2009 Nisan Anneleri buraya

aynen aynen aynen rumelilili
canım hem yürümek hemde yürüyerek bişiler yemek istıyor

gecen akşam dedim kocişe yürüyelim soguk hava dedi
şöyle elele yürüsek
sonra marketten cips alsak yiye yiye yürüsek ne olur sanki................

KIZLAR YARIN AKŞAM DÜGÜN VAR EŞİMİN arkadaşının malesef gidicez
ben penguen ramazan bayramında aldıgım balon etek elbisemi giyecegim.....

sağolun kızlar bunca sıkıntıdan sonra bide doğrup ayrı kalmaya nasıl dayanırım bilmiyorum Allah yardımcımız oluda hiç olmazsa 35 derler inşallah

canım hayırlısı olsun ,,
ama biraz daha dayanmaya çalış dinlen kendini yorma,,,
bundan sonra iş değil, bebeğin önemli .....

Bu arada bana tel ve mail adresini bildir hayatım....
Doğum için birbirimize haber verelim....

Yoksa biz burda meraktan erken doğuracağız...

ben 2 günden beri cekiyorum ayak agrılarını
bacagımın arka kısmı aşagıya dogru felaket akşam kocişe ovalattım

ama agrıyor
artık ayaklarım bedenimi taşıyamıyor.....

bende salı günü çalışamaz raporumu alıcam
32.hafta....

ama işe gelicem mart sonlarına kadar.....

evdede sıkılırım ama gücüm yetene kadar gelicem...

ahhh edacım ben o yürüyüşü de yapıyorum ama zararlı çıkıyorum . niye çünkü yürüyüş
simit kafede son buluyor delikafadulden

güle güle kullansın oğluşun beşiklerini. ay ne şanslı bu bebekler ya beşikleri bile
çifter çifter. kısmetli bıcırlar:CüvCüv::CüvCüv:

Urla bende önceden sonuna kadar çalışırım diye düşünüyodum ama
baktım bu hafta geliş gidişler zor gelmeye başladı vazgeçtim. Umarım evde çok sıkılmam

selam kızlar,

bugün biraz canım sıkkın, dün bi salaklık yapıp temizlik yaptım aslında ağır bi iş de yapmadım ama akşam bi baktım kahverengi bi leke var..eşimede söyleyemedim, biliyorum kızacak huzur mu battı durduk yere diye..sessizce kanepeye uzandım.öncesinde hafiftende sancı vardı, paniklemeye başladım ama sesimi çıkaramadım açıkçası ne dese haklı çünkü..bütün gece de toplasanız yarım saat uyumadım..neyse bugün biraz daha iyiyim en azından ağrım yok! yoksa bizimkine bişey demeden gidecektim dr.a. eşim sert bir adam değildir ama ben haksız duruma düşüp salak damgası yemeyi içime sindiremedim.

dedim ya toplasanız yarım saat uyumamışımdır diye, o yarım saatte bile rüya gördüm..oğlumu gördüm, yeni doğmuş daha kafasını tutamıyo ama kafası her arkaya düşüşünde yüzüme bakıp gülümsüyor..çok tatlı bi bebekti..bembeyaz tombik tombikti..emziriyodum, ama hep bana bakıyodu oğulcum gülümseyerek..güzel bi rüyaydı, allah aslınıda görmeyi nasip eder inşallah.

ahhh edacım ben o yürüyüşü de yapıyorum ama zararlı çıkıyorum . niye çünkü yürüyüş
simit kafede son buluyor delikafadulden

:
kaydirigubbakcemile3 canım sen hiç yürüme boşver. bol bol ayva ye. kaydirigubbakcemile3 sana diyom ama bende aynıyım. şimdi canım kaşarlı simit istedi :roflol:

arkadaşlar hepinize hayırlı cumalar.

senay demet canlarım inşallah vaktinde sağlıcakla alırsınız yavrularınızı kucağınıza.bugün size özellikle dua edeceğim.

eda edanurcum avatarıma yorum yaptığın için teşekkür ederim canım.bu arada haklısın.benim şeker tamamen stres kaynaklı yemekle alakası olamaz.çünkü doktorun programını bile zorla uyguluyorum.iştah sıfır maşallah.iyki de böyle. rabbimin herşeyinde bir hayır var.ahmet sefa daha hoş bi isim gibi. safa yı söylemek zor geliyor.

kızlar ben bebeğimin yatağını dolabını ve alt değiştirme dolabını ikeadan aldım.eşim kurdu ve hiç koku falan olmadı.beyaz bi takım.sade ve şık.7500 tl gibi bi rakam ödedik.en az 5 yaşına kadar kullanabilir.benim bebek odam var ama daha sonra düzenlicem.ilk 6 ay bebeğin anne yanında yatması daha iyimiş.kendine güven duyması açısından.zaten kardeşim burdayken tecrübe oldu gece çok sık uyanıyo.sürekli kalkıp odasına gitmek çok zor.bir de duymama riski var.yazık ağlarsa kıyamma ben ona.

günaydın kızlar ne kalabalığız masallah
ŞENAY canım allah yardımcın olsun benim ikiz yiğenlerim 36+3te doğdular kuveze girmediler ama cok zayıftılar umarım sen cok zorlanmassın yardımcın var mı barı
URLA küçük beşik çok tatlı bayıldım valla ama karyola taraftarı değilim ben keske portatif alsaydın ama içine sinmişya senin umarım benim gibi pişman olmassın
ayrıca şu bacak ağrıları bendede var doktor kalsiyum takviyesi verdi tadıda güzel içiyorum valla bu hafta sonu tüm eksiklerimi bitireceğim ve yaklasık 15 gün sonra annemlere gideceğim tabi allah yüzüme bakarda bi problem cıkmazsa

canım hemen doktoruna gitsene. ya sanki ilk defamı temizlik yaptın. bizde yapıyoruz mecburen denk gelmiştir. bide sadece yarım saat uyuydum demişsin. sancın mı vardı. leke önemli canım doktoruna sor. istirahat verebilir. yerimseniben

ah be arkadaşım ne desem boş,duramıyor işte elimiz ayağımız ama artık dikkat etmek gerekiyor,yani geri dönüşü olmayan şeyler olsa dahamı güzel olacak allah aşkına yahu,bize bişey yapmadık gibi geliyor ama bebeişler artık fasulye kadar değilki ve bize sadece göbek kordonumuzdan bağlılar,fazladan yaptğımız ve kendimiz yorduğumuz her aktivite onları etkiliyor,aslında bizi dolayısı ile onları,gördüğün rüya çok güzelmiş,rabbim kucakalarımıza almayı nasip etsin inşallahta,kucaklarımızda gülücükler saçsınlar

benim takvim yine bozulmuş.başka yerden denedim yapamadım.neyse şirvandan takip ederim yapamazsam.
şirvancım msn den telimi yazarım bugün.

ETOPRAK sen bilirsin ama bu ayda kahve rengi leke bence cok önemli canım doktora gitmesende sağlık ocagına bebeğin kalp atışlarına düzenlimi diye baktır lütfen birde korkutmak istemem ama bebeğin nasıl oynuyorsa korkmana gerek yok demektir

canım geçmiş olsun inşallah önemli birşey değildir ne olur artık temizlik yapmayın,bencede doktora gitsen iyi olur hiç değilse için rahatlar.

herkese hayırlı cumalar ve sağlıklı hafta sonları diliyorum

Yedinci ayın sonunda bebeğin üzerinde yağ birikmeye başlar. Bebek parmağını emebilir, hıçkırabilir, ağlayabilir, tatlı ve ekşi tatları alabilir, ağrı, ışık ve ses gibi uyaranlara yanıt verebilir. Plasentanın işlevi azalmaya başlar ve amniyon sıvısının hacmi de azalır. Artık 2 kiloluk bebek rahmi doldurmaktadır. Şu anda doğsa bile sağ kalma şansı çok yüksektir.

SİZ NELER HİSSEDEBİLİRSİNİZ?
Bedensel belirtileri:
*Bebeğin hareketlerinde artış ve güçlenme
*Giderek koyulaşan beyazımsı vajinal akıntı
*Karnın alt kısmında ağrılar
*Kabızlık
*Mide yanması, hazımsızlık, gaz geğirtisi
*Zaman zaman baş ağrısı, baş dönmesi, bayılma hissi
*Burun tıkanması, bazen burun kanaması, kulak tıkanıklığı
*Bacak krampları
*Sırt ağrıları
*Ayaklarda ve ayak bileklerinde, bazen ellerde ve yüzde hafifçe şişmemeler
*Bacaklarda varisler
*Basur
*Karın cildinizde kaşıntı
*Nefes darlığı
*Uykuya dalma zorluğu
*Dağınık genelde sancısız rahim de 1 dakikalık bir kasılma (daha sonra normale dönecektir)
*Sakarlık
*Büyümüş olan memelerden sızan veya akan kolostrum (ağız)
Bunu yanında duygusal açıdan anneliğe, bebeğin sağlığına ve doğuma ilişkin kaygılar yaşabilirsiniz, aynı zamanda da bebek üzerinde kurulan fanteziler ve düşlerde de artış olabilir, sürekli dalgınlık, gebelikten yorulma ve sıkılma artık bitmesini istemeye başlama gibi şeylerde hissedilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…