geçmiş olsun canım. benim de haftasonu öyleydi hareketleri yavaşlamştı. yorgunluktan olabileceğini düşündüm . p.tesi dr gittim zaten herşey yolundaydı.Herkese selaaammm, dünkü alışveriş yorgunluğunun ardından, güya bugün evde olucaktım, ama bebişim beni sokaklara attı:) Bikaç gündür hareketleri çok zayıf, sadece kıpırdanma ve hıçkırık dışında tekme diyebiliceğim bi kıpırtısı olmayınca. Sabah dr.u aradım. Bu durum normal mi diye? 27.Hafta tekmelerin belirgin olması gerektiğini ve normal olmadığını söyledi ve gelmemi istedi. Tabi apartopar gittim. Çok şükür kalbimiz atıyo bütün ölçülerimiz (kafa çapı, beyin, uyluk kemiği, karın çapı) hep 27. haftayı veriyo. Kilosu, boyuda iyi ama sıpa uyuşuk. Biraz uğraştı dr. ama 1-2 tekme dışında kılını kıpırdatmadı. Dr. 2-3 saat dolaşmamı yemek yememi ve sonra bidaha bakıcağını söyledi. 2 de tekrar gittim, bu defa taklalar attı, kordonuyla oynadı yani çok şükür normale dönmüştühihoyyyt Sonuç olarak bu durumun bebeğin psikolojisiyle ilgili olduğunu ve arada kendini dinlendirdiğini söyledi, İçim rahatladı tabiki. Doğum şeklimle ilgili biraz sohbet ettik. Sayfaları biraz okumaya çalıştım sizlerde bugün bu konuları konuşmuşsunuz sanırım daha geçmişe tam bakamadım gerçi. O konuda da ben kendimi ne şekilde iyi hissediceksem doğru doğum şeklininde öyle olduğunu söyledi. Bakalım zaman biraz daha geçsin, neler olcak...
Geçmişi okuyorum sonra alışverişimizden de bahsedicemmmm
sorma canım ya. bayılıorum bebişim için bişeyler almaya.eminönü dediğin gibi insanı çığrından çıkarıyor. ben üşenmeden gidip gidip duruyorum eminönüne. ama ben de her eksiğimi tamamladım sayılır. büyük şeyler kaldı mobilya park yatak falan.aliye83 teşekkür ederim canım. Ay geçmiş oku oku bitmiyo daha 25 sayfam varOkumazsamda kendimi kötü hissediyorum. Kocişde gelcek birazdan hiç okuyamam.
Dün annemlerle eminönü taraflarına gittik. Aklımı kaçırıcaktım süsleri bebek eşyalarını ve şekerleri görünce. Pek bi eksiğimiz kalmadı çok şükür tamamladık sayılır. Tabi odasındaki mobilya beşiği ve duvar kağıdı dışında benim ve bebeğimin herşeyi tamam sayılır. Fiyatlar o tarafta çok çok uygun. Ben kendime gecelik pijama sabahlıktan oluşan bi takım ve ayrıca bi pijama, klasik işte alınanalar emzirme sütyeni iç çamaşırı...vs.. aldım işte gerekli şeyleri. Bebişinde tırnak makasından çorabına kadar tamamladık. Kapı süsü ve bebek şekeri işlerini kayınvalidemle yapıcaz. O çok başarılı bu konuda. Bide herşeyi anneanneyle yapmak olmaz, birazda babaneyi memnun etmemiz lazım malum:))
Yarında kısmet olursa beşik ve bana emzirme sandalyesi bakmaya gidicez. Hep havalar hergün iyi olmuyo, hemde benim zamanla ne olucağım belli değil o nedenle her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz. Bunlar işin keyifli kısımları, Allah sağlıkla kullanmayı nasip etsin hepimize işallah. İlk bebek olunca da heyecan fazla dorukta oluyo insan napıcağını şaşırıyo bazen:))
teşekkür butonları yok olmş artık..
Herkese teşekkür ediyorum burdan..Unutmamışsınız beni..
Bu arada bizim bebek odamız geldi kuruldu..Çok şeker oldu çokk .akşamları girip orda oturuyorum bi süre:)
çok saol öslemcim ama maalesef ben çıktıktan sonra atmışsın msjı göremedim..gerçi çok oyalar demişsin o kadar vaktim yoktu bi ara denerim inşallah ağlayan keki...ay inşallah sinehascım,croxilex valla dün bir ağlayan kek yaptım enfes oldu yarın mutlaka anlatırım müthiş güzel oldu ama o seni oyalar burdan almıştım tarifini çıkmadan bak istersen bir,hadi kaçtım herkesi öptümmmmm yoksa çıkamayacm
teşekkürler şemşamer...gidenlere iyi akşamlar, croxilex kolay gelsin, özelm kolay gelsin, güzel haberlerle dön
benimde kollarım fena morardı valla ama ardından ii bi haber alınca morlukları takmadım bile heh hee..ohh maşallah kızlar,
ben arada girip okuyorum ama son yazdıklarınıza kayıtsız kalamadım :))) ilahi çok güldüm, isyan bayrağını açanlar var bakıyorumda :))) ama şu doğumdan sonraki 40 gün yasağını bilmiyordum, eee adamları kim zaptedecek.. seviniyodu doğumdan sonra daha rahat olur diye garibim :)) bende yeni evliyim ama benim canım hiç istemiyor artık açıkçası, yinede haftada 1 oluyor genelde...
bu arada bigudi benim şeker sonucum 91 çıkmıştı.. yani hiç sorun yok çok iyi dedi dr.doğum konusunu da araştırdım biraz zaten çok dr. yok hastanede ve 1 er hafta nöbet tutuyorlarmış..nöbetçiyken zaten girer ama başka dr nöbetçiyse o girer doğuma dediler. ama gündüz doğum başlarsa normal yada sezeryan farketmez nazife hn. giriyormuş.
şeker yükleme için gittiğimizde dr. önceki ultrasondan sonra 15 gün geçmediğinden ultrasonda bakmadı, şimdide nasıl sabredicem ayın 23 ününe kadar..göremedim oğlumu!! neyse sağlık olsun :)) bu arada bigudi yükleme için kan alan görevli çok beceriksiz, kollarımdaki morluklar daha hala geçmedi.
kızlar sormak istediğm bişey var, aranızda hiç doğum yapacağı hastanedeki odalara gidip bakan var mı? nelere dikkat etmek gerekiyor? ben kontrole gittiğimde odalara bakmak istiyorum, ayrıca hastaneden bilgi almamız gereken konu var mı? ben neler getirmem gerektiğini falanda sorayım diyorum..ama başka ne öğrenmek gerekir ???
hayırlı olsun canım..güle güle eskitsin inşallah..genç odaları aldığımız günleride görmek nasip olsun..:Saruboceq:teşekkür butonları yok olmş artık..
Herkese teşekkür ediyorum burdan..Unutmamışsınız beni..
Bu arada bizim bebek odamız geldi kuruldu..Çok şeker oldu çokk .akşamları girip orda oturuyorum bi süre:)
geçmiş olsun huzur..yeni gördüm canım msjını...vallahi benimde sadece1 degerim normalin 1 sayı üzerinde çıktı..ama 2 haftada bir ölçüm yapılacak dedi çünkü ilerde sekere yakalanma riskim varmış...canım benim dr da hayatını cehenneme cevirme ama dikkatli ol dedi..hem ben biraz fazla kilo aldım oyüzden bu diyete çok dikkat et dedi sanırım..canını sıkma canım dr güven..herkeslere iyi akşamlar
croxilex sana bişey sorucam lütfen cevap ver:)
benimde 100 mg şeker yüklememin sonucunda ilk bir saat 191 çıktı sınır 190 dı diğerlerinde sorun yoktu doktorum diyete gerek yok ama tatlı ve hamur işini abartma dedi.ama ben dururmuyum evde takip ettim şekerimi tokluk 100 e bile çıkmadı sonuçlara baktığında arada kaçamak yap dedi ama sana baktımda baya diyet vermişler ve ölçümlerin yapılacakmış benimki hiç bişey yapmadı senin hangi değerin ne kadar yüksek çıktı uzun oldu kusura kalma...
hayırlı olsun april bebişinin eşyaları..bizde bi çoğunu aldık yarın artık aldıklarımın listesini koyucam bi kızların fikrini alıcam daha neler almalıyım die:sm_confused:aliye83 teşekkür ederim canım. Ay geçmiş oku oku bitmiyo daha 25 sayfam varOkumazsamda kendimi kötü hissediyorum. Kocişde gelcek birazdan hiç okuyamam.
Dün annemlerle eminönü taraflarına gittik. Aklımı kaçırıcaktım süsleri bebek eşyalarını ve şekerleri görünce. Pek bi eksiğimiz kalmadı çok şükür tamamladık sayılır. Tabi odasındaki mobilya beşiği ve duvar kağıdı dışında benim ve bebeğimin herşeyi tamam sayılır. Fiyatlar o tarafta çok çok uygun. Ben kendime gecelik pijama sabahlıktan oluşan bi takım ve ayrıca bi pijama, klasik işte alınanalar emzirme sütyeni iç çamaşırı...vs.. aldım işte gerekli şeyleri. Bebişinde tırnak makasından çorabına kadar tamamladık. Kapı süsü ve bebek şekeri işlerini kayınvalidemle yapıcaz. O çok başarılı bu konuda. Bide herşeyi anneanneyle yapmak olmaz, birazda babaneyi memnun etmemiz lazım malum:))
Yarında kısmet olursa beşik ve bana emzirme sandalyesi bakmaya gidicez. Hep havalar hergün iyi olmuyo, hemde benim zamanla ne olucağım belli değil o nedenle her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz. Bunlar işin keyifli kısımları, Allah sağlıkla kullanmayı nasip etsin hepimize işallah. İlk bebek olunca da heyecan fazla dorukta oluyo insan napıcağını şaşırıyo bazen:))
niye ağlayasın gelio bursasu ya inşallah bi aksilik yoktur hayatında..selam kızlar bugünlede evde hiç durunamıyorum hep ağlayacağım geliyor
bugünde attım kendimi sokaklara annemle çarşılardaydık
sizde maşallah baya konuşmuşsunuz :))
+18 falan filan kaçırmışım yerimseniben
bizde bebişe bişeyler aldık çok tatlılar üşenmezsem fotosunu çekip koyacağım siteye
bugün baya olaylı oldu benim için paralarımı düşürmüşü çarşıda cebimde 1 ytl para kalmış dolmuşa binemedim elimde torbalar şakır şakır yağmur yağıyor o arada da.....
trafik kalabalık
sonra otobüse atladım biletim vardı Allah tanotobüsün şöförüde yeniymiş yoları bilmiyormuş 1,5 saat dolandıktan sonra anca evime gelebildim ya otobüste de konuşulanlar tam bi komediydi kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
sorma canım ya. bayılıorum bebişim için bişeyler almaya.eminönü dediğin gibi insanı çığrından çıkarıyor. ben üşenmeden gidip gidip duruyorum eminönüne. ama ben de her eksiğimi tamamladım sayılır. büyük şeyler kaldı mobilya park yatak falan.
Amin canım insanın içine bi korku geliyo bazen böyle bişeyler aldıkça. Allah'a emanet bebişlerimiz. Gülegüle kullanın bu arada cicilerinizi.
Geçmişte okursun benim yazdıklarımı ama. bebek şekeri için şark hanı öneririm. Diğer yerler biraz daha pahalı.Ama oralarda da daha çok çeşit var. Ben gittiğimde oralar çok kalabalıktı.Pek ayrıntılı bakamadım
Ben de emzirme sandalyesi istiyorum.Ama mobilya geldikten sonra oda da yer kalırsa alıcam sanırım. Bilgi alırım senden alırsan. Beşik olarak park yatak mı alıcaksın canım
Canımcım sağol, seninkiler de hayırlı olsun. İşallah İyi günlerde kullanmak nasip olur hepimize. Bende baktım Şark hanına ama pek bişey bulamadım çok karışık geldi orası bana. Ben Mahmutpaşadaki dükkanları daha çok beğendim bebek şekeri sepeti vs. konusunda. Beşik olarak park yatak almicam, hoşuma gitmiyo onlar. Kendi odama küçük bi beşik alıcam 60 cm.lik tüllü cibinlikli falan bişey. Bebek odasınada yatak ve dolap alıcam bide bana emzirme sandalyesi. Zaten anca sığacak bunlar bebişimin odasınahihoyyyt
Coroxilex, sana da teşekkür ederim. Sende çok yorma kendini misafir işi zor. Esas onlar gittikten sonra çok yoruluyo insan.
amin amin. şarkhanda 2 -3 dükkan var zaten. ama haklısın onun dışında satılanlar alakasız ve karmakarışık. dediğin gibi diğer dükkanlarda da çok güzel şeyler vardı. aslında tam dediğin gibi benim de odama ancak onlar sığar ama eşim şifonyeri de alalım dedi. ya emzirme sandalyesi ya şifonyer almam lazım benim de ikisi birden çok doldurcak odayı.o küçük beşikler çok tatlı ve süslü.
ben mobilyayı alacağım yerde sordum. 380-480 arası fiyat verdiler herşeyi dahil. çok geldi bana da. ben yatak odasına park yatak alıcam heralde
ben de öyle sebepsiz morluklar yok canımkizlar masallahiniz var alisverisler tum hizla devam ediyor testler iyi cikiyor ufak tefek agrilar disinda bir sorun yok gibi cok sukur bende cuma gunu gidecem seker testi icin umarim benimkide iyi cikar ben size birsey soracagim bacaklarinizda morluklar olusuyormu ben bir yere vurmasamda bir bakiyorum mosmor olmus coraspirin kullaniyordum onun biraktim ama yine oluyor sizlerdede varmi
evet senin baktıkların gerçekten ucuzmuş. biz daha uzun vadeli düşünüyoruz. büyüyen yatak falan alıyorum o yüzden.Canım ben daha ucuz ve küçük bi beşik baktım. Benim beğendiklerim kraftta bile 175lira Mobilyacılarda 120-150 arası. Zaten sadece 3 ay yatırmak istiyorum. Bakalım kısmet. Komidin sığsa aslında kullanışlı olur ama ben sadece bebek için bi oda planladım çok uzun vadede bişey düşünmedim. O nedenle fazla eşya istemiyorum rahat rahat olsun. Dolap eşyalar için işimi görür. Yatakta 3-4 yaşına hatta ilkokula gidene kadar bile bebişe yeter diye düşünüyorum.
Bu arada geçmişi bitirdim çok şükürdelikafadulden
kızlar hepiniz iyi akşamlar.yazdıklarınızı okuyorum fakat pek yazamıyorum.şimdi fırsat bu fırsat yazayım dedim.benim çok akıntı ve kaşıntım oluyor.dr.cenasten krem verdi.2 defa fitil verdi kullandım ama hala devam ediyor.fitili çok ilerletemedim.bebeğe bişi olur diye.o parça parça döküldü biraz.bilgisi olan arkadaşlar ne yapmam gerekiyor.iç çamaşırı sık sık değiştiriyorum zaten.artık kaşıntıdan bayılcam.kaşımaktan tahriş oldu ve kanatıyorum.yardımlarınızı bekliyorum.
,aliye83 teşekkür ederim canım. Ay geçmiş oku oku bitmiyo daha 25 sayfam varOkumazsamda kendimi kötü hissediyorum. Kocişde gelcek birazdan hiç okuyamam.
yat yat hatunnn bizler calışalım............günaydın kızlar,bi günaydın diyim şimdi tekrar yatacam eeeeeeeeeee son sabah uykularım bebiş olunca biraz zor yatarım hoşçakalın....................
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?