2009 Nisan Anneleri buraya

İstirahat halindeyken sol yanınıza yattığınızda bu toplardamarların rahatlamasına katkıda bulunabilirsiniz. Bu yatış pozisyonu aynı zamanda bebeğinize daha fazla kan gitmesine de katkıda bulunur.

YAZININ TÜMÜNÜ OKUMAK İSTEYEN ARKADAŞLARA...

Gebelikte büyüyen rahiminiz vücudun sağ yanında bulunan ana toplardamara ("vena cava") bası yapar. Bu nedenle özellikle vücudun alt yarısındaki büyük toplardamarlarının kalbe kanı geri götürme hızını yavaşlar. Bunun en önemli sonuçlarından biri ayaklarda ortaya çıkan şişliklerdir (ödem). Çoğu anne adayının bu haftalardan itibaren ayakları şişer ve bu durum özellikle yorgun bir iş gününün sonuna doğru belirginleşir. Bunun nedeni basıya uğrayan ve akımı yavaşlayan toplardamarların içlerindeki fazladan kanın sıvı kısmını damar etrafında bulunan alana sızdırmalarıdır ("sıvı göllenmesi"). Bu açıdan bakıldığında vücudun yerçekimi etkisine en fazla maruz kalan bölgeleri olan ayaklarda şişme olması fizyolojik, yani normal kabul edilen bir tepkidir. Amaç, toplardamarların "rahatlatılmasıdır".
İstirahat halindeyken sol yanınıza yattığınızda bu toplardamarların rahatlamasına katkıda bulunabilirsiniz. Bu yatış pozisyonu aynı zamanda bebeğinize daha fazla kan gitmesine de katkıda bulunur.

Çalışan anne adayları akşam eve gelip birkaç saat yatma pozisyonunda dinlendiklerinde bu ödemin azaldığını görebilirler. Bazı anne adaylarında ise ayaklardaki ödem onları korkutacak kadar fazla olabilir. Ayaklarınızdaki şişmelerin çok fazla olduğunu düşünüyorsanız veya ellerinizde ve yüzünüzde şişmeler oluyorsa bu durumu doktorunuza iletmelisiniz.

Vücudun alt kısmındaki bu sıvı göllenmesinin bir sonucu da gece uykudan uyandıran idrara çıkmadır. Gece yatış pozisyonuna geçince basıdan kurtulmuş toplardamarların içine geri giren sıvı böbreklere geçerek idrar şeklinde atılmaktadır.

Vücudun alt kısmındaki sıvı göllenmesinin bazı anne adaylarında ortaya çıkardığı diğer iki sorun varis ve hemoroid (basur, mayasır) oluşumudur. Varisler bacaklardaki yüzeyel toplardamarların belirginleşmesi sonucunda, hemoroidler ise kalınbağırsağın son kısmındaki toplardamarların belirginleşmesi sonucunda oluşurlar. İleri seviyeye gelmiş varisler estetik sorunlara ve ağrıya, ilerlemiş hemoroidler ise dışkılama esnasında ağrı ve kanamaya neden olabilir.

Vücudunuzun alt yarısındaki sıvı göllenmesini dengelemenin ve bu sorunların ilaçsız bir şekilde üstesinden gelmenin en önemli yolları aşağıda okuyacağınız ilgili konularda anlatılmıştır. Bu konuları mutlaka gözden geçirin.

cuma günü doktoruma sordum en ideal yatış sola doğru dur dedi
sola doğru yattığında bebeğine kan akımı maksimum seviyeye çıkar daha ii beslenir dedi

kızlar bebeklerinizin kıyafetini hangi deterjanla yıkadınız elde yıkama için olanınımı aldınız ben elimde yıkayacağım makinaya atmak istemiyorum ben çanta hazırlamada biraz geç kaldım

ay aprilcim gelmezmiyim ayol gelirim tabi hehehe,ben ortakların hemen alt sokağındayım bu arada stad sokağında,olmazsa öyle yaparım şeker hem öğrenmiş olurum otobüs olayınıda,gelirim inşallah
özlemcim. gelmeye çalış kalabalık olalım çok güzel geçiyor... :sm_cool:

ne güzel tatile erken girdin. ben 33. haftamda ayrılıcam nasipse ohoo daha çok var. martın 2. haftasına denk geliyor. neyse şimdilik iyiken çalışayım sonra evde bol bol dinlenirim . tabi oğlum doğana kadar.. delikafadulden
evet canım bi daha belki buluşuruz ama zor olur gibime geliyor. bu fırsatı kaçırmayalım. :sm_cool:
canım bilgiler için saol..

kızlar bebeklerinizin kıyafetini hangi deterjanla yıkadınız elde yıkama için olanınımı aldınız ben elimde yıkayacağım makinaya atmak istemiyorum ben çanta hazırlamada biraz geç kaldım

güzelim hiç geç kaldım diye üzülme ;
benim ne hazırda çantam var, ne de çantamın içine koyacak eşyam var...
daha hiçbir şey almadık.....

allah kısmet ederse 7 şubatta eminönüne gitcez....
artık o zaman tamamlarım diye düşünüyorum.

ben hacışakir ile makinede yıkadım kısa programda malum henüz kirli değiller... elde durulaması çok zor tam arınmayabilir deterjandan... çantayı ben bile daha yapmadım panik yapma... hatta mart anneleri bile daha yeni yeni hazırlıyor...

megul çok geçmiş olsun cnm inşallah 100lük şekerin iyi çıkar

bursasu teşekkür ederim canım.ben de öyle umut ediyorum.

canım ben de sitede benden başka tüp bebek tedavisiyle bebek bekleyen var mı diye merak ediyordum.evet aynen dediğin gibi bizim evde de paranoyaklık had safhada.

heheh canımcım sen durmasaydın.yazık bizim adamcağızların haline bize zarar vermemek için ne hallere düştüler:ecrin_bebek:delikafadulden

bende bazen böyle düşünüyorum acaba rahatsız mı oldu diye hemen dönüyorum.bebişlerde şaşıracak hareket etseler kabahat etmeseler kabahat

canım ben makine için olandan aldım,ama daha hiç bişey yıkamadım.benimde henüz bi çantam yok :çok üzgünüm:
kendimi şartlandırdım sanırım 28. hafta diye neyse 1 hafta kaldı bahanelerimin bitmesine sonra hazırlarım.üzülme çanta konusunda yalnız değilsin:içelim:

canım ben de sitede benden başka tüp bebek tedavisiyle bebek bekleyen var mı diye merak ediyordum.evet aynen dediğin gibi bizim evde de paranoyaklık had safhada.[/QUOTE]

canım seni takip ediyordum zaten haberini alıncada çok mutlu olmustum... hemen hemen aynı dönemlere denk geldi tedavimiz... allahım bize kucagımızada aldığımız günleri bi gösterse...

kızlar benim bu çikolatayla olan münasebetim ne kadar daha böyle sıcak bi şekilde sürmeye devam edecek bilmiyorum.cokacimcoook
nasıl kız anasıyım anlamadım yaa:bbo: insan biraz limon yer.
marketteki çikolata stoklarını erittim.
ne yapacağım help!!
durduramıyorum kendimiklava:

bencede sizce daha hiçbişey yapmadım hafta sonu sayenizde gaza gelip kocişi dürttüm ama ııhh çıkmadı daha erken diyor haklı adam ay,daha var yani hepsini birden alırız dedi ama zaten kayınvalidemler bayağı bişi alınca bize çok bişi kalmadı,yataktı yada beşik yada oyun parkı,odasını almayacağız hemen en azından ben öyle istemekteyim bi taşınalım ondan sonra en azından yani,bebek arabasını halası alacak ee portbebe si felan kalıor onlarda bir alışverişlik,benim ev her daim toz ve tüy köpiş yüzünden onun için en son kıyafetler yıkanıp ütülenecek,tabi son aya kalmadan hastane çantasını hazırlarım ama onada var daha o yüzden panik yok

öslemmmmmmm bu ne relax , ne olur banada biraz sakinlik bulaştır.
ben neredeyse kocişime saldıracağım bi yeri kirlettiği zaman :mymeka:
adamcağızın 2 tel saçı dökülüyo diye kıyameti koparıyorumklava: kaldıki köpek Allah sabır versin ben olsam çoktan boğmuştum..
ayy yanlış anlama bayılırım köpeklere benimde vardı önceden ama şimdi kocişe bile dayanamıyorum

arkadaşlar geçen gün Allah a şükür kocişim iyileşti ve dikişlerinin hepsi alındı.göbek fıtığı ameliyatı olmuştu belki hatırlarsınız.
neyse dr a sorduk yasak olan şeyleri sıra yiyeceğe gelince dr karından dayak yemede ne yersen ye dedi.
bi an anlamadım öyle mal mal bakıyodumki dr dedi benim eşimde yeni doğum yaptı,o hamileyken hele lohusalıkta çok sinirliydi dedi.sonra eşime dönüp valla ben dayak yedim sende yemek istemiyosan susacaksın dedidelikafadulden:roflol:
kocişim bana bulaşmıyo artık :roflol:

ay çok güldürdün beni şeker,sen gel bana sor ne rahatı tiksiniyorum ama yapabileceğim bişi yok günaşırı süpürge tutuyor kocam saolsun toz alınıyor ama gelgörki hayvan yani önüne geçemiosun bide sevgi arsızı zaten bir silkeleniyor her taraf tüy,ama ne yapacaksın diyorumya sırf onun için taşınacağız bahçeli bir eve,zekeriyaköt taraflarında hem şimdiki evimizin kirası fiyatına hemde bahçeli dubleksler var,araştırıyoruz bakalım ne olacak

kızlar haklısınız daha çok erken ama benim erken doğum riskim var:1shok:Allah zamanında kucağımıza almayı nasip etsin ama hadi olursa hiiiiiiiç hazır değilimdelikafadulden bu hafta sonu veya önümüzdeki hafta içi hazır edeyim artık diyorum bence sizde pek geç kalmayın bizim beşik daha gelmedi yatağını,bebek arabasını inşallah doğduktan sonra alacağız,cvplar için teşekkür ederim benim makinanın elde yıkama programı vardı olmassa ona atarım yada azıcık omoyla sudan geçiririm zaten dediğiniz gibi çok kirli değil

iyiymiş valla canım bizim evin kirasıda yüksek dahada yükselecek önümüzdeki ay bende ev arayacaktım ama hem eşim yatıyordu 1 aydır hem bu halde nasıl taşınırım diye bekledim durdum,sanırım doğumdan sonra yaza kadar taşınırız..oralar güzelse bizde gelelim yerimseniben

ilahi ya ne komik doktorlar var:roflol:doktor değil komedyensositososito

bende komik birşey anlatayım kızlardelikafadulden eşimle ilgili daha önce yazmıştım evliliğimizin başlarında bebek olmuyo diye birkaç tahlil yaptırdık eşimde üroloji doktorruna gitti spermograf için doktor cinsel pehrizi kast ederek kaç gündür pehrizdesin diye sormuş benim tatlı saf eşimde PEHRİZDE DEĞİLİMKİ DOKTOR BEY NE BULURSAM YİYORUM demiş doktor bile gülmekten kendini alamamış:roflol::roflol:sırnaşık şeycanımya bazen çocuk gibi oluyorŞeniz

Sütyen beni artık sıkmaya başlıyor,,,
gerçi hala telli takıyorum o yüzden olabilir ama,,

eve gidince hemen çıkartıp atıyorum,, evdeyken yabancı birinin gelmesini sırf bu yüzden istemiyorum. Göğüs ucları belli oluyor diye... :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…