2009 Nisan Anneleri buraya

günaydın kızlar kendimi günlerdir çok ağır hissediyorum gece uykularım hiç kalmadı sabaha karşı yorgunluktan sızıyorum artık galiba benim için zor zamanlar iice başladı fazla oturamıcam pc karşısında öpüyorum hepinizi ve bebişlerinizi

valla yaşlı kadınlar gibi oldum merdiven çıkarken etraftakilere yol veriyorum siz çıkın ben anca gelirim diye.
OFF YAAA bendeee eskiden ölemi önden önden koştururdum. yürümek değilde merdiven acayip yoruyor.. kaydirigubbakcemile

sıkma canını hormonlariş başında demek. ben canım sıkkın olduğunda sevdiğim müzikleridinliyorum. moralim düzeliyor. sende öyle yap .. :sm_cool:

şenaycım sen bol boldinlen. ben bile şimdiden fazla oturunca kaburgalarım batıyor gibi oluuor. birde belime vuruyor ağrısı. ara ara gel ama yinede merakta bırakma. :1hug:

şenay çok yorma canım kendini pc başında. ama sabahları yoklama verde merak etmeyelim oldu mu?????kaydirigubbakcemile5

hoşgeldiniz...... ah ah allahım senın yardımcın olsun cok zordur eminim bizler bu halde artık iş yapamz hale geliyoruzzz

seni düşünemiyorum sen 1 ay sonra falan dogurursun anacım...

öptüm üçünüzüde...............:CüvCüv::CüvCüv::teytey::teytey::dance::dance:

kızlar heyecan yok bu bebekler bi şekilde öıkacak dışarı nasıl olsa hihihi çok heyecanlanınca sinehasın eltisini düşünün 9 çocuğunu da evde dourmuş:)

umarım normal zamanın da doğar canım. doktor sezeryan falan demedi di mi sana?:ecrin_bebek:

henüz demedi canım...bebeğin gelişimine bakılacak birde çatı muaynesine.....ama şekerin ve insülin kullanımının doğum şeklinde bir değişikliğe yol açıp açmayacağını bilmiyorum....bildiğim kadarıyla şeker yüksekliği olan annelerde normal doğum eylemi daha geç seyrediyormuş.....bebeğimin en rahat olduğu doğum şeklini tercih edeceğim.....çok istiyorum normal doğum yapmak ama hayırlısı tabi

GÜNAYDIN BÜYÜLÜ BAHCELER

hemserim yukselim dikkat et kendine, bende en cok düşmekten korkuyorum artık öyle büyük bir karnım var kı düsersem zaten kalkamam sanırım yerimden::))))))

urla sen o yöneticiyi komufile et ve catıya cıkın, bebeğim tv için göze alabilirsiniz bunu bana hak vereceksinnn

bu arada kızlar herkesin ii olduguna sevindim biraz gecmişe göz gezdirdimm
kocaman öpüyorum herkesi tek tek.....

dün kocacımla içi camasırı ve logusa gecelikleri falan alalım dedik ama ben alamadım, önden düğmeli gecelik için 50 , pijama takımı için 65, sabahlık için fe 60 falan dediler, fiyatları hiç bilmiyorum normalmi????
birde ne tavsiye edersiniz, konu daha önce konusulduysa özür dilerim::(((((

birde mobilya takımı alacaklar bebiş için acele edin benim mobilyaların kokusu hala gecmedi, güya su bazlı boya falan demişler di....hergün işe gelirken sabah camı acıyorum üstelikkkkkk

birde bende sürekli nefes nefese yim sanki bebeğime nefes gitmiyo gibi cok da nefes alamak istiyorum
tuvalet egidip gelince bile yoruluyorum, sonra da kendime sinir oluyorum
en zoru corap giymek 2 gündür kocacım giydiriyoo coraplarımı
karnımın capı tam 1 mt cok komik değilmiiiiii

1 mt capında kadınımmmm:::)))))

kaburgamda batıyor, özellikle sag tarafımda DEMİR artık sürekli kendi yerini büyütüyorrr, bazen tam dönecekken dönemiyooo öyle yarım kalıyooo yan sonra babası hadi oglum annenim canı acıyooo diye ovalıyooo oooooohhhhooooppp hemen dönüyooo, dısardan da onu izliyoruzzz, aksamları bir bebeğim tv bir DEMİR tv var biziöm evde

RABBİM acılarını göstermesinnnn
ben yorgunum, agırım falan deyince senaydan utanıyorummm, canım kim bilir o nasıl bizim 2 katımız::))))ALLAH yardımcısı olsun ama değer değil mi?????

Didemcim hepimiz artık baya çaplı kadınlarız heheehe.
bende şimdilik zorda olsa çorapları giyebiliyorum ama senin haftana geldiğimde bizde koçişe müracat edicez.
biraz hareket edince kan basıncından mı nedir hep nefes nefeseyiz.

merhaba arkadaşlar en sonunda yetiştim size oku oku bitmedi.
Bende çok benzer bi rüya gördüm benin bebişte elini çıkardı parmağımı verdim tuttu. :) çok güzeldi.
ben de haftasonu doktora gittim herşey iyi çok şükür. ama doktorun baskülü bozuk sanırım ben sevine sevine gittim bu sefer çok kilo almadım diye. Orda bi çıktım ooooo geçen aya göre 3,5 kilo almışım. Şok oldum evde hep az çıkıyordum. Çok üzüldüm. Doktor eleviti azalt dedi, haftada 2-3 e düşür dedi. Geçen ay muz ye demişti bu ay yeme dedi. Of of. Bu sefer evde değişimi çok iyi takip edicem. Hepsi farklı zaten basküllerin sağlık ocağı 75 gösteriyorsa evdeki 77 doktorun ki 79. Ben çok üzülünce eşim de kızdı sen hiç kilo almamış olsan bebek sağlıksız olsa daha mı iyi dedi. :1no2:
Ama çok sinirim bozuldu birden napayımmmm

CANIM RÜYAN HAYROLSUN İNŞALLAH.. çok güzelmiş..
kilo konusunuda takma güzelim yaaa napalım mecbur alıyoz.. inşallah doğumdan sonra hızlı hızlı veririz kiloları. eşin doğru söylemiş bebeğin sağlıklı en önemliside bu..

LOHUSALIKTA

Gebelikte olduğu gibi lohusalıkta da bazı konulara dikkat edilmelidir. Günümüzde normal doğumdan sonra 24 saat sezaryenden sonra ise 48 saat hastanede kalmak yeterlidir.

Doğum sonrası eve giden anne doğum şekli ne olursa olsun mümkün olduğunca dinlenmelidir. Ancak bu dinlenme sürekli yatma şeklinde olmamalıdır.

Ev içerisinde dolaşmak, basit ev işleri yapmak hem kişinin kendine olan güvenini arttırır hem de kan dolaşımını destekler.

Doğum sonrası eve çıkan anne dilediği ve kendisine dokunmadığını bildiği her şeyi yiyip içebilir. Protein içerikli gıdalar ile taze meyve ve sebzeler özellikle önerilir. Süt veren annelerin günde ortalama 2600-2800 kalori almaları önerilir.

Bebek dünyaya geldikten sonra barsak hareketlerinde yavaşlama ve kabızlık olabilir. Bu nedenle dışkıyı yumuşatan lifli gıdalar ve bol sıvı alınması kabızlığı önlemek açısından yararlıdır.

Normal doğumdan sonra hemen sezaryen sonrası ise 3. günden itibaren ayakta duş şeklinde banyo yapılabilir. Banyo esnasında zorlanmadıkça vajinaya su kaçmaz. Vajinanın yıkanması ise sakıncalıdır.

Normal doğum sırasında açılıp dikilen "epizyotomi (epizyo)" genelde -doktor solak olmadığı sürece- vajenin sağ tarafında olur. Otururken ve yatarken sağ tarafa ağırlık vermemek gereklidir.

Doğum sonrası karın kaslarını güçlendirmek için egzersiz önerilir ancak egzersizlere 6 hafta sonra başlanmalı ve kasları çok zorlayan egzersizlerden kaçınılmalıdır.

Doğum sonrası cinsel arzularda bir süre azalma olur. Bu azalma genel olarak psikolojik kökenlidir. Genelde istek 12. haftadan sonra eski haline döner. Doğumdan sonra 20-25 gün sonra cinsel ilişki olabilir. Emzirme döneminde yükselen "Prolaktin hormonu" (Süt hormonu) kadında estrojen hormonunu baskılayarak vajende kuruluklara yol açabilir. Şikayetinizin çok fazla olması durumunda doktorunuza muayeneye gitmelisiniz.

ŞUBAT ANNELERİNDEN ALINTI KIZLAR DOĞUMLARI YAKLAŞINCA KONULARI DERİNLEŞTİRMİŞLER.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…