2009 Nisan Anneleri buraya

kzılar merhabalr.
sinehas bebeğin iyi olduğuna sevindim
urla korkuttun bizi neyse ki geçmiş.
bu arada benim kelebeğim harektlendi.sanırım kahvaltı yetersiz geliyor.6 zeytin yumurta 1 dilim peynir yetmiyor kuzuma.onun canı bal istiyor biliyorum ama doktor teyzesi izin vermiyor ki.

ben kafaya koydum alcam o makinayı bimden. piyasa araştırması yaptım fiyatı gayet uygun. izne ayrılınca kendi ekmeğimi kendim yapar yerim artıkcokacimcoook

sinehas hoş geldin. gözün aydın bebiş iyiymiş. urla sende hoş geldin. geçtimi ağrılar

oo muhtarımıs çalışıo
saol şirvancım bilgiler için ben de arada yapıyorum ama burda sölediği kadar sık ve düzenli diil

nedemek güzelim herşey vatan için

bak kendini telaşa soktuğun kadar yokmuş. akşamda uyumamışsınız,
oda sabah kestiriyomuş meğerse... anasıda korktu.

yap bakalım ama tek yeme bizlerde gelelim..
öşyle sıcak ekmek, yağ , peynir, zeytin.....
başka bir şey istemeyiz dimi kızlar.......... cokacimcoook

ohhhh gelin valla anacım, başımin üstünde yeriniz var. götürürüz ekmeklericokacimcoook

ah canım bende cok korktum dogurcam sandım allahtan gecti korkuyorum tekrar olmasından acayip bi agrı allahım kimsee yaşatmasın....

tekrar olursa diye düşünmekten başka bişi düşünmüyoum.....

he bu arada doktoum salı günü dörüşügümüzde dediki 3 bardak süt içmelisin günde dedi.....
sizler içiyormusunuz
ben akşamları kocişle içiyordum...

arada iş yerınde....

ama şimdi gündüzleri arka arkaya 3 pet bardak içiyorum....

akşamlarıda bi bardak....

megul benim doktorum hiç balla ilgili bişey söylemedi neden yasakladı doktorun biliyo musun?

günde 3 bardak içmiyorum.....
sabah 1 bardak içiyorum...ayrıca öğle ve akşam yemeklerinde yoğurt var...peynirde sabahları....ayrıca öğle ve akşam yemeklerinde bol yeşil salata yiyorum....sanırım yeteri kadar kalsiyum alıyorumdur...

VALLA DOĞRUYU SÖYLEMEK GEREKİRSE ,,
BEN DÜZENLİ OLARAK NE İÇİYORUM, NE YİYORUM...
AKLIMA ESTİKÇE AKŞAMLARI CALSİYUM SANDOZ YAPIYORUM....

BU KONUDA TEMBELİM

ewet hemde 13. haftadan beri hergün yarım litre içiyorum ama bebekliğimden beri hiç süt içmemiştim gerçekten hiç sevmem çünkü..burnumu tıkıyorum içerken anca ööle gidiyo içine bişey karıştırsam dr yararını azaltıyo diyo

işte besinlerdeki kalsiyum değeri(almamız gerek miktar günlük 1500 mg)

Besin Kalsiyum (mg /100g)

Badem 252
Fındık 234
Yumurta sarısı 85
“ beyazı 114
Ekmek (1 dilim) 20
Somon balığı 259
Sardalye “ 194
Ton balığı 134
Dana eti (100 gr) 11
Koyun eti (100 gr) 10
Tavuk eti (100 gr) 12
Süt+Kakao 228
Süt (orta yağlı) “1 bardak” 253
Yağsız Yoğurt 200
Az yağlı yoğurt 230
Meyveli yoğurt 184
Yağlı yoğurt 250
Ayran ( bir bardak ) 205
Sütlü puding (yarım kase) 146
Dondurma (yarım kase) 118
Çedar peyniri 500
Beyaz peynir (ince dilim) 125
Kaşar peynir(ince dilim) 240
Lor peyniri (yarım kase) 77
Patates ( 1 orta boy ) 7
Havuç 116
Taze fasulye 66
Kuru fasulye 126
Mercimek (100gr) 79
Soya 226
Ispanak 116
Karnabahar 104
Taze bezelye 26
Portakal (1 orta boy) 72
Muz (1 adet) 100
Elma (100 gr) 7
Kuru incir (100gr) 126
Kuru kayısı 129 mg

revirden sevk almaya gitmiştim..ya ne bileyim şirvan bölüm sekreterine sordum gerek yok dedi..sen doğur biz burdan gerekenleri hallederiz dedi..ama şimdi personelle görüştüm son üç haftaya kadar çalışabilir raporu al sen nolur nolmaz dediler..ülen kimse bişey bilmiyo ne biçim iş anlamadım gitti!!!

kalsiyum konusu açılmış..ben başta mümkün olduğu kadar çok laktaz süt tüketmeye çalışıyodum ama o bile gaz yapınca son 1 aydır bıraktım, kalsiyum+magnezyum hapı kullanıyorum, arada da maden suyu içiyorum o kadar..

şirvancım bilgiler için saol canım..doğumda çok faydalı oluyo dedi hemşire ama ben uğraşamam heralde bu egzersiz işiyle..hergün yürüyüş yapıyorum işte, neyime yetmiyo di mi :))) ya zaten çatımıdır her neyse adı orası çok ağrıyo!! sanki bacaklarımı iki tarafa ayırıp aerobikçiler gibi oturmuşum gibiördek gibi paytak paytak yürüyorum..eşim sağa sola sallanırken devrilecen bu cüsseyle diye korkuyorum deyip dalga geçiyo senağlama

evet aynı hesapa gelıyor bide süt içtimmi uykum gelıyo benim....

tamam işte süper hihoyyyt

Badem 252
Fındık 234
Süt+Kakao 228
Sütlü puding (yarım kase) 146
Dondurma (yarım kase) 118
Meyveli yoğurt 184
Kuru incir (100gr) 126
Kuru kayısı 129
+---------------------
1417 mg yapıyo ki zaten beni yarım kase dondurma kesmez bi 118 daha gelirseeeeeeeeee 1535 mg yapar ki bu da benim günlük ihtiyacımı karşılıyo hihoyyyt kaydirigubbakcemile2 ben bunları hergün sorun çıkarmadan yerim cokacimcoook

tarif alabilirmiyim...
merak ettim şimdi,, gerçi şuan uğraşacak gücüm yok.ama ..

şenay neden lüzumsuz dedin anacım, bak tam almaya karar vermiştim:uhm:
şimdi istediğiniz bi cins un alıyosunuz ben tam buğday unu alıyodum bide şu yaş mayalar yokmu onlardan alıyosunuz bi kilo una yarım paket galiba üstünde yazıyo tam hatırlayamadım şimdi ben 2 kilo undan yapıyodum hep bir kase kadarınıda mayalandıktan sonra ekmağe rahat şekil vermek için ayırıyodum
şimdi unu kaba alıyosun ortasını havuz yapıyosun 1 mayayı 1 tatlı kaşığı şekerle 1 bardak ılıksütün içine koyuyosunbardağı havuza koyuyosun o kendi kendine kabarıp şisiyor sonra bardağı boşaltıyosun ve ılık su ve biraz mahlep , tuz ekleyerek cıvık bi hamur yapıyosun 1 -1.5 saat mayalandırıp istediğin gibi şekil veriyosun 1soğuk fırına atıp 160 derecede pişiriyosun
mayalanma dışında 10 dk alıyo ne gerek var makinaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…