2009 Nisan Anneleri buraya

kızlar doğum artık iyice yaklaştı bazen çok acayip ağrı ve kasılmalar hissediyorum bide bulantı bari marttın sonuna kadar sabretse bebişler

31. Hafta

• Kilo alımı: Fiziksel gelişim oran olarak biraz düşse de hamileliğin geri kalan kısmında kilo alımına devam edecek.
• Deri altında yağ depolanmaya devam ediliyor: Bu yağ tabakası cildinin rengini kırmızıdan gül pembesine dönüştürüyor. Tıpkı yeni doğan gibi.
• Mineraller: Kalsiyum, fosfor ve demir depolanıyor. Kemikler büyüyüp, güçleniyor.
• Sinir ve beyin geliimi: Beyni ikinci hızlı büyüme dönemine giriyor. Yüz milyonlarca sinir hücresi üretiliyor. İnanılmaz…
• Müziğin ritmine göre hareket ediyor: Kalp atışlarıyla yapılan çalışmalarda bebeklerin bazı müzikleri diğerlerine tercih ettikleri saptanmış.
• Akciğer gelişimi: Akciğerlerin gelişimi devam ediyor. Bundan sonra da akciğerler bebeğinizin yaşamda kalabilmesindeki temel organlardır. Bebeğinizin kendi kendine solunum yapabilmesi akciğerlerinin gelişimi açısından çok önemlidir.
• Bebeğiniz 41.4 cm uzunluğunda 1600 gr. ağırlığında.

slm kızlar geçmişi okudum geldim

demet şenay bebişler zamanında gelir inaşallah en azından küveze girmeyecek kadar büyüsünlerde annelerinden ayrılmasınlar hayırlsıyla.....................

e toprak geçmiş olsun dikkat et canım benim doktorunu bi ara istersen belki gel fln der..................

kızlar normal doğuma gidecekler sancılar düzene girmeden hastaneye gitmeye gerek yok nişan bile gelse geri yolluyolar,,,,,,,,,,

önce düzensiz sancılar başlayacak sonra 10 dk da bir gelecek,o zaman hazırlanmaya başlayın 5 dk ya indiğinde gitmeyi düşünüyorum ben...............

suyumuz gelirse işte o zaman hemen gitmemiz gerekiyo 1 su bardağından fazla boşaldığını anladığımız an hemen gitmemiz gerekiyo.........

bir kaçtanesi hariç hepsini hissediyorum hayırlısı olsun

sagol canım
inşallah pişman olmam....yerim müsait olmadıgı için... ufak olsun istedim...

sagol cnm

kızlar doğum artık iyice yaklaştı bazen çok acayip ağrı ve kasılmalar hissediyorum bide bulantı bari marttın sonuna kadar sabretse bebişler
inşallah..............

tuğçe canım o yaşadıkalrın normal şeyler hepimizde var.benim bir haftadır ara ara yine bulantılarım başladı.bak urla sabah kahvaltıdan sonra çıkarmış.kalbimizi ferah tutalım.sanki doktoruna gittin 1 haftaya doğurursun demiş gibi konnuşuyorsun.rahat ol canım ya.bak demete senaya doktorlrı doğrudan söylemiş.artık her an hazır olun diye.

saolun kızlar. dün akşam üzeri başladı sancı gecede vardı ama şimdi kötü hissetmiyorum kendimi..bizim hocanın eşini (dr. o da) aradım, sancılar tekrar başlarsa hastaneye git hemen dedi.bebek hareketli zaten o da sordu, eğer hareket etmeseydi gidecektim ama gecede durmadı allahtan..iyiyiz şimdi.neyse akşama doğru sağlık ocağı boşalır, giderim bi kalp atışlarını falan dinlerim..ama artık yerden bi çöp bile almıcam, zaten bakınca bi iş yapmamışım gibi görünüyo ama düşününce!!! mutfak dolaplarının içini boşalttık kardeşimle, rafları sildik yeniden yerleştirdik, yatak odasında dolapların içini döküp yeniden düzenledim..ortalığı topla, toz al derken baktım akşam olmuş.bide yemek yaptım..offff abartmışım galiba biraz ama bakınca hiçbişey yok gibi duruyooo!!! gerçekten çook korktum ya...

sancılar nasıl oluyorki tecrubeli arkadaşlar yazarsanız çok iyi olur,nasıl bir sancı neye benziyor...:uhm:

arkadaşlar bir de çoğumuz 32. haftayı devirdik.artık bebekler doğsa bile ki inşallah hepsi vaktinde gelir yaşama şansları Allahın izniyle çok yüksek.benim rakadaşım kuzenim 32. haftada doğum yaptılar bebekler 2 hafta kuvözde kaldılar.şimdi bir 4 yaşında yaramaz kocaman bi kız.diğeri evinde normal ayına yaklaştı nerdeyse.

ayyy Allah korusun canım en azından 36 yı tamamlayayım,drlar maşallah olumlu konuşuyor ama gelde bana anlat pimpirikliyim bennn:mymeka:

yalancı doğum sancıları var şimdide arada hissediyoruzya....................................

kasık ve bel bölgesinde yoğun bi şekilde hissetmiştim ben adet sancısından biraz daha fazla ztn doğum sancıları düzenli giriyo ordan anlamak lazım doğum sancısımı değilmi ........................

suni sancılar daha zormuş benim hiç sancım yoktu o yüzden hemen suni sancı verdiler önce belin ağrıyo sonra sanki orada bi ates topu büyüyor dairesel yani o yayıldıkca asağıya doğru baskı va ağrı artıyor ben 6saat sancı cektim ebenin söylediğinden 3saat erken doğurdum masada sadece 15 dakika kaldım msallah deyin de bu da öle olsun
he sancıyla birlikte alatta cıkma hissi ve güçlü kasılmalar oluyor

bay bay atrkadaslar ben büyük oğlumu alişimi gezmeye götüreceğim öğleden sonra görüşürüz

sağolun kızlar inşallah vaktinde olur bu sancılar bende gidip uzanayım zor oluyor masa üstü

evet doktorumd söylemişti arada yalancı dogum sancılarının olacagını..................

evet bizlerde de saten hatta kırmızı saten pijama takımı giyilirdi hala da giyiliyor
ama ben bindallı giymiştim kınam yakılırken
lohusa mevlüdünde onlar giyilmiyor bizde
hani evlenirken alınıyor ya saten sabahlık gecelik pijama takımı kombinazonu falan
işte o takımın geceliği üstüne de sabahlığını giyiyosun

Merhaba Arkadaşlar,
Bende bu siteye üyeyim ve bir nisan annesiyim. Yaklaşık 20-24 nisan arası doğumum gerceklesecek. Umarım benide alırsınız aranıza. Selamlar.
hoşgeldin cnm geç geldin ama olsun

şirvan maşallah cnm oğluşuna
ya bu oğlanlar pek inatçı herhalde bende son gittiğimden beri elimde 1 resim yok hiç baktırmadıki velet yüzüne

ooooh urla gel keyfim gel süper ya sana oturmaya gelelim bari gözümüz gönlümüz açlır

gelin valla beklerim..............
zaten yazın bana gelenler dediki....
valla içerisiini boşver balkonda oturalım dediler hep....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…