bir kaçtanesi hariç hepsini hissediyorum hayırlısı olsunYedinci ayın sonunda bebeğin üzerinde yağ birikmeye başlar. Bebek parmağını emebilir, hıçkırabilir, ağlayabilir, tatlı ve ekşi tatları alabilir, ağrı, ışık ve ses gibi uyaranlara yanıt verebilir. Plasentanın işlevi azalmaya başlar ve amniyon sıvısının hacmi de azalır. Artık 2 kiloluk bebek rahmi doldurmaktadır. Şu anda doğsa bile sağ kalma şansı çok yüksektir.
SİZ NELER HİSSEDEBİLİRSİNİZ?
Bedensel belirtileri:
*Bebeğin hareketlerinde artış ve güçlenme
*Giderek koyulaşan beyazımsı vajinal akıntı
*Karnın alt kısmında ağrılar
*Kabızlık
*Mide yanması, hazımsızlık, gaz geğirtisi
*Zaman zaman baş ağrısı, baş dönmesi, bayılma hissi
*Burun tıkanması, bazen burun kanaması, kulak tıkanıklığı
*Bacak krampları
*Sırt ağrıları
*Ayaklarda ve ayak bileklerinde, bazen ellerde ve yüzde hafifçe şişmemeler
*Bacaklarda varisler
*Basur
*Karın cildinizde kaşıntı
*Nefes darlığı
*Uykuya dalma zorluğu
*Dağınık genelde sancısız rahim de 1 dakikalık bir kasılma (daha sonra normale dönecektir)
*Sakarlık
*Büyümüş olan memelerden sızan veya akan kolostrum (ağız)
Bunu yanında duygusal açıdan anneliğe, bebeğin sağlığına ve doğuma ilişkin kaygılar yaşabilirsiniz, aynı zamanda da bebek üzerinde kurulan fanteziler ve düşlerde de artış olabilir, sürekli dalgınlık, gebelikten yorulma ve sıkılma artık bitmesini istemeye başlama gibi şeylerde hissedilebilir.
sagol canımgünaydın kızlar ne kalabalığız masallah
ŞENAY canım allah yardımcın olsun benim ikiz yiğenlerim 36+3te doğdular kuveze girmediler ama cok zayıftılar umarım sen cok zorlanmassın yardımcın var mı barı
URLA küçük beşik çok tatlı bayıldım valla ama karyola taraftarı değilim ben keske portatif alsaydın ama içine sinmişya senin umarım benim gibi pişman olmassın
ayrıca şu bacak ağrıları bendede var doktor kalsiyum takviyesi verdi tadıda güzel içiyorum valla bu hafta sonu tüm eksiklerimi bitireceğim ve yaklasık 15 gün sonra annemlere gideceğim tabi allah yüzüme bakarda bi problem cıkmazsa
ahhh edacım ben o yürüyüşü de yapıyorum ama zararlı çıkıyorum . niye çünkü yürüyüş
simit kafede son buluyor delikafadulden
güle güle kullansın oğluşun beşiklerini. ay ne şanslı bu bebekler ya beşikleri bile
çifter çifter. kısmetli bıcırlar:CüvCüv::CüvCüv:
Urla bende önceden sonuna kadar çalışırım diye düşünüyodum ama
baktım bu hafta geliş gidişler zor gelmeye başladı vazgeçtim. Umarım evde çok sıkılmam
inşallah..............kızlar doğum artık iyice yaklaştı bazen çok acayip ağrı ve kasılmalar hissediyorum bide bulantı bari marttın sonuna kadar sabretse bebişler
sancılar nasıl oluyorki tecrubeli arkadaşlar yazarsanız çok iyi olur,nasıl bir sancı neye benziyor...:uhm:slm kızlar geçmişi okudum geldim
demet şenay bebişler zamanında gelir inaşallah en azından küveze girmeyecek kadar büyüsünlerde annelerinden ayrılmasınlar hayırlsıyla.....................
e toprak geçmiş olsun dikkat et canım benim doktorunu bi ara istersen belki gel fln der..................
kızlar normal doğuma gidecekler sancılar düzene girmeden hastaneye gitmeye gerek yok nişan bile gelse geri yolluyolar,,,,,,,,,,
önce düzensiz sancılar başlayacak sonra 10 dk da bir gelecek,o zaman hazırlanmaya başlayın 5 dk ya indiğinde gitmeyi düşünüyorum ben...............
suyumuz gelirse işte o zaman hemen gitmemiz gerekiyo 1 su bardağından fazla boşaldığını anladığımız an hemen gitmemiz gerekiyo.........
tuğçe canım o yaşadıkalrın normal şeyler hepimizde var.benim bir haftadır ara ara yine bulantılarım başladı.bak urla sabah kahvaltıdan sonra çıkarmış.kalbimizi ferah tutalım.sanki doktoruna gittin 1 haftaya doğurursun demiş gibi konnuşuyorsun.rahat ol canım ya.bak demete senaya doktorlrı doğrudan söylemiş.artık her an hazır olun diye.
yalancı doğum sancıları var şimdide arada hissediyoruzya....................................
kasık ve bel bölgesinde yoğun bi şekilde hissetmiştim ben adet sancısından biraz daha fazla ztn doğum sancıları düzenli giriyo ordan anlamak lazım doğum sancısımı değilmi ........................
evet bizlerde de saten hatta kırmızı saten pijama takımı giyilirdi hala da giyiliyorbursasu cum benim annemde gemlikli bizde kına gecesi bile saten pijama giyiliyo kına yakılırkenkaydirigubbakcemile3
ama mevlütte düğünde alınan pijamaların içine sığmam artık gibi geliyo.
penye olsa denerdim şansımı belki ama saten hiç gerek yokkaydirigubbakcemile2
hoşgeldin cnm geç geldin ama olsunMerhaba Arkadaşlar,
Bende bu siteye üyeyim ve bir nisan annesiyim. Yaklaşık 20-24 nisan arası doğumum gerceklesecek. Umarım benide alırsınız aranıza. Selamlar.
şirvan maşallah cnm oğluşunaDün doktora gittim , oğlum gayet iyiymiş . (maşallah demeyi unutmayın)
31 cm olmuş, kilosunu sormayı unuttum....
Bu sefer doktor yoğundu,, ne kilom ölçüldü, ne tansiyonum....
Cd. Kaydettik. Ama artık eskisi gibi net değil herşey,,,
suratını gene göstermedii,, ne inatçı bir erkek olacak bu ,,, anasını merak ta bırakıyor....
70 gün sonra mecbur gösterecek o çirkin suratını zaten....
Sağlığı yerinde olsun yeter....
iyi haberlerle gelirsin inşallah
tabikide annesinin elinden içer
hoşgeldin........
eheheheheheh tamam anlaşıldı................
iyi fikirrr...................
evet ya çiçek kapsama alanı doışında gözüküyoooooooo
hoşgeldin bende bi geçmişi okuyup geldim evet artık şişkoyuzzzzzzzzzz
hele ben yolda yüürken artık sekiyorumda oenguenler gibi yürüyorum.....
delikafaduldendelikafadulden
AY KIZLAR DÜN AKŞAM ÜZERİ EVE GITTIM YEMEGİMİ OCAGA KOYDUM BİR YAGMUR BİR ŞİMŞEK..nasıl hızlı yagıyor yagmur hava serin degil.......
cıktım balkona.. oturdum kanepeye.. karsımda deniz............ yagmurda ne saganak....
elimde portakal suyu eşimi beklıyorum ne keyif aldık ogluşumla ...............
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?