daha hazırlıkların başındayım :)

olsun ne guzel bak dusunenein var en azindan bizimkiler dogumunda el gibi gormeye gelir sonrada buyuyunce ele gelincede aman torunumuz yigenimiz diye soylenirler nasil buyudugunde bi haber
seninkiler simdiden almislar benimkiler ilkimi dogurdum 1 hafta sonra bi ceyrekle gormeye geldiler hatirladikca sinir oluyorum valla sanslisin benim annem gene az cok yapti ama esimin tarafi komsularim kadar olamadi valla onlar daha cok dusunduler bebegimi

selam kızlar gribe karşı ne önerirsiniz ilaçsız atlatmak istiyorumda sanırım kimseler yok ama bi soriyım dedim

selam kıslar....
bursasu bebeğini görecekmişin gözün aydın:)

iyuksel iyi olmana sevindim uzun bi aradan sonra... bel ağrısına gelince geçmiş olsun... ben de şimdi yazılı okumaktan not girmekten aynı durumdayım... sanırım dr. kocatepenin sitesinde yan yatmak gerektiğini duymuştum.. zaten ben sırt üstü yatamıyorum kuyruk kemiğim batıyo... oturamıyom bile... neden acaba...
eysan dikkat et karda kılta kendine...

temiizliği konuşmuşunuz ben hamile deilken bile süpürge yapınca belim zorlanıyodu şimdi daha beter o yüzden haftada bir eşim süpürüyo bazen 2 haftada falan viledayla siliyorum yoksa ne cam ne başka bişiy.... banyo vc de eşim ben artık nasıl denk gelirse ama genelde eşim

ayyy sabahtan beri çok yoruldum daha 2 sınıf var... 2 de pazartesi gelecek.... ayyy dua edin çıldıracam bennnn...

aslında vaktim olsa ben de ilk hamile old öğrendiğimdeki hislerimi yazmak istiyom ama sonra inşallah.. bi sınıf daha bitirip kendime ödül diye onu vereyim:):):)

hadi şimdilik hoşçakalın kıslar....

Canım benide 1 gün önce aradılar zaten bide üstelik saati değişmiş perşembe günü benim haberim yok, arkadaşım var hamiş o söyledide öyle gittim. Bu arada son 1 seminer daha varmış ama şu an zamanını bilmiyorum. Doğum sonrası bebek bakımıyla ilgili. Ararlarsa bu defa sana cepten msj atarım.

Kızlar, temizlik konusundan bahsetmişsiniz, tam eşime diyodum napıcam ev çok pis ama benim halim yok, içim hiç rahat değil. O esnada sizi okudum biraz içim rahatladı. Tek pis ben değilim yani:) Eskiden 2 günde bi yapardım, şimdi haftada 1 belki 2 o da çok zor yani annemler yardıma gelirse. Ütüler ile beni bekliyo ama hiç halim yoksenağlama Bende sizler gibi ancak yemek yapıp mutfağı toplayabiliyorum, bide çamaşır yıkayıp asıyorum

eveeeett... biras molaaa:) gelelim benim hamile olduumu öğrendiğim zamanlara..... uzun olursa şimdiden özür:)

biz 14 haziranda nikah ve 4,5,6 temmuzda düğün yaptık. eee uzak memleketler olunca her yerde düğün oldu:):) ve ben 10 temmuzda regl oldum... ağustosun ilk haftası yani düğünden bir hafta sonra eşim iş neden,yle arkadaşlarıyla izmire gidecekti ben de annemlere:):) ben 6-13 ağustosta memleketteyim... ön dişlerimden biri tamamen karardı... ben de aaa dişim çürümüş ne ilginç en öndeki falan diyorum.... yüzümün rengi değişikmiş annem neden bu kadar karardın dedi ben de anne gezmekten yanmışımdır dedim (ama annem tamin etmiş).... yanımda domates kesilince ben çok iğrenir oldum ki çok severim. hormonsuz olduğu için bu kadar kokuyo diye düşündüm.. annem bi ara sen hamile falan mısın dedi ben de anne eskiden de hassastım dedim...ama bi taraftan da aklıma takıldı çünkü regl olmadım... bi arkadaşım bak ben de senin gibi bi kez adet oldum bence hamilesin falan dedi... beni korkular sardı:) eşime msj attım galba hamileyim diye çünkü yavaştan midem de bulanmaya başladı.... neyse nihayet 16 ağustosta ist. geldim. Eşime test aldırdım ve yaptım çok belirgin iki çizgi.... ben titredim ağlamaya başladım... eşim yanlıştır bu imkansız dedi:) ikincisini yaptım o da aynı... artık kesindi bana göre ağlıyorum ne yapcam şimdi diye.. çünkü ben ilk yıl hiç istemiyodum... ama içimde bir ümit 18 ağustosta kan tahlili yaptırdım. dr incelemeden eşim sonuca baktı hem de 6 haftalıksın dedi... ben sürekli ağlıyorum.. garibim de benim tepkim nedeniyle ne duygu vereceğini şaşırmış... aslında sevinmiş ama beni teselli etmekten belli edemedi bile:)
öyle ki kürtajın asla caiz olmayacağını bile bile belki deyip fetvalar aradım nette... sonunda hayır dedim ben ne saçmalıyorum.... kabullnemedim 1 2 ay boyunca... ta ki arkadaşlarımala paylaşınca ve bu NİSAN ANNELERİni tanıyınca (en çok da selinay la konuşmak iyi gelmişti).... annemlere kaynanamlara taaa 3 ayı geçtikten sonra söyledim... utanmuştım biras.... işte böyle ama iyi ki de olmuş minik prensesim...

uzun oldu cidden kusura bakmayın kıslarrr...

Son düzenleme:
eysancım ben bi ara yazılı okumaya gittim..şimdi mola verip hikayemi yazdım:) şimdi yine başlııcam...sana eşlik etmeyi isterdim ama şu 4 gün çoook sıkışık malum karne hazırlığı... ve cuma günü meb sistemi kapatacağı için tüm notlar nete girilmeli.. dua edin banaaaaa...

kızlar konu temizliğe gelmiş bugün..bende haftaiçi hiçbişey yapamadığımdan haftasonu temizlikle geçiyo genelde..
ben bu sabah önce pazara gittim..sonrada eve gelip temizlik yaptık tüm ev ahalisiyle..ama şimdi oturduğum yerden kalkamıyorum.üstelik ben çok bişey de yapmadım, buzdalabını boşaltıp temizleyip pazardan aldıklarımı yerleştirdim,mutfağı sildim, bi de toz aldım geri kalanları kardeşimle eşim yaptı ama ölüyorum yorgunluktan..yook yok kızlar artık pisliğe alışmak lazım anlaşıldı :))) Allahtan bebeğin kıyafetlerini yıkayıp ütüleyip kaldırmıştım yoksa bunları yapacak halim olmayacak demekki bi kaç haftaya!! alış verişi ve bebek hazırlıklarını erteleyenlere tavsiyem hazırlıklarınızı tamamlamaya bakın, çünkü bundan sonrası daha da zor olacak bizim için!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…