2009 Nisan Anneleri buraya

sıkma canını benim güzel yol arkadaşım, çoğu gitti azı kaldı,(son 86 gün)
sen moralini yüksek tut, yeter, allahın izniyle bebişine ve sana bişeycik olmaz. .:1hug:
inşallah şirvancım.evet 86 gün azıcık sabırla bitecek.

canım benim 50 lik 170 çıkmıştı baya yüksek.ben şok olmuştum görünce.seninkisi daha düşük.inşallah senin 100 lük düşük çıkar.insan başkasının da aynı şeyleri yaşayıp üzülmesini hiç istemiyor.özellikle de hamilelikte.

ne düşüncesiz insanlar varya bu dünyada!
sende kabul etme şekerim ara söyle sebebiyle birlikte kendilerinin düşünmesi lazım.
insanları kırmıcam diye sağlığında olma bence!
yani bu halinlede nasıl misafirliğe geliyolar insanlar anlamadım!

canım nişanımızın daha ikinci yıldönümü bu hatırlasın bi zahmetklava:
ben hiiç hatırlamam ama eşim unutursa da bozulurum heralde o da saolsun ilk çıktığımız gün dahil hiçbişii unutmas

encillik yapma sende canım

ee bu akşamınız güzel gecsin şöyle biraz cilveleş adamla ehehehehe

kızlar bebek bakımı ile ilgili bir kursa gitmek çok istiyorum ama buralarda yok.!!
izmirde varmı bildiğiniz kurslar izmirli arkadaşalr??
internetten bir araştırcam bakalım..

canım merak etme bebeklerde olan sarılık bulaşıcı değilmiş ama
o insanları da anlamak zor yani
sen hasta çocuğu niye evden çıkarırsın yazık değil mi
gittiğin kadın hamiledir nasıl hizmet eder nasıl dolanır hiç düşünmüyolarklava:

ALINTI................

I. trimesterde neler olur?

Annenin kilo alışı artar, ancak sabahları bulantıları azalmıştır.

Rahim, pelvisin boynundan dışarıya doğru taşmaya başlar.

Bu aydan itibaren düşük yapma riskiniz tamamen kaybolacaktır.

Doğum sancıları başlayana kadar kalbiniz düzensiz atacak ve bu şekilde devam edecektir.

Bebeğin cinsiyetini öğrenebileceksiniz. Ses telleri oluşacak ancak size doğumdan sonra ses verebilecektir. Gözler önde ve birbirlerine yavaş yavaş yaklaşmaktadırlar, göz kapakları çıkar ve henüz gelişmekte olan göz küresini koruyarak gözlerin tamamını kaplarlar.

Dudaklar iyice belirginleşir, burun delikleri oldukça dışta kalın ve kulaklar iki küçük yarığa benzerler. Ön kol, dirsek ve parmaklar net olarak seçilebilirler.

Karaciğer önemli ölçüde gelişmiştir, böbrek ortaya çıkar, bağırsak uzar ve kıvrılır, omurga kemikleşmeye başlamıştır. Bedeni ince bir tüyle kaplanmıştır. Kol ve bacakları sürekli hareket halindedir,parmaklarını sıkar,başını çevirir,ağzını açar,yutkunur ve hatta süt emme hareketlerinde bulunur.Kasları önemli ölçüde gelimektedir. Onikinci haftaya doğru kalbin atışı duyulabilir. Üçüncü ayın sonunda yaklaşık 10 cm boyunda ve 45 gram ağırlığındadır. Ceninin dış görünümünde önemli bir değişiklik olmamasına rağmen ileriki aylarda en önemli gelişmeler kemiklerinde olacaktır.

II. trimesterde neler olur?

Anne her hafta 0.5 kg almaya başlar.

Kısa dönemli sindirim rahatsızlıkları geçirebileceksiniz.

On altıncı haftadan sonra bebeğinizin hareketlerini hissedebileceksiniz.

Rahminiz pelvisin üzerinde en az 5 cm genişleyecektir. Ceninin hareketliliği gözle görülür bir biçimde artmıştır. Yarım saatte ortalama 20 ile 60 arasında hareket yapabilir.

Beyin gelişmeye ve karmaşıklaşmaya devam eder.

Yüz incelme gösterir, kaşlar rahatça görülebilmekte, burun çizgisi daha belli , kulaklar daha büyük,boyun daha çıkıktır.

Diyafram ceninin tek tük hıçkırığa benzer hareketler yapmasından dolayı sarsılır.

Altıncı ayın sonunda çocuk kollarını göğsünde kıvırarak tutar ve dizlerini karnına çeker. Cenin artık yaklaşık 31 cm boyunda ve 1000 gram ağırlığındadır.Doğmak için hazırdır ancak bu dönemde doğarsa erken doğmuş olacak ve yaşama şansı zayıf olacaktır.

III. trimesterde neler olur?

Dokuzuncu ayın sonunda ceninin başı aşağıda olduğundan anne kendini hafiflemiş hissedecektir.

Kliniği her hafta doğum öncesi muayeneler için ziyaret etmek zorunda kalacaksınız.

Uyurken rahat bir pozisyon bulamayacaksınız Göğüslerinizden besleyici bir kolostrum akacaktır.

Bebek artık son haftalarını 20-30 gram kadar kilo almayla ve büyümeyle geçirir. Artık yer darlığından hareketlerin azaldığı hissedilir. Bebeğin derisi pembemsi beyazdır ve deriyi kaplayan yağlı sıvı da kaybolmak üzeredir. Kafatası daha tam olarak kemikleşmemiştir. Kemiklerin arasında bıngıldak denilen lifli bölgeler vardır. Bu bıngıldakların biri önde diğeri de geride art kafa seviyesinde olacaktır. Bunlar doğumdan birkaç ay sonra kapanacaklardır.

2.7-3.5 kg arasında bir ağırlığa ve 35-38 cm boya ulaşabilecektir. Bebeğin kafası rahim boyuna yerleşecek ve bu onun doğum pozisyonuna geçmesi demek oluyor. Plasentanız 2-25 cm'ye ulaşacak ve içinde 1.1 litrelik amniyotik akışkan bulunacaktır.

sinehascım şimdi telefo açıp kusura bakmayın bugün çok ağrım var sizi daha sonra ağırliim malum hamileyim falan desen olmaz mı ben arada reddediyorum insanları bişey olmaz. herkesin derdi aynı bende 2 ay önce kayınvalidem ve kayınpederimle çok kötü birbirimize girmiştik o zamandan beri yüzlerini görmedim bu olaylar olduğunda arkamda söylemedikleri hakaret etmedikleri kötü dedikodu kalmadı aynı apartmanda oturuoduk biz taşındık hemen kaçtık ordan şimdi barışmaya çalışıolar malum torun gelio yeni farkettiler sanırım. yemeğe gelceklermiş yeni evime yüzsüzler hepsinden nefret ediyorum. bak herkesin derdi var sdıkma canını:)

teşekkür ederim arkadaşlar ama o kadar canım sıkkın ki iyi yanını göremiyorum durumumun..tamam herkesin ailesi sorunu var ama bunlar ömür boyu çile insana..
bide ne yaparsan yap beğenmezler mecbursun bakacaksın derler,daha bırak bigün teşekkür edilmesini,siz bizim için ne yaptınız diyorlar.
aman yaa sıkıntımla hamiş hamiş sizide boğmayayım.sanırım baştan kötü olmak daha iyi.sanki şimdi iyi olsam buyrun gelin desem daha sonra gene kötü olacağım.
urlacım haklısın ama o kadar kötü bi durumki belki 2-3 ay sürecek onların hastane işi.3 çocuğu var evim küçük,bitek ayrı odam var onuda bebek odası yapmayı düşünüyorum en azından bebek biraz büyüyene kadar taşınmayı düşünmüyorum.ben doğurunca ne olacak?
hala onlaramı bakıcam.sanki yaşadıkları yerde hastane yok.sırf para için buraya geldiler.daha çocuğun nüfus kağıdı bile yok bırak sigortayı imam nikahlı evliler,3 çocuk olmasına rağmen..
çıldırmak üzereyim boğuldum stresten...

kızlar yıldönümlerinden konu açılmış bende katıliim dedim biz 26 mayıs 2005 de tanıştık sonra 26 mayıs 2006 da nişanlandık sonraaa 26 mayıs 2007 de evlendik çok komik bilioru ama bööle üçünü bi arada kutluyorus

CANIM ben işi bırakıyorum.. çalışmayı düşünmüyorum. 1 -1,5 yaşına gelince tekrar işe giricem. biraz ara vericem. bebeğim büyüsün. sütten mahrum kalmasın.
özlem canım hayılrı olsun nası unuttun kıs evlilik yıldönümünü. :mymeka:

Ben de oturamıyorum walla,bı yere gıdınce baslı basına sorun wc ya
aynen canımm daa sen nerelerdesin ne zamandır uğramıyorsun arada sırada uğra canım.. merak ettirme kendini . :lepi:
canım sarılık bulaşıcı bir hastalık daha önceden olması önemli değil tekrar kapabilirsin. allah korsun senden de bebeğine geçebilir. doktorunu ara sor. eminim sakıncası olacağını söyleyecektir.sende eşine söylersin. sordum doktor müsade etmiyor dersin. ama gerçekten çok yüz göz olma resmi ol. eşine hamile halinle misafirle ilgilenemiyeceğini anlat.

ay bizim de yıldönümümüz (çıkma yıldönümü). bugün ne uğurlu günmüş :)
canım senide yıldönümün kutlı olsun herkeste bu aylarda anlaşmış martta değil hanii kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:

en iyisini yapıyosun valla canım inan benim şu an fırsatım olsa yurt dışına gitmeyi bile istiyorum bunlar yüzünden..eşime iş teklifi geliyor yurt dışından ara sıra bu aralar gelse boğazına yapışacam ne olursun kabul et diye,o kadarki bunaldım.
arkamdan konuşulanları duymamazlıktan geliyorum artık,hangisini kafama takıcam yoksa..
ama bi yerde insan patlıyor.ne olursa olsun benimkiler kadar kara cahil değildir senin eşinin tarafı belki.
bunlar yüzünden eşimde huy değiştiriyo bazen..

bu arada kimseyle iyi olucam nazik olucam die uğraşıp kendini yıpratma yerinde lafını sok baştan herkes seni ezemeyeceğini ve enayi olmadığını anlasın ben bunu yaptım herşeyi göze alarak eşimin ailesine hadlerini bildirdim şimdi barışmak için 10 takla atıolar ama nafile. kocanda senin yanındaysa ayarını bilerek herkese hakettiği herşeyi sööle

teşekkür ederim canım zaten daha önce böyle bi hastalık geçirdiğimde söylemişlerdi tekrar kolay alabileceğimi,küçükken tarım ilacını içmişim süt diye karaciğerim parçalandı.kendini yeniledi ama bazı enzimlerim tam anlamıyla çalışmıyor.bunu eşimde biliyor,gelmeyin dedi ama anlamadılar durumu.istemediğimiz için uydurduğumu düşünüyolar..aman yaa Allah a havale ediyorum.
Allah ım asıl böyle mikroplardan korusun beni ve bebeğimi..:Saruboceq:

o zaman ne yap bilio musun eşşekl,klerini anlasınlar diye onlar gelince bööle sofrayı kur yemek servisi yap çay servisi yap öpme onları falan benim için çok riskli doktorumun dediğine göre bu hastalığı kaparsam bebeğimi bile kaybedebilirmişim de 5 karış suratla ağırla onları uzaklarında otur sadece görevini yap zaten rahatsız olurlar samimyesizlikten

işin kötü tarafı ne biliyomusun çiçek biz eşimin tarafıyla aynı dili konuşmuyoruz
ben ne dersem diyeyim beni anlamıyolar yani,ama ben onları anlıyorum..
sanırım eşim tercüme konusunda çok iyi değil,idare etmek için her dediğimi söylemiyo onlara,sonrada ortalığı toplayamıyo..
anlayacağın sinirlenip bağırsam bile nafile onlar bildiğini okuyolar....

AY CANIM YAA NASIL DÜŞüşdüklerini hiç düşünme yaa kendileri bilir ne düşünürlerse düşünsünler. daha iyi istenmedikleri yere gelmezler. düşüncesiz insanlar.hayeret valla yaa ... bencede yurt dışı filan olursa hiç düşünme çek git. biraz kafanı dinlersin. kurtulursun. eşinede zaman tanı er geç gerçeğianlayacak sana yaklaşıp onlarda uzaklaşacak. sabırlı ol canım. bol bol dua et. rabbim çektiğin sıkıntıların mükafatını kat kat versin sana inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…