- 6 Kasım 2008
- 3.466
- 8
- 116
Evlenirken maddi olarak çok yanlız bıraktılar eşimi.
Oda beni üzmemek için söyleyemedi problemleri tabiki daha büyük sorunlar çıktı.
Tabiki yardımımıza babam koştu..
Onlar o dönemde ortalıklarda yoktu tabiki..
Onlar giyinip süslenip gezelim sitedi ama ben okadar yaşanadan sonra nasıl yapabilirdim.
Arabam vardı yeni almıştım sürekli gezdirmemi istiyorlardı ama nerden geliyor bu değirmenin suyu
bi derdiniz sıkıntınız varmı demediler.
Gelip ahkam kesip gidiyolardı.
şimdilerde yeni yeni toparlanıyoruz babam ve ailem sayesinde.
şimdiye evimiz olcaktı belki ama borç ödemekten bitürlü kafamızı kaldıramdık.
Kiralarda sürünüyoruz.
Bazen çok isyan ediyorum ben bunları haketmedim diyorum o dönemlerde sık sık tartışıyoruz eşimle.
Ama insanın sağlam arkasında ailesinin olması çok önemli gerisi boş.
Oğlan anneleri (genellikle benim çevremdekiler) evlendirip bırakıyolar çocukları yüklerini sırtından atıyolar sanki.
Bizimkiler hergün arayıp bir ihtiyaç varmı ne alalım diye soruyolar.
şimdi bile alışveriş merkezlerine gidip bebek reyonlarını geziyolar.
Ama onlar geçende geldi kayınvalidem bebeğ bişey aldınmı ne aldın diye sordu iyi bi ara bişeyler alalım dedi ses soluk yok hala!!!
maddi konuları hiç açmıyorum bile.3 senedir tanışıyoruz eşimle sadece 3 senede bizde bi ev parası döktük maalesef ama yaranamadık.
bebek için değil canım maalesef bugüne kadar ne nişan ne nikah ne düğünde hiçbişey almadılar bana.bide onların masrafını biz karşıladık düğüne gelsinler diye..
komik işte düşününce.
annemler sağolsun bebeğin herşeyini aldılar dememe fırsat kalmadan.özenmekle alakalı canımcım boşver zaten alsalarda beğenmezsin.sıkma canını,Allah size bol kazanç versin,kimseye muhtaç etmesin.:Saruboceq:
tansiyonum 9a 6 çıktı gebe bir bayan için çok düşük dedi
bende hiç sağlık ocağına gitmemiştim ama ii oldu baya ilgilendiler baya bişey sordular bende özel hasataneye gidiyorum mesela benim kan sayımın eylülde yapılmıştı kantestlerimin hepsi o günden bu güne doktorum benden hiç kan sayımı testi istememişti ama sağlık ocağındaki ebe haftaya kan sayımıma bakacak
ben de hiç gitmemiştim sağlık ocağına
dün tetanoz aşısı olmaya gittim bana kart filan doldurdular tansiyonuma kiloma baktılar, hastalık geçmişimi filan sordular
ama kalp atışı filan dinlemediler zaten öle elektronik bi alet de yoktu hiç ortalıkta.
benim de kan sayımımı sordu yeni yapıldı dedim idrar tahlilini sordu o da sadece ilk başlarda yapılmıştı dedim
bu ayın içinde gel bi daha yapalım o zaman dediler
iyi ilgilenmişler ben daha sağlık ocağına gitmedim oralarda, çalıştığım iş yerinin ordaki sağlık ocağında sadece tetanos aşımı oldum....canım pazarın karşısındaki var ya kurtköy sağlık ocağı oraya gittim
canım allaha şükür şimdilik eşimin ailesi ile ilgili bir problemin yok.
Fakat hamile kaldıktan sonra acayip soğudum,,, bana ikide bir çoçuk çoçuk diye tutturuyorlardı. bende el üstünde tutulacağını falan zannediyordum. nerde hayırlı olsun bile demediler,,, hamile kalır kalmaz söylediğinde aman sus kimse duymasın ayıp hemen söylenirmi diye birlafla karşılaştım.....
geçen gün annem ve kayınvalidem bizde,,, annem artık bebeğin çeyizlerine başlayalım artık. oda ordan ne gerek var ,,, doğunca bişeyler yapılır,,, bizde öyle özenmezler dedi,,
insanın hevesini kursağında bırakıyorlar...
evlenirken allah razı olsun genede az çok yardım ettiler,,, geçen gün bir komşusu durumu hiç olmadığı halde gelinine şunları bunları diye safca anlattı durdu, bende altında kalırmıyım,, senin durumun olduğu halde 3-4 bilezikle geçiştirdin dedim... hiç ses seda yok. tabii. (bu arada annemlerde yanımda)
canım benim tansiyon hep o civarda 10/6 ---- 9/5
kalp atışını göbekten ilkel bir cihaz la dinliyorlar,, saate bakıp sayıyorlar
iyi ilgilenmişler ben daha sağlık ocağına gitmedim oralarda, çalıştığım iş yerinin ordaki sağlık ocağında sadece tetanos aşımı oldum....
bu arada benim de tansiyonum 6 aydır 10/6 bu dönemlerde normal bu aylardan sonra artacak dedi drum
ben de kaçtım iyi akşamlar herkese.....
APRİL ALLAH İYİLİĞİNİ VERSİN.. akşama kadar adamı bekliyon demek çorap çıkarmak için. ama anlarım ya haftadan haftaya değişiyor insan ben çok iyiyim çok enerjiğim şöleyim böleyim dememek gerekiyo. 1 hafta sonra tamamen değişiyor insan..inşallah çok fazla ağırlaşmayız hiçbirimiz.
Azcıkda olsa okudum sayfaları. Tek tek yazamıcam ama yıldönümü kutlayanlara nice uzun yıllar dilerim.
Sorunları olanlarada, öncelikle Allahtan sabır sonrada mümkün olduğunca uzak durmanızı, gerekmedikçe görüşmemenizi ve asla kendinizden heleki şu sıralar hamileyken taviz vermemenizi öneririm. Biliyorum söylemesi kolay yapması zor ama, nekadar yumuşak ve fedekar olursanız o kadar sömürülecek ve ezileceksiniz demektir. Onlar anlayışlı olmuyolar, işlerine gelmiyo çünkü ama yukarda Allah var elbet çıkar onlardan bu yaptıkları.
Urlacım bu göbekle daha ne kadar cilve yapıcan merak ediyorumkaydirigubbakcemile3 Ben normal koltukta zor oturuyorum, sen resmen takla at diyosunkaydirigubbakcemile3 Ay alemsin, sabah çorabımı bile kocam giydiriyo. Akşam olsun gelsin de çıkarsın diye bekliyorumşakkıdı
evet insan her hafta degişiyorrrrAPRİL ALLAH İYİLİĞİNİ VERSİN.. akşama kadar adamı bekliyon demek çorap çıkarmak için. ama anlarım ya haftadan haftaya değişiyor insan ben çok iyiyim çok enerjiğim şöleyim böleyim dememek gerekiyo. 1 hafta sonra tamamen değişiyor insan..inşallah çok fazla ağırlaşmayız hiçbirimiz.
evet ben dedim ama bursasu dedi banada gününden önce diye sonra nette baktım 1 ay önce dogurmuş yazılmışbuldum buldum urla demiş 1 ay önce diye.......yani normal zamanda doğurmuş kadın bravo.....:))
benim doktorum 2 ayda bir istedi saglık ocagındadad pazartesi günü yaptırdım....kızlar ne kadar erkekn çekilmişsiniz bugün ben sağlık ocağına gittim geldim tetanoz aşımı oldum
hiçte korkulcak bişey değilmiş ya hiç acımadı
bebeişin kalp atışlarını dinledik haftaya kan sayımı testim yapılcakmış
tansiyonum düşük çıktı
karnım açtı ondan olmuş olabiliri değilmi
GÜNAYDIN..................................
kızlar salı günü yokum dogum yapacagım hastaneye gitmeye başlıyacagım
odalarını zaten bılıyorum ama yine bir gezerim
şöyle bir çarsıyı dolaşıcaz................
salı günü gezicem bol bol...........
Umarım havada güzel olur tadını çıkarırsın.
Bu arada ben kemeraltını her gezdiğimde kayboldum içinde ne büyük karışık biyer orası.
Ama bi okadarda keyifli. Kızlarağasına da gider bir kahve içersin artık ohhh ne güzel kıskandım valla:içelim:
Günaydın günaydınn
benim kasıklarımda ağrılar var buaralar korkuyorum 28 haftalığız daha. sizde de oluyormu???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?