Evet canım ya..bütün mesajlara kocaman reklam koymuşlar küçücük teşekkür butonumuzu çok gördüler bize .
iyi alışverişler canım...............Herkese günaydın. Bugün İstanbulda güneşli bigün varhihoyyyt Annemle alışverişe gidicez Eminönü taraflarına. Bebişe aldık birsürü şeyde annesinin henüz pek bişeyi yok. Bizde yaparız yavaştan hastane çantamızıkaydirigubbakcemile2
Bu arada o bahsettiğiniz gaz olayı sanırım bizimde sorunumuz. Bikaç gündür 8.30 dan sonra ve fazla yemek yediğimde akşamları karnım taş gibi oluyo ve bebişim pek kıpırdamıyo. Sadece hıçkırıyoooookaydirigubbakcemile3 Ay hıçkırıkları çok komik, sonrada kalbi atıyo hızlı hızlıBu akşam bende az yiycem ve saati geçirmicem bakalım bizde sonuç nasıl olcakCADIARZU
Fazla yazamicam, kaparım birazdan. Artık akşama okurum yazdıklarınızı.a.s.
26. hafta
Bebeğinizin akciğerlerinde hava kesecikleri oluşmaya başladı. Doğumdan hava solumayı sağlamak için akciğerler sürfaktan adı verilen bir madde üretirler. Bu madde, minik hava keseciklerinin çeperlerinin birbirine yapışmasına engel olur. Bu sayede her nefes alışda kesecikler hava ile dolar. Bu haftada bebeğinizin akciğerleri sürfaktan üretmeye başladı, ancak miktarları tabii ki yeterli değil. Erken doğum tehdidi yaşayan anne adaylarına yapılan bazı enjeksiyonlar ile bu maddenin yapımı hızlandırılmaya çalışılır. Amaç erken doğum olur ise bebeğin solunum problemi yaşamasını engellemeye çalışmakdır.
Yapılan çalışmalarda 26 haftalık bebeklerin beyin dalgaları incelendiğinde dokunmaya beyin dalgaları ile cevap verdiği saptanmıştır. Ayrıca ilginç bir bulgu da karnınıza kuvvetli bir ışık kaynağı dayadığınızda bebeğin kafasını o yöne çevirmesidir.
Bu haftalarda birden bire ve durup dururken karnızında bir sertleşme hissedebilirsiniz. Endişelenmeyin. Bu gebe rahimde, normalde görülen ve Braxton-Hicks olarak isimlendirilen kasılmalardır. Erken doğum tehtidinde ise kasılmalar sürekli ve belirli aralıklarla gelir. Düzenli kasılmaları saptamak için eşinizden yardım isteyebilirsiniz. Eşiniz, elinin ayasını uterusunuzun tam tepe noktasına yerleştirerek beklemeli. Bu haftada uterusun tepe noktası göbek deliğinin yaklaşık 5 santimetre yukarısındadır. Eşiniz 20 dakika kadar bu şekilde bekleyerek kasılmaların varlığını ve sıklığını saptayabilir. Bu işlemi kendiniz de yapabilirsiniz, ancak objektif olarak değerlendiremeyebileceğiniz için eşinizden istemenizde yarar var. Kasılmaları siz ağrı olarak hissetmeyebilirsiniz ya da çok hafif adet sancısı şeklinde fark edebilirsiniz. Eğer bunların sıklığı konusunda endişeleriniz varsa hemen doktorunuz ile temasa geçiniz.
27.hafta
Eğer rahim içine bir kamera yerleştirmek ya da direk olarak gözlemek mümkün olabilseydi, bebeğinizin gözlerini görebilirdiniz. Çünkü o'nun göz rengi artık belli ve sıkı durun: size göz kırpabilir. Bu haftaya gelindiğinde bebeğiniz gözünü açıp kapamaya başlıyor. Beyin olgunlaşması hızla devam ediyor ve sese verdiği tepkiler iyice arttı. Boyu 25 santimetreye yaklaştı ve kilosu 1000 gram civarında.
İkinci trimesterın sonu olan 27. haftada solunum ve uyku problemleri yaşayabilirsiniz. Özellikle yattığınız zamanlarda nefes darlığı ortaya çıkabilir. Bu durum bebeğinize herhangi bir zarar vermez ancak siz daha rahat edebilmek için, geceleri yatarken kullandığınız yastık sayısını arttırmalısınız. Çoğu anne adayı bu dönemlerde uykunun dinlenmeden çok sıkıntı yarattığını söylemekteler. Bilinç altında yaşanan endişeler uykuda kabus olarak kendini gösterebilir. Hatta uykuya dalmada büyük zorluklar yaşayabilirsiniz. Tecrübeli anne adayları yatmadan önce yarım saatlik bir yürüyüşün oldukça faydalı olduğunu iddia ediyorlar.
Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da kan basıncınız. Gerçi doktorunuz her kontrolünüzde tansiyonunuzu ölçüyor ancak siz de 3-4 günde bir bunu tekrarlasanız yararlı olur. Zira halk arasında gebelik zehirlenmesi olarak da bilinen preeklempsi için riskli döneme girdiniz.
Rutin kontrollerinizde yapılan ultrason incelemelerinde artık bebeğinizi bir bütün olarak göremediğinizi fark etmişsinizdir. Artık bebek bütün olarak değil kısım kısım incelenmekte. Yapılan ölçümler ile kilosu gerçeğe yakın ölçülerde tahmin edilebilmekte.
Bu hafta ile birlikte gebeliğinizin ikinci trimester'ı sona erdi. Yolun büyük kısmı aşıldı.
28. hafta (3. trimester başlıyor!!!!!!)
Bu hafta ile birlikte gebeliğin en zor dönemlerinden biri olan üçüncü trimester yani son üç aya girmiş oluyorsunuz. Bu haftada bebeğiniz hızla büyümeye devam edecek ve rahim içini mümkün olduğunca dolduracak. Rahim büyüklüğünüz neredeyse kaburgalarınzın seviyesine ulaştı. Bu haftada bacaklarınızdaki varislerde artış ve şişme fark edebilirsiniz. Yine hemoroid probleminiz varsa bu kötüleşebilir, ya da bacaklarınızda sık sık kramplar yaşayabilirsiniz. 28. haftada doktorunuz sizden glukoz yükleme testi isteyecektir. Bu testin amacı gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığını yani gestasyonel diabeti araştırmaktır. Yine bu haftada kan uyuşmazlığınız varsa doktorunuza bunu hatırlatın.
28. haftada dünyaya gelen bebeklerin yaklaşık %90'ı yaşatılmaktadır. Ancak bu bebeklerde yoğunbakım şartlarında solunum desteği gerekmektedir. Bebeğiniz sürekli uyuma ve uyanma dönemleri geçirmektedir. Zaman zaman gözlerini açıp kapayabilir. Kaşları gelişimini tamamlamıştır. Vücudu yağ depolamaya devam etmektedir. Bu yağlar doğduktan sonra kendi vücut ısısını ayarlamada oldukça önemlidir.
Bu haftada bebeğinizle rahatça konuşabilirsiniz, çünkü artık sizin sesinizi tanıyor!
canım ben yemegimi en gec 18,30-19,00 arası yıyorum sütümü yada meyvemide 20,30da ama yinede oluyorgünaydın kıslar hastalara acil şifalar en sağlıklısından,harika bir uyku çektim ben ve çözdüm olayı biraz dişimi sıkıp saat 21:45 ten sonra birşey yiyip içmedim valla sütümü dahi içmedim,ne kaynama ne ekşime hiçbirşey olmadı ve mislerrr gibi uyudum hemde yanımda kocam bile yoktu düşünün yani(ben o olmadan çok huzursuz uyurumda)sabah 5 gibi bebiş uyandırdı rahat yarım 20 dk.oynadı oynadı nasıl güzel geldi inanılmaz huzur verdi banada,dayanabilirseniz deneyin derim en azından,bende süper işe yaradı ve bebeğiminde hoşuna gitti sanki tabiki biz rahatsız olunca onlarda oluyordur sonuçta
ilk şenay sonra rumelili sonra bakalım kim sende 27. haftaya giriyorsun bende aynı zamanlar canımAaaa ben 38. haftanın içinde diye düşünmüştüm ama olabilir tabi.O zaman 6-10 nisan tarihleri arasında da olabilir.Aslında bebeğin durumuna göre değişir.Bazen riskli durumlar olabiliyo o zaman erken alıyolar.Ama inşallah bi aksilik olmazda nisan da doğar kuzucum.İkimizin doğumları birbirine çok yakın olacak sanırım rumelili.:CüvCüv:
bursa su ben hissediyorum canım bebeği ama dışarıdakiler hissedemiyor aslına bakarsan
çok kilolu değilim 60 kilo ilekaldım hamile şimdi 73 kilo oldum 13 kilo aldım :) bakarmısın halan kilolu değilim diyorum :)
Çiçwk canım paylaşımın için teşekkürler..
Urla canım hoşgeldin nasıl oldun?
April canım sana iyi alışverişler..
38 haftayı tamamlayınca alıyorlar biliyorum canım.....38+2 den sonra her an oluyor sanırım....bende uzak olan şafağımı sayıyorum yani bugün 79 benimde ama sezaryan olduğu taktirde 19 marta geliyor 38.hafta bitimi.....iyiden iyiye vakit azaldı valla.....79 sayarken 66 ya düşebilirim:asigim:
kızlar ben de bugün dr.a gittim geince de yatıp uyudum.şmdi de geçmişi okuyup geldim. kızım 1 kilo olmuş teyzleri:)
canım biraz geç oldu ama geçmiş olsun umarım bir an önce geçer.
canm gerçekten zor bir karar.hayırlısı olsun senin için. öğretmenlerin çalışma saatlerinin çocuk bakımı açısından avantajları tartışılmaz. şöyle de düşünebilirsin. bi çok anne senin müdür yardımcısı olduğunda sahip olacağın şartlarda çalışıyorlar. bu şekilde bakıyolar çocuklarına. tabi senin ikiz olması ve tam doğacakları zaman böyle bir karar vermen zor. hayırlısı olsun.
ben de mart diye düşünüyorum. geçen eşim mart ayında yurt dışına çıkma ihtimali olduğunu söyledi. kesin tarih belli değil ama ya doğuma denk gelirse.moralim bozuldu valla.
benim montlar kapanmayalı çook oldu valla. göbeğim açık dolaşıyorum:)
olsun canım kilo kontrolü içinde iyi olmuş bu kısıtlama. geçmiş olsun.
ben de galiba karar verdim. "nisa selen" olcak kızımın adı inşallah. daha çok düşünmicem. içinden çıkamıyorum sonra.
işte bi sürpriz kız daha:) valla okudukça böyle ben de korkuyorum değişçek diye.
aynen ben de kendimi annem gibi hissediyorum. aynı annem gibi yürümeye başladım:)
canım inşallah değişmez kızın olur ama 11. hafta cinsiyet söylemek için çok erken bence. benim dr um 14. hafta 2li testte bile kesin olmaz diye söylememişti. başka dr a gitmiştim de o söylemişti % 75 kız diye sonra kesim kız oldu. Allah gönlüne göre versin.
ben de dr kontrolümden bahsediyim. dr um herşeyin yolunda olduğunu söyledi. kan sayımı ve idrar kültürü istedi kontrol için. kiloma da bişey demedi. böyle giderse iyi dedi. bi sorun yok yani. sevindim buna. bi dahaki kontrol 3 hafta sonra
al benden de o kadar resmi transit geçtim zaten hemen çocuk benzer filan diye...
günaydın annecikler
Urla çokmu almışım ben kilo ya bak üzüldüm şimdi
teşekkürler butonu hk.
Evet sonunda oldu teşekkür butonunu bozduM yedek parçasıda olmadığı için mecburen kaldırmak durumunda kaldık.
anlayışınız için teşekkür ederiz...
İnanın elimizde olmayan sebeplerden oldu bu olay. Yoksa gereksiz teşekkür mesajları ile sayfaların dolmasını çok iyi önlüyordu. Bunun yerine Rep yani itibar butonunu kullanmanızı rica edeceğiz.
yazan kazen
demetcim bencede azıcık dikkat etsen kilo alımına iyi olur hayatım
Urla çokmu almışım ben kilo ya bak üzüldüm şimdi
teşekkürler butonu hk.
Evet sonunda oldu teşekkür butonunu bozduM yedek parçasıda olmadığı için mecburen kaldırmak durumunda kaldık.
anlayışınız için teşekkür ederiz...
İnanın elimizde olmayan sebeplerden oldu bu olay. Yoksa gereksiz teşekkür mesajları ile sayfaların dolmasını çok iyi önlüyordu. Bunun yerine Rep yani itibar butonunu kullanmanızı rica edeceğiz.
yazan kazen
tşk evet canım dikkat etmek gerek zaten tokluk kan şekerim biraz yüksek çıktı doktorum biraz dikkat et dedi sanırım almam artık fazla inşhihoyyyt
ama kimsede inanmıyor benim 13 kilo aldığımı yok canım daha neler diyorlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?